כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב דירות  //  וילה בשחקים: פנטהאוז בקומה ה-21 עם ארומה של חו"ל

וילה בשחקים: פנטהאוז בקומה ה-21 עם ארומה של חו"ל

דירת פנטהאוז במרכז הארץ עוצבה עם חדר משפחה, מטבח איטלקי, ריהוט מצרפת ומרפסת ענקית כמו של וילה פרטית. כל חדר מספר סיפור חדש עם זיכרון שנוצר מהחלל הקודם

מאת: מערכת בניין ודיור צילום: עודד סמדר


הדיירים: זוג + 4
השטח: 220 מ"ר + 170 מ"ר מרפסת
המיקום: מרכז הארץ
תכנון ועיצוב פנים: ניצן הורוביץ

זוג עם ארבעה ילדים רכש דירת פנטהאוז מקבלן בקומה ה-21 במגדל במרכז הארץ. הדיירים רצו לקבל וילה באוויר, עם כל הפונקציות האפשריות בדיוק כמו בבתים פרטיים, למשל חדר משפחה, מסדרון רחב וגינה מרשימה. השיפוץ החל לאחר קבלת המפתח ונמשך כ-7 חודשים. הדיירים נתנו יד חופשית למעצב, שאותו הם מכירים קרוב ל-30 שנה, ובעזרת תקציב נכבד נוצרה עבורם דירה עם תחושה נונשלנטיות חמה, ביתית ויוקרתית. הדירה עוצבה עם מטבח איטלקי, ריהוט שהוזמן מצרפת כחצי שנה מראש, ויש בה ירידה לפרטים ומקצבים שונים ברמת החומר והאלמנטים שמקנים לה ייחודיות ושפה משלה.

סלון אפור

סלון אפור
חיפוי קיר בסלון

חיפוי קיר בסלון

בחלל הציבורי קיר בהיר אך דומיננטי מסתיר את מערכות האודיו-וידאו ומיזוג, את בר המשקאות ושפע אחסון. הקיר עוטף את אזור הכניסה ומגיע עד לפינת המשפחה. עמודים קונסטרוקטיביים מייצרים חציצה בין הכניסה לבין פינת המשפחה. סקאלת הצבעים בבית מגוונת וצבעונית. שחור מופיע בזכוכית, בעץ צבוע שחור, בפרופילי תאורה וניתוק ובדלתות קו אפס. הצבעוניות חוזרת במינונים וקונטקסט בכל מקום באופן שונה, וכך מתגלה בכל חדר או חלל סיפור חדש עם זיכרון שנוצר מהחלל הקודם. המטבח שיוצר באיטליה עשוי חומר מתועש מסוג מילטק עם שני סוגי גוונים – גוון המדמה מתכת ואי בצבעוניות של החלל הציבורי.

חיפוי קיר בסלון

גם הנוף ההיקפי שנשקף מהקומה הגבוהה בולט בחללי הדירה, והרהיטים שאינם צמודים לקירות יוצרים תנועה וחידוד של האופן ספייס לצד תחושת מרחב וקלילות. שולחן בטון בסלון וספה דומיננטית בנפחה ובטקסטורה שלה מייצרים מראה עכשווי ואורבני לצד פריטים קלאסיים כמו פרקט שחוזר בכל הדירה ואי קלאסי. בפינת האוכל עבודת אמנות אלגנטית העשויה מ-1,500 נגזרות נייר של אמן ישראלי. פינת המשפחה הפתוחה המקבצת את בני הבית, משמשת גם כאזור מעבר. היא עוצבה בצבעוניות נועזת יותר, פופ-ארטית וצעירה. הקו ההומוריסטי ממשיך בשירותי האורחים שבהם מראה מיוחדת וקיר בצבע סגול. לפינת המשפחה ולחדרי הילדים נבחרה אמנות הומוריסטית וקלילה, שמשדרת תפיסה צעירה.

אמנות קיר

אמנות קיר
קיר סגול בשירותי האורחים

קיר סגול בשירותי האורחים

בעיצוב המרפסת החיצונית הגדולה נוצרה חצר במראה ג'ונגל, שלא מביישת אף בית פרטי. תכנון של החוץ נעשה בדומה לתכנון הפנים מבחינת הפונקציות, ולכן מוקמו בו אזורי אירוח והכנת אוכל ובישול שפונים לנוף. השפה הצבעונית של הדירה נשמרה גם בחוץ כשהבולט מעל כולם הוא הג'ונגל.

ג'ונגל אורבני במרפסת

ג'ונגל אורבני במרפסת
נוף במרכז הארץ

נוף במרכז הארץ

כל אחד מהילדים קיבל חדר משלו. המתבגרים קיבלו סוויטות, והגדולים יותר – חדרים. חללי הרחצה הותאמו בעיצובם לחדר השינה. חדר הרחצה של הבת ממשיך את הגוונים הלבנים של החדר, ואילו בחדר המאסטר יש רצועת ארונות גדולה בשחור וגופי תאורה ברוז גולד, שגווניהם הועתקו לחדר הרחצה. המינונים נשמרים בהתאם, כך שהחללים מתחלקים לסיפור גדול ותתי סיפורים.

חדר שינה הורים

חדר שינה הורים
חדר רחצה הורים

חדר רחצה הורים
סוויטה לילדים

סוויטה לילדים
סוויטה לילדים

סוויטה לילדים
חדר רחצה כללי

חדר רחצה כללי

עוד בנושא

עיצוב דירות

המינגוויי מציץ בכניסה: בית עשיר בצבע ופאטרנים


נגיעות של אר-דקו וסגנון מיד סנצ'ורי, חומרים משוחזרים ושפע של צבע מאפיינים בית בברוקלין שעבר שיפוץ. אור טבעי חודר דרך החלונות ומאיר שלוש קומות עליזות ומלאות חיים

עיצוב דירות

מחושך לשיק: דירה מונוכרומטית בארבעה צבעים


שחור, אפור, עץ ולבן מעניקים לדירה ברעננה מראה על זמני ואלגנטי. מברווזון מכוער לפנינה פינטרסטית

עיצוב דירות

בשם האלגנטיות: דירה תל אביבית מימשה את מלוא הפוטנציאל


סגנון תעשייתי מודרני עם מתכות ועור לא מעובדים השתלב עם סגנון אירופאי קלאסי שבו רצפה דמוית שיש, גופי תאורה מוזהבים וקרניזים עדינים על הקירות. גם וגם מושלם

עיצוב דירות

מנגינה חדשה: תכנון מחודש לדירת תמ"א בצפון תל אביב


תוספות במסגרת פרויקט תמ"א חייבו היערכות מחודשת בדירתם של אב חובב מוזיקה ושלושת ילדיו. מרפסת מכניסה שפע ירוק מבחוץ, פינת עבודה אמנותית משתלבת בכניסה, ונגרות פותרת את בעיית סדר והאחסון

תגובות

כתיבת תגובה