כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(1) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(12523) "

הדיירים: זוג הורים, שתי בנות וכלבה
המיקום: תל אביב
השטח: 120 מ"ר
אדריכלות ועיצוב פנים: מיכל שלגי שירה 

האמת שתהליך התכנון והתאמת הדירה החל עוד לפני שהבניין נבנה, כך מספרת לנו מעצבת הפנים מיכל שלגי שירה, כשרק היו תכניות והדירה הייתה "על הנייר" בלבד. בכדי להתאים אותה לצרכי המשפחה ערכנו מספר שינויים בחלוקת הפנים וכל המערכות תוכננו בהתאמה – חשמל ותאורה, אינסטלציה, מיזוג האוויר, הנמכת התקרות, ספרינקלרים ועוד. בין היתר נעשה וויתור על שרותי האורחים, מרפסת השירות צורפה למטבח וחדר אחד הוקטן קצת בכדי לייצר חלל ציבורי יותר נקי בצורתו. בעלת הבית שלפניכם היא גם הצלמת של הפרויקט, שהייתה מעורבת גם היא בסטיילינג.
 

נגריות: לכל העסקים ובעלי המקצוע 
עיצוב מטבחים: לכל העסקים ובעלי המקצוע


החלל הציבורי פתוח כולו כיחידה אחת ומכיל כמה פונקציות – סלון, פינת אוכל, פינת עבודה, פינת יצירה ומטבח. במרכז החלל מיקמה המעצבת יחידת נגרות מיוחדת, שמצדה האחד חובקת את הטלוויזיה ומצדה השני מדפים הפונים אל פינת האוכל ומשרתים אותה. היחידה בנויה על גלגלים שמאפשרים לסובב אותה לכוון המרפסת וכך לשבת בחוץ ולראות טלוויזיה בימים נעימים, או להזיז אותה הצידה בכלל אם רוצים לארח מסיבה או ארוחה רבת משתתפים.
 

שולחן פינת עבודה – OAK studio
 

ספה בנויה ויחידת טלוויזיה/מדפים – נגר פרטי, פינת ישיבה חיצונית – טולמנס, שטיח – איקאה פרקט-מודי

האלמנט המרכזי בחלל הציבורי הוא ספה ארוכה הבנויה לאורך הקיר האחורי של הסלון וממשיכה ויוצאת החוצה אל המרפסת. ההמשכיות של הספה אל המרפסת יוצרת תחושת חיבור של החוץ והפנים, ומרחב המחיה מרוויח את שטח המרפסת כחלק אינטגרלי ממנו. הפתיחות של הדירה אל הנוף אף מעצימה את תחושת המרחב. הצמדת הספה הגדולה אל הקיר האחורי מגדילה את שטח אזור המגורים, גם בפועל וגם תחושתית. בבסיס הספה הזו שולבו מגרות אחסון ואזורי אחסון פתוחים לספרים ומגזינים.
 
 
 
פינת העבודה של בעלת הבית פונה אל הסלון והמרפסת, וכך משקיפה על כל הדירה והנוף. בנוסף, בחלל הציבורי ישנה פינת יצירה לילדות ובה שולחנות עבודה בשני גבהים (לילדה הגדולה ולילדה הקטנה) עם פלטות מעץ ממוחזר שנרכשו יחד עם שולחן האוכל, והספסל אף הוא מעץ ממוחזר בעבודת אמן. הפלטות על רגליים מתכווננות ויכולות להתאים עצמן לשולחן האוכל במקרה של סעודה רבת משתתפים. במקרה כזה יחידת הטלוויזיה הבנויה על גלגלים יכולה להתנתק מהחשמל ושאר החווטים שיוצאים מהרצפה ולזוז הצידה.
 
 
 
 
 

שולחן אוכל וספסל עץ ממוחזר – גלעד ארגז
 
 
המטבח, שבתהליך התכנון קיבל אליו גם את שטח מרפסת השירות, תוכנן ע"י המעצבת כדי להיות פונקציונלי ונוח לבישול ואפיה. עם תנור גדול free standing חזיתות בגימור פולימר ושילוב של וויטרינה מעץ אלון. דופן ארון המקרר, אותה רואים כבר מהכניסה לדירה, נצבעה בגוון צהוב נועז.
 

מטבחי זיו
 
שתי הבנות חולקות חדר שינה וחדר נוסף יועד להיות חדר משחקים. בין שני החדרים הללו, במקום קיר, תוכנן ארון בגדים גדול ובו דלת קסמים קטנה, דרכה אפשר לזחול ולעבור בין החדרים.
 
 
חדר הרחצה של ההורים מופרד מחדר השינה בקיר זכוכית עם חלונות בלגים. גם כאן הפתיחות מרחיבה את תחושת הגודל הן של חדר השינה והן של חדר הרחצה. בחדר הרחצה הזה נבחרו לקיר האחורי כולו אריחים מצוירים עד התקרה. אלמנט זה נותן לחדר תחושת גובה.
בחדר הרחצה של הבנות ארונית בהזמנה מיוחדת במראה שובב אך לא ילדותי. ומאחורי דלת הכניסה לחדר, לניצול מיטבי של מקום, מוקמו מכונות הכביסה והייבוש.
 

אריחים וכלים סניטארים – מודי
 

אריחים וכלים סניטארים – מודי
 
בכל הבית מלבד בחדרי הרחצה רצפת פרקט אלון מובהר שיחד עם סקאלת הצבעים שנבחרה, עיצוב הפנים המדוקדק והסטיילינג המוקפד נותן לדירה תחושה של מלון בוטיק.
 
 
רשימת ספקים חלקית:
ריצופים, חיפויים, כלים סניטארים ופרקט – Modi
שולחן אוכל, ספסל ושולחנות יצירה – גלעד ארגז
מטבח – מטבחי זיו
פינת ישיבה חיצונית – טולמנס
שולחן פינת עבודה- OAK studio
נגרות – א. גלבוע
שטיח – איקאה
 
>> לאתר של מיכל שלגי שירה – מעצבת פנים
 

עוד דירות מעוצבות:

בין הכפר לעיר: שיפוץ דירה עם שלל מקומות אחסון
לחבק את תל אביב: הלבשת דירה בשלל צבעים
בדיוק מה שכולם רוצים: שיפוץ טריפלקס עבור משפחה צעירה וטרנדית
נס קטן היה פה: עיצוב דירה לאב ובנו בתל אביב
ברור שזה מודרני: עיצוב דופלקס משפחתי בחולון 

" ["image"]=> string(177) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design_pictures_new/בתים_מעוצבים/עיצוב_דירות/הצלמת_שסייעה_לעצב_את_דירתה/553.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } }

עיצוב דירות  //  כמו מלון בוטיק: עוד בטרם נבנתה הדירה, הדיירים כבר זכו לחיות בתוכה

כמו מלון בוטיק: עוד בטרם נבנתה הדירה, הדיירים כבר זכו לחיות בתוכה

דירה שתוכננה עוד לפני שנבנתה קיבלה אופי מדויק ונקי באמצעות הגדלה ויזואלית של החללים, יחידת טלוויזיה מודולרית על גלגלים והמשכיות של הספה כלפי המרפסת

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


הדיירים: זוג הורים, שתי בנות וכלבה
המיקום: תל אביב
השטח: 120 מ"ר
אדריכלות ועיצוב פנים: מיכל שלגי שירה 

האמת שתהליך התכנון והתאמת הדירה החל עוד לפני שהבניין נבנה, כך מספרת לנו מעצבת הפנים מיכל שלגי שירה, כשרק היו תכניות והדירה הייתה "על הנייר" בלבד. בכדי להתאים אותה לצרכי המשפחה ערכנו מספר שינויים בחלוקת הפנים וכל המערכות תוכננו בהתאמה – חשמל ותאורה, אינסטלציה, מיזוג האוויר, הנמכת התקרות, ספרינקלרים ועוד. בין היתר נעשה וויתור על שרותי האורחים, מרפסת השירות צורפה למטבח וחדר אחד הוקטן קצת בכדי לייצר חלל ציבורי יותר נקי בצורתו. בעלת הבית שלפניכם היא גם הצלמת של הפרויקט, שהייתה מעורבת גם היא בסטיילינג.
 

נגריות: לכל העסקים ובעלי המקצוע 
עיצוב מטבחים: לכל העסקים ובעלי המקצוע


החלל הציבורי פתוח כולו כיחידה אחת ומכיל כמה פונקציות – סלון, פינת אוכל, פינת עבודה, פינת יצירה ומטבח. במרכז החלל מיקמה המעצבת יחידת נגרות מיוחדת, שמצדה האחד חובקת את הטלוויזיה ומצדה השני מדפים הפונים אל פינת האוכל ומשרתים אותה. היחידה בנויה על גלגלים שמאפשרים לסובב אותה לכוון המרפסת וכך לשבת בחוץ ולראות טלוויזיה בימים נעימים, או להזיז אותה הצידה בכלל אם רוצים לארח מסיבה או ארוחה רבת משתתפים.
 

שולחן פינת עבודה – OAK studio
 

ספה בנויה ויחידת טלוויזיה/מדפים – נגר פרטי, פינת ישיבה חיצונית – טולמנס, שטיח – איקאה פרקט-מודי

האלמנט המרכזי בחלל הציבורי הוא ספה ארוכה הבנויה לאורך הקיר האחורי של הסלון וממשיכה ויוצאת החוצה אל המרפסת. ההמשכיות של הספה אל המרפסת יוצרת תחושת חיבור של החוץ והפנים, ומרחב המחיה מרוויח את שטח המרפסת כחלק אינטגרלי ממנו. הפתיחות של הדירה אל הנוף אף מעצימה את תחושת המרחב. הצמדת הספה הגדולה אל הקיר האחורי מגדילה את שטח אזור המגורים, גם בפועל וגם תחושתית. בבסיס הספה הזו שולבו מגרות אחסון ואזורי אחסון פתוחים לספרים ומגזינים.
 
 
 
פינת העבודה של בעלת הבית פונה אל הסלון והמרפסת, וכך משקיפה על כל הדירה והנוף. בנוסף, בחלל הציבורי ישנה פינת יצירה לילדות ובה שולחנות עבודה בשני גבהים (לילדה הגדולה ולילדה הקטנה) עם פלטות מעץ ממוחזר שנרכשו יחד עם שולחן האוכל, והספסל אף הוא מעץ ממוחזר בעבודת אמן. הפלטות על רגליים מתכווננות ויכולות להתאים עצמן לשולחן האוכל במקרה של סעודה רבת משתתפים. במקרה כזה יחידת הטלוויזיה הבנויה על גלגלים יכולה להתנתק מהחשמל ושאר החווטים שיוצאים מהרצפה ולזוז הצידה.
 
 
 
 
 

שולחן אוכל וספסל עץ ממוחזר – גלעד ארגז
 
 
המטבח, שבתהליך התכנון קיבל אליו גם את שטח מרפסת השירות, תוכנן ע"י המעצבת כדי להיות פונקציונלי ונוח לבישול ואפיה. עם תנור גדול free standing חזיתות בגימור פולימר ושילוב של וויטרינה מעץ אלון. דופן ארון המקרר, אותה רואים כבר מהכניסה לדירה, נצבעה בגוון צהוב נועז.
 

מטבחי זיו
 
שתי הבנות חולקות חדר שינה וחדר נוסף יועד להיות חדר משחקים. בין שני החדרים הללו, במקום קיר, תוכנן ארון בגדים גדול ובו דלת קסמים קטנה, דרכה אפשר לזחול ולעבור בין החדרים.
 
 
חדר הרחצה של ההורים מופרד מחדר השינה בקיר זכוכית עם חלונות בלגים. גם כאן הפתיחות מרחיבה את תחושת הגודל הן של חדר השינה והן של חדר הרחצה. בחדר הרחצה הזה נבחרו לקיר האחורי כולו אריחים מצוירים עד התקרה. אלמנט זה נותן לחדר תחושת גובה.
בחדר הרחצה של הבנות ארונית בהזמנה מיוחדת במראה שובב אך לא ילדותי. ומאחורי דלת הכניסה לחדר, לניצול מיטבי של מקום, מוקמו מכונות הכביסה והייבוש.
 

אריחים וכלים סניטארים – מודי
 

אריחים וכלים סניטארים – מודי
 
בכל הבית מלבד בחדרי הרחצה רצפת פרקט אלון מובהר שיחד עם סקאלת הצבעים שנבחרה, עיצוב הפנים המדוקדק והסטיילינג המוקפד נותן לדירה תחושה של מלון בוטיק.
 
 
רשימת ספקים חלקית:
ריצופים, חיפויים, כלים סניטארים ופרקט – Modi
שולחן אוכל, ספסל ושולחנות יצירה – גלעד ארגז
מטבח – מטבחי זיו
פינת ישיבה חיצונית – טולמנס
שולחן פינת עבודה- OAK studio
נגרות – א. גלבוע
שטיח – איקאה
 
>> לאתר של מיכל שלגי שירה – מעצבת פנים
 

עוד בנושא

עיצוב דירות

דירת פנטהאוז מודרנית בעיר הגדולה


עם שיפוץ מקיף, דירת הפנטהאוז התל אביבית הזאת הפכה ממקום מוזנח לבית מודרני, נעים ומרשים

עיצוב דירות

עושה עניין: פנטהאוז בעיצוב דרמטי


עם צבעוניות כהה, קו עיצוב דרמטי ואמנות מקורית, דירת הפנטהאוז הזאת מעוררת רושם בכל מי שרק נכנס אליה

עיצוב דירות

נס ציונה פינת תל אביב: דירה צעירה בסגנון אורבני


הדירה הזאת אמנם ממוקמת בנס ציונה, אבל נהנית מסגנון אורבני חי ושוקק בהשראת העיר הגדולה

עיצוב דירות

מכל הבא ליד: סגנון אקלקטי למשפחה צעירה


זוג בתחילת דרכו רכש דירת קבלן דרך מחיר למשתכן וביקש לעצב אותה בסגנון אקלקטי ובגוונים עדינים של פסטל

תגובות

דירה מקסימה
עבודה יפיפייה, כל הכבוד!

יחידת טלוויזיה
את היחידה הזו תכננתי במיוחד עבור הדיירים. היא יוצרה על ידי נגר עבורם. החשמל עובר מתחת לרצפה ויש אביזר של שקעים חשמליים מיוחד שמותקן בפרקט.

יחידת טלוויזיה
את היחידה הזו תכננתי במיוחד עבור הדיירים. היא יוצרה על ידי נגר עבורם. החשמל עובר מתחת לרצפה ויש אביזר של שקעים חשמליים מיוחד שמותקן בפרקט.

סוף סוף בית! דירה שעוצבה למגורים
של בני אדם, משפחה, נורמלית. ולא כתפאורה בשביל הרושם, או למגורי חייזרים. אמנם לא הכל לטעמי (וחלקת הקיר התכולה בסלון פשוט לא מתאימה למקום) אבל יש פה פתרונות ייחודיים, יצירתיות, ומחשבה על כל הצרכים של כל בני הבית. שאפו.

מאוד יפה אבל שכחו מרפסת שירות !?

שאלה
אהבתי מאוד את העיצוב... איפה ניתן לרכוש את היח' מדפים לטלויזיה? איך עשיתם שם את הנק חשמל?

אהבתי מאוד
ניכר שהושקעה מחשבה רבה בתכנון וגם הביצוע מוצלח, כולל כמה הברקות. כל הכבוד!

שאלה קטנה
שלום, הכל מקסים!! אשמח לדעת את מספר הגוון בקיר פינת האוכל עם התמונות. תודה :)

דירה מתוקה, אהבתי את הדלת בארון חדר הילדות

מלאכת מחשבת

כתיבת תגובה