כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב דירות  //  לא מפחדים משחור: משלבים סגנונות בבית

לא מפחדים משחור: משלבים סגנונות בבית

איך מאזנים בין רצונות וטעמים עיצוביים שונים של בני זוג ואיך מצליחים להפוך את הצבע השחור לידידותי בתוך הבית? סיור מודרך

מאת: בר אילוטוביץ צילום:


מחפשים לימודי עיצוב וסטיילינג? לכל הפרטים לחצו כאן

 

 
כשאדריכלית הפנים שחר הכט התחילה לתכנן את הבית החדש שלה היא עמדה בפני אתגרים רבים שכוללים תקציב מוגדר, צרכים פונקציונאלים וקונספט עיצובי מורכב. המשפחה הצעירה קנתה את הדירה החדשה ברחוב שקט בחולון, אזור אידיאלי לגידול ילדים עם קרבה למרכז והדבר הראשון שבני הזוג הסכימו עליו היה הצורך בבית פונקציונאלי שיתאים בדיוק לצרכים שלהם ושיהיה קל לניקוי ותחזוקה שוטפת. 
אחרי ההסכמה הראשונית התחיל האתגר הגדול של לשלב את הרצונות העיצוביים של בני הזוג. הכט האדריכלית רצתה בית בסגנון אורבני ותעשייתי עם אלמנטים של בטון, קווים ישרים וצבעים קרירים כמו אפור ושחור. בעלה רצה דווקא בית בסגנון חמים ונעים, אווירה מזמינה ונינוחה ובעיקר התאמה למידותיו הגבוהות במיוחד. הקונספט העיצובי עליו הוחלט נובע מהרצון לשלב את שני הסגנונות המנוגדים האלו בצורה הרמונית כשהחלטה עיצובית נוספת הייתה לשבור דעות עיצוביות מוטעות לגבי שימוש בצבעים כהים כמו אפור ושחור, שנחשבים קודרים ונוקשים אבל בשילוב עם חומרי גמר נוספים כמו עץ בהיר וטקסטיל, יכולים ליצור גם תחושה חמימה וביתית. 
 
בגלל שבני הזוג עובדים במשרה מלאה ומגדלים ילד קטן היה חשוב לתכנן בית שנוח וקל לתיחזוק. למטרה זו תוכננו חללי אחסון יעודיים לכל פריט המונעים בלאגן ואי סדר; מכונת הכביסה והמייבש נמצאות בארון המקלחת, בפרוזדור ישנו ארון גדול באורך שני מטרים המכיל סדינים, מגבות וציוד כללי נוסף, בחדרי השינה ובמטבח ישנם ארונות גדולים המאחסנים את הבגדים והכלים הנמצאים בשימוש שוטף ובכניסה לבית עומדת ארונית נעליים ומתלה מעילים. כל הארונות והשידות הוכנסו לתוך נישות יעודיות ודגש נוסף ניתן על ריהוט מרחף או עם רגליים מינימליות, שמאפשרים לרובוט השואב להסתובב בחופשיות. 
 

מינימלי אבל נעים
 
מכיוון שהדירה , בתכנון אדריכלי של לירון שנהר, נמצאת בקומה נמוכה לא נכנס אליה אור טבעי רב וכדי לפצות על כך הושקעו זמן ומחשבה בתכנון תאורה חכמה שמשלבת תאורת יום חסכונית ולבנה מגופי תאורה צמודי תקרה ותאורת לילה חזקה וממוקדת בצורת גופי תאורה תלויים. אבל בסופו של דבר, הריצוף הוא שנותן את הטון העיקרי כאן בדירה, באמצעות אריחי גרניט פורצלן בגוון אפור חצי מבריק. התחושה היא תעשייתית אך מרשימה והצבע הניטרלי יכול להתאים לכל השינויים שיתבצעו בעתיד. הקירות נצבעו בגוון אפור בהיר וצבעים דומיננטיים יותר משמשים להדגשה, להפרדה ולהבלטת ההבדלים בין האלמנטים התעשייתים לאלמנטים החמימים.
 

שילובי תאורה מעניינים. הכניסה לבית
 
הסלון:
הריהוט בחדר המגורים, כמו בשאר הבית, עוצב ונבנה במחשבה על כך שהצרכים של המשפחה ישתנו עוד כמה שנים ולכן עדיף לקנות רהיטים במחיר ידידותי וכך נבנו הרהיטים בהזמנה מיוחדת. ספה פינתית גדולה במיוחד מרופדת בבד אפור עומדת בקצהו המרוחק של הסלון ומולה כורסת בד לבנה שתוחמת את אזור הסלון ונותנת נקודת אור בהירה בחלל. הטלויזיה בסלון הובלטה בעזרת מסגרת גבס צבועה בסטוקו לבן מבריק, והקיר משני צדדיה צבוע בצבע אפור כהה עם טקסטורה גסה. על מסגרת הגבס תלוי מזנון בידור מעץ ובמרכז החדר שולחן תואם והאביזרים והקישוטים מכניסים צבעוניות ורעננות  בצבעי שחור, ירוק ולבן.
 
סלון
במחיר ידידותי. הסלון
 
סלון
הסלון
 
פינת האוכל:
גם בפינת האוכל מתקיים דיאלוג בין ניגודים, והיא מופרדת משאר החלל בכך שהקירות מסביבה נצבעו בשחור ונתלו עליה מדפים לבנים וכיסאות מחופים בבד דמוי עור בצבע אפור, ומנגד שולחן העץ ופריטי נוי צבעוניים.  
 
ריצוף וחיפוי: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 
פינת אוכל
מופרדת בתחושה משאר הבית. פינת האוכל
 
המטבח:
המטבח עשוי מעץ סנדוויץ' מחופה בפורמייקה מבריקה בצבע אפור בהיר ומחולק לשני חלקים. צד אחד בנוי מארונות אחסון בגובה מלא ומודגשים בעזרת פס תאורה, כשצידו השני של המטבח בנוי מארונות תחתונים בלבד בצורת האות ריש ופרזול לתבלינים התלוי על הקיר. דלפק עץ אגוז אפריקאי חודר למטבח ומעניק טקסטורה ומקום לארוחות יומיומיות.
 
מטבח
שני חלקים במקום אחד. המטבח
 
מטבח
המטבח
 
חדר השינה של ההורים:
התכנון המקורי של חדר השינה כלל שני חלונות על קירות סמוכים, עובדה שהתנגשה עם הרצון של בני הזוג בארון גדול ולבסוף הוחלט לסגור חלון אחד בעזרת קיר גבס וכך נוצר מקום לארון זכוכית מפואר ומרווח באורך של שלושה מטרים. עוד בחדר השינה ניצבת מיטת קינג סייז עם ראש מיטה אפור הנשענת על קיר המחופה בטפט פסים בגוונים שונים של אפור והריצוף בחדר השינה הוא אריחי גרניט פורצלן דמויי פרקט היוצרים הרגשה חמימה.
 
חדר שינה
השחור חוגג. חדר השינה
 
חדר הילדים:
הבסיס הניטרלי של חדר הילדים מורכב מקירות אפורים בהירים, ריצוף בהיר וארון לבן שיאפשרו למשפחה להחליף את הדקורציה כל כמה שנים. הנקודה החשובה ביותר בחדר הילדים היא טפט צבעוני ורחיץ בגוונים של ירקרק, תכלת ושחור ואת הקו השמח והנקי ממשיכים שטיח ירוק, מצעים ופופים צבעוניים ורהיטים לבנים שמעדנים את המראה הכללי.
 
חדר ילדים
רחיץ ומתנקה בקלות. חדר הילדים
 
חדר העבודה:
חדר העבודה מתפקד גם כמשרד אדריכלות ומיקומו בחלק הציבורי של הבית מאפשר קבלה של לקוחות מבלי להפריע להתנהלות השוטפת של הבית. העיצוב ממשיך את השפה העיצובית של הבית ומשלב צבעים תעשיתיים ואביזרים צבעוניים. המטרה הייתה ליצור משרד עינייני ופונקציונלי עם אוירה נעימה וזו הושגה בעזרת שילוב בין קירות וריצוף בצבע אפור וקיר מרכזי צבוע בירוק ושולחן בצבע טורקיז.
 
חדר עבודה
לא מפריע לשאר הבית. המשרד
  
חדר הרחצה:
לאחר שבני הזוג גרו בדירה קטנה במיוחד, החלום שלהם לבית החדש היה מקלחת מרווחת עם אמבטיה גדולה וארונות אחסון רבים. בתכנון המקורי של האמבטיה היא הייתה צמודה למרפסת שירות והשירותים היו מופרדים ממנה. הוחלט לפתוח ולחבר את שלושת החללים לחדר רחצה גדול ומפנק המכיל אמבטיה לבנה וגדולה, אסלה תלויה וארון אמבטיה ושירות באורך שלושה מטרים שבתוכו נמצאות מכונת הכביסה והמייבש. הריצוף האפור, חיפויי הקיר הלבנים והאקססוריז האפורים, עומדים מנגד לחלק התחתון של האמבטיה, המחופה באריחי גרניט דמויי פרקט חום והפלטה העליונה של הארון העשויה עץ.
 
אמבטיה
מרווח ונעים. חדר הרחצה
 
אמבטיה
 
אין ספק שאם היינו מתבקשים ללמוד רק דבר אחד מהסיור כאן, היינו זוכרים את המסקנה לפיה אסור לפחד ממגבלות. גם כשהתקציב לוחץ ויש הבדלי דעות בין בני המשפחה תמיד אפשר למצוא את הדרך לבית מעוצב ופונקציונאלי שיתאים לכולם ויראה נפלא. עובדה. 
 
אהבתם את הבית? ספרו לנו בתגובות
 

עוד בנושא

עיצוב דירות

כמו חדשה: שיפוץ דירה יד שנייה


המשפחה רכשה דירה יד שנייה וביקשה להפוך אותה למקום צבעוני ושמח שיתאים בדיוק בשבילה. עם קצת תעוזה ויצירתיות, המטרה הושגה

עיצוב דירות

בא בטוב: בית צבעוני ושמח במיוחד


הדיירים חלמו על בית צבעוני שכל כולו אנרגיה ושמחה. המעצבת זרמה עם כל הגוונים העזים שנבחרו, אך דאגה לשלב ביניהם בצורה הרמונית ומאוזנת

עיצוב דירות

קליעה למטרה: דירת פנטהאוז בעיצוב מותאם


דירת הפנטהאוז הזאת נרכשה מקבלן ולא תאמה לצרכים של המשפחה. עם חלוקה מחדש והחלפה של הריצוף והנגרות, זכו הדיירים לקבל בדיוק את הדירה שרצו

עיצוב דירות

אחרי עשרים שנה: מדירה ישנה לדירה חמה ומודרנית


דירה ישנה עוצבה מחדש והפכה לדירה חמה במראה ייחודי ועכשווי. "השינוי זה הדבר הכי נפלא שקורה לנו כבני אדם", אומרת המעצבת

תגובות

כתיבת תגובה