כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב דירות  //  מלצ'ט

מלצ'ט

מאת: צילום:


 

 

 

מה רואים מהחלון? את מבניה האקלקטיים של תל אביב בראשית ימיה.

מה ביקשו בעלי הבית?  לייצור בית שיהיה אפשר לגדול לתוכו.

ומה יצא? דירה בעלת מראה ייחודי מינימליסטי ומורכב בעת ובעונה אחת.

פתיחה
בלב אחד האזורים הכי יפים בתל אביב, בסמוך לבית הפגודה, ניצב בניין שיכון קופסתי וסטנדרטי משנות ה-50. אנחנו מבקרים היום בקומה השלישית. כשאמיר נבון, האדריכל ובעליה של הדירה, הגיע אליה לראשונה ניצב מולו חלל חשוך וסגור שאינו מנצל את הפוטנציאל הגלום בו. הדירה היא בת 120 מטרים מרובעים והיא הדירה היחידה בקומה, מה שהופך אותה לחלל בעל ארבעה כיווני אוויר המוצף באור טבעי. המהלך התכנוני הראשון שנעשה היה הריסת כלל הקירות הפנימיים וקבלת נייר שרטוט חלק לעיצוב מחדש.

קונספט
כיום הדירה מתוכננת כמקום המתאים לזוג צעיר ובהמשך למשפחה "זו דירה שאפשר לגדול לתוכה", מספר אמיר. הדירה בת 4 חדרים
ואת קירות הגבס והבלוקים הסטנדרטיים מחליפות מחיצות זכוכית ויחידות אחסון בעלות שימוש כפול. עיצוב הדירה הוא שענטז של כמה סגנונות המשתלבים יחד למראה יוצא דופן. חלק מהאלמנטים האדריכליים הם בעלי אופי תעשייתי, הארונות עוצבו ברוח ציוריו של פיט מונדריאן והקווים האורכיים מזכירים את עיצוב הפנים היפני.

כניסה
מבואת הכניסה היא המרכז הגיאומטרי של הדירה, השימוש בדלתות נסתרות וקירות זכוכית מייצר אשליה של חלל אחד בעל מראה של לופט אורבאני. לרגע נדמה שמעבר לחלון נראה את גורדי השחקים במנהטן. מסתכלים ימינה שמאלה החלל נפתח וקיר לבני סיליקט, המולבש על קיר בטון החשוף למחצה ועליו מונח שעון גדול, יחד עם ארון חשמל צבוע לצהוב כל אלה מגדירים את הכניסה.

האזור הציבורי
מי שהיה ילד בשנות ה-80 זוכר שבבתים רבים היו שלוש מדרגות היורדות לסלון. אמיר, האדריכל, זכר זאת היטב, "החוויה הזו היא התרגום שלי למושג "בית"- הפעם רציתי לייצר פעולה הפוכה" לכן החלל הציבורי של הבית נמצא במפלס הכניסה. הרצפה עשויה מקורות עץ אלון גס מושחר ונתחמת על ידי מדף מאורך המקיף את חלונות המרפסת והחדר הסמוך שמוגבהים על ידי קונסטרוקציית פלדה שעליה שכבת בטון מוחלקת בגוון אפור.

סלון
קיר המרפסת נהרס ונותרו העמודים בלבד כך שנוצר חלל פתוח ומואר הפונה למבנה אקלקטי מרובה סגנונות בנייה שעתיד להפוך למלון דירות יוקרתי ברחוב מלצ'ט. בחלל האירוח מדף ספרים החודר לחדר העבודה ומחיצה המחולקת בצורה א- סימטרית למגרות ולנישות אחסון ובחלקה מקום לטלוויזיה, אלה מעניקים פרופורציות נעימות למרחב, תוחמים אותו אך לא סוגרות עליו. הריהוט בסלון בצבעים ניטראליים וטבעיים, הספות אפורות והכיסאות עשויים עץ אלון טבעי.

נגיעות של צהוב
בכל הפרויקטים של אמיר, הוא נוהג להשתמש בצבע נוסף שנותן גיוון ועניין בחלל, בני הזוג אספו בשנים האחרונות בזמן תהליך התכנון, פרטים רבים הצבועים בצהוב ככריות, ספרים, תמרוקים, קערות וחפצים נוספים, המטרה היא לתת זריקה של צבע ורעננות לתוך הבית.

המטבח
מעוצב בצורה פשוטה ונקייה, אזור אחד "יושב" על קיר עץ אפור בעל שימוש כפול והוא חלק ממחיצה המפרידה בין החלק הציבורי של הבית לחדר השינה ומוסתרים בתוכו כלים חשמליים כמיקרוגל ומיכל מים. החלק השני המוגדר על יד מנורות תעשייתיות התלויות על חוטי חשמל אדומים המחוברים לקורה זהו אזור העבודה והמשכו שולחן האוכל שמרחף על רצועת נירוסטה דקיקה ויוקרתית שמסייעת בשבירת המסה הלבנה. כסאות הבר עשויים עץ אלון מלא וייחודם בכך שאין בהם ולו בורג אחד.

החדר הסמוך
בסמוך לאזור הציבורי מופרד על ידי קיר זכוכית חדר נוסף שמשמש כיום כחדר עבודה והוא זוכה לנוף הרחוב הרומנטי. המרפסת מהווה שליש ממנו ומעניקה לדיירים תחושה משולבת של פנים וחוץ. בחדר- מדרגות הבנויות עץ אלון טבעי מהן ניתן להגיע לעלית גג קטנה המשקיפה לרחוב, כיסא המתכת הייחודי הניצב במקום אינו מיועד לישיבה והוא למעשה מתלה למעילים ובגדים והוא עוצב על ידי מסגר אומן בהזמנה מיוחדת.

חדר השינה
עזבנו אזור אחד של הבית והגענו למקום פרטי יותר, את הדלתות פספסנו בדרך מכיוון שהן מוסתרות בתוך מחיצות וקירות. גם חדר השינה מוקף קירות זכוכית והוא פונה לחצר פנימית ירוקה והפרטיות בו מתאפשרת באמצעות וילונות. האלמנט המפתיע בחלל הוא הטלוויזיה התלויה על עמוד נירוסטה בצורה שלא נראה כמותו בכל מקום אחר.

חדרי השירותים
מדרגות הבטון זהות לאלה שבסלון ומהן עולים לשירותים, שם מחכות לנו הפתעות מרובות. צינורות הנירוסטה שמככבים בחלל עם כלי הסניטאריה, המאחזים ועמודי הכיורים שמורכבים מחומר זה מענקים יחד מראה של חורש מתכתי. העמוד הרחב יותר הוא לא אחר מצינור הביוב בבית, שבדר"כ מקפידים להסתירו בתוך קירות הבית- כאן הוא הפך לאחד האלמנטים הבולטים בחלל.

פרטים במקלחת

ההקפדה על הפרטים ואוסף הסגנונות בבית באים לידי ביטוי בצורת ארון אחסון גיאומטרי ומעוצב להפליא, מראה בעלת גב עץ אלון טבעי שנראת כחפץ מוזיאוני וקווים מאורכים באמבטיה ובכיורים שיוצרים יחד מראה של מקלחת מלכותית.

סיכום
הרצון להישאר בעיר הגדולה ובמקביל לגור במקום יוצא דופן גרם לעיצוב ייחודי ומפתיע כל כך. המעטפת והקירות הלבנים השקופים בדירה יחד עם משחקים מרתקים של חומרים ומפלסים ברצפה, ייצר לוח משחק דינאמי המאפשר להציב בתוכו אלמנטים וריהוט בעלי צורניות מרהיבה היכול השתנות במרוצת השנים. חלום ניו יורקי שהתגשם בלב הכרך התל אביבי.








 

עוד בנושא

עיצוב דירות

מה שיותר כחול: דופלקס בצבעוניות נועזת


עיצוב חמים, צבעוניות נועזת בגוונים תכולים ונגרות בתכנון אישי, הפכו את דירת הדופלקס הזאת למרחב נעים שמותאם בדיוק לדייריו

עיצוב דירות

גבוה מעל כולם: עיצוב פנטהאוז דרמטי ועשיר באמנות


ביתו של אמן וצייר קיבל את מנת התיאטרליות שלו תוך איזון עם פריטי ריהוט מוקפדים מהארץ ומהעולם. עיצוב פנטהאוז בצבעים תיאטרליים עמוקים

עיצוב דירות

רואים כפול – הפתרון המפתיע ליצירת דירה מרווחת


לא תמיד צריך לשבור קירות בשביל להפוך דירה צפופה לדירה מרווחת. פרויקט הזה הצליחה המעצבת ליצור אשליית גודל באמצעות שימוש נבון במראות וזכוכיות

עיצוב דירות

לא בכוח, רק במוח – דירה קטנה בעיצוב חכם


מעצב הפנים עבר עם משפחתו מבית פרטי לדירת שלושה חדרים מצומצמת. בזכות עיצוב חכם וטרנדים עכשוויים, הוא הצליח לנצל היטב את שטח הדירה ולהעניק לה מראה שיקי ומזמין

תגובות

כתיבת תגובה