כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב דירות  //  לא מובן מאליו – תכנון בית שערער על החלוקה הקיימת

לא מובן מאליו – תכנון בית שערער על החלוקה הקיימת

במקום לקבל את הבית כמו שהוא, החליטה המעצבת לשבור כמה קירות פנימיים. עכשיו הדיירים נהנים ממטבח פתוח שעוצב בשיתוף מטבחי סמל, מאזור אירוח מרווח ומחדר שינה מפנק

מאת: תוכן שיווקי צילום: אורן עמוס


הדיירים: זוג + 3
המיקום: ראשון לציון
השטח: 152 מ"ר + 56 מ"ר מרפסות
עיצוב פנים: טל מאיו הלוי

אנשים רבים נוטים לראות בחלוקת הפנים של הדירה עובדה מוגמרת, אבל האמת היא שבמרבית המקרים ניתן לבצע שינויים מבניים משמעותיים. בפרויקט הזה הגיעה המעצבת טל מאיו הלוי לדירת קבלן מוכנה, והתבקשה להתאים אותה למשפחה בת חמש נפשות.

בתכנון המקורי המטבח היה תחום בקירות, אך בעזרת ביטול של שני קירות המעצבת פתחה אותו לחלל המרכזי והעניקה לדירה כולה תחושת מרחב. לצד השינויים המבניים, מעצבת הפנים דאגה ליצור עיצוב שירצה גם את הבעל וגם את האישה שמתחברים לסגנונות שונים.

מטבח

מטבח "סמל"

לא מובן מאליו – תכנון בית שערער על החלוקה הקיימת
מטבח

מטבח "סמל"

לא מובן מאליו – תכנון בית שערער על החלוקה הקיימת

המטבח החדש תוכנן בשיתוף מטבחי סמל. חזיתות הארונות צבועות בלבן מטאלי, ומשתלבות היטב עם חיפוי הקיר הבהיר שעשוי מגרניט פורצלן. בשביל ליצור ניגוד מעניין ולהעצים את מראה המטבח, נבחר שיש שחור של אבן קיסר.

במקור הייתה אמורה להיות פינת אוכל, אך הוחלט לוותר עליה ולתכנן במקומה אי מרווח שמתאים לשישה סועדים. המשטח של האי עשוי מבוצ'ר אלון שמוסיף חמימות למרחב. האי ממקום כך שהוא יוצר חיץ עם אזור הסלון, ומשקיף אל הנוף הפתוח.

מטבח

מטבח

מטבח "סמל"

לא מובן מאליו – תכנון בית שערער על החלוקה הקיימת

אזור הסלון מעוצב בסגנון מודרני, אך נהנה מטאץ' כפרי הודות לקיר הבריקים הגדול ששולב בו. חלק מהריהוט, דוגמת המזנון, הועבר מביתם הקודם של בני הזוג וקיבל נוכחות חדשה. בשביל להדגיש את קיר הטלוויזיה, הולבש עליו אלמנט מתכתי שמתאים לתליית עציצים. פריט מעניין נוסף הוא שעון המתכת שתכננה המעצבת שמשלב גם הוא צמחייה.

בסמוך לסלון תוכננה פינה ייעודית עבור הפסנתר המשפחתי. לבקשת הדיירים, שולבה בפינה הזאת תמונה גדולת ממדים של בילי הולידיי. מעבר לעניין שהתמונה מוסיפה, היא גם משמשת להסתרת ארון החשמל והתקשורת.

סלון

לא מובן מאליו – תכנון בית שערער על החלוקה הקיימת

לא מובן מאליו – תכנון בית שערער על החלוקה הקיימת

לא מובן מאליו – תכנון בית שערער על החלוקה הקיימת

בעיצוב חדרי השינה הושם דגש על יצירת אווירה רגועה ומזמינה. בחדר השינה של ההורים בוטל חדר הארונות, ובמקומו תוכנן ארון גדול בנגרות אישי. בסמוך לחדר, תוכנן חדר רחצה מפנק עם שפע של מקומות אחסון. חדרי השינה של הבנות עוצבו בהתאם לטעמן, ומשלבים בין אלמנטים מודרניים לחומרים טבעיים.
לדברי המעצבת טל מאיו הלוי, יש חשיבות רבה ליחס אישי והקשבה ללקוח. "החדשנות, היצירתיות, החוויה המשותפת והרעיונות המותאמים אישית, הם חלק מהכלים שעוזרים לי לממש את שאיפות העיצוב של הלקוחות והופכים את התהליך לחוויה מיוחדת ומהנה", היא משתפת.

רשימת ספקים חלקית:
מטבח ושיש – מטבחי סמל
תאורה – E.R תאורה
ריהוט – קיאנו שואו רום
שטיחים – השטיח האדום
וילונות – אורגד
בריקים בסלון – עוז קרמיקה
שעון ימעוצב – טל מאיו הלוי
פרקטים – פרקט עד הבית

חדר שינה

לא מובן מאליו – תכנון בית שערער על החלוקה הקיימת
חדר ילדים

לא מובן מאליו – תכנון בית שערער על החלוקה הקיימת
חדר ילדים

לא מובן מאליו – תכנון בית שערער על החלוקה הקיימת
חדר ילדים

לא מובן מאליו – תכנון בית שערער על החלוקה הקיימת

עוד בנושא

עיצוב דירות

עם הפנים לים: דירה מול הים ממקסמת את הנוף בגדול


הנוף בדירה בבת ים לא דילג על אף חלל – מהמטבח והסלון המאוחדים ועד פינת האוכל וחדר השינה, שחולקים קיר זכוכית משותף

עיצוב דירות

גוד מורנינג תל אביב: אשת האופנה שחיה בדירה בבית מלון


הקירות הופלו, הים של תל אביב נפרס במלוא העוצמה, ודירת הנופש המחולקת הפכה לדירה בבית מלון של ממש עם אופן ספייס חלומי

עיצוב דירות

אלגנטיות של קטיפה: יוקרה כפרית בלב העיר


אווירה של רוך ושקט עוטפת זוג הורים ושלושת בנותיהם בדירתם המוקפדת שתוכננה ועוצבה על ידי יפעת אברמסון מ"STUDIO A".

עיצוב דירות

מהפרברים אל העיר: מינימליסטית, מרווחת ועכשווית


דירתם של בני זוג כבדי שמיעה תוכננה על ידי מעצבת הפנים גלית בלוריאן בקפידה ובדיוק מינימליסטי להתאמה מושלמת לצרכיהם המיוחדים

תגובות

כתיבת תגובה