כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(10) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(1302) "

הדיירים: זוג בשנות ה-60 לחייו
המיקום: גבעתיים
השטח: 110 מ"ר
התקציב: 500,000 ₪
קבלן: עמית מגנזי
עיצוב פנים: מזל גלבוע
הום סטייל: שמחה רודיק

בני זוג בשנות ה-60 לחייהם החליטו לעזוב את ביתם הגדול ולעבור לדירת ארבעה חדרים במרכז. למרות הצמצום, הם לא רצו לוותר על הנוחות שאליה התרגלו, וביקשו לתכנן דירה מרווחת עם מקומות אחסון רבים. מבחינת המראה, הם רצו שהבית יעוצב בסגנון מודרני תוך שימוש בחומרים חמים ומזמינים.
את הפרויקט ליוותה מעצבת הפנים עמית מגנזי. "כמעצבת בשיטה הסינרגית אני מכניסה בכל תכנון ועיצוב אלמנטים מעולם הרוח והחומר", היא מסבירה. "חשוב לי לחבר את הדיירים לעיצוב ולסביבתם, ולשתף אותם בכל התהליך ובקשיים שמתעוררים".

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/1-13.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/2-14.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [2]=> array(4) { ["text"]=> string(1149) "

האתגר המרכזי בעיצוב הדירה הזאת היה ליצור תחושה של מרחב ואווריריות, ועם זאת לשמור על בית פרקטי עם שפע של מקומות אחסון. אחת ההחלטות הראשונות שהתקבלו הייתה לאחד את האזור הציבורי של הבית. החלטה זו הביאה ליצירת אזור אירוח פתוח ומרווח שכולל את הסלון, פינת האוכל והמטבח רחב הידיים. התקרה באזור זה הונמכה ושולבו בה גופי תאורה שקועים וגלויים שמתאימים לתרחישי תאורה שונים.
המטבח קיבל תשומת לב מרבית, והוא תוכנן כך שיכיל משטחי עבודה נוחים ומקומות אחסון רבים. בנוסף, הושם בתכנון המטבח דגש על נגרות מותאמת, ושולבו בו טכנולוגיות חדישות. כדי להגדיל עוד יותר את שטח המטבח, הוחלט להרוס את מרפסת השירות שהייתה בסמוך אליו, ולספח את השטח שלה לטובתו.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/3-12.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [3]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/4-12.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [4]=> array(4) { ["text"]=> string(832) "

מהמטבח ממשיכים אל אזור הסלון. כאן האלמנט שמושך את העין הוא קרי הטלוויזיה שמחופה כולו בארון עם מקומות אחסון סמויים. מימין לקיר נמצאת פינת האוכל שכוללת ויטרינה שקופה המיועדת לאחסון חפצים ואוספים שלוקטו ממקומות שונים בעולם.
מבואת הכניסה לבית טופלה גם היא וכוללת ארון נסתר עם דלתות מראה אפורה. מלבד מקומות האחסון שהארון מוסיף, הוא גם מקליל את האווירה בדירה. "השימוש במראה אפורה יוצר אשליה של עומק ומרחב והופך את הכניסה למזמינה ונעימה", מסבירה המעצבת.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/5-13.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [5]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/6-14.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [6]=> array(4) { ["text"]=> string(812) "

חדר ההורים רוצף בפרקט, וקירותיו חופו בטפט. בנוסף, תוכנן שם ארון קיר גדול שמספק מקומות אחסון חיוניים. בצמוד לחדר נמצא חדר הרחצה של ההורים שהוגדל על חשבון חדר הארונות שהיה במקור, וכעת הוא מפנק במיוחד.
חדר הרחצה הכללי נוח ומרווח גם כן. חדר זה משמש גם כשירותי האורחים וכחדר שירות, והוא כולל ארון נסתר עבור מכונת הכביסה והמייבש. שני חדרי הרחצה הוגדלו כדי להיות מונגשים במידת הצורך, ופלטת הצבעים שנבחרה עבורם היא של ירוק-אפור, שמנת, עץ אגוז ומעט שחור.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/7-14.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [7]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/8-13.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [8]=> array(4) { ["text"]=> string(847) "

מעצבת הפנים מזל גלבוע דאגה למלא אחר דרישות הדיירים כבר משלב בניית הקונספט, ובחירת הצבעים והחומרים. היה לה חשוב להימנע מטרנדים חולפים, ולהתאים את הדירה לצרכים ולטעם האישי של בעליה. "בעלי הדירה הם אנשים אלגנטיים שעוסקים בתחום העיצוב, ולכן היה להם חשוב ליצור מראה מודרני ולשלב חומרים טבעיים וצבעים רכים", מספרת המעצבת. "השילוב של עיצוב עכשווי ושל לקוחות שמבינים ומדברים את השפה, הפך את הפרויקט למעניין ונעים, ומהר מאוד היה בינינו חיבור והבנה הדדית".

 

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/9-12.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [9]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/10-9.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } }

עיצוב דירות  //  לצמצם בלי למצמץ: מעבר מבית פרטי לדירה

לצמצם בלי למצמץ: מעבר מבית פרטי לדירה

בני הזוג עברו מבית מרווח לדירת ארבעה חדרים, אך בעזרת תכנון נכון הם ממשיכים ליהנות מסביבת מגורים מרווחת, נוחה ושופעת מקומות אחסון

מאת: מערכת בניין ודיור צילום: סוזי לוינסון


הדיירים: זוג בשנות ה-60 לחייו
המיקום: גבעתיים
השטח: 110 מ"ר
התקציב: 500,000 ₪
קבלן: עמית מגנזי
עיצוב פנים: מזל גלבוע
הום סטייל: שמחה רודיק

בני זוג בשנות ה-60 לחייהם החליטו לעזוב את ביתם הגדול ולעבור לדירת ארבעה חדרים במרכז. למרות הצמצום, הם לא רצו לוותר על הנוחות שאליה התרגלו, וביקשו לתכנן דירה מרווחת עם מקומות אחסון רבים. מבחינת המראה, הם רצו שהבית יעוצב בסגנון מודרני תוך שימוש בחומרים חמים ומזמינים.
את הפרויקט ליוותה מעצבת הפנים עמית מגנזי. "כמעצבת בשיטה הסינרגית אני מכניסה בכל תכנון ועיצוב אלמנטים מעולם הרוח והחומר", היא מסבירה. "חשוב לי לחבר את הדיירים לעיצוב ולסביבתם, ולשתף אותם בכל התהליך ובקשיים שמתעוררים".

האתגר המרכזי בעיצוב הדירה הזאת היה ליצור תחושה של מרחב ואווריריות, ועם זאת לשמור על בית פרקטי עם שפע של מקומות אחסון. אחת ההחלטות הראשונות שהתקבלו הייתה לאחד את האזור הציבורי של הבית. החלטה זו הביאה ליצירת אזור אירוח פתוח ומרווח שכולל את הסלון, פינת האוכל והמטבח רחב הידיים. התקרה באזור זה הונמכה ושולבו בה גופי תאורה שקועים וגלויים שמתאימים לתרחישי תאורה שונים.
המטבח קיבל תשומת לב מרבית, והוא תוכנן כך שיכיל משטחי עבודה נוחים ומקומות אחסון רבים. בנוסף, הושם בתכנון המטבח דגש על נגרות מותאמת, ושולבו בו טכנולוגיות חדישות. כדי להגדיל עוד יותר את שטח המטבח, הוחלט להרוס את מרפסת השירות שהייתה בסמוך אליו, ולספח את השטח שלה לטובתו.

מהמטבח ממשיכים אל אזור הסלון. כאן האלמנט שמושך את העין הוא קרי הטלוויזיה שמחופה כולו בארון עם מקומות אחסון סמויים. מימין לקיר נמצאת פינת האוכל שכוללת ויטרינה שקופה המיועדת לאחסון חפצים ואוספים שלוקטו ממקומות שונים בעולם.
מבואת הכניסה לבית טופלה גם היא וכוללת ארון נסתר עם דלתות מראה אפורה. מלבד מקומות האחסון שהארון מוסיף, הוא גם מקליל את האווירה בדירה. "השימוש במראה אפורה יוצר אשליה של עומק ומרחב והופך את הכניסה למזמינה ונעימה", מסבירה המעצבת.

חדר ההורים רוצף בפרקט, וקירותיו חופו בטפט. בנוסף, תוכנן שם ארון קיר גדול שמספק מקומות אחסון חיוניים. בצמוד לחדר נמצא חדר הרחצה של ההורים שהוגדל על חשבון חדר הארונות שהיה במקור, וכעת הוא מפנק במיוחד.
חדר הרחצה הכללי נוח ומרווח גם כן. חדר זה משמש גם כשירותי האורחים וכחדר שירות, והוא כולל ארון נסתר עבור מכונת הכביסה והמייבש. שני חדרי הרחצה הוגדלו כדי להיות מונגשים במידת הצורך, ופלטת הצבעים שנבחרה עבורם היא של ירוק-אפור, שמנת, עץ אגוז ומעט שחור.

מעצבת הפנים מזל גלבוע דאגה למלא אחר דרישות הדיירים כבר משלב בניית הקונספט, ובחירת הצבעים והחומרים. היה לה חשוב להימנע מטרנדים חולפים, ולהתאים את הדירה לצרכים ולטעם האישי של בעליה. "בעלי הדירה הם אנשים אלגנטיים שעוסקים בתחום העיצוב, ולכן היה להם חשוב ליצור מראה מודרני ולשלב חומרים טבעיים וצבעים רכים", מספרת המעצבת. "השילוב של עיצוב עכשווי ושל לקוחות שמבינים ומדברים את השפה, הפך את הפרויקט למעניין ונעים, ומהר מאוד היה בינינו חיבור והבנה הדדית".

 

עוד בנושא

עיצוב דירות

דירת דופלקס במראה מחוספס


עם קיר בטון, תשתיות חשופות ומדרגות בחיפוי בזלת, דירת הדופלקס הזאת קיבלה מראה תעשייתי עם חספוס מעודן

עיצוב דירות

איזון עדין: בית אינטימי עם תחושת מרחב


בעיצוב הבית הזה הושם דגש על הרמוניה ותחושת מרחב, לצד סגנון עכשווי וחומריות עשירה

עיצוב דירות

מעוצב באהבה: דירת דופלקס במראה רומנטי


דירת הדופלקס הזאת משלבת בין הסגנון הרומנטי למודרני, ומשדרת עושר ורוגע באותו מבט

עיצוב דירות

טוויסט בעלילה: מדירת קבלן לדירת בוטיק מעוצבת


המשפחה רכשה דירת קבלן סטנדרטית, אך עם תכנון נכון ועיצוב מוקפד הצליחה להפוך אותה לדירת בוטיק מלאת שיק

תגובות

נכרת השקעה וחשיבה רבה, יחד עם זאת לטעמי מזכיר קצת בית אבות, אומנם יוקרתי...

אם אפשר גם השטיח והכריות איפה נקנו? תודה

שלום איפה נקנה הספה של הסלון והכורסה הירוקה? תודה

כתיבת תגובה