כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב דירות  //  משפצים חכם: דירה מודרנית בצפון תל אביב

משפצים חכם: דירה מודרנית בצפון תל אביב

תקציב מוגבל, הרבה שיקול דעת ומחשבה יצירתית הביאו לתוצר הסופי שבדירה התל אביבית בה אנחנו מבקרים הפעם. בואו לסיור

מאת: עופרי גונן צילום: שי אפשטיין


הדיירים: משפחה בת 3 נפשות

המקום: צפון תל אביב
השטח: כ- 120 מ"ר
עיצוב פנים: גל ברק
 
שיפוץ בית עשוי להיות תהליך יקר מאוד, שכולל הוצאות גבוהות על עבודה של בעלי מקצוע ורכישת פריטים שונים,  ולכן שיפוץ בתקציב מוגבל יכול להיות מאתגר במיוחד. כדי להשיג תוצאה מוצלחת, כזו שעונה על כל הדרישות, מוכרחים להפעיל שיקול דעת וחשיבה יצירתית ולקבל החלטות על פי התקציב וכך גם במקרה של המשפחה הצעירה שפנתה למעצבת הפנים וההנדסאית גל ברק, כדי שתסייע ליצור בית מודרני ונעים שיתאים להם לטווח ארוך בתקציב מוגבל. איך הם עשו זאת? בואו לסיור.
 
כדי לעמוד בתקציב הנתון היה צורך לערוך כמה שפחות שינויים מבניים בדירה, אך יחד עם זאת להתאים אותה לצרכי המשפחה שכללו חלל פתוח וזורם וכמובן שהיה צורך בשיקול דעת – מה מחליפים ומשפצים ומה משאירים כפי שהוא. כך הוחלט שלא לערוך שינויים בחשמל בחדרים הפרטיים ולא להחליף בהם את החלונות, אבל הריצוף בבית הוחלף כולו בפרקט למינציה במראה חם שיוצר מראה המשכי בחלל, כל הקירות נצבעו מחדש בגוון אפור בהיר ונבחרו חומרים עמידים אבל לא יקרים עם תשומת לב למיקומם וארגונם בחלל.
 

מראה מודרני וחם למשפחה צעירה עם שיפוץ בתקציב נמוך
 

כמה שפחות שינויים מבניים ובחירה בחומרים עמידים אך לא יקרים
 
המטבח תוכנן כך שתתאפשר בו עבודה נוחה, יחד עם יצירת מקומות אחסון חדשים בלי ליצור תחושה עמוסה בחלל. בדופן אחת של החלל מוקמו הארונות הגבוהים ובדופן השנייה מוקמו רק ארונות נמוכים, כך שנוצר כאן מראה מאוזן וקליל. בנוסף, הוחלט למקם במטבח דלפק לארוחות קלילות שמשקיף אל החלל הציבורי ותחתיו מגירות לאחסון נוסף. נבחרו ידיות חיצוניות לארונות והקירות נותרו חשופים ונקיים מלבד פאנל שיש מינימליסטי וחיפוי לבנים לצד הדלפק ובאזור הכיריים, כך שנוצר מראה שלם וחמים.
 
החלל הציבורי, שמלבד המטבח כולל גם את פינת האוכל והסלון, עוצב בסגנון קליל, מודרני וצעיר והדיירים בקשו לשלב בו ספרייה רחבה עבור מגוון הספרים שלהם. במקום לבנות ספרייה שלמה בעבודת נגרות יקרה, הוחלט לבנות קירות גבס וביניהם למקם מדפים, פתרון חכם שגם הוזיל בעלויות וגם יצר מראה זורם שהולם את אופי החלל. חלק מהריהוט, כמו למשל פינת האוכל, עבר עם הדיירים מדירתם הקודמת וחלק נרכש במיוחד עבור הדירה המשופצת, כמו ריהוט הסלון שהוזמן בהתאמה אישית. את החלל מקשטות תמונות שהדיירים צילמו, הגדילו והדפיסו, כך שנוצר גם אופי אישי ומיוחד בחלל. 
 
 

ריהוט בהתאמה אישית ותמונות שצולמו על ידי הדיירים בסלון
 

ספרייה רחבה מנישת גבס עם מדפי עץ – פתרון אסתטי וחסכוני
 

ידיות חיצוניות ושימוש מושכל בחומרים ליצירת מראה נקי תוך עמידה בתקציב
 

דלפק קטן לארוחות קלילות עם מגירות לאחסון
 
בחדרי השינה הוחלט על צביעה בגוונים שונים מאלה שבשאר חלל הדירה, כדי ליצור בכל אחד מהם אווירה שונה לפי אופי החדר, חדר השינה הזוגי נצבע בגוון ורוד עתיק שיוצר אווירה רומנטית וחמה וחדר השינה של הילד הקטן נצבע בחלקו בגוון כחול למראה צבעוני. חדרי הרחצה בבית דווקא דרשו שינוי מבני והתאמה לצרכי הדיירים, משום שבמצב הקיים היו שני חדרי רחצה ושירותי אורחים, כשכל אחד מהם קטן מאוד. לכן הוחלט לוותר על שירותי האורחים וליצור שני חדרי רחצה גדולים ופונקציונאליים יותר, ובכל אחד מהם מוקמו אריחים באופן נקודתי באחד הקירות, כדי לעמוד בתקציב ויחד עם זאת ליצור חלל שימושי במראה מעודן.
 
תוצאה מעוצבת ומוצלחת אפשר להשיג לא מעט בזכות טיפול מוקפד, שמצליח להתייחס גם לחלל כולו וגם לפרטים הקטנים, שמשדרגים באופן משמעותי את האווירה בו – והדירה הזו היא ההוכחה המושלמת לכך. בעזרת שיתוף פעולה מלא בין המעצבת לבין דיירי הבית וקבלת החלטות מושכלת ונכונה, התקבלה תוצאה מרשימה, מעוצבת ופונקציונאלית תוך עמידה בתקציב נתון. 
 

גוונים חמים ורכים בחדר השינה הזוגי
 

חדר השינה הצבעוני של הילד הקטן
 
רוצים גם?
חדרי ילדים: לכל העסקים ובעלי המקצוע
חדרי שינה: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 

אריחים כחולים בגב האמבטיה בחדר הרחצה
 

בחדר הרחצה של ההורים קיר המקלחון חופה באריחים במראה פסיפס
 
 

רשימת ספקים חלקית:
מטבח, דלפק מטבח, ספרייה: מטבחי הדקל
ריהוט סלון: קיאנו
חיפויים, ריצוף, פרקט: א.א קרמיקה, בוטיק הקרמיקה

 
אהבתם את הבית? הנה עוד כמה שאתם מוכרחים להכיר:

עוד בנושא

עיצוב דירות

המשפחה התרחבה? במקום לעבור דירה אפשר להוסיף חדר חדש


משפחה בת חמש נפשות ביקשה להוסיף חדר לדירה, כדי לאפשר לכל אחד מבני הבית מרחב פרטי משלו. בסיום השיפוץ התקבלה דירה שנהנית מתכנון מוקפד ומצבעוניות הרמונית

עיצוב דירות

עוזבים את העיר: דירת גן בעיצוב מודרני


המשפחה עברה מדירה בלב העיר לדירת גן רגועה יותר. כדי להתאים את מרחב המגורים החדש לקצב חייהם הנוכחי, הם בחרו בקו עיצוב מודרני עם שימוש נרחב באלמנטים גיאומטריים

עיצוב דירות

צורה לה: דירה מודרנית בעיצוב גיאומטרי


בדירה הזאת שונתה החלוקה הפנימית של החדרים, כדי להתאימה לדיירים. בנוסף, הוכתב בה סגנון עיצוב גיאומטרי ששואב השראה מנוף הים הנשקף מהחלונות

עיצוב דירות

נותן את הטון: קיר עץ שעיצב את כל הדירה


קיר עץ ייחודי שמוביל מדלת הכניסה עד לאזור החדרים, הוא שמכתיב את הטון העיצובי של הדירה הזאת, ומעניק לה תחושה של מרחב והמשכיות

תגובות

כתיבת תגובה