כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב דירות  //  טנגו משפחתי: דירת גן מעוצבת בקריות לא שוכחת את הפרקטיקה

טנגו משפחתי: דירת גן מעוצבת בקריות לא שוכחת את הפרקטיקה

סצנת עיצוב שלא מושפעת מטרנדים ממלאת את דירת הגן המשפחתית עם מטבח לבן, אריחים בגוונים שונים של אפור, חדר שינה בוטיקי ונגיעות עץ חמימות. אף פינה בדירה לא נשארה חשוכה

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום: שירן כרמל


השכונה בה ממוקמת הדירה הייתה אזור ילדותה של המעצבת

מספר נפשות בבית: זוג + 3

המיקום: הקריות

השטח: 120 מ"ר

עיצוב פנים: לירז בוקעי

 

דירת גן משפחתית מצויה בבניין שנבנה בשכונת ילדותה של המעצבת. מחלון חדרה השתקף אז יער, שברבות הימים הפך לשכונה שלמה רוויה בבנייה. דירת הגן בת חמשת החדרים תוכננה לזוג הורים בשנות ה-30 לחייהם ולשני בניהם, ומעט אחרי המעבר התווספה למשפחה תינוקת חדשה.

ספת סלון בגוון אפור-פיל

כורסת ראטן בריפוד בגוון קוניאק: טולמנ'ס דוט

יישום אנכי של אריחי גרניט ("TR טופולסקי רצף") תרם לתחושת גובה

בדירת הגן לא הושארה אף פינה חשוכה, כל פרט נבחר בקפידה תוך שמירה על הטנגו שאליו התחייבה המעצבת – שילוב אידיאלי בין פרקטיקה לעיצוב שאינו טרנדי וחולף. הקו המנחה את העבודה היה הרצון לייצר תחושה של בית קרקע פרטי, ובו עיצוב שיתאים לבני הבית גם בעתיד. אם יחפצו להוסיף אליו פריטים, יוכלו לעשות זאת בעצמם כאילו הפריטים נולדו עם הבית והיו בו מאז ומתמיד.

למטבח נרקמה סצנה לבנה בעלת קו נצחי, ומוקסמו כל אפשרויות האחסון. פתח היציאה לגינה הורחב, ושני פתחי חלון נפתחו בקיר הדרומי, דרכם משתקף הפטיו שמאחורי ספת הסלון. כך הוגדלה כמות האור הטבעי הנכנסת לדירת הגן והתקבלה מעין יצירת אמנות מן הטבע, המעטרת את חלל המגורים. הספה בגוון אפור פיל ("סוהו") מהווה ניגוד מושלם לרצפה בגווני חול. כורסת המותג 11 Norr ("טולמנ'ס") בריפוד בגוון קוניאק נבחרה להשלים את הסצנה בהיותה בולטת וייחודית. לקיר המזנון נבחר חיפוי של אריחי גרניט בגודל 180X80 בגוון סילבר בטוני, דגם בורלינגטון סילבר (gardenia orchedea) שנקנו ב"TR טופולסקי רצף". יישומם האנכי על הקיר תרם לתחושת הגובה בחלל.

ספריית קיר לבנה ודקיקה מוסיפה דופק לחלל

שולחן פינת אוכל: אליתה ליוינג

פטיו כיצירת אמנות טבעית המעטרת את חלל המגורים. מטבח: אביבי מטבחים

כדי לשוות לקיר תחושה גושנית חופתה גם פאת הקיר בכניסה למסדרון, שהמשכו ארון שירות גדול, והתקבל אלמנט נוכח שסביבו נרקמה יתרת סצנת העיצוב. צמד שולחנות מודרניים דגם tokio (אליתה ליוינג) היו הפריט המדויק לחדר המגורים, עם משטח עליון של גרניט וזכוכית הקלים לתחזוקה, ותרמו לתחושת התלת ממדיות. בגב פינת האוכל תוכננה ספריית קיר לבנה ודקיקה באמצעותה נוסף "דופק" לחלל דירת הגן.

כמות האור הטבעי הנכנסת לחלל הציבורי הוגדלה. תאורה: סוהו עיצוב ריהוט ותאורה

חדר השינה של ההורים בדירת הגן עוצב כמו חדר במלון יוקרתי. בפועל ממדיו לא גדולים, אך העמדת הריהוט מקנה לו תחושת מרחב וגודל, ובחירת החומרים מביאה לתוצאה אינטימית ומזמינה. המיטה הוצבה על הקיר החוצץ בין חדר השינה למקלחת ההורים, ואותו קיר חופה על כל פאותיו, כולל הכניסה לחדר רחצה, באריח גרניט פורצלן 120X20 דמוי עץ בגוון אגוז מעושן. מבעד לארון המראה בחדר הרחצה מציץ חיפוי הקיר, ומסייע לתחושת הגושניות השלמה שסביבה נרקמת סצנת העיצוב בחדר . מול המיטה הוצב ארון קיר רחב ממדים ובו טלוויזיה מובנית. שימוש בפתרון זה מאפשר לאגד שני צרכים בפריט אחד וכך מתפנה קיר שלם המסייע להציב נכון את הריהוט.

לתחושה גושנית חופתה גם פאת הקיר בכניסה למסדרון

סידור נכון מקנה תחושת מרחב וגודל

ארון קיר עם טלוויזיה מאגד שני צרכים בפריט אחד וחוסך מקום

חדרי הרחצה של דירת הגן עוצבו בסגנון מודרני עם אריחי ריצוף אפור פחם בגודל 120X60 וקירות עם אריח אפרפר מגויד. כדי לייצר קשר עיצובי בין חללים אלו ליתר הבית תוכננו ארונות הכיור בגמר פורניר אגוז, שמבצבץ בלא מעט פינות בבית ומהווה חוט מקשר. במקלחת הילדים סופח חדר הכביסה פנימה, והראי הוא אלמנט כוח לא שגרתי הקטום בחלקו התחתון. באמצעות צורתו זו וגודלו, בקוטר 180 ס"מ, הוכפל החלל. מקלחת ההורים הצרה והארוכה הורחבה ובקצה החלל מקלחון עם חזית שקופה התורמת לתחושת הגודל. ארון הכיור תוכנן כיחידה מרחפת ודקיקה מפורניר אגוז, ומעליה במקום מראה סטנדרטית נקבע ארון מראה גדול הנפתח בלחיצה, ובו מדפים פנימיים עם כל תכשירי הטיפוח.

ריצוף אפור פחם וארונות בגמר פורניר אגוז

מראה כאלמנט כוח בחדר הרחצה של הילדים

עבור הבנים התבקשה המעצבת לייצר שני חללים שונים בדירת הגן: חדר המיועד לשינה וחדר למשחק. חדר השינה כלל את מיטותיהם של הבנים וארון בגדים בתכנון סימטרי. קיר החלון נצבע בגוון ירוק ונוצרה מעין צורת ח', המקיפה את החלון ומוסיפה תחושת עומק . על הקיר הודבקו מדבקות פלוסים, וממול נקבעה יצירה קנויה בגוונים משלימים. מעט לפני לידת הבת הוזמנו מדבקות קיר פרחוניות לפינת החדר, נתלתה מנורת ענן (איקאה) והותאם טקסטיל כך שנוצר חדר רך ומתוק כקצפת עבור תינוקת בובתית ויפהפייה.

חדר השינה מופרד מחדר המשחקים

חדר הבת רך ומתוק כקצפת

 

רשימת ספקים חלקית:

נגרות מטבח: אביבי מטבחים

כורסת ראטן ושטיח בסלון: טולמנ'ס דוט

שולחן פינת אוכל, שולחנות סלון וכריות נוי סלון: אליתה ליוינג

ריצופים וחיפויים: TR טופולסקי רצף

תאורה: סוהו עיצוב ריהוט ותאורה

טקסטיל מיטות: גולף אנד קו

תוכנית הדירה

תוכנית הדירה לפני השיפוץ

עוד בנושא

עיצוב דירות

להתרגל אליה שוב: שיפוץ דירה שהיתה מושכרת שנים


אחרי שנים שבהן היא הייתה מושכרת לאחרים, החליטו הדיירים לחזור לדירתם הישנה והאהובה. האדריכל עזר להם עם שיפוץ הדירה, ודאג ולהתאימה אותם לצורכיהם העדכניים וגם לחפצים החדשים שצברו במשך הזמן

עיצוב דירות

אומרים שהיה פה שמח: דירה בסגנון וינטג' חמים ומחויך


עם שינוי מבני, צבעוניות עזה ופרטים שיוצרים סגנון וינטג' אמיתי – הדירה הישנה הזאת הפכה למרחב מזמין ומשמח

עיצוב דירות

כאן הכל התחיל: עיצוב בית לזוג צעיר


המעצבת התבקשה לעצב בית לזוג צעיר, שיתאים גם לילדים עתידיים וישרת את בני המשפחה עוד שנים רבות. בסיום תהליך ממושך, התקבל הבית שאליו קיוו בני הזוג

עיצוב דירות

משחק של חיבורים: דירת גן בתכנון שונה


בפרויקט זה עוצבה דירת גן שונה מהמקובל. חללים שאנחנו מצפים לראות מאוחדים, כמו פינת האוכל והסלון, הופרדו זה מזה – אבל דווקא אזורים שנהוג לפצל, כמו חדר השינה והאמבטיה, מצאו את הדרך להתחבר אחד לשני

תגובות

כתיבת תגובה