BVD

עיצוב דירות  //  זה לא בית פרטי, זו דירה!

זה לא בית פרטי, זו דירה!

לאחר שלא מצאו בית לקנייה החליטו הדיירים, בני זוג ושני ילדיהם, לשפץ את ביתם הפרטי ולהתאימו לצרכיהם החדשים. העובדה כי הבית ממוקם ברחוב שקט ומוקף עצים מביאה עימה אוירה פסטורלית במיוחד, ויוצרת את התחושה כאילו מדובר בבית פרטי ולא בדירה

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


 

 

הדיירים:  זוג+ 2

המקום:  הרצליה

השטח: 125 מ"ר

התקציב: 300 אלף

עיצוב פנים והום סטיילינג: סטודיו אפרת מידן

   

עוד דירות מעוצבות:

עיצוב חם לדירה אופטימלית לאירוח

עיצוב רטרו שמשלב אלמנטים תעשייתים

קווים לדמותה: דירה בעיצוב נקי וגרפי

 

לעיתים אנחנו נמצאים בחיפוש אך הפתרון נמצא ממש מתחת לאף שלנו, מבלי שנשים לב. כך קרה אצל בני זוג מהרצליה, אשר ביקשו בית חדש אשר יתאים לצרכי המשפחה. לאחר שלא מצאו בית לקנייה החליטו בעלי הבית לשפץ את ביתם הנוכחי האהוב, ולהתאימו יותר לדיירי הבית. הבית ממוקם בלב רחוב שקט במיוחד, בסביבה פסטורלית וירוקה, אשר יוצרת את התחושה מדובר בבית פרטי ולא בדירה בבניין.

 

ריצוף וחיפוי: עמודי שלמה

 

תאורה: קרן אור, קיבוץ גלויות ת"א

 

באזור הסלון ממוקם הקמין אשר היה חלום ישן של הדיירים, והוסיף קסם ואופי רבים לחלל

 

השיפוץ, אשר הופקד על המעצבת אפרת מידן, התמקד בעיקר את המרחב הציבורי, אשר כולל את המטבח, הסלון, חדר המשפחה וחדר הרחצה. המטבח המקורי לא היה אפשר עבודה נוחה ויעילה, כך למשל האי המקורי במטבח לא אפשר ישיבה נוחה מספיק עבור המשפחה, והחלל סבל ממחסור באור טבעי אשר פגע ביעילות העבודה במטבח. המטבח החדש תוכנן בדגש על פרקטיות והותאם באופן מקסימלי לצרכיהם ודרישות בני המשפחה.

 מעל האי ניצבות שלוש קופסאות דקורטיביות עשויות פרופיל ברזל ורשת ברזל, אשר מיועדות לתצוגת בקבוקי אלכוהול, דרכם עוברת תאורה אשר מאירה את האי כולו

 

המטבח החדש תוכנן בדגש על פרקטיות והותאם באופן מקסימלי לצרכיהם ודרישות בני המשפחה

 

חדר המשפחה המקורי שימש בעיקר כמקום אחסון לצעצועים והיה לא מאורגן ולא מזמין. הקיר המשותף למטבח ולחדר השירות תוכנן במקור כקיר אלכסוני אשר בזבז שטח יקר, ובתכנון החדש הוחלט לותר עליו. לאחר שהורד הקיר, התווסף לחלל חדר שירות מרווח יותר המאפשר יותר מקומות אחסון. גם בצידו השני של הקיר, באזור המטבח, נוסף עוד שטח יקר. הקיר שהפריד בין המטבח לסלון קוצץ משמעותית לידי קיר נמוך, המתפקד כמעין מחיצה, במטרה להפריד בין אזור הסלון והמטבח ועדיין לאפשר זרימה טבעית ומראה אוורירי ופתוח.

  הקיר שהפריד בין המטבח לסלון קוצץ לידי קיר נמוך המתפקד כמעין מחיצה המפרידה בין אזור הסלון והמטבח, תוך שמירה על מראה אוורירי

 

חדר המשפחה בתכנון החדש. החלל המקורי שימש בעיקר כמקום אחסון לצעצועים והיה לא מאורגן ולא מזמין

 

בתכנון החדש הוחלט להשאיר על הקיר את מסך הטלוויזיה בלבד, כאשר כל מכשירי האודיו הוסתרו ביחידות הנגרות באי המטבח, והצנרת עצמה מוסתרת מתחת לרצפות, דבר אשר התאפשר עקב החלפת הפרקט שהיה במטבח הקודם, והמעבר לריצוף דמוי בטון אשר מסמן את גבולות המטבח. לבקשת הדיירים ניתן דגש מרכזי על נושא האחסון, כך שיהיה פרקטי ונגיש, לרבות יצירת אי מזמין סביבו יוכלו לשבת יחד כמשפחה. האי תוכנן סביב העמוד, אשר חלקו הפנימי נצבע בצבע גיר. מעל האי ניצבות שלוש קופסאות דקורטיביות עשויות פרופיל ברזל ורשת ברזל, אשר מיועדות לתצוגת בקבוקי אלכוהול, דרכם עוברת תאורה אשר מאירה את האי כולו. חיבתם של הדיירים לשימוש בברזל, הובילה את המעצבת לתכנון אלמנטים ייחודיים אשר נעשו בעבודת מסגרות מוקפדת, תוך יצירת שפה אחידה ושימוש במספר מאפיינים אשר מופיעים באופן חזרתי: רשת ברזל במסגרת של פרופילי ברזל דקים, פח מכופף ועץ. חציצה נוספת בין המטבח לסלון נעשתה אף היא בעבודת מסגרות ונגרות, על ידי תאים אשר חלקם פתוח לסלון וחלקם פתוח למטבח. לידם ממוקם הקמין אשר היה חלום ישן של הדיירים, והוסיף קסם ואופי רבים לחלל.

 

חיבתם של הדיירים לשימוש בברזל, הובילה את המעצבת לתכנון אלמנטים ייחודיים אשר נעשו בעבודת מסגרות מוקפדת

 

ספריית ברזל: ביצוע מסגרית אלון

 מצידה השני מתחברת הספרייה אל ארון אחסון נוסף ובו מקרר יין

 

את החלל שנמצא בין מבואת הכניסה לחלל הציבורי ניצלה המעצבת לתכנון ספרייה גדולה עשויה מברזל ופח מכופף. הספרייה גולשת אל מעבר לפינה כמדף אשר משרת את הנכנסים לבית, ומשמשת לאחסון פריטים קטנים כמו מפתחות וארנק. מצידה השני מתחברת הספרייה אל ארון אחסון נוסף ובו מקרר יין. ממול ניצב ספסל אשר עוצב בנגרות אישית, וגם הוא מהווה כמקום אחסון נוסף. קיר הספסל הפך להיות קיר כוח, בזכות מקבץ תמונות ופריטי אמנות אשר מתחברים יחד באופן הרמוני ויוצרים מראה עשיר וייחודי.

 החלונות הגדולים מטשטשים את הגבולות בין הפנים לחוץ ומכניסים את הטבע אל תוך הבית

 

תמונות: גלריה 1of135

 

הספסל אשר עוצב בנגרות אישית, מהווה כמקום אחסון נוסף

 

אזור השירות ואמבטיית הילדים זכו למראה חדש ורענן, בעיקר בזכות ריצוף ופריטי נגרות חדשים. בנוסף הוחלפו החלונות באזור לחלונות בלגי אשר מעצימים את מראה הנוף הנשקף מבחוץ ויוצרים את התחושה כי מדובר בבית פרטי ולא בדירה בבניין.

 החלונות הישנים הוחלפו לחלונות בלגי אשר מעצימים את מראה הנוף הנשקף מבחוץ ויוצרים את התחושה כי מדובר בבית פרטי ולא בדירה 

 

אזור השירות ואמבטיית הילדים זכו למראה חדש ורענן בזכות ריצוף ופריטי נגרות חדשים

 

רשימת ספקים חלקית:

ריצוף +חיפוי: עמודי שלמה
מסגרות + חלונות בלגיים: עופר אלון מסגריית אלון
תאורה: קרן אור
אומנות: 1 of 135

 

עוד בנושא

עיצוב דירות

בית הנופש בעיר הגדולה


בני זוג מהצפון רכשו דירה בתל אביב אותה ביקשו להתאים עבור צרכיהם, כך שתשמש אותם בחופשות ובסופי שבוע בעיר. התוצאה משלבת מראה פתוח ואוורירי, לצד אווירת לופט ותחושת חופש מפנקת

עיצוב דירות

הטוב משני העולמות: עיצוב מודרני עם זיקה דתית


דירת קבלן בגבעת שמואל זכתה לעיצוב חדש ומרענן, שמביא לידי ביטוי את אופייה הייחודי של המשפחה, ומשלב באופן הרמוני בין דת לחיים מודרניים

עיצוב דירות

מלכת מלכי ישראל: מניו יורק ולונדון לכיכר רבין


הדיירת עזבה מגורים בניו יורק ובלונדון לטובת תל אביב. את הפרק החדש בחייה היא בחרה להעביר במרכז המזוהה ביותר עם העיר - כיכר רבין

עיצוב דירות

מודרני, יוקרתי ומתאים גם לילדים


המשפחה ביקשה קו מודרני, יוקרתי ומינימליסטי. המעצבת הלכה עם העיצוב צעד אחד קדימה והוא נוכח לא רק בסלון אלא גם בחדרי הילדים

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *