כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(10) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(676) "

הדיירים: זוג + 3
המיקום: ראשון לציון
השטח: 150 מ"ר
עיצוב פנים: שמרית אוחיון

הלקוחות פנו את מעצבת הפנים שמרית אוחיון כדי שתעזור להם לשפץ את קומת הכניסה של דירתם. הדירה המדוברת היא דופלקס הפוך, שבו קומת הכניסה היא למעשה הקומה העליונה בבית. קומה זו כוללת את המרחב הציבורי, וממנה ניתן לרדת אל הקומה התחתונה שבה נמצאים החדרים.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/01/1-11.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/01/2-11.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [2]=> array(4) { ["text"]=> string(824) "

האזורים שטופלו במסגרת שיפוץ הדופלקס ההפוך הם המבואה, המטבח, הסלון ופינת האוכל. כמו כן, הדירה רוצפה מחדש בפרקט איכותי, המיזוג הישן הוחלף בחדש, והוקדשה תשומת לב רבה לבחירת התאורה, הווילונות והחומרים השונים שמעורבים בעיצוב החלל. שינוי חשוב נוסף נוגע לגרם המדרגות המקשר בין הקומות. במקור המדרגות היו מכוסות בשטיח, אך כעת הן מחופות בפרקט, ולצדן יש מעקה ברזל מעוצב. כדי להעצים את המדרגות אף יותר, שולבה לכל אורכן תאורה שקועה, והקיר שנמצא בקצה שלהן נצבע בשחור.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/01/3-11.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [3]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/01/4-11.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [4]=> array(4) { ["text"]=> string(826) "

עם הכניסה לדופלקס ההפוך, מבחינים מיד במבואה. לפני השיפוץ, הייתה במבואה דלת שהובילה לשירותי האורחים – דבר שפגם מאד גם בפרקטיקה של המבואה וגם באסתטיקה של הדירה. כדי לפתור זאת, דלת הכניסה לשירותי האורחים הועברה לצד שפונה למדרגות, ובכך התאפשר לשלב במבואה קונסולה עם מראה, וארון אחסון סמוי ושימושי במיוחד.

הדלת החדשה של השירותים היא דלת אסם בצבע חרדל שתופס את העין. גם מבפנים, השירותים זכו לטיפול, וכעת הם מעוצבים בסגנון מודרני עם נגיעות וינטג' מעניינות.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/01/5-11.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [5]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/01/6-10.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [6]=> array(4) { ["text"]=> string(880) "

כיוון שמדובר בדופלקס הפוך, מבואת הכניסה מובילה ישר לקומת העליונה, שבה נמצא האזור הציבורי. לפני השיפוץ היו באזור זה הרבה מחיצות שפגמו בזרימה והקטינו את החלל, אך רובן פורקו. בזכות זה ובזכות שינוי המיקום של פינת האוכל, הצליחה המעצבת להעניק לבעלת הדירה את המטבח הגדול שעליו היא חלמה. המטבח החדש כולל גם ארון שירות, שבו מוסווים מכונת הכביסה וחומרי הניקוי.

פינת האוכל הועברה לנישה שהייתה לא מנוצלת. השולחן שהותאם לשם הוא קטן יחסית, אך ניתן לפתוח אותו באופן משמעותי, וכך לארח אנשים רבים.

" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/01/7-9.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [7]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/01/8-9.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [8]=> array(4) { ["text"]=> string(1396) "

בסלון שונה המיקום של הטלוויזיה, וכעת היא תלויה על מוט שנמצא בין פינת הישבה לבין המרפסת, באופן שמאפשר צפייה משני החללים. גם צורת הישיבה בסלון תוכננה מחדש, כך שיהיה מקום לכמה שיותר אנשים. מאחורי הספה יש מחיצה מיוחדת, שתוחמת את החלל ומוסיפה לו עניין. אלמנט מעניין נוסף נמצא על התפר שבין הסלון למטבח. מדובר כאן ביחידת נגרות בצורת טרפז שבה מוצגים פרטי נוי וחפצים שונים.

מעצבת הפנים שמרית אוחיון מספרת על משפחה מיוחדת שנתנה לה חופש פעולה, ואפשרה לה להפיק את המקסימום מכל סנטימטר בחלל. למי מכם שמתכנן לשפץ את הבית, שמרית ממליצה לקבוע כמה שיותר דברים מראש. "בתחילת התהליך צריך להגדיר פונקציות חשובות, גוונים, חומרים וצבעים אהובים אשר רוצים שיכללו בתכנון", היא אומרת. "בנוסף יש לחשוב על תקציב ריאלי, והכי חשוב לתת למעצב לעוף עם הרעיונות כי זה בהחלט יהיה ניכר בתוצאה".

" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/01/9-8.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [9]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/01/10-8.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } }

עיצוב דירות  //  להתחיל מלמעלה: עיצוב דופלקס הפוך

להתחיל מלמעלה: עיצוב דופלקס הפוך

בפרויקט הזה התבקשה המעצבת לשפץ דופלקס הפוך שבו קומת הכניסה היא הקומה העליונה של הבית

מאת: מערכת בניין ודיור צילום: עומרי הכט


הדיירים: זוג + 3
המיקום: ראשון לציון
השטח: 150 מ"ר
עיצוב פנים: שמרית אוחיון

הלקוחות פנו את מעצבת הפנים שמרית אוחיון כדי שתעזור להם לשפץ את קומת הכניסה של דירתם. הדירה המדוברת היא דופלקס הפוך, שבו קומת הכניסה היא למעשה הקומה העליונה בבית. קומה זו כוללת את המרחב הציבורי, וממנה ניתן לרדת אל הקומה התחתונה שבה נמצאים החדרים.

האזורים שטופלו במסגרת שיפוץ הדופלקס ההפוך הם המבואה, המטבח, הסלון ופינת האוכל. כמו כן, הדירה רוצפה מחדש בפרקט איכותי, המיזוג הישן הוחלף בחדש, והוקדשה תשומת לב רבה לבחירת התאורה, הווילונות והחומרים השונים שמעורבים בעיצוב החלל. שינוי חשוב נוסף נוגע לגרם המדרגות המקשר בין הקומות. במקור המדרגות היו מכוסות בשטיח, אך כעת הן מחופות בפרקט, ולצדן יש מעקה ברזל מעוצב. כדי להעצים את המדרגות אף יותר, שולבה לכל אורכן תאורה שקועה, והקיר שנמצא בקצה שלהן נצבע בשחור.

עם הכניסה לדופלקס ההפוך, מבחינים מיד במבואה. לפני השיפוץ, הייתה במבואה דלת שהובילה לשירותי האורחים – דבר שפגם מאד גם בפרקטיקה של המבואה וגם באסתטיקה של הדירה. כדי לפתור זאת, דלת הכניסה לשירותי האורחים הועברה לצד שפונה למדרגות, ובכך התאפשר לשלב במבואה קונסולה עם מראה, וארון אחסון סמוי ושימושי במיוחד.

הדלת החדשה של השירותים היא דלת אסם בצבע חרדל שתופס את העין. גם מבפנים, השירותים זכו לטיפול, וכעת הם מעוצבים בסגנון מודרני עם נגיעות וינטג' מעניינות.

כיוון שמדובר בדופלקס הפוך, מבואת הכניסה מובילה ישר לקומת העליונה, שבה נמצא האזור הציבורי. לפני השיפוץ היו באזור זה הרבה מחיצות שפגמו בזרימה והקטינו את החלל, אך רובן פורקו. בזכות זה ובזכות שינוי המיקום של פינת האוכל, הצליחה המעצבת להעניק לבעלת הדירה את המטבח הגדול שעליו היא חלמה. המטבח החדש כולל גם ארון שירות, שבו מוסווים מכונת הכביסה וחומרי הניקוי.

פינת האוכל הועברה לנישה שהייתה לא מנוצלת. השולחן שהותאם לשם הוא קטן יחסית, אך ניתן לפתוח אותו באופן משמעותי, וכך לארח אנשים רבים.

בסלון שונה המיקום של הטלוויזיה, וכעת היא תלויה על מוט שנמצא בין פינת הישבה לבין המרפסת, באופן שמאפשר צפייה משני החללים. גם צורת הישיבה בסלון תוכננה מחדש, כך שיהיה מקום לכמה שיותר אנשים. מאחורי הספה יש מחיצה מיוחדת, שתוחמת את החלל ומוסיפה לו עניין. אלמנט מעניין נוסף נמצא על התפר שבין הסלון למטבח. מדובר כאן ביחידת נגרות בצורת טרפז שבה מוצגים פרטי נוי וחפצים שונים.

מעצבת הפנים שמרית אוחיון מספרת על משפחה מיוחדת שנתנה לה חופש פעולה, ואפשרה לה להפיק את המקסימום מכל סנטימטר בחלל. למי מכם שמתכנן לשפץ את הבית, שמרית ממליצה לקבוע כמה שיותר דברים מראש. "בתחילת התהליך צריך להגדיר פונקציות חשובות, גוונים, חומרים וצבעים אהובים אשר רוצים שיכללו בתכנון", היא אומרת. "בנוסף יש לחשוב על תקציב ריאלי, והכי חשוב לתת למעצב לעוף עם הרעיונות כי זה בהחלט יהיה ניכר בתוצאה".

עוד בנושא

עיצוב דירות

סגנון מודרני חם – ככה עושים את זה


הדיירים רכשו דירה יד שנייה וביקשו להחליף את הסגנון הכפרי ששלט בה בסגנון מודרני חם. תוך שלושה שבועות בלבד, המעצבת הצליחה להגשים את רצונם

עיצוב דירות

מכים שורשים: דירה בעיצוב קלאסי לזוג עולים


זוג עולים מדרום אפריקה רכש דירה בנתניה וביקש להתאים אותה לצרכיו ולהעניק לה עיצוב קלאסי עם טאץ' יוקרתי

עיצוב דירות

חושבת קדימה: דירת גן בעיצוב על זמני


משפחה צעירה רכשה דירת גן וביקשה לתכנן אותה באופן שייקלע לטעמה ולצרכיה גם בעתיד

עיצוב דירות

שומרת על איפוק: דירה מודרנית בעיצוב עדין


הדירה הזאת נהנית מתכנון חכם ומאופיינת בעיצוב עדין שמחבר באופן הרמוני בין חומר, צבע, צורה ומרקם

תגובות

כתיבת תגובה