כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב דירות  //  כפית נס קפה ושניים סוכר: הצצה לדירה בקרית אונו

כפית נס קפה ושניים סוכר: הצצה לדירה בקרית אונו

ברוכים הבאים לדירה משופצת בה הצבע השולט על הקירות הוא קפה עדין, שמשתלב עם רהיטי עץ ועוד פריטים בגוון חום-קרם בהיר

מאת: בר אילוטוביץ צילום:


 

הדירה בקרית אונו משלבת אלמנטים מודרניים בקווים ישרים עם ריהוט וחומרים חמים, שיחד יוצרים מקום ביתי, נעים, מרווח ומעוצב, שעונה על כל צרכיהם של בעלי הבית. מעצבת הפנים רוני קרן היא האחראית על העיצוב והתכנון החדש של הדירה.

 

רוצים גם בית מעוצב?

פרקטים: לכל העסקים ובעלי המקצוע

ריצוף – חיפוי: לכל העסקים ובעלי המקצוע

בשלב הראשון של העבודה קרן, המעצבת, הגדירה את כל הצרכים השונים ביחד עם בעלי הבית. הוחלט על החללים העיקריים והעמדה שלהם בשטח הדירה, לאחר מכן התחילה העבודה על חלוקת השטחים הספציפית. החלוקה בבית מבוססת על העיקרון בו האזור הציבורי מרווח יותר מכיוון שהמשפחה מבלה בו את מרבית הזמן.

 

 הרצפה בכל רחבי הדירה חופתה בפרקט עץ מזמין

עיצוב הדירה משלב צבעים, אלמנטים וחומרים מודרניים לצד רהיטים, ריצוף ואלמנטים שמכניסים חמימות, העיצוב משחק על המתח שבין מודרני לחמים וביתי במטרה לשמור על מראה מזמין ונוח. כדי להשיג את מראה המבוקש הבית כולו רוצף בפרקט עץ, החדרים הרטובים רוצפו באריחי 30X30 דמויי בטון מוחלק והקירות בכל הבית נצבעו בצבע נס קפה בהיר ונעים. הרהיטים וההלבשה של בית הם אלמנט נוסף המכניס חום לעיצוב הכללי, ריהוט העץ בחלל הציבורי כולו עשוי מפורניר אלון.

 

מקלחת ההורים רוצפה בחלוקי נחל המטפסים לאזור המקלחון הזוגי

אחת הנקודות החשובות ביותר לבעלי הייתה הבית הייתה מקומות אחסון בכל החדרים, כדי לענות על צורך זה הותאמו אזורי אחסון ייעודיים עבור כל חדר וכל חלל בנגרות מותאמת אישית ולא נקנו ארונות מוכנים כלל. בחדרים הרטובים נבנו ארונות מרחפים עם חלוקה פנימית, לחדר העבודה תוכננה מערכת מידוף שמתאימה לכל החפצים שהוגדרו מראש ואפילו נישה בנויה באזור הכניסה לבית הפכה לארון מעילים שימושי היושב בקו אפס עם הקיר.

 

מקום אחסון רב בחדר האמבטיה

באזור הסלון נבנה קרניז היקפי שבתוכו משולבת תאורת לד נסתרת שיוצרת אפקט שמגביה את החלל ומשמש גם כמסתור וילון. הקיר האחורי מחופה בבריקים לבנים המשדרים מראה מודרני המתכתב עם קיר הטלוויזיה ממול, קיר זה עשוי ממחיצת גבס מנותק עליה תלויה הטלוויזיה ומזנון מרחף הצבוע בצבע הקיר. בנוסף, שולבו וילונות חצי שקופים בצבע לבן ליצירת מראה מינימליסטי ורך וספה פינתית אפורה שנבנתה למידות חלל.

 

וילונות רכים חצי שקופים יוצרים מראה רך המשתלב עם התאורה החמימה

אזור פינת האוכל המקורי היה גדול במיוחד והוא צומצם כדי להגדיל את אמבטיית הילדים. שולחן פינת האוכל עשוי גם הוא מפורניר אלון עם כיסאות עץ מרופדים בבד אפור, מעל פינת האוכל תלויה מנורת פורניר אלון שמחברת את המראה הכללי. מאחורי פינת האוכל נבנתה מערכת מדפים הכוללת תאורת ספוטים שמציגה את ספרי המשפחה.

 

 

המטבח עשוי ארונות צבועים בתנור בצבע אפוקסי עם ידיות אינטגרליות, במרכז המטבח ממוקם אי ישיבה שאינו כולל אחסון עם משטח עליון של בוצ'ר בגוון אלון. בחלק הקדמי של אי הישיבה נבנה ארון יין מסוגנן שיוצר מראה מודרני ומתחבר לספוטים הממוקמים על התקרה.

חדרי האמבטיה בדירה משלבים אריחים שונים באזורים הרטובים, נגרות בגוונים בהירים עם טיח מינרלי ליצירת איזון בין החומרים השונים. במקלחת ההורים הרצפה חופתה בחלוקי נחל המטפסים גם לאזור המקלחון, אמבטיית הילדים חופתה באריחים אפורים השומרים על מראה נקי ומסודר, ושירותי האורחים שומרים על מראה נקי עם משטח עץ וכיור עגול המונח מעליו.

 

בסיום הסיור, כולנו יכולים להסכים שהשילוב בין הקווים המודרניים לחומרים הביתיים והמזמינים יוצרים מראה של בית נוח, מפנק שנעים להגיע ולבלות בו, בנוסף לכך התכנון הנכון של החללים ושל כל הרהיטים בחלל יוצר בית שעונה על כל הצרכים של דייריו.

 

 

 חדר ההורים משלב רהיטים מינימליים השומרים על העיצוב הכללי של הדירה

 

 

 חדר התינוקת מעוצב על בסיס של צבע סגול חום עדין ונעים

 

 

 מקלחת הילדים משלבת אריחים אפורים וטיח מינרלי לבן

 

עוד דירות מעוצבות ומשופצות:

מרחיבים את הבית: הצצה לדירה משופצת בגבעתיים

לאפות בנחת: ביקור בדירת גג בשרון

סטנדרט אחר: לעצב מחדש דירת קבלן בחולון

דופלקס בקרית מוצקין: משפצים רק את מה שצריך

דירה אפורה בתל אביב

עוד בנושא

עיצוב דירות

עיצוב מבית סבתא: דירת דופלקס שמתאימה לאירוח


זוג בשנות ה-70 לחייו רכש דירת דופלקס מרווחת, ובחר לעצב אותה תוך מחשבה על העתיד ובאופן שיתאים לאירוח הילדים והנכדים

עיצוב דירות

עיצוב גבוה: דירת גג משופצת ושמחה


הדיירים רכשו דירת גג בת ארבע שנים, וביקשו להתאים אותה לצורכיהם ולטעמם. בסיום תהליך שיפוץ שארך כשלושה חודשים, התקבלה הדירה שעליה חלמו

עיצוב דירות

המשפחה התרחבה? במקום לעבור דירה אפשר להוסיף חדר חדש


משפחה בת חמש נפשות ביקשה להוסיף חדר לדירה, כדי לאפשר לכל אחד מבני הבית מרחב פרטי משלו. בסיום השיפוץ התקבלה דירה שנהנית מתכנון מוקפד ומצבעוניות הרמונית

עיצוב דירות

עוזבים את העיר: דירת גן בעיצוב מודרני


המשפחה עברה מדירה בלב העיר לדירת גן רגועה יותר. כדי להתאים את מרחב המגורים החדש לקצב חייהם הנוכחי, הם בחרו בקו עיצוב מודרני עם שימוש נרחב באלמנטים גיאומטריים

תגובות

כתיבת תגובה