בניין ודיור

עיצוב דירות  //  לישון באלכסון: עיצוב דירת גג משפחתית

לישון באלכסון: עיצוב דירת גג משפחתית

בדירה בנווה צדק נוספה גלריה שהותאמה לצורכי המשפחה, וכמו במוזיקה, תחום עיסוקו של דני מקוב הבעלים, נבחר כאן מוטיב החוזר בין כל חלקי היצירה

מאת: חדווה אלמוז, עורכת מגזין בניין ודיור צילום:



השטח:
110 מ"ר
המקום: נווה צדק
עיצוב פנים: אורית קאשי ודני מקוב

 
למילוי הצורך בחדרים נפרדים לילדים שבגרו (9,13), נוצל גובה הדירה ונבנתה גלריה, אך בכדי לא לפגוע באלמנט הגובה המרשים, צומצם שטחה רק מעל המטבח. קורות הברזל אשר שימשו לבניית הגלריה נשארו גלויות ונצבעו בגוונים המשתלבים בגון הקירות ומנוגדים לתקרות שבהן הן תומכות. 
 
 
מעקה רשת מעוינים שנבחר לגרם המדרגות, היווה סמן ימני לשאר דוגמות המעוינים בבית המופיעים בחומרים וביישומים שונים: אריחי הקרמיקה במטבח וחזית הארון התלוי שמעל, רצפת האמבטיה, וכן, הקורות המקבילות שתומכות בתקרה ומדברות באותה שפה. 


סיור בבית:
 

אלומיניום: אלום התאומים רייזה
 

ריהוט: איקאה צבע: טמבור
 

מטבח: הפנינה עבודות נגרות
 

ריהוט ופינות אוכל: ביתילי
 

מדרגות ומעקות: עידן בקל
 
 
 
 
 
 

ברזים וכלים סניטריים: חלמיש
 
 
הדירה לפני השיפוץ:
 
 
 
 
רשימת ספקים חלקית:
פרקט: עץ הדעת
מיזוג: לוקסוס מיזוג אוויר
קבלן ועבודות  גבס: ראדה גיזמאוי
דלת כניסה: רב בריח
מאיירת: יעל נתן
צבע: טמבור

עוד בנושא

עיצוב דירות

בית הנופש בעיר הגדולה


בני זוג מהצפון רכשו דירה בתל אביב אותה ביקשו להתאים עבור צרכיהם, כך שתשמש אותם בחופשות ובסופי שבוע בעיר. התוצאה משלבת מראה פתוח ואוורירי, לצד אווירת לופט ותחושת חופש מפנקת

עיצוב דירות

הטוב משני העולמות: עיצוב מודרני עם זיקה דתית


דירת קבלן בגבעת שמואל זכתה לעיצוב חדש ומרענן, שמביא לידי ביטוי את אופייה הייחודי של המשפחה, ומשלב באופן הרמוני בין דת לחיים מודרניים

עיצוב דירות

מלכת מלכי ישראל: מניו יורק ולונדון לכיכר רבין


הדיירת עזבה מגורים בניו יורק ובלונדון לטובת תל אביב. את הפרק החדש בחייה היא בחרה להעביר במרכז המזוהה ביותר עם העיר - כיכר רבין

עיצוב דירות

מודרני, יוקרתי ומתאים גם לילדים


המשפחה ביקשה קו מודרני, יוקרתי ומינימליסטי. המעצבת הלכה עם העיצוב צעד אחד קדימה והוא נוכח לא רק בסלון אלא גם בחדרי הילדים

תגובות

תמונות פנורמיות זה לא מגניב
סתם משגע את העיניים. ולא מעניק תוכן אמיתי. לגבי העיצוב, פחות אהבתי. החלונות בגדלים שונים ממש לא מוצלח.

ממש לא מצליחה להבין אן יפה או לא
אולי זו דירה שלא מצטלמת טוב. הכל יצא מאוד מבולגן. המבנה נראה מטולא, אולי בגלל החלונות אולי השיפוע מוזר אולי משחק הגבהים במפלסים לא ברורים שלא עובד. הבית נראה כמו קומונה מאולתרת וחבל. העיצוב במקום לסדר את הבלאגן יצר עוד יותר חוסר אחידות. האומנות גם בבלבלה. המטבח הקודם היה יותר מתאים ויפה. לדעתי סתם זרקו כסף. פשוט היה צריך קצת לארגן אותו. אין תוכנית לכן אי אפשר לדעת איך לשפר את החלל המרכזי. מצד שני אני בטוחה שממש כיף ומגניב לחיות בבית הזה, הוא נראה בית מאושר . בית שכיף לחיות בו וזה יותר חשוב . כמה הצעות לשיפור קל- את השולחן כסא מתחת למדרגות להעף ולשים את שולחן האוכל במקביל למדרגות. התמונות במעלה המדרגות צריכות להיות מסוג אחר ותלויות אולי יותר במעלה המדרגות. נראות כמו המשך לבלאגן החלונות כרגע. . תשחקו עם זה. . יחידת הטלויזיה ממש צורמת ואם אפשר פשוט להעלים לגמרי הכי טוב. המובייל מעל הטלויזיה לא מתאים שם. הכורסה שבחלק מהתמונות ממש תקועה.

דירה חמודה וכייפית, רק להוסיף כמה שטיחים וזה מוש

מיטה ילד
אשמח לדעת מאיפה המיטת ילד האפורה תודה

מסכימה עם 7
מסכימה עם 7 , קשה שלא להתייחס לכמות הבעיות בתכנון. היה ניתן להקליל יותר את האוירה במרחב. בהצלחה:)

מסכימה עם 7
מסכימה עם 7 , קשה שלא להתייחס לכמות הבעיות בתכנון. היה ניתן להקליל יותר את האוירה במרחב. בהצלחה:)

מושלם
עיצוב מרשים ויחד עם זאת עדין ולא המוני. תתחדשו

דירה בלי טעם וריח... והאמנות על הקירות..עליבות

למה לקלקל ? היה יפה יותר ומתאים יותר לרוח השכונה

החמצה.
העיצוב מבולגן, כהה, חסר כיוון ומיושן. לאורך הכתבה חשבתי שהתמונות מראות את ה 'לפני'. המבנה בעצמו משרה בלגאן כשבאותו חלל (הציבורי) יש כ 5 פורמטים שונים של חלונות. העיצוב היה צריך לעבוד כדי לאחד ולהרגיע, במקום זה הוא מוסיף עומס ובלגן ויזואלי. למשל דחיסת 2 כורסאות בין מיטת ההורים לקיר, באופן מיותר לגמרי שחוסם לגמרי את המעבר ובלתי שמיש בעליל. לשם מה??? כך גם שולחן כתיבה לילד שניצב חלקית מתחת לחלון אחד וחלקית מתחת לשני. הפוסטרים של אנימה במדרגות מעניקות מראה של חדר של מתבגר... החלל היחיד המוצלח (ככל שרואים מפה) הוא חדר השינה הלבן-שחור. החדר הזה נראה רענן וייחודי, וגם עכשווי.

שינוי משמעותי. הדירה אוורירית ויפה
השינוי משמעותי ונראה כי הושקעה מחשבה רבה בהתיחסות לגגות המשופעים ולחלל החשוך שהיה. אשמח לראות את הדירה עם נגיעות אישיות של הדיירים.

מקסים ובטוב טעם, מהיכן כסאות האוכל?

העדפתי את זה קודם
הרבה הרבה הרבה יותר יפה לפני השיפוץ, המטבח בכל אופן . מזמין ויפה

תכנון פונקציונלי
החלל המרכזי מתוכנן לגמרי לא נכון: פינת האוכל מפריעה למעבר למדרגות - היא היתה יכולה להיות בניצב - מקבילה למדרגות ויותר קרובה למטבח. הטלויזיה נמצאת מחוץ לסלון - היה אפשר לסובב את פינת הישיבה ולשים את הטלויזיה על הקיר האפור, מתחת לחלון של מרפסת הגג. יש הרבה חלל במרכז שהוא לגמרי לא מנוצל וחבל - הדירה גדולה ואין לזה ביטוי בפונקציות עצמן

יותר יפה לפני השיפוץ.

בדירה מדהימה
וואו פשוט דירה מושלמת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *