כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב דירות  //  לאורך הקיר החשוף

לאורך הקיר החשוף

דירה קטנה 66 מ"ר שופצה בתקציב נמוך על ידי מעצבת הפנים קרן בלוך. חלל הדירה אמנם חולק מחדש, אך אופיה המאופק נשמר.
השיפוץ נעשה בעלות נמוכה יחסית. המראה האלגנטי והנעים שבדירה הושג בצירוף של אלמנטים יקרים וזולים ששולבו, לדברי בלוך, במינון הנכון. בחלוקה המקורית היו שני חדרים סגורים, מסדרון ארוך, מטבחון קטן ושתי מרפסות

מאת: מירי אלזון צילום: יעל פינקוס


מחפשים לימודי עיצוב וסטיילינג? לכל הפרטים לחצו כאן

 

בעלי הבית: מעצבת הפנים קרן בלוך ובן זוגה יריב אליאב. בלוך עבדה כשלוש שנים עם האדריכלית תמי גת וכיום מעצבת ומתכננת בתים ודירות במשרדה הפרטי.

הדירה: 66 מ”ר בבניין מגורים משנות השלושים בגבעתיים. “כשהגעתי לכאן בפעם הראשונה”, מספרת בלוך, “זיהיתי את יופיה של הדירה הקטנה, שהזכירה לי את הדירות הישנות של תל אביב”.

“רציתי לשמור על אופי הדירה, שהיה בה משהו אירופי ומאופק, לכן החלטתי להשתמש באלמנטים הקיימים בה, כמו הקווים הישרים של המבנה, התקרה הגבוהה (3.20 מטרים) ואבני הסיליקט שנחשפו בקיר המסדרון והמטבח”

התכנון והחלוקה: “רציתי לשמור על אופי הדירה, שהיה בה משהו אירופי ומאופק, לכן החלטתי להשתמש באלמנטים הקיימים בה, כמו הקווים הישרים של המבנה, התקרה הגבוהה (3.20 מטרים) ואבני הסיליקט שנחשפו בקיר המסדרון והמטבח”.השיפוץ נעשה בעלות נמוכה יחסית. המראה האלגנטי והנעים שבדירה הושג בצירוף של אלמנטים יקרים וזולים ששולבו, לדברי בלוך, במינון הנכון. בחלוקה המקורית היו שני חדרים סגורים, מסדרון ארוך, מטבחון קטן ושתי מרפסות.הקירות הפנימיים, המשמשים גם קירות תמך, נהרסו במבצע מורכב שהצריך תכנון קונסטרוקטיבי מדויק ותמיכה של קורות פלדה בתקרה (קבלן: שמעון מימון). במקומם, נבנו קירות חדשים שחילקו את החלל לסלון פתוח, למטבח שתוכנן במקום מרפסת החזית וכן לאגף פרטי ובו חדר עבודה, חדר שינה ואמבטיה.

המטבח פתוח בחלקו אל הסלון, ותוכנן באזור מרפסת החזית התחומה במעקה בנוי ובחלונות שקופים. גם כאן, בקיר המעטפת הנושא צמד ארונות תלויים, נחשפו לבני הסיליקט החומות, המשתלבות להפליא בקשת הגוונים הטבעיים של המטבח

את חלל הסלון פתחה המעצבת לכיוון המסדרון. כך ביטלה את תחושת האורך ויצרה בו מעין מבואה המובילה לחדרי השינה. קיר המסדרון קולף משכבות הצבע והטיח עד ללבני הסיליקט החומות ששימשו לבנייתו. הקיר החשוף, לדברי בלוך, מעניק למקום תחושה של מבואה, אלמנט שמסמן ומייחד את המקום.

המטבח פתוח בחלקו אל הסלון, ותוכנן באזור מרפסת החזית התחומה במעקה בנוי ובחלונות שקופים. גם כאן, בקיר המעטפת הנושא צמד ארונות מטבח תלויים, נחשפו לבני הסיליקט החומות, המשתלבות להפליא בקשת הגוונים הטבעיים של המטבח. הארונות תוכננו בצורת האות ר’ מסביב לקירות. הם מחופים בפורמייקה בגוון שמנת, שהותאמו לה ידיות נירוסטה ארוכות. מעליהם יש משטח של אבן חלילה כהה הנמשך אל הקיר.

בדומה לסגנון הבתים הישנים של שנות השלושים בחרה בלוך לרצף את חדר הרחצה באריחי בטון (גלוסקא), שחורים לבנים, שבמרכזם דוגמה ציורית

לאורך הקיר הארוך בסלון תיכננה בלוך גומחה מלבנית בנויה, שבצדה עמוד עגול העולה עד לתקרה. “בגלל התקציב הנמוך שעמד לרשותי החלטתי לתכנן רהיט בנוי, יעיל וחסכוני, שנהפך למוקד העניין בחלל החדר”. את העמוד המרשים בעל הבסיס המעוגל היא בנתה מצינור ביוב רחב ומעיגולי עץ שנצבעו בצבע שמן ובגוון זהה לקירות. לדבריה, “מבחינה תכנונית העמוד תוחם את מבנה הגומחה ויוצר הרחבה ויזואלית לפתח הלא-רחב של המטבח”.

בדומה לסגנון הבתים הישנים של שנות השלושים בחרה בלוך לרצף את חדר הרחצה באריחי בטון (גלוסקא), שחורים לבנים, שבמרכזם דוגמה ציורית. הקירות מחופים באריחי חרסינה (15X15) פשוטים שנקנו בחנות לחומרי בניין. את הכיור העגול בעל הברז המסוגנן (PONSI, מודי) היא התקינה על גבי שידת עץ עתיקה ומשופצת והוסיפה לה רגליים גבוהות, “כדי שהרצפה תימשך גם מתחת לרהיט ותקנה למקום תחושה מרווחת יותר”.

חדר השינה תוכנן במקומו של המטבח הישן. במרכזו מיטה צרפתית עתיקה, עשירה בפיתוחי עץ, שנרכשה לפני שנים בשוק הפשפשים. שטיח מקיר לקיר בגוון טבעי משתלב עם צבעי השמנת הבהירים של הקירות.

החומרים והגוונים: כדי לשמור על אופיה המקורי של הדירה הישנה בחרה המעצבת להשתמש בדלתות הפנים הקיימות, אשר שויפו משכבות הצבע הישנות ונצבעו מחדש. ברוח זו גם נחשפו, כאמור, לבני הסיליקט החומים שהוספגו בשכבות של שמן פשתן, אשר העמיק את גונם הטבעי. שאר הקירות וכן מסגרות האלומיניום הדקות שעל החלונות נצבעו בגוני שמנת בהירים המשתלבים עם וילונות הפשתן, עם פרקט הטיק (מטרופרק) וע

עוד בנושא

עיצוב דירות

הדירה שהתהפכה: נגיעות של ירוק ופודרה לדירה במודיעין


העמדת הריהוט במרחב האירוח שונתה כליל, פינת האוכל קיבלה סוף סוף מקום מרווח, ושדרוג דירה בת חמישה חדרים בצבעוניות עדינה יצא לדרך

עיצוב דירות

המהפך - מדירת קבלן סטנדרטית ומשמימה לדירת חלומות חמימה ויפיפייה


עיצוב צבעוני וצעיר, בחירת טפט עדכני, הוספת חללי אחסון פרקטיים, ריצוף בפרקט מעץ אלון ושבירת הקיר הנכון - מעצבת הפנים שרון דוד מראה איך הופכים דירה קרה ופשוטה לדירה מפנקת מודרנית ומדהימה.

עיצוב דירות

שווה זהב: עיצוב דירת גן דופלקס בחיפה ב-300 אלף שקל


סטנדרט קבלני פשוט בדירת גן דופלקס הפך בטאץ' עיצובי עדין לממלכה לבנה בת שתי קומות, שהתגברה על שטח מצומצם וחוסר באחסון

עיצוב דירות

עם הפנים לים: דירה מול הים ממקסמת את הנוף בגדול


הנוף בדירה בבת ים לא דילג על אף חלל – מהמטבח והסלון המאוחדים ועד פינת האוכל וחדר השינה, שחולקים קיר זכוכית משותף

תגובות

כתיבת תגובה