כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב דירות  //  להגשים חלום עתיק: הדיירת שהפכה דירה חשוכה בנתניה לממלכת וינטאג'

להגשים חלום עתיק: הדיירת שהפכה דירה חשוכה בנתניה לממלכת וינטאג'

עמוד שהפך לנישת אחסון, שתי מרפסות שבוטלו לטובת הגדלת חללים ורהיטים בעלי ערך היסטורי ששולבו בכל מקום: כך הפכה דירה חשוכה למעוז כפרי קלאסי

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


 

הדיירים: אימא ושני ילדים
המיקום: נתניה
השטח: 105 מ"ר
התקציב: 200,000 שקלים
אדריכלות ועיצוב פנים: שירלי שטיין

 
הכל התחיל בדירה חשוכה וישנה, כזאת שבמבט ראשון ניתן לזהות את הפוטנציאל הגדול שלה, ובבעלת בית עם אהבה לאוסף רהיטי וינטאג' בסגנון אירופאי. מיד עם תחילת העבודה החליטה המעצבת לשבור את הקירות "החוסמים", שחילקו את חלל הדירה ויצרו מטבחון קטן וחשוך, בכדי לקבל חלל ציבורי גדול ומואר. הקו הכללי שנבחר לאפיין את הבית כולו היה קו נקי על טהרת השמנת והזהב, המקנה לדירה ניחוח ומראה כפרי קלאסי.
 
 
 
לאחר פתיחת המטבח לחלל הציבורי ניצלה המעצבת את הנישה שהייתה קיימת במטבח לטובת ארונות גבוהים, ארונות מזווה, תנור, מקרר ומיקרו. כמו כן נמצאים במטבח החדש משטחי עבודה גדולים ונוחים לשימוש, מתוך התחשבות בבעלת הבית שאוהבת לאפות, לבשל ולארח.
 
 
 
 
אחת הבעיות בחלל היה עמוד קונסטרוקטיבי רחב שחצה את המטבח. המעצבת הפכה את הבעיה ליתרון, הצמידה אליו אי גדול ופרקטי והפכה את צדו השני לנישה אחסון עבור מוצרי חשמל, תוך שמירה על הקווים הנקיים של המטבח ושל הבית. על האי החדש, שהוא לב ליבו של המטבח ושל הבית כולו, מוקמו הכיור והכיריים, ומסביב פוזרו כסאות בר בסגנון כפרי מעץ בצבע שמנת. כדי ליצור מראה נקי נבחרו ארונות מטבח בצבע שמנת עם ידיות קונכייה ובדלתות ארונות האחסון שולבה "זכוכית סבתא" להשלמת המראה העתיק. 
 

מזנון וכיסאות – קידמת עדן, יפו
 
 
בעלת הדירה, בקשה עיצוב המתחשב בטעמה הייחודי וביקשה לשלב את כל פרטי הריהוט מיוחדים ובעלי ערך היסטורי, שאספה במרוצת השנים וביניהם מזנון אנגלי משנת 1900 ותמונת גובלן גדולה, עבורה נמצא מקום של כבוד בין שני גופי תאורה בסגנון רטרו, שתוחמים אותה על הקיר.
 
תאורה – לוגו תאורה נתניה
 
 
 


קומת כניסה ומראה – יוניק נתניה
 
מרפסת חדר השינה, המאפיינת דירות ישנות רבות, סופחה לחדר השינה המרכזי ובכך התקבל חדר שינה גדול יותר. גם מרפסת השירות הקטנה הצמודה לחדר האמבטיה בוטלה לטובת חדר רחצה גדול יותר, עם ארונות אמבטיה בעלי שטחי אחסון גדולים, מראה לבנה בסגנון וינטאג' וגופי תאורה, המשלבים זכוכית סבתא מעוטרת וצבע נחושתי. 
 
מיטה בחדר שינה – מוסקט באודים
 


ריצוף וחיפוי – רצף בהט נתניה
 
הריצוף הישן והוחלף בריצוף פרלטו, היוצר מראה וינטאג' מעודן. כמו כן עברה הדירה שיפוץ מקיף הכולל החלפת דלתות, אינסטלציה, חשמל, חלוקה מחדש של חדר האמבטיה וחיפויי קירות חדשים. בכל החלל הציבורי הותקנו קרניזים בתקרה לקבלת האווירה המושלמת.
 
לפני השיפוץ:
 
אחרי השיפוץ:
 

 
עיצוב מטבחים: לכל העסקים ובעלי המקצוע
ריצופים וחיפויים מעוצבים: לכל העסקים ובעלי המקצוע

 

עוד בנושא

עיצוב דירות

בית הגלריה: הדירה שהפכה ליצירת אמנות מטריפה!


כשאמנות ועיצוב נפגשים: דווקא בעיצומה של מגפת הקורונה בחרו בני זוג, שאמנות זורמת בדמם, לקחת החלטה אמיצה ועברו לגור בלב העניינים בעיר ללא הפסקה. הם שכרו את שירותיה של מעצבת הפנים גלית דיין רביב שבמלאכת מחשבת הפכה את דירתם החדשה ליצירת אמנות בפני עצמה.

עיצוב דירות

אסתטיקה נטולת פשרות: הצצה לדירה שכולנו היינו שמחים לגור בה


כשמדברים על תכנון מושכל ומדויק ואסתטיקה נטולת פשרות מתכוונים ככל המקרה לדירה הבאה: הצצה ליצירה אדריכלית חד פעמית אותה תכננו מרב ברמן ומיקי כתר, בעלי המשרד M2 אדריכלים. השניים הפליאו ליצור עבור משפחה בת ארבע נפשות חווית מגורים עילאית העונה במדויק על טעמם המשובח, צרכיהם ומאווייהם ובתוך כך חיברו באופן מושלם בין חוץ לפנים.

עיצוב דירות

שובה של המרפסת: מהפך מרגש החזיר חיים לדירה תל אביבית


אחרי שנים של השכרה, מטבח כלוא ומרפסת שבוטלה לטובת הסלון, עבר המטבח לחזית, המרפסת חזרה לתפקידה המקורי והדירה קיבלה גוונים של אור וטבע. שיפוץ לדירה תל אביבית שיצר הרמוניה עיצובית לחיים וגידול ילדים

עיצוב דירות

יזראל הכפולה: שתי דירות שתוכננו בהפתעה למשפחה מצרפת


שתי דירות סמוכות, עם דלת מקשרת ביניהן, תוכננו למשפחה שמגיעה לחופשות בארץ. הים שימש השראה לעיצוב אלגנטי ונכנס פנימה דרך החלונות

תגובות

כתיבת תגובה