כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב דירות  //  מזיזים קירות: הקיר שהפריע הפך למרכז העניין בחלל המגורים

מזיזים קירות: הקיר שהפריע הפך למרכז העניין בחלל המגורים

קיר תומך שחסם מבואת כניסה בדירה הולבש מחדש בנגרות והכתיב לבוש נקי, יוקרתי ועדכני לחלל ציבורי בביתם של זוג פנסיונרים. אף פעם לא מאוחר להתחיל לשנות

מאת: מערכת בניין ודיור צילום: עודד סמדר


הדיירים: 2
המיקום: רמת אביב ג'
השטח: חלל הציבורי בן 70 מ"ר
התקציב: כ-400,000 שקלים
אדריכלות, עיצוב פנים והום סטיילינג: חיה קייזר

זוג פנסיונרים ביקש לעצמו דירה פרקטית למגורים ולתחזוקה, בעלת עיצוב מודרני ורגוע שיהיה עדכני גם לאחר שנים. היה חשוב לו שיהיה חלל מרכזי גדול ומרווח, המאפשר אירוח כמות גדולה של אנשים. מדובר בדירה בשכונת רמת אביב ג' בבניין בן 25 שנה שחודש ולכל הקומות נבנו מרפסות. בדירה המקורית המטבח היה סגור, ומבואת הכניסה שהובילה לחדר שינה שהיה צמוד לסלון הייתה למעשה קיר תומך בעובי 20 ס"מ. בתכנון החדש החלל המרכזי נפתח והורחב, ונשברו כל קירות מבואת הכניסה והמטבח. חדר השינה הצמוד לסלון בוטל, והקיר התומך שנחשף עוצב עם חיפוי עץ שמוסיף עניין וחום לחלל ובמרכזו מוקמה הטלוויזיה. ריצוף דמוי בטון נותן בסיס אחיד לכל הריהוט.

פינת אורח משותפת

פינת אורח משותפת
סלון בהיר

סלון בהיר
סלון בהיר

חיפוי עץ

חיפוי עץ
עמוד תומך

עמוד תומך

המטבח עוצב בסגנון מודרני בעל קווים נקיים. לקיר הארונות הגבוהים, שהוא הקיר הדומיננטי בחלל, נבחר גוון פחם. קיר הכניסה והדלת חופו באותו חומר, כך שהם משתלבים עם קיר הארונות של המטבח. לצורך קבלת מראה נקי המקררים הוסתרו בארונות, ולמזווה וחדר הכביסה תוכננה דלת המשתלבת עם קיר הארונות בקו ישר. במרכז האי מוקמו כיריים מסוג אינדוקציה עם קולט אדים המוצב במרכזם. בגלל ייחודיותם של הכיריים לא היה צורך בקולט מסיבי שיורד מהתקרה, וכך כל ריחות הבישול של בעלי הבית שאוהבים מאוד לבשל נשאבים על ידי מנגנון מיוחד אל תוך העיגול במרכז. לצד האי מוקמו ארונות אחסון לבנים, שבצידם נישה דקורטיבית המכניסה אופי למטבח.

מטבח שחור לבן

מטבח שחור לבן
מטבח שחור לבן

מטבח שחור לבן
מטבח שחור לבן

מטבח שחור לבן

"השילוב בין יוקרה ופרקטיות טמון בנגרות בהתאמה אישית", מסבירה המעצבת. "מעבר ליתרון הברור של התאמה מדויקת למידות החדר, לצבעי הקירות והריצוף ולאבזור נוסף בבית, מבוצעים באמצעותה פתרונות שאינם קיימים כמוצרי מדף". כך מוצה מלוא הפוטנציאל בחלל בעזרת חללי אחסון נסתרים, פריטי ריהוט מודולריים ואביזרים בגדלים משתנים בהתאם לצורך.

נישה במטבח

נישה במטבח
חלל מגורים בהיר

חלל מגורים בהיר

פינת האוכל מוקמה בחלל שהיה בעבר חדר שינה עם שולחן אוכל בקוטר 150 ס"מ שעשוי מפלטת פורצלן. כשהוא נפתח ומתרחב לצורת אליפסה, הוא נותן מענה לכמות גדולה של אנשים. לצד פינת האוכל נבנתה ספרייה המשלבת עץ וברזל. העץ משתלב עם חיפוי הקיר התומך, והברזל מוסיף משחק מעניין של חום וקור. ספרים ואביזרים מכניסים אופי לחלל האוכל. הסלון מוקם לצד המרפסת וכך בני הבית ואורחיהם יכולים ליהנות יחד מישיבה בסלון או במרפסת.

שלחן קפה

שלחן קפה
ספריית עץ וברזל

ספריית עץ וברזל

"תהליך הבנייה זרם ועבר בנעימים. הדיירים זרמו עם ההצעות שלי, נהנו לראות כל פעם פרטים חדשים והתרגלו במהירות לשינוי הגדול שעשו בחיי היום יום שלהם בבית. המפתח לעיצוב טוב הוא להעז ולשנות הרגלים גם בגילאים המאוחרים ולהתפתח עם מגוון הפרטים שיש לעולם העיצוב להציע", אומרת המעצבת.

 

רשימת ספקים חלקית:

ריצוף- א.א. קרמיקה

מטבח-סמל

תאורה-דורי קמחי

שולחן שיש בסלון-אבן אלי ונתי

 

עוד בנושא

עיצוב דירות

המינגוויי מציץ בכניסה: בית עשיר בצבע ופאטרנים


נגיעות של אר-דקו וסגנון מיד סנצ'ורי, חומרים משוחזרים ושפע של צבע מאפיינים בית בברוקלין שעבר שיפוץ. אור טבעי חודר דרך החלונות ומאיר שלוש קומות עליזות ומלאות חיים

עיצוב דירות

מחושך לשיק: דירה מונוכרומטית בארבעה צבעים


שחור, אפור, עץ ולבן מעניקים לדירה ברעננה מראה על זמני ואלגנטי. מברווזון מכוער לפנינה פינטרסטית

עיצוב דירות

בשם האלגנטיות: דירה תל אביבית מימשה את מלוא הפוטנציאל


סגנון תעשייתי מודרני עם מתכות ועור לא מעובדים השתלב עם סגנון אירופאי קלאסי שבו רצפה דמוית שיש, גופי תאורה מוזהבים וקרניזים עדינים על הקירות. גם וגם מושלם

עיצוב דירות

מנגינה חדשה: תכנון מחודש לדירת תמ"א בצפון תל אביב


תוספות במסגרת פרויקט תמ"א חייבו היערכות מחודשת בדירתם של אב חובב מוזיקה ושלושת ילדיו. מרפסת מכניסה שפע ירוק מבחוץ, פינת עבודה אמנותית משתלבת בכניסה, ונגרות פותרת את בעיית סדר והאחסון

תגובות

כתיבת תגובה