BVD

עיצוב דירות  //  מקדש לטבע בדירת מטרופולין

מקדש לטבע בדירת מטרופולין

עצי זית, צבע ירוק וחומרים טבעיים מגדירים דירה קטנה של זוג צעיר ומעניקים לה תחושה רעננה, רחוק מהמטרופולין הסואן. מחיצה שקופה לחדר השינה ממשיכה את הקו גם במקדש הפרטיות

מאת: לימור קלר צילום:


 

מחדר השינה משתקף הסלון דרך מחיצה שקופה

 

 

מקום: לבוב, אוקראינה

השטח: 76 מ"ר

עיצוב פנים: studio O.M.Shumelda

 

 

 

תושבי מטרופולינים מנסים יותר ויותר להימלט מן ההמולה היומיומית, מהרחובות המאובקים ומהחומרים המלאכותיים ושואפים ליצור בביתם נווה מדבר של יופי ונוחות, שבו הם יכולים להרגיש נוח ומוגנים.

 

 

עוד דירות קטנות ומעוצבות:

דירות קטנות: דירה ביתית ומלאת השראה של מעצבת בברצלונה היפה

לטוס רחוק עם העיצוב: דירה קטנה של סוכנת נסיעות

קטנה קטנה, אבל מתוחכמת: עיצוב דירת 50 מ"ר לרווק ביפו

 

 

זוג צעיר, שרכש דירת שלושה חדרים בלבוב, אוקראינה, הרגיש כך בדיוק, ובניסיון למצוא לעצמו את הפינה השקטה והרגועה שלו הגיע לסטודיו של Oksana Shumelda, אמנית ומעצבת פנים, ו-Maryan Shumelda. הדירה, שכוללת גם מרפסת מרווחת, ממוקמת באזור הירוק של לבוב, אחת הערים העתיקות והמיוחדות באירופה, שיצאה מאפרוריותה ונחשבת היום לשיקית, צעירה וצבעונית.

 

פינה שקטה ורגועה לזוג צעיר

 

גם עיצוב הדירה, שמסתיים בימים אלה וזכה לשם "עץ הזית", שואף להקנות לה אווירה קלילה ומעוצבת בשיק על ידי שימוש בחומרים טבעיים כמו עץ ובטון חשוף ואלמנטים של פליז לצד שפע צמחייה וצבע ירוק, הממלאים את החללים, מוסיפים לה אופי ייחודי ויוצרים תחושה של בית אמיתי.

 

צמחייה טבעית מחליפה את האגרטלים המסורתיים

 

בכניסה לדירה ממוקם חדר ארונות מרווח, המכיל את כל צרכיהם של בני הזוג, ומולו ארון אחסון נוסף הנתון בתוך נישה. החלל הציבורי מאחד בין מטבח רחב מידות ופינת אוכל לבין סלון קומפקטי בעל ספה אחת. המטבח הלבן מורכב מיחידה גבוהה הנטמעת מצד אחד בקיר המשותף לחדר הארונות, וממשטח עבודה ארוך המאפשר עבודה לשניים ללא הפרעה. אריחי מטרו לבנים בהנחת פישבון מכסים חלקית את קיר הבטון המתמזג עם התקרה.

 

קיר הבטון מתמזג עם התקרה

 

האזור הציבורי מאחד את המטבח, פינת האוכל והסלון

 

 

את תפקיד האגרטלים המסורתיים החליפו המעצבים בעצי זית קטנים וצמחייה נוספת שתפקידה להעמיק את תחושת הרעננות. שולחן הקפה הוא גלם עץ שעוצב כשולחן ולו רגלי ברזל.

 

פינת האוכל במרכז החלל הציבורי

 

מבט אל חדר השינה הנוסף

 

חדר השינה המרכזי צמוד לסלון כשהמחיצה היחידה המפרידה ביניהם היא זכוכית. צבעוניותו של החדר, ירוק בעיקרה, משתקפת דרך המחיצה השקופה, ממשיכה את האפיון הצבעוני של הדירה ולמעשה מעניקה תחושה של גודל. לקיר נבחר אפקט צביעה מיושן-מרושל משהו, כדי לתמוך בקו טבעי ולא מתאמץ. אחסון על פני קיר שלם מסתיים בשולחן עבודה, המאפשר פרטיות. בצמוד לחדר זה ממוקם חדר השינה הנוסף, המיועד להרחבת המשפחה בשלב מאוחר יותר.

חדר השינה של בני הזוג

 

אחסון על פני כל הקיר שמסתיים בשולחן עבודה קטן

 

 

תוכנית הדירה

 

 

 

עוד בנושא

עיצוב דירות

בית הנופש בעיר הגדולה


בני זוג מהצפון רכשו דירה בתל אביב אותה ביקשו להתאים עבור צרכיהם, כך שתשמש אותם בחופשות ובסופי שבוע בעיר. התוצאה משלבת מראה פתוח ואוורירי, לצד אווירת לופט ותחושת חופש מפנקת

עיצוב דירות

הטוב משני העולמות: עיצוב מודרני עם זיקה דתית


דירת קבלן בגבעת שמואל זכתה לעיצוב חדש ומרענן, שמביא לידי ביטוי את אופייה הייחודי של המשפחה, ומשלב באופן הרמוני בין דת לחיים מודרניים

עיצוב דירות

מלכת מלכי ישראל: מניו יורק ולונדון לכיכר רבין


הדיירת עזבה מגורים בניו יורק ובלונדון לטובת תל אביב. את הפרק החדש בחייה היא בחרה להעביר במרכז המזוהה ביותר עם העיר - כיכר רבין

עיצוב דירות

מודרני, יוקרתי ומתאים גם לילדים


המשפחה ביקשה קו מודרני, יוקרתי ומינימליסטי. המעצבת הלכה עם העיצוב צעד אחד קדימה והוא נוכח לא רק בסלון אלא גם בחדרי הילדים

תגובות

גריד אדריכלי מושלם צבעים בסדר העיקר

מקדש לטבע? LOL
והכל פה בכאילו . כאילו ישן . כאילו בטון

אהבתי! שאפו!
פשוט מדהים ומעורר השראה. אהבתי מאוד את המשך הבטון על התיקרה, נותן חוויה מאוד מיוחדת בחלל. יופי של עבודה!

קודר כל כך
מתאים לתושבי לביב (זה שמה של העיר כיום).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *