כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב דירות  //  יורדים בגודל אבל לא באיכות החיים

יורדים בגודל אבל לא באיכות החיים

הילדים התבגרו ועזבו את הקן, וההורים החליטו שהגיע הזמן לעבור מהבית הפרטי לדירה. המעצבת עזרה לזוג לצלוח את המעבר וליהנות מבית נעים ומזמין

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


 
דיירים: זוג 
מיקום: ראש העין
שטח: 113 מ"ר + 16 מ"ר מרפסת
עיצוב פנים: ענת הלפרין לוי
סטיילינג לצילומים: מירית פיש
 
עוד דירות מעוצבות:
 
חצי החדר בוטל ושטחו סופח לשטח המטבח
 
 תכנית הדירה
 
הדירה המדוברת היא דירת קבלן חדשה שנבנתה בראש העין בפרויקט של גיא ודורון לוי. הדירה נבנתה כדירה בת 4.5 חדרים אך הוחלט לבטל את חצי החדר ולהרחיב את המטבח על חשבונו וכך ליצור מטבח פונקציונלי ונוח לעבודה ולאירוח. "בעלת הבית מאוד אוהבת לבשל ולארח", מסבירה המעצבת ענת הלפרין, "ולכן היה חשוב לה שהמטבח יהיה מרווח".
 
המטבח תוכנן גם כדי להיות נוח ופונקציונאלי אך גם כדי להיות ייצוגי לאירוח
 
החלל הציבורי 
 
הבית הקודם של הזוג התאפיין בתקרה גבוהה בחללים הציבוריים, בחדרי שינה מרווחים, מטבח גדול הכולל מזווה ובשטחי אחסון רבים. האתגר המרכזי היה להמשיך ולאפשר למטבח להיות ליבו של הבית החדש, ולאפשר אירוח נוח ונעים מבלי לוותר על פונקציונליות ונוחיות עבודה ושטחי אחסון מספקים. לשם כך נבנה אי במטבח שמצידו האחד כולל מגירות רחבות ועמוקות לסירים ואחסון, שני מקומות ישיבה לקפה של בוקר ומשטח שיש לעבודה מול הכיור, ומצידו השני שולחן אוכל מותאם בנגרות, מעץ אגוז אמריקאי מרשים שנפתח בקלות ומאפשר אירוח של כל בני המשפחה.
 
התקרה במטבח גבוהה כדי לתת לחלל תחושה גדולה יותר ולהזכיר את הבית הפרטי שעזבו
 
את פינת האוכל הוחלט לחבר למטבח, באופן שמאפשר לבשל ועדיין להיות בקשר עם האורחים והסועדים. צורת ההעמדה של פינת האוכל גם יוצרת חיבור בין המטבח לסלון ולמרפסת. בנוסף, מהלך זה איפשר להסב את המקום שיועד במקור לפינת האוכל לכדי מבואת כניסה מרווחת ומזמינה.
 
שולחן האוכל שולב במטבח ומאפשר לבשל ולאכול במקביל עם האורחים
 
 
פינת האוכל מחברת בין המטבח לסלון ולמרפסת ונמצאת בלב הבית 
 
אתגר הכרחי נוסף היה מציאת פתרונות אחסון והצגת חפצים ואוספים רבים שנרכשו באהבה רבה על ידי המשפחה במהלך השנים בארץ ובחו"ל. המעצבת נדרשה לספק מקום של כבוד לאוסף כלי נחושת, כלי כסף, פסלים ותמונות והכל מבלי להכביד על המראה הביתי הנעים והמחבק ותוך שמירה על איזון מוקפד. לשם כך נבנה בסלון מדף עליון לתצוגה לאורך הסלון כולו, מדלת הכניסה ועד ויטרינת היציאה למרפסת, עליו מוצג לראווה אוסף כלי הנחושת הגדול. "בויטרינות וינטג' מקסימות, שמוקמו באזור הכניסה והסלון מוצגים כלי הכסף והזכוכית האהובים", מתארת הלפרין, "וגם את אוסף התמונות והפסלים שילבנו באהבה גדולה".
 
הסלון רחב הידיים מאפשר אירוח של כל המשפחה. ריצוף:ויה ארכדיה
 
המדף הגבוה לאורך הסלון מציג את אוסף כלי הנחושת של המשפחה
 
פינת האוכל פינתה מקום למבואת כניסה שגם בה מוצגים האוספים של המשפחה
 
הדירה נהנית גם ממרפסת מרווחת, וזאת תוכננה כפינה ירוקה ונעימה עם הרבה צמחי נוי ופרחים. בנוסף יש כאן פינת ישיבה ואירוח שהולבשה בצבעוניות שמחה וכייפית, אשר מסיחה את הדעת מהנוף הזמני של שכונה מתהווה שנמצאת בתהליכי בניה.
 
 המרפסת הצבעונית והמשמחת
 
מבט מהבית אל החוץ 
 

 
רשימת ספקים חלקית:
 ריצוף: ויה ארקדיה
תאורה: טליה גופי תאורה
וילונות: וילונות דינה פירון
שיש: שיש סמיר

עוד בנושא

עיצוב דירות

ארבעה בתים ושילוב סגנונות


מתלבטים בין מראה כפרי למודרני? לא מצליחים להסכים עם בן או בת הזוג על קו העיצוב של הדירה? שילוב סגנונות יכול להיות הפתרון בשבילכם

עיצוב דירות

ארבעה בתים ושיפוץ כולל


רוצים שינוי? רגע לפני שאתם רצים לקנות דירה או בית חדשים, אולי כדאי שתשקלו לערוך שיפוץ כולל במקום המגורים הקיים. הצצה לארבעה בתים ששינו את פניהם

עיצוב דירות

טנגו משפחתי: דירת גן מעוצבת בקריות לא שוכחת את הפרקטיקה


סצנת עיצוב שלא מושפעת מטרנדים ממלאת את דירת הגן המשפחתית עם מטבח לבן, אריחים בגוונים שונים של אפור, חדר שינה בוטיקי ונגיעות עץ חמימות. אף פינה בדירה לא נשארה חשוכה

עיצוב דירות

אלגנטיות של דירה: עיצוב מוקפד בסגנון מודרני חם


משפחה צעירה התרחבה לדירה של שישה חדרים, וביקשה לעצב אותה כך שתהיה גם אלגנטית וגם פרקטית. עם חלוקת מחודשת ובחירה בסגנון מודרני חם, הצליחה המעצבת למלא את רצון הדיירים

תגובות

כתיבת תגובה