כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב דירות  //  לגור במוזיאון: איך מכניסים לדירת מגורים חפצי אמנות?

לגור במוזיאון: איך מכניסים לדירת מגורים חפצי אמנות?

איך אפשר לשלב בין דירה שאנשים אמיתיים צריכים לגור בה לבין הרצון להציג כמה שיותר חפצי אמנות בין החדרים? תכנון נכון יכול לעשות את העבודה

מאת: עופרי גונן צילום:


הדיירים: משפחה בת 3 נפשות

השטח: כ- 100 מ"ר
המקום: צפון תל אביב
עיצוב פנים: סטודיו איתמר לוי
התקציב: כ- 400,000 שקלים (ללא ריהוט ואבזור)
 
גובה החלל הוא הדבר היחיד שנשאר כפי שהיה בשיפוץ דירת שלושה חדרים הממוקמת בשכונה שקטה בצפון תל אביב. בעלי הבית התאהבו בדירה, הפונה לכיוון מזרח, שטופה באור טבעי ומשקיפה לגינה קטנה, ירוקה ופרטית, והחליטו לרכוש אותה ולפנות למעצב הפנים איתמר לוי על מנת לשפצה מהיסוד ולבנות את בית חלומותיהם.
 
אחד הדברים החשובים ביותר עבור בני הזוג היו חפצי הנוי ופריטי האומנות שברשותם, שעד כה נאלצו לאחסן בארונות ולא להציגם, ועכשיו ביקשו למצוא דרך להציג את הפריטים היוקרתיים באופן ראוי ויחד עם זאת לשמור על קו עיצובי מינימליסטי ומודרני. מכאן נבע הקונספט הראשוני לעיצוב הפנים, כשהמטרה היא ליצור חלל ביתי שהוא מעין מוזיאון, שיהווה פלטפורמה קבועה עבור החפצים המשתנים. בזכות אופי הדיירים והעובדה שמדובר בבית שאין בו ילדים קטנים, הגשמת החלום התאפשרה והתוצאה היא בית בוגר וקלאסי. 
 

עיצוב קלאסי ועל זמני שמאפשר משחק והשתנות של חפצי האומנות המוצגים
 
חלוקת הפנים בדירה תוכננה על פי צרכי הדיירים, כך שתכלול חדר שינה להורים, חדר שינה לבנם וחלל מגורים גדול ורחב ידיים שכולל סלון, מטבח ופינת אוכל. השאיפה היתה לחלק את הדירה באופן שמאפשר חללים רחבים ופתוחים עד כמה שניתן ולשמור על קו עיצובי נקי וקלאסי, ולכן נשברו כל קירות הפנים שתחמו את אזור המגורים.  פתרון יצירתי של מחיצת גבס קלילה שגובהה אינו מגיע עד לתקרה מסייע בהפרדה קלה בין חללי המגורים השונים וכל פאה בה פונה לאחד מהחללים הציבוריים. הפאות שפונות לפינת האוכל, לסלון ולמבואה יוצרות מקום תצוגה שקוע עבור תמונות וחפצים דקורטיביים שונים והפאה הפתוחה יוצרת מעין הרחבה למטבח, שבגלל גודלו הקטן היה צורך להוציא חלק מיחידותיו, כך שישאר משטח עבודה רחב. חלקה הפתוח של המחיצה משמש עבור היחידה הקרה והחמה של המטבח וכך מצליחה להרחיב אותו מבלי שיגלוש לתוך שאר החללים ובנוסף מאפשרת סירקולציה נוחה בין כל החללים.
 
החלל כולו מרוצף באבן טבעית מסוג קבטיה, שהונחה בזווית של 45 מעלות כדי לשבור את הסימטריה של החללים הישרים. בזכות הגוונים של האבן הטבעית, ויחד עם אופן הנחתה, נוצרה טקסטורה מעניינת בחלל ואשלייה של תחושה גדולה ורחבה מהמציאות. כדי שלא להקטין את החלל עם הנמכת תקרה הוחלט למקם את כל גופי התאורה על גבי הקירות, וכך גם ליצור מראה דרמטי שמדגיש את חפצי האומנות השונים. 
 
 

מחיצה קלה תוחמת את החללים הציבוריים ומאפשרת תצוגה של חפצי אומנות
 

פריטי הדקורציה יחד עם נגיעות טקסטיל מוסיפים צבע לחלל הנקי
 
 

פריטי ריהוט שנעשו בעבודת יד שהותאמה אישית לחלל
 
רוצים גם בית מעוצב?
ריצוף וחיפוי: לכל העסקים ובעלי המקצוע
אמנות וחפצי נוי לבית: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 

שילובי חומרים בפינת האוכל יוצרים משחק ויזואלי מעניין
 
גם בחדרי השינה ממשיך הקו העיצובי הדרמטי, אבל כאן הוא מקבל דגש חם וביתי יותר בעזרת פרקט עץ וונגה טבעי כהה. בחדר השינה של ההורים משמש וילון כבד גם כרקע למיטה הזוגית וגם כדי להסתיר חלון לא אטרקטיבי שמאחוריו וגם כדי ליצור אשליה של חלל גדול במיוחד. חדר השינה של הבן עוצב בשיתוף פעולה מלא עימו כשההשראה היתה עולם הימאות. כך, פריטי הריהוט, ביניהם מעמד האקווריום ושולחן העבודה משתלבים באופן הרמוני עם הפרקט הכהה ויחד עם תאורה שזורקת את האור גם כלפי מטה וגם כלפי מעלה נוצר מראה מעניין ודרמטי.
 
השילוב בין החומרים הנקיים עם הצבעוניות והצורניות המורכבת של חפצי האומנות ותכנון תאורה וחללים נכון יוצרים תכנון הרמוני אבל גם מורכב למדי, והאתגר בתכנון הפנים כך שישמש גם כחלל מגורים פונקציונאלי ונעים וגם כחלל תצוגה נקי ומרשים, הוביל לתוצאה מקורית ומפתיעה.  
 

שימוש בוילונות בחללי הבית על מנת שימלאו תפקיד אסתטי ופונקציונאלי גם יחד
 
 
משחקי צבע ואור וצל בעזרת נישות ועליהן פריטי דקורציה ותאורה שקועה
 

חדר רחצה נקי ומודרני ממשיך גם הוא את הקו העיצובי של שאר חללי הבית
 

תאורה דרמטית מככבת גם בחדרי הרחצה
 

שואב מעולם הימאות. חדרו של הבן
 
 
עוד בתים שהם סוג של מוזיאון:
 
 

רשימת ספקים חלקית:
עיצוב רהיטים: ניסו
טקסטיל: רנבי
 

 

עוד בנושא

עיצוב דירות

המשפחה התרחבה? במקום לעבור דירה אפשר להוסיף חדר חדש


משפחה בת חמש נפשות ביקשה להוסיף חדר לדירה, כדי לאפשר לכל אחד מבני הבית מרחב פרטי משלו. בסיום השיפוץ התקבלה דירה שנהנית מתכנון מוקפד ומצבעוניות הרמונית

עיצוב דירות

עוזבים את העיר: דירת גן בעיצוב מודרני


המשפחה עברה מדירה בלב העיר לדירת גן רגועה יותר. כדי להתאים את מרחב המגורים החדש לקצב חייהם הנוכחי, הם בחרו בקו עיצוב מודרני עם שימוש נרחב באלמנטים גיאומטריים

עיצוב דירות

צורה לה: דירה מודרנית בעיצוב גיאומטרי


בדירה הזאת שונתה החלוקה הפנימית של החדרים, כדי להתאימה לדיירים. בנוסף, הוכתב בה סגנון עיצוב גיאומטרי ששואב השראה מנוף הים הנשקף מהחלונות

עיצוב דירות

נותן את הטון: קיר עץ שעיצב את כל הדירה


קיר עץ ייחודי שמוביל מדלת הכניסה עד לאזור החדרים, הוא שמכתיב את הטון העיצובי של הדירה הזאת, ומעניק לה תחושה של מרחב והמשכיות

תגובות

כתיבת תגובה