כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב דירות  //  מהקירות לכריות: עיצוב והלבשת בית למשפחה

מהקירות לכריות: עיצוב והלבשת בית למשפחה

עם נוף פתוח לים, עיצוב בסגנון מודרני והלבשת בית מוקפדת – הדירה הזאת הותאמה באופן מדויק לדייריה

מאת: מערכת בניין ודיור צילום: אבי תקן


הדיירים: זוג + 4
המיקום: אשדוד
השטח: 160 מ"ר
עיצוב פנים: רונית תקן

משפחה מסורתית בת שש נפשות רכשה דירה במגדל יוקרתי לחוף אשדוד, ופנתה אל מעצבת הפנים רונית תקן כדי שתסייע לה עם עיצוב הפנים והלבשת הבית. "הלקוחות ביקשו עיצוב מודרני, עכשווי, יוקרתי ואלגנטי", אומרת המעצבת. "האתגר המרכזי היה לשכנע את האישה, בעלת האופי השמרני, לצאת מהקופסה מבחינה סגנונית ולהיפתח לעיצובים חדשניים יותר".

מעצבת הפנים הצטרפה לפרויקט לאחר שהמטבח כבר הותקן שם. כיוון שהמטבח שהלקוחות בחרו צבוע בלבן, המעצבת החליטה לחפות את קיר הטלוויזיה שניצב מולו בחיפוי פלדה שחור, ובכך יצרה קונטרסט מעניין. בקיר משולבים מדפים צפים דקיקים, שעליהם מונחים חפצי נוי שמעשירים את הלבשת הבית. "בהתחלה האישה חששה מכך שיעמוד קיר שחור במרכז החלל, אך כשראתה את התוצאה הסופית היא התאהבה בו", מספרת רונית תקן.

בקשת הדיירים הייתה לעצב את הסלון ופינת האוכל באופן שיאפשר אירוח של כמה שיותר אנשים. לצורך כך תוכננה פינת אוכל עגולה ומרווחת בחיפוי פורניר אקליפטוס, שיכולה להיפתח עד לאורך של שלושה מטרים. כמו כן, שולבה בסלון שולבה ספה גדולה ומפנקת בהזמנה אישית. לצד הספה יש הדום וכורסא, שמוסיפים עוד מקומות ישיבה. במרכז הסלון יש שולחנות אלגנטיים שמקשטים את החלל כולו.
במסגרת עבודת התכנון והלבשת הבית, מעצבת הפנים גם התבקשה ליצור מקום לספרי הקודש הרבים של בני המשפחה. לשם כך היא תכננה ספריה מודרנית המשתלבת היטב בסגנון העיצוב ששולט בחלל הציבורי של הדירה.

מהחלל הציבורי ניתן לצאת אל מרפסת המרווחת שצופה אל הים. לחלל הזה נבחרה פינת ישיבה מפנקת עם ערסל, המשתלבת עם הריהוט המודרני של הסלון. בנוסף, תוכנן במרפסת מטבח חוץ מאובזר ונוח.
בהמשך הדירה נמצא מסדרון ארוך שמתפרש על פני כמעט עשרה מטרים. במקום לטשטש את אורכו של המסדרון, המעצבת דווקא בחרה להדגיש אותו באמצעות שטיחים אלגנטיים וגופי תאורה שקועים. גם ביתר חלקי הדירה תוכננה תאורה מוקפדת שמתווה את התנועה במרחב ויוצרת תחושה של המשכיות.

בעיצוב והלבשת הבית, לא פסחה רונית תקן על החדרים הפרטיים. חדר השינה של ההורים, שצופה גם הוא אל הים, עוצב כסוויטה מפנקת בבית מלון. כדי לא להסתיר את הנוף הנפלא הנשקף משם, נבחרו וילונות שקופים וקלילים.
בצמוד לחדר השינה של ההורים נמצא חדר הרחצה שלהם. חדר זה כבר היה מרוצף לפני שרונית קיבלה לידיה את הפרויקט, אך היא שכנעה את הלקוחות לפרק את האריחים הקיימים ולחפות את חדר הרחצה מחדש באריחים דרמטיים וסקסיים. למראה היוקרתי בחלל זה תורמים גם ברזי הפליז שהותקנו שם.

בעיצוב חדרי הילדים הושם דגש על התחביבים של כל אחד מהם. כיוון שהילדה הגדולה מאד אוהבת לקרוא, תוכננה בחדרה נישה המשמשת לספרים. בנוסף, נבחר לשם טפט בעיצוב אישי שמעניק לחלל אווירה קסומה. בחדר של התאומים בני ה-3, ניתן ביטוי לאהבתם לדינוזאורים. המעצבת גם דאגה לתכנן שם מקומות אחסון דקורטיביים שיאפשרו לשמור על הסדר.
בסיום מלאכת העיצוב והלבשת הבית, התקבלה דירה מודרנית ומשפחתית. "בדירה זו הושקעה מחשבה רבה על מנת להתאים כל חלל וחלל לצרכי הדיירים", מסכמת המעצבת.

עוד בנושא

עיצוב דירות

מוזמנים לבקר: דירת נופש מול הים


הדירה הזאת נמצאת באחד המקומות האטרקטיביים ביותר בחיפה – וזאת בדיוק הסיבה שהוחלט להפוך אותה לדירת נופש

עיצוב דירות

מהקירות לכריות: עיצוב והלבשת בית למשפחה


עם נוף פתוח לים, עיצוב בסגנון מודרני והלבשת בית מוקפדת – הדירה הזאת הותאמה באופן מדויק לדייריה

עיצוב דירות

עוצמה ורכות: עיצוב אורבני בחומרים טבעיים


בעזרת שילוב של חומרים טבעיים חזקים, טקסטיל רך וחפצים בעלי משמעות, הדירה הזאת הצליחה לאזן בין מראה מחוספס לאופי חמים

עיצוב דירות

כאן גרים בכיף: דירה משפחתית מלאת צבע


בני המשפחה עברו מתל אביב לפתח תקווה, וביקשו לעצב לעצמם דירה משפחתית וחמה שתגרום להם להרגיש בבית גם בעיר זרה

תגובות

יפה מאד! אשמח לדעת מי ביצע את ספרית המתכת והיכן נרכשו הספות והכורסאות

כתיבת תגובה