כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב דירות  //  יד ביד לאורך כל הדרך: הצצה לדירה מעוצבת בפתח תקווה

יד ביד לאורך כל הדרך: הצצה לדירה מעוצבת בפתח תקווה

הדיירים קנו דירה בבנייה, אבל לא אהבו את המבנה שלה. לכן החליטו לעבוד עם מעצבת כבר מהרגע הראשון ועשו הרבה שינויים בתוכניות של הקבלן. בואו תראו

מאת: רותם פלצ'י צילום:


הדיירים: משפחה בת 5 נפשות, זוג ושלושה בנים
המקום: שכונת אם המושבות, פתח תקווה
שטח: 130 מ"ר
עיצוב פנים: לינור גבעולי

 

כל עיצוב של דירה חדשה היא משימה לא קלה, במיוחד כשקונים דירה על הנייר ומתחילים לעצב אותה במהלך הבניה עם כל האילוצים שכרוכים בכך.

 

דירה חדשה מקבלן בשכונת אם המושבות בפתח תקווה, הציבה אתגר לא פשוט בפני משפחה שרצתה לצאת מעט מהקווים שמכתיב הקבלן. הדיירים רצו שהדירה תהיה בעלת אופי וסגנון ייחודיים אך גם ליצור חלל פונקציונאלי שיתאים לסגנון חייהם ולמבנה של משפחתם. לצורך כך, תהליך העיצוב, החל עוד בשלבי הבניה של הדירה, יחד עם המעצבת לינור גבעולי מ- studio effectA. גבעולי ליוותה את התהליך החל מחלוקת החלל בדירה ועד לבחירת גופי התאורה בשלב הסופי, ונתבקשה לשמור על קווי עיצוב נקיים וסימטריים, צבעים בהירים ומעט פריטים ותמונות.

 

רוצים גם בית מעוצב?

אדריכלים: לכל העסקים ובעלי המקצוע
מעצבי פנים: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 

למשפחה יש שלושה בנים והיה חשוב שתהיה בדירתם החדשה חלל גדול ומרווח שבו כולם יוכלו לבלות יחד. השטח הציבורי נבנה כמקשה אחת – המטבח שינה את מיקומו ושם נוצר חדר משפחה אינטימי לשימוש יומיומי, "בעיקר למשחקי פלייסטיישן" אומרת גבעולי. הסלון הורחב וחובר עם פינת האוכל ונוצר חלל ציבורי פתוח וגדול, שהותאם למבנה המשפחה.

 

 

מאחורי הקיר מסתתר חדר המשפחה- בצמוד למטבח

 

אופן ספייס – חלל המטבח, הסלון, פינת האוכל כפי שהם נראים מחדר המשפחה

 
כבר בכניסה לבית ניתן להבחין בקווים הנקיים ובסימטריה – הוצב ארון לבן שמשמש את כל בני המשפחה לאחסון המפתחות, התיקים וכל הדברים שאצל כולנו מסתובבים בכניסה לבית, ומאחוריו מוצבת בצורה סימטרית מראה גדולה.

 

מימין לדלת הכניסה ישנו ארון עבור כל הפיצ'פקעס

בסלון הוצב מזנון מיוחד ולא שגרתי בצורת 4 קוביות "מרחפות" שמכילות את כל אמצעי המולטימדיה של הבית, כאשר הכל תוכנן עוד בשלב הבנייה כך שלא יציצו משום מקום חוטי חשמל, אותם הסתירו בתוך הרצפה ובקירות.

 


איפה החוטים? מזנון "מרחף" בסלון

הממ"ד חובר אל שירותי האורחים, נבנה גם מקלחון מרווח, כך שהתקבלה יחידת דיור פנימית שמשמשת את הילדים הבוגרים בבית.

 

 


 

שינוי נוסף שתוכנן עוד בשלב הבנייה הוא בחדר השינה של ההורים – במקום חדר ארונות בפינת החדר, הוחלט על יצירת פינת איפור אינטימית לשימושה של האישה, שגם נמצאת "בצד שלה" בחדר. "הנישה השקטה שלה מהווה מקום פרטי ואי של שקט שנועד אך ורק בשבילה" אומרת המעצבת.

 

פינת איפור לאישה שזכתה לכינוי "פינת ברודווי" בשל התאורה המיוחדת

חדר הרחצה של סוויטת ההורים עוצב בגווני שחור, זאת על פי בקשה ספציפית של בלע הבית. "בעבר בעת ששהו בחופשה", מסבירה גבעולי את הרעיון, "הם נתקלו במקלחת שחורה, התאהבו ברעיון והחליטו להביא את החופשה הביתה; המקלחון, השידה והריצוף בגווני שחור אך הקירות נצבעו בצבע אפור רך שיתאים לחלל הקטן ויגדיל אותו".

 


מקלחת הורים – כמו בבית מלון

כל החדרים בבית גם עוצבו בקווים נקיים, ללא הרבה חפצים וצבעים עזים, אך בחדרם של ההורים, הוחלט להשוות לחדר מראה דרמטי-רומנטי באמצעות טפט מיוחד על הקיר שמאחורי המיטה.  השינויים בתכנון הדירה הפכו את הדירה הסטנדרטית, לדירה מתוכננת היטב ומרווחת שמתאימה בדיוק לצרכי המשפחה.

 

 

 
 
 
 

 

 

עוד בנושא

עיצוב דירות

כמו חדשה: שיפוץ דירה יד שנייה


המשפחה רכשה דירה יד שנייה וביקשה להפוך אותה למקום צבעוני ושמח שיתאים בדיוק בשבילה. עם קצת תעוזה ויצירתיות, המטרה הושגה

עיצוב דירות

בא בטוב: בית צבעוני ושמח במיוחד


הדיירים חלמו על בית צבעוני שכל כולו אנרגיה ושמחה. המעצבת זרמה עם כל הגוונים העזים שנבחרו, אך דאגה לשלב ביניהם בצורה הרמונית ומאוזנת

עיצוב דירות

קליעה למטרה: דירת פנטהאוז בעיצוב מותאם


דירת הפנטהאוז הזאת נרכשה מקבלן ולא תאמה לצרכים של המשפחה. עם חלוקה מחדש והחלפה של הריצוף והנגרות, זכו הדיירים לקבל בדיוק את הדירה שרצו

עיצוב דירות

אחרי עשרים שנה: מדירה ישנה לדירה חמה ומודרנית


דירה ישנה עוצבה מחדש והפכה לדירה חמה במראה ייחודי ועכשווי. "השינוי זה הדבר הכי נפלא שקורה לנו כבני אדם", אומרת המעצבת

תגובות

כתיבת תגובה