BVD

עיצוב דירות  //  יותר טוב ממלון: דירה לא שגרתית בדרום תל אביב

יותר טוב ממלון: דירה לא שגרתית בדרום תל אביב

חיבור מוצלח בין שלושה אדריכלים לבין זוג יצירתי במיוחד הוליד דירה תל אביבית שהותאמה לחיים הנהנתנים של הדיירים

מאת: אפרת בראשי, מגזין בניין ודיור צילום: רז רוגובסקי


מחפשים לימודי עיצוב וסטיילינג? לכל הפרטים לחצו כאן

יש דירות שברגע שנכנסים אליהן מרגישים את האופי של הדיירים. גם בדירה בה ביקרנו הפעם בדרום תל אביב מרגישים מיד את האווירה הנעימה והתוססת שניבטת מכל פינה כאן. שני דברים פעלו לטובת העניין. האחד הוא האדריכלות שהייתה, יחסית לדירה משופצת, די מסובכת, והשני הוא עיצוב הפנים שחלקו הגדול נעשה על ידי הדיירים עצמם. הדיירים הם זוג, רופא ובמאי, שעובדים גם מהבית ובמסגרת סדר יומם העמוס מוצאים זמן לארח את חבריהם הרבים. בהתאם לכך עיצבו השניים את ביתם, לשמחתם ולשמחת חבריהם. העיצוב, מהבסיס של חלוקת חלל הבית לחדרים ועד הצבעוניות, משקף את אופיים הבלתי שגרתי של הדיירים. בואו נצא לסיבוב. 

נכנסים: הדירה משתרעת על פני שתי קומות. בתכנון המקורי של שתי הקומות עבר פיר מעלית הבניין ממש בתוך הדירה ולצדו מדרגות הבניין. שלושת האדריכלים, יהודה שפירא ואלי פרדו בשיתוף דקל גודוביץ, נאלצו לתכנן הכל מחדש באופן יצירתי ועברו תהליך לא פשוט בכלל. "לשפץ את הדירה הזו היה קשה יותר מלבנות בית חדש", נזכר גודוביץ, "הגרעין המרכזי של הבית נהרס ובמקומו נבנו קונסטרוקציות תמך חדשות שפתחו את המרחב".

 

עיצוב פנים
כל הבניין בתוך הדירה. שאריות פיר המעלית.   

קומת הכניסה: שלא כמקובל, השימושים של הקומות בדירה הוחלפו. קומת הכניסה הוקדשה לחדרים הפרטיים של הדיירים, חדר שינה ושני חדרי עבודה, ובקומה העליונה נקבע האזור הציבורי. שני חדרי עבודה, הממוקמים זה מול זה, ממש לא מותירים ספק היכן עובד כל אחד מבני הזוג. עיצוב חדרו של הבמאי מבוסס על סקלה צבעונית וחמה והוא מתהדר בצעצועי שולחן לצד תמונות של חברים וקולגות. חדרו של הרופא עוצב בקו שקט, נינוח ומתון.

 

חדר השינה: בהמשך לשני חדרי העבודה, בחלקה האחורי של הקומה, ממוקם חדר השינה נטול הדלת. "כדי ליצור זרימה ופתיחות בקומה זו בחרנו לוותר על דלת בחדר השינה", מספרים הדיירים, "חדרי העבודה מפרידים בין הכניסה לדירה לחדר השינה, שהשהות בו מסמלת את סיומו של היום". חדר הרחצה שצמוד לחדר השינה מרווח במיוחד וכולל שני כיווני אוויר וספרייה קטנה מתחת לחלונות, כך שהתחושה הכללית בו מזכירה יותר פינת משפחה מחדר רחצה. זו כנראה גם הסיבה לכך שהחדר הזה אהוב ביותר על הדיירים. התעוזה והיצירתיות של בני הזוג באה לידי ביטוי בצבע ירוק זרחני, שמככב בחדר הרחצה וחוזר במטבח בקומה העליונה.

 

חדר שינה
  בלי דלת. חדר השינה.   

חדר רחצה
    אומרים שזו פינת משפחה. חדר הרחצה.   

עולים קומה: מיד עם הכניסה לבית נתקלים בגרם מדרגות רחב שמוביל לקומה העליונה. סמיכות המדרגות לכניסה לדירה מונעת מהאורחים מ"לפלוש" לאזור הפרטי של הדיירים. "ההרחבה של חלק מגרם המדרגות הייתה אחד הצעדים הקשים והמהותיים בדירה", אומרים שפירא ופרדו. "היה צורך לשנות ולשפץ את המדרגות כדי שיחברו בין שתי קומות בצורה נכונה והרמונית, בלי שיראו כטלאי".

 

המטבח והסלון: חלקו העליון של גרם המדרגות מחלק את הקומה העליונה לשניים. מצד אחד המטבח ומצד שני הסלון. אי עם משטח זכוכית בצבע ירוק זרחני הוא מרכזו של המטבח כשאת המטבח אבזרו הדיירים בפריטים שנבחרו במלוא תשומת הלב. למשל, קפסולות הקפה הצבעוניות, התלויות על אחד מקירות המטבח, מאורגנות במתקן שנבנה במיוחד ונראות כיצירת אמנות. "תהליך של בניית בית יכול להיות סיוט ארוך ומתמשך", אומרים הדיירים, "אבל אנחנו נהנינו מכל רגע. עוד לפני תחילת העבודה התחלנו להתעניין בעיצוב על פרטיו באינטנסיביות רבה, ביקרנו בתערוכות ובחנויות עיצוב, קראנו מגזינים ואפילו רכשנו דברים לבית עוד לפני שהתחיל השיפוץ. הידע שצברנו עזר לנו בקבלת החלטות, זירז את התהליך ואפשר לנו ליצור לעצמנו את הסביבה שעליה חלמנו".

 

סלון
   צמוד למטבח. מבט מהסלון אל המרפסת.

 

מטבח
מאובזר בתשומת לב. המטבח. 

 

יוצאים אל המרפסת: מהמטבח ומהסלון מובילות שתי יציאות לשתי מרפסות עשויות דק שמהן נשקף נופה הקסום של שכונת נווה צדק. המרפסות הן חלק בלתי נפרד מאזור האירוח והן למעשה ממשיכות את הסלון. סגנון האירוח בהן שונה מהסגנון בתוך הבית, ובהתאם לכך תכננו המעצבים את האביזרים הפונקציונאליים הנדרשים כך לדוגמה בחיבור שבין שתי המרפסות מוקם מקלחון. להנאת המשתזפים או הצופים בירח הותקנה מערכת סראונד, והריהוט הנוח והמפנק במרפסות הופך את השהייה בחוץ לבילוי מושלם.

 

מרפסת
   שתי מרפסות במכה אחת. מרפסות הדירה.

 

מרפסת
  העיקר המקלחון. עוד מבט על המרפסת. 

 

ואחרי כל זה, דרך מקורית של הדיירים לבחון אם הם מרוצים מעיצוב סביבת מגוריהם הייתה דווקא הרחק מהבית. "החלטנו לצאת לחופשה במדריד מעט אחרי שעברנו להתגורר בדירה. הזמנו מקום במלון יוקרתי במיוחד, וכשנכנסנו לחדר הסתכלנו זה על זה במבט שהביע את געגועינו הביתה, למקום המפנק והנינוח שמחכה לנו בארץ". לא קשה להבין למה. 

 
אהבתם את הבית? ספרו לנו בתגובות

 

עוד בנושא

עיצוב דירות

בית הנופש בעיר הגדולה


בני זוג מהצפון רכשו דירה בתל אביב אותה ביקשו להתאים עבור צרכיהם, כך שתשמש אותם בחופשות ובסופי שבוע בעיר. התוצאה משלבת מראה פתוח ואוורירי, לצד אווירת לופט ותחושת חופש מפנקת

עיצוב דירות

הטוב משני העולמות: עיצוב מודרני עם זיקה דתית


דירת קבלן בגבעת שמואל זכתה לעיצוב חדש ומרענן, שמביא לידי ביטוי את אופייה הייחודי של המשפחה, ומשלב באופן הרמוני בין דת לחיים מודרניים

עיצוב דירות

מלכת מלכי ישראל: מניו יורק ולונדון לכיכר רבין


הדיירת עזבה מגורים בניו יורק ובלונדון לטובת תל אביב. את הפרק החדש בחייה היא בחרה להעביר במרכז המזוהה ביותר עם העיר - כיכר רבין

עיצוב דירות

מודרני, יוקרתי ומתאים גם לילדים


המשפחה ביקשה קו מודרני, יוקרתי ומינימליסטי. המעצבת הלכה עם העיצוב צעד אחד קדימה והוא נוכח לא רק בסלון אלא גם בחדרי הילדים

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *