כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב דירות  //  משקיפים על העיר: דירת יוקרה תל אביבית

משקיפים על העיר: דירת יוקרה תל אביבית

בית כפרי צמוד קרקע הוחלף בדירה יוקרתית במגדל תל אביבי, וכפריות גדושת פרטים הוחלפה במינימליזם מהודר. לזה קוראים בית בהחלפה

מאת: שני הררי צילום: אלעד שריג


אוהבים עיצוב פנים? הרשמו לניוזלטר שלנו וקבלו עדכונים למייל!

 

לרוב, מעבר לבית חדש מלווה בשינויים לא מעטים, במיוחד כשמדובר בהחלפת סביבת מגורים. השינויים מלווים בקבלת החלטות רבות, בזמן הסתגלות, בקביעת סדרי עדיפויות ובפינוי זמן לתהליך הממושך של הכנת הבית החדש. במקרים רבים הדיירים גם רואים את המעבר למקום מגורים חדש כנקודת שינוי בחיים, כזו שכוללת בחינה מחדש של סגנון עיצוב מועדף. זה בדיוק מה שהחליטו לעשות בעלי דירה גדולה באחד המגדלים היוקרתיים בתל אביב, שאליה עברו לפני כמה חודשים, כשהם מפקידים את מושכות התכנון והעיצוב בידיה של האדריכלית אנג'לה לנצ'יאנו.

 

סלון
נוף מכל עבר. חלל הדירה. (ריהוט, אקססוריז ושטיחים – "סיאם")

את לנצ'יאנו הכירו בעלי הבית, הורים לשלושה ילדים, בעת רכישת הדירה, בזמן שעיצבה כמה דירות נוספות באותו מגדל. היכרות קצרה התרשמות מפרויקטים אחרים סיפקו להם מידע רחב שסייע להם לקבל את ההחלטה לשכור אותה כמעצבת. הם נתנו לה חופש פעולה מוחלט הן בחלוקת החלל והן בבחירת החומרים והריהוט, בקיצור, סמכו עליה בעיניים עצומות. לדירה החדשה עברו בעלי הבית מבית פרטי מרווח מאוד מחוץ לעיר. הבית הישן היה מעוצב בסגנון כפרי מרוקאי, גדוש פריטים דקורטיביים ואורנמנטליים מסורתיים והמעבר לדירה החדשה הביא אותם לוותר על החפצים שליוו אותם במשך שנים, מלבד כמה תמונות גדולות שעברו איתם לדירה החדשה. כך, הם היו נחושים בדעתם לעשות שינוי קיצוני בסגנון החיים.

 

סלון
מבט מהסלון אל עבר המטבח. 

שתי דרישות בסיסיות היו לבעלי הבית בעיצוב: חלוקת הדירה לחללים מרווחים וסגנון עיצוב מאופק ומלא הידור. הדירה, שממוקמת בקומה גבוהה מעל מגדלי מגורים אחרים בסביבה, היא למעשה חיבור של שתי דירות כשאת החלל הגדול שהתקבל חילקה לנצ'יאנו בהתאם לצרכיה של המשפחה. כך נוצרו אזור ציבורי, שכולל סלון, פינת אוכל ומטבח, ואזור אישי, ובו סוויטת הורים, שלושה חדרי שינה לילדים ושני חדרים המשמשים לעבודה ולאירוח.

 

כניסה
הקפדה עיצובית ניכרת. זוית בדירה. 

"עיצבתי את הדירה בסגנון מודרני ואלגנטי, בגוונים של אפור, חום ולבן", נזכרת לנצ'יאנו. "המחשבה על יצירת תחושה של מרחב הנחתה אותי בבחירת חומרים שיעצימו את הנתונים הטבעיים של החלל הגבוה של הדירה". תשומת לב מיוחדת נתנה המעצבת לאביזרים, שתפקידם, לפי דעתה, להעניק תחושה חמימה ונגיעה אישית לחומרים ה"קרים". כך למשל, בפינת האוכל, על שולחן מסיבי מעץ מלא עם בסיס נירוסטהמסודרים כדי חומר גדולים בסגנון פרימיטיבי, ועל שולחנות זכוכית מוארכים עם רגלי נירוסטה ניצבים עציצי אבן ופסלים קטנים. בסלון, בין הספות הלבנות-אפורות, פרוש שטיח מרצועות עור שנארג בעבודת יד והמפגשים בין חומרים בעלי אופי שונה, רהיטים ואביזרים מעניקים לחלל אווירה מהודרת וגם ביתית, הרמונית ומלאת עניין.

 

סלון
מראה כללי של אזור האירוח בדירה.

הגודל של הדירה אפשר להקצות שטח רב ליחידת ההורים ולהופכה למעין סוויטה אינטימית, מרווחת ומפנקת במיוחד. זהו חלל אחד גדול שכולל אזור שינה, חדר ארונות, פינת ישיבה ואזור רחצה – כולם פונים לנוף המרהיב הנשקף מהחלונות. מאחר שזהו חלל פרטי הרשתה לעצמה לנצ'יאנו לתכנן את פינת הרחצה כחלק מהחלל, פתוח כמעט לחלוטין, למעט דלת זכוכית חלבית בחלקה האמצעי. חלונות הזכוכית לאורכו של החדר נמשכים גם בפינת הרחצה וכך מתאפשר למי שיושב באמבטיה או בשירותים ליהנות מהנוף. השילוב בין זכוכית שקופה לחלבית מתקיים גם בחדר הרחצה של הילדים, המוקף כולו בקירות ודלת מזכוכית, שבה נחשף פס תחתון שקוף. האפקט המתקבל משקיפות לצד אטימות חלקית, בייחוד בתוספת תאורה, הוא מרהיב.

 

חדר שינה
סוויטה אינטימית. חדר השינה. 

 

חדר רחצה
נהנים מהנוף. חדר הרחצה. 

 

אמבטיה
חלבי. האמבטיה. 

 

אותה זכוכית – בתצורתה החלקה, הנקייה והבוהקת – מופיעה גם במטבח, לכל אורך הקיר. כאן, לעומת דלתות וקירות חדרי הרחצה, נעשה שימוש באריחי זכוכית לקובל לבנים ואטומים לחלוטין שאינם בולעים אור אלא מחזירים את האור הרב החודר מהחלונות הגדולים אל החלל הציבורי הפתוח וגורמים לו להיראות אפילו גדול ואוורירי יותר.

מרפסת
כל העיר לרגליהם. מבט מהמרפסת. 

כשהגיעה השעה לרהט את הדירה היה ברור ללנצ'יאנו שמוכרחים לרכוש רהיטים חדשים, כי אלו ששימשו את בעלי הבית בביתם הקודם לא יתאימו לסגנון המודרני והנקי של הדירה הנוכחית. עם זאת, כמה תמונות שהיו תלויות בבית הישן נתלו גם כאן. מעניין במיוחד סיפורו של ראש הזברה שמצאה לנצ'יאנו במחסן ביתם של בני הזוג. "ראש הזברה המפוחלץ שהיה זרוק אצלם במחסן נראה לי פתאום מתאים כתוספת מיוחדת ובלתי שגרתית לדירה". הזברה, שאגב, פוחלצה רק לאחר שמתה מוות טבעי בחווה באפריקה, זכתה למקום של כבוד בסלון, בנישה מיוחדת שתוכננה עבורה. "אנשים נכנסים לדירה ולא יודעים ממה להתפעל קודם", מספרים בעלי הבית "מהגודל, מהנוף, מהדלתות השקופות, מסידור הרהיטים והאביזרים האלגנטי וההרמוני או מהזברה הצופה בשקט מהקיר על הנעשה בסלון ובמטבח".

 

 סלון
הזברה עושה את הכל. חלל הסלון. 

 

אהבתם את הבית? ספרו לנו בתגובות
 

עוד בנושא

עיצוב דירות

העיקר זה המטבח: תכנון יעיל ומעוצב לאוהבים לארח


כשהגיעה המעצבת לפגוש את הזוג היא הבינה שהדבר החשוב ביותר עבורם הוא עיצוב המטבח וממנו התחיל התכנון שהוביל לדירה המשלבת שיק עבור האורחים וחמימות עבור המשפחה

עיצוב דירות

דירתו של גרוש: עיצוב גברי בלב יפו


המעצבת נפגשה בבית קפה עם הלקוח שהתברר כאדם מלא בסטייל יחודי שמעוניין בדירה שתשקף את אופיו, היא מצידה קפצה על ההזדמנות להתנסות בעיצוב גברי ואותנטי שיתאים לסביבה היפואית

עיצוב דירות

טנגו של ישן וחדש: דירה קטנה לשימור בתל אביב


דירה קטנה בת 55 מ"ר בסך הכול ממתינה לדייריה בהגיעם לארץ מצרפת. הצבע הצהוב, השראה מבניין סמוך לשימור, הכתיב את שפת עיצוב הפנים

עיצוב דירות

אקווריום באמצע הסלון: מה שתכנון מבעוד מועד יכול לעשות


תכנון הדירה טרם תחילת בנייתה איפשר למעצבת להוסיף אלמנטים יחודיים, כמו אקווריום באמצע הסלון וליצור בית מיוחד במינו העונה על חלומן של בנות המשפחה

תגובות

כתיבת תגובה