כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב דירות  //  ממלכה בתוך ממלכה: פנטהאוז להורים, טירה קסומה לילדים

ממלכה בתוך ממלכה: פנטהאוז להורים, טירה קסומה לילדים

מטבח מרשים בכניסה, מרפסת חיצונית שממשיכה את קו הסלון לתוך הנוף, וחדרי ילדים בהשראת טירות - עיצוב פנטהאוז ברמת גן שהגשים חלומות

מאת: באדיבות גיא סירוטה צילום: יואב גורין


הדיירים: זוג + 3
המיקום: רמת גן
השטח: 120 מ"ר
התקציב: 600,000 שקלים
אדריכלות, עיצוב פנים והום סטיילינג: גיא סירוטה

זוג עם שלושה ילדים עבר לפנטהאוז בקומה השביעית ברמת גן, מתוך כוונה לגור בבית החלומות ולגדל שם את משפחתו לשנים רבות. הדירה, שממוקמת בבניין בן 10 שנים, עברה שיפוץ מקיף ויסודי בהובלת האדריכל גיא סירוטה. בקשתם של בני הזוג הייתה בית מרווח ומפנק עם מטבח גדול שיהיה בעל אפקט "וואו" בפני כל מי שנכנס.



סלון מודרני

סלון מודרני
ספה אפורה בסלון

ספה אפורה בסלון
ספה אפורה בסלון

השיפוץ כלל הריסה ותכנון מחדש כל חללי החדרים וחדרי הרחצה וכן החלפה של כל החלונות, ריצופים, חיפויים, ויטרינות מטבח ועבודות גבס. הפתח המקורי של היציאה למרפסת הוגדל באמצעות קונסטרוקטור וכך נוצר חלל פתוח ארוך ומלבני ביציאה למרפסת שנותן תחושה של חלל ארוך ומרשים. במרפסת פינת ישיבה עם מעקה זכוכית פנורמי לנוף, ובמטבח הוחלפו החלונות לחלון פנורמי רחב שמשקיף החוצה אל הנוף.

קיר טלוויזיה

קיר טלוויזיה
סלון מבט למרפסת

סלון מבט למרפסת
פרגולה במרפסת

פרגולה במרפסת
מטבח שחור

מטבח שחור
מטבח שחור

מטבח שחור

בחדר השינה של ההורים היו חדר ארונות קטן וצפוף וחדר אמבטיה צמוד שיצר חוסר פרופורציות בחדר. סירוטה העביר את חדר הרחצה לצד השני של החדר, ובמקומו תכנן חדר הארונות נרחב יותר. בצורה זו הותאם חדר הרחצה בפרופורציות שלו לחדר ארוך וצר יותר ושמר על תחושה מפנקת עם מקום לארון אמבטיה בעל שני כיורים ומקלחת רחבה. בכניסה לחדר הרחצה הותקנה דלת מזכוכית פרוסט, שמעבירה אור אך מטשטשת את הקורה בפנים. דוגמת לייסטים שחורים מקנה לחלל מראה יוקרתי ואורבני שמתכתב עם עיצוב החדר.

חדר שינה הורים

חדר שינה הורים
חדר שינה מבט לאמבטיה

חדר שינה מבט לאמבטיה
חדר רחצה הורים

חדר רחצה הורים

כל קירות החדר טויחו בטיח דקורטיבי משופשף ומעניין למראה אורבני, ודלת חדר הארונות שנמצאת על קיר הטלוויזיה, היא דלת בקו אפס ללא משקופים נראים לעין, כדי לתת לקיר טלוויזיה מראה חלק ונקי. בשל התכנון המחודש של חדר השינה, החלון לא היה ממורכז למיטה ולכן תוכננה ספריית ברזל דקורטיבית בקיר החלון. אלמנט זה טשטש את החלון ויצר מראה סימטרי מעל הגב מיטה. "אין צורך לחשוש מחלון לא ממורכז שלא ניתן להזיז אותו", אומר סירוטה. "ניתן להפוך אותו לאלמנט אדריכלי מעניין שנותן תחושה סימטרית ומעשיר את החלל עוד יותר".

ההורים ביקשו חדר משותף לשתי הבנות אולם לייצר גם הפרדה מסוימת בזמן השינה. לפיכך תוכננה מחיצת קיר שמפרידה בין ראשי המיטות המסודרות בצורת רי"ש, ובתוכה חלון דקורטיבי במראה בלגי שהעניק לו מראה של חלון טירה קסומה. בחלון מוקמו מדפים שחורים שניתן להניח עליהם אלמנטים קישוטיים. בחדר הבן עוצב רהיט גדול ומעניין במראה טירה, שהוא הפיס המרכזי בחלל, ובו מאוחסנים כל הצעצועים.

חדר בנות

חדר בנות
חלון חוצץ בחדר ילדים

חלון חוצץ בחדר ילדים



חדר ילד

חדר ילד

 

רשימת ספקים חלקית:
מטבח – אביבי
נגרות – littele glam
חיפויים ריצופים – ויה ארקדיה
אקססוריז – פלורליס
ריהוט – אריק דיזיין
תכנון נוף – נוף דיזיין

עוד בנושא

עיצוב דירות

עם הפנים לים: דירה מול הים ממקסמת את הנוף בגדול


הנוף בדירה בבת ים לא דילג על אף חלל – מהמטבח והסלון המאוחדים ועד פינת האוכל וחדר השינה, שחולקים קיר זכוכית משותף

עיצוב דירות

גוד מורנינג תל אביב: אשת האופנה שחיה בדירה בבית מלון


הקירות הופלו, הים של תל אביב נפרס במלוא העוצמה, ודירת הנופש המחולקת הפכה לדירה בבית מלון של ממש עם אופן ספייס חלומי

עיצוב דירות

אלגנטיות של קטיפה: יוקרה כפרית בלב העיר


אווירה של רוך ושקט עוטפת זוג הורים ושלושת בנותיהם בדירתם המוקפדת שתוכננה ועוצבה על ידי יפעת אברמסון מ"STUDIO A".

עיצוב דירות

מהפרברים אל העיר: מינימליסטית, מרווחת ועכשווית


דירתם של בני זוג כבדי שמיעה תוכננה על ידי מעצבת הפנים גלית בלוריאן בקפידה ובדיוק מינימליסטי להתאמה מושלמת לצרכיהם המיוחדים

תגובות

כתיבת תגובה