כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב דירות  //  להרעיד את היסודות: שיפוץ כולל ששינה את כל הדירה

להרעיד את היסודות: שיפוץ כולל ששינה את כל הדירה

מראה מיושן וחלוקה שגויה גרמו לדירה הזאת להיות מפוספסת. לאחר תהליך של שיפוץ כולל ועיצוב מחדש, הצליחו המעצב והדיירים להגשים את כל הפוטנציאל שהיה טמון בדירה

מאת: מערכת בניין ודיור צילום: עודד סמדר


הדיירים: זוג בשנות ב-40
המיקום: מרכז הארץ
השטח: 70 מ"ר
עיצוב פנים: ניצן הורוביץ

הדירה הזאת אמנם ממוקמת בבניין ישן, אך נהנית מנוף הפתוח לפארק גדול. במטרה לממש את כל הפוטנציאל הטמון בדירה, החליטו הבעלים – בני זוג בשנות ה-40 לערוך בה שיפוץ כולל. כיוון שבעלי הדירה עוסקים במקצועות חופשיים ומרבים לבלות בבית, היה חשוב להם לנצל את השיפוץ כדי להפוך את הדירה לנוחה ונעימה. בנוסף, הם ביקשו לשלב בה מערכות חכמות של חשמל, תאורה, מיזוג והסקה.
על תהליך השיפוץ הכולל והעיצוב המחודש, היה אמון מעצב הפנים ניצן הורוביץ. "כל פרויקט עבורי הוא מעין סיפור אהבה עם הלקוחות", הוא מספר. "בפרויקט הזה הלקוחות זרמו איתי ונתנו לי יד חופשית על מנת ליצור עבורם פנינה עיצובית".

הדירה פרושה על פני כ-70 מ"ר, וכוללת חדר שינה מאסטר, חדר אורחים וסלון. במסגרת השיפוץ הכולל, היא חולקה מחדש על מנת לנצל את האור הטבעי שנכנס אליה, ולמקסם את החשיפה לנוף הפארק. אחד המהלכים החשובים ביותר בשיפוץ הכולל של הדירה, היה להעביר את המטבח למקום שבו היה בעבר חדר האורחים. המיקום החדש מאפשר ניצול מיטבי של המרחב, וגם פותח את המטבח לכיוון הסלון ופארק.
עבור עיצוב המטבח נבחרה פלטת צבעים וחומרים ניטרלית ונקייה. האי שנמצא במרכז המטבח מחופה גרניט פורצלן, משטח העבודה וחיפוי הקיר עשויים שניהם דקטון בגוון ברזל וגידי חלודה, וכיסאות הבר שנבחרו הם בגוון כתום. פרט בולט נוסף במטבח הוא גוף תאורה מודולרי הבנוי מחלקי מתכת נפרדים, שאותם ניתן לסדר בהתאם למבנה החלל.

השיפוץ הכולל והחלוקה החדשה איחדו למעשה בין הסלון למטבח, אך הקשר בין החללים לא נעצר כאן. הסלון והמטבח מתחברים זה לזה גם בזכות קיר ארוך ודומיננטי המחופה בפורניר אלון מגוון. הקיר המחופה מפריד למעשה בין החלל הציבורי לפרטי, וגם יוצר שפע של פתרונות אחסון דו צדדיים הפונים לסלון, למטבח ולחדר השינה. "בחללים קטנים חשוב ליצור סדר גרפי ויזואלי", מסביר המעצב. "חיפוי הקיר יוצר רוגע מסוים וגם פותר את בעיית האחסון שהייתה בדירה".
הסלון עצמו מורכב מספה פינתית בעלת צורה גיאומטרית לא שגרתית. לצד הספה שולבה כורסת עור בגוון כתום שמזכיר את צבע הכיסאות במטבח, ומכניס עניין בצבעוניות המונוכרומטית של הדירה. בסלון יש גם ספרייה שתוכננה לפי מידות, אשר מהווה אלמנט משמעותי בדירה כולה.
במהלך השיפוץ הכולל של הדירה הוחלף גם כל הריצוף. כעת הדירה מרוצפת בגרניט פורצלן בגוון בטון עם נקודות "חלודה" שיוצרות תחושה טבעית יותר. במקומות שונים בדירה, מונחים פרטי צעצועים עתיקים שבני הזוג אספו בנסיעותיהם בעולם, אש משתלבים היטב עם הריצוף הנבחר.

מערכת הקיר המעניינת שנמצאת בסלון כוללת גם שני פתחים. פתח אחד מוציא אל מסדרון המוביל אל האזור הפרטי של הבית, והפתח השני הוא דלת זכוכית המובילה אל חדר האורחים.
חדר האורחים אמנם לא גדול, אך בזכות השימוש בזכוכית הוא נראה מרווח הרבה יותר. מלבד אשליית הגודל, הזכוכית גם מכניסה הרבה אור לתוך החדר. כיוון שמדובר בחדר שמיועד לאירוח, היה חשוב ליצור בו גם פרטיות, ולכן ניתן לאטום בקלות את הזכוכית בעזרת וילון אוטומטי.

האזור הפרטי של הבית כולל כמובן גם את חדר השינה הראשי. אחד המוטיבים הבולטים בחדר זה הוא ארון קיר מחופה פורניר אלון מושחר, המהווה למעשה את עברו השני של ארון המטבח. בחדר השינה הוקדשה תשומת לב לכל הפרטים – מרצפת הפרקט שנעשתה בהזמנה אישית, דרך וילון התריס הוונציאני, ועד למוצרי טקסטיל.
בסמוך לחדר השינה נמצא חדר הרחצה של בני הזוג. חדר זה גדול ומאוורר, והגוונים שנבחרו עבורו מזכירים את הגוונים האלגנטיים של האזור הציבורי. על הקירות ניתן לראות אריחי גרניט פורצלן דמויי שיש כהה, וארון הכיור עשוי עץ אלון וצבוע בגוון כתמתם. בחדר הרחצה יש מקלחון זוגי גדול, שנותן תחושה שמדובר בווילה רחבת ממדים ולא בדירה.

בשיפוץ הכולל של הדירה לא פסחו המעצב והדיירים על שום חלל, גם לא על שירותי האורחים. שירותים אלה עוצבו באופן מוקפד ומינימליסטי המשרה רוגע. עם זאת, כדי ליצור עניין, שולב בהם ארון כיור ירוק. "הכיור לא מעמיס על החלל, אלא תורם לתחושת מרחב", אומר המעצב. "בנוסף הוא משלים את גווני הכתום של הכורסה ושל כיסאות הבר במטבח". הכניסה לשירותי האורחים, בדומה ליתר החדרים בבית, היא דרך דלת כיס החוסכת מקום יקר.

עוד בנושא

עיצוב דירות

אין 'לא יכול': שיפוץ דירה שחשף את כל הפוטנציאל הקיים


יש דירות שנראות נפלא מהרגע הראשון, ויש כאלה שמגלות את עצמן רק אחרי עבודה קשה. הצצה לתהליך שיפוץ דירה שהפך חלל מוזנח למרחב מגורים שמח

עיצוב דירות

אתגר העיצוב: דירת הדופלקס שניצחה את הקורונה


את המפתח לדירה הזאת קיבלו הדיירים בשיא תקופת הקורונה. למרות ההגבלות והאילוצים, הצליחה המעצבת לתכנן עבורם דירת דופלקס מודרנית ומפנקת בדיוק כמו שהם רצו

עיצוב דירות

מחשבה תחילה: עיצוב דירה שלקח הכול בחשבון


העבודה על הדירה הזאת החלה מיד עם הרכישה. הדבר אפשר למעצב לדייק את עיצוב הדירה ואת החלוקה שלה בהתאם לצרכים של בני המשפחה

עיצוב דירות

להרעיד את היסודות: שיפוץ כולל ששינה את כל הדירה


מראה מיושן וחלוקה שגויה גרמו לדירה הזאת להיות מפוספסת. לאחר תהליך של שיפוץ כולל ועיצוב מחדש, הצליחו המעצב והדיירים להגשים את כל הפוטנציאל שהיה טמון בדירה

תגובות

כתיבת תגובה