כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב דירות  //  מלכת מלכי ישראל: מניו יורק ולונדון לכיכר רבין

מלכת מלכי ישראל: מניו יורק ולונדון לכיכר רבין

הדיירת עזבה מגורים בניו יורק ובלונדון לטובת תל אביב. את הפרק החדש בחייה היא בחרה להעביר במרכז המזוהה ביותר עם העיר - כיכר רבין

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום: איתמר לוי


לבחירת הדירה שתזכה בתואר נבחרי השנה 2019-20 – לחצו כאן
הצביעו ואולי תזכו בלילה זוגי במלון ליר סנס

דיירים: אישה בשנות ה- 60 לחייה
מיקום: כיכר רבין, תל אביב
שטח: 100 מ"ר
עיצוב פנים והום סטיילינג: איתמר לוי
עוד דירות מעוצבות:
הבית עוצב בהתאם לשלושת תחנות חייה של הדיירת: לונדון, ניו יורק ותל אביב
הדיירת, אמנית, דינמית, סוערת ובעיקר דעתנית ללא פשרות, לא נרתעה מהאירועים המתקיימים בכיכר לעיתים תכופות, ויותר מזה, היא ביקשה למקם את חדר השינה עם הפנים לעבר הכיכר. בקשה אשר עמה היה צריך המעצב איתמר לוי להתמודד.
איתמר ששאף ליצור הרמוניה שתייצג את שלוש התחנות בחייה של הדיירת. תל אביב, לונדון וניו יורק. התייחס לעיצוב הדירה משלושה כיוונים.
התייחסות ראשונה, תכנית חלוקת הדירה שזכתה בכותרת ״יציאה מהקלאסי״, מהווה ביטוי לארץ ישראל ולתל אביב. פנים הדירה המוזנחת שנבנתה באמצע שנות השישים ומאז לא שופצה, נהרס לחלוטין, וכביטוי לפתיחות הישראלית, הוחלט על עיצוב בסגנון המרחב הפתוח.
הקיר המחופה עץ שחור מייצג את לונדון בעוד החלון הגדול הפונה לכיכר מייצג את הקצב הניו יורקי
התייחסות שנייה, עיצוב הפנים המוגדר "מסורת" מהווה ביטוי ללונדון, ובשל כך בולט בו השימוש בעץ. רצפת עץ מפירוקים בדוגמת ״אדרת דג״, וחיפוי הקירות, בפנלי עץ שחורים. כהשלמה לסגנון, בולט השימוש בטקסטיל מעוצב בסגנון אנגלי, בפרטי ריהוט ״אייקונים״, ובכלים ויצירות אומנות שללקוחה היה חשוב להציג.
ההתייחסות השלישית, לניו יורק מיוצגת בסביבה וביחס לחוץ. והיא מוגדרת – "קצב ניו יורקי". להעצמת הנוף האורבני החודר פנימה דרך חלונות הדירה, בחר המעצב בגוונים כהים. אלה יוצרים מסגרת לנוף האורבני, מתכתבים אתו וביחד יוצרים משהו חדש ואוונגרדי.
הדיירת רצתה שחדר השינה יפנה לכיכר אולם המעצב העלה בעיות אפשריות, לאחר דיונים הם הגיעו לעמק השווה
הדירה מחולקת לשני אזורים, כאשר דלת הכניסה והנמכת התקרה שמעליה מהוות את קו הגבול. מימין לכניסה, המרחב הפרטי של הדיירת, יחידת מגורים רחבת ידיים הכוללת אזור שינה ורחצה. משמאל לכניסה, המרחב החברתי, סלון, מטבח, פינת אוכל וחדר עבודה. דלתות הזזה גדולות, הנסגרות ונפתחות בהתאם לצורך, מפרידות בין שני האזורים.
במרחב החברתי, קיר המטבח שניצב במרכז, מפריד את הסלון, המטבח ופינת האוכל מחדר העבודה האינטימי. בתוצאה הסופית הדירה משדרת שילוב של אלגנטיות ומודרניזם. בחיבור בין הפתיחות הישראלית, שמרנות אנגלית ווייב ניו יורקי, חבוי אתגר רציני אשר עמד בפני המעצב ובוצע בהצלחה.
העיצוב בחדר השינה תואם לעיצוב הסלון אולם קיימת הפרדה בין האזור הציבורי לאזור הפרטי
הדיירת, כאמור דרשה להפנות את חדר השינה שלה לכיוון הכיכר, אך איתמר הזהיר כי מדובר בטעות כיוון שחדר הפונה לעבר כיכר רועשת, אינו מומלץ כחדר שינה, ומכיוון שמבחינה טכנית מערכת האינסטלציה לא אפשרה זאת. על מנת להענות לדרישתה של הלקוחה היה עליו להשתמש ב״סילוקית״ (משאבה) וזה פתח לצרות.
בדירה מוצגות יציגות אומנות שהדיירת אוהבת, המעצב מודה שזכה בדיירת עם טעם טוב
הפתרון הושג על ידי יצירת שתי תכניות חלופות. אחת מותאמת לרצון הדיירת, והשנייה, מותאמת להצעותיו של המעצב. בנוסף, איתמר הכין שתי רשימות בעד ונגד, אליהן נוספו דעות הספקים ונבדקו עלויות. בסבלנות רבה הצליח איתמר לשכנע את הדיירת כי תכניתו הייתה ישימה יותר, נכונה לאופי הדירה ולמערכת הבניין הקיימת. על כך מעיד איתמר: "פרויקט מוצלח הוא תמהיל של מהות ומבנה החלל שנועד לעיצוב ותקשורת טובה עם הלקוח. לקוח שמאציל סמכויות ובוטח במעצב, זה נהדר, וכשמדובר בלקוח עם טעם טוב, זה עוד יותר טוב בפרויקט הזה זכיתי בשניהם."
גם בחדר העבודה נמצאים החלונות הגדולים הפונים לנוף האורבני וממסגרים אותו
בהמשך לדבריו הוא מוסיף: "לכל מעצב אני ממליץ לזרום עם אופי הבנייה הקיים ולא לבצע מהפכות. לכל בניין יש די אן איי והיגיון ברמה האדריכלית וברמת התשתיות. אל תנסו להתחכם או לאלץ את מערכת הבניין להתאים עצמה לעיצוב שלכם, זה מקור לבעיות טכניות רבות ולהוצאות בלתי צפויות."

עוד בנושא

עיצוב דירות

משחק של חיבורים: דירת גן בתכנון שונה


בפרויקט זה עוצבה דירת גן שונה מהמקובל. חללים שאנחנו מצפים לראות מאוחדים, כמו פינת האוכל והסלון, הופרדו זה מזה – אבל דווקא אזורים שנהוג לפצל, כמו חדר השינה והאמבטיה, מצאו את הדרך להתחבר אחד לשני

עיצוב דירות

בלי להרוס קירות: שיפוץ דירה מאתגר במיוחד


זוג, בעשור השמיני לחייהם, הלכו בעקבות הילדים, הנכדים והנינים, ורכשו דירה באזור מרכזי ותוסס. בעת שיפוץ הדירה התברר כי את מרבית הקירות הפנימיים לא ניתן להרוס, ובכל זאת הצליח המעצב להתאים את הדירה לדיירים החדשים ולשוות לה מראה עכשווי ומואר

עיצוב דירות

לגור במוזיאון: בית שמפגיש בין אמנות ועיצוב


הכוח שבשילוב אמנות ועיצוב נחשף בדירה הזאת, שהפכה מדירת קבלן סטנדרטית למרחב מחיה שמח ומעורר השראה – והכול בזכות אלמנט אמנותי ייחודי

עיצוב דירות

תפור למידותיהם: עיצוב פנטהאוז אלגנטי ומוקפד


עם חשיבה קפדנית, גישה יצירתית והשראה מעולם האופנה והטקסטיל – בעיצוב הפנטהאוז הזה יוחסה חשיבות רבה לחיבור שבין הצבעים, המרקמים והצורות של הפרטים השונים

תגובות

כתיבת תגובה