כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב דירות  //  נוף אל השרון: מבית פרטי לדירה חדשה

נוף אל השרון: מבית פרטי לדירה חדשה

איך עושים את המעבר מוילה גדולה ויוקרתית לדירה קטנה יותר שצריכה לבטא את אישיות הדיירים? ביצירתיות ובאומץ. סיור מודרך

מאת: נעמה ריבה צילום:


מחפשים לימודי עיצוב וסטיילינג? לכל הפרטים לחצו כאן

 

 

אחרי הרבה שנים של מגורים בוילה יוקרתית בהרצליה פיתוח החליטו שני בני הזוג שגרו בה לעבור לדירה קטנה יותר וקרובה לעיר הגדולה, בייחוד אחרי שבתם הבכורה כבר עזבה את הקן. "נמאס היה להם לעבוד בשביל הבית ולנקות ולסדר כל היום", נזכרת האדריכלית לילך מרזר, שגויסה לצורך המשימה החדשה של השניים ומסבירה שהיה לזוג קשה לוותר על תחושת המרחב שאפיינה את ביתם הפרטי ולכן נדרש גם כאן פתרון יצירתי בדירה החדשה.
 
הדירה אליה עברו, שהייתה במשך שנים בבעלותם, הייתה אתגר לא קטן וצריך היה להפוך דירה בעלת תכנון קבלני סטנדרטי לדירת יוקרה, כזו שתשדר מראה מרווח, מתוחכם ונקי ותכיל שתי סוויטות שינה. כך, לעיצוב הפנים נבחר קונספט עכשווי שעשה שימוש בצבעים ניטראליים כמו אפור, לבן וחום-קפה. קירות הדירה מחופים משטחי גבס מאורכים ובהירים שמופרדים זה מזה על ידי רצועות מתכת ויוצרים תחושת מרחב ומנותקים מהאריחים הגדולים והאפורים שמכסים את רצפת הבית. התכנון מעמיד במרכז את יצירות האומנות הצבעוניות והמרשימות של בני הבית ואלמנטים רבים תוכננו לשם כך עד שבשילוב עם תאורה נסתרת נוצר חלל שהוא סוג של אולם תצוגה מרהיב. 
 
הכניסה:
הכניסה לבית נתחמת על ידי אלמנט רב תכליתי שמורכב מנישה עיצובית לפסלי פלדה, קמין גז דו- צדדי המשמש כתחליף לאח ואזור ייעודי לטלוויזיה. המחיצה נולדה כתוצאה מעמוד שהיה ממוקם במרכז החלל והיא "תופרת" אותו משני הכיוונים ומייצרת אובייקט בעל צורניות א-סימטרית מעניינת. אותה מחיצה גם מנותקת מהתקרה ומרוחקת מקיר הסלון וכך נוצר קו מבט מכיוון דלת הכניסה אל החלון הראשי בבית. 
 
דלתות: לכל בעלי המקצוע
 
עיצוב פנים
מבט אל הכניסה.  
 
עיצוב פנים
מחיצה רב מימדית. הכניסה לבית.  
הסלון:
אחת מהדרישות של הדיירים הייתה ליצור בית שבו כל יחידה תתפקד באופן עצמאי ובאמת, הסלון מופרד לשני אזורים בהם מקום לאירוח ולצפייה בטלוויזיה שמוגדר על ידי נישה ארוכה במיוחד בעלת מראה של גוף תאורה שמייצרת קשר בין החלקים השונים ומעניקה מראה גדול וזורם יותר לחלל. המתחם השני מיועד למנוחה ובו ספת שזלונג יוקרתית שעוצבה ברוח האדריכל הנודע לה קורבוזיה ולידה מדף לבן שמשמש כבסיס לפסל יוקרתי שסוגר את הפינה. 
 
סלון
שני איזורים. הסלון.  
 
סלון
מבט אל איזור הטלוויזיה של הסלון.
 
הקיר היחידי שאין בו חלונות בבית הוא קיר פנימי שמפריד בין הסלון למטבח והוא בעצם "כיס" שבתוכו מסתתרת דלת נגרתת ענקית שהופכת את המרחב לדינאמי ומעניקה לדיירים את החופש להחליט מתי הם מעוניינים בפרטיות באזורים מסוימים בבית. ארבע תמונות מתחברות יחד למבט פנוראמי של ים, מייצגות את קו הרקיע המשקיף מבעד לחלון המקביל ותלויות על המחיצה.
 
סלון
מבט מהסלון אל פינת האוכל.
 
המטבח:
אחד הפינוקים הגדולים בבית פרטי הוא מטבח גדול ובדיוק על זה לא רצתה בעלת הבית לוותר. חוכמת התכנון באה לידי ביטוי בחלק זה של הדירה ובעיקר באזור שמוקדש לאביזרי החשמל ולארונות שמשתלבים יחד בתוך אלמנט שנראה כמו קיר. המקרר, ניחשתם נכון, מוסתר בקפידה על ידי משטחי העץ צבועים שלבן. גוף התאורה המתכתי שמרחף מעל לאזור העבודה הוא לא אחר מאשר קולט אדים יוקרתי שהוזמן במיוחד וקיר זכוכית צבוע באפור ואבן קיסר לבנה המונחת על המגרות משלימים יחד את התחושה בחלל. 
 
מטבחים: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 
מטבח
דמיינו שאין כאן ארונות אלא קיר. המטבח.   
 
מטבח
משתלב יפה באווירה הכללית של הדירה. המטבח. 
  
פינת האוכל הפרטית:
מול אזור העבודה נמצא שולחן אוכל קטן יחסית שמקיף את פינת הקיר בו הוא ממוקם וממשיך עם מדף שקורץ לכיוון המטבח. בסיסי רגלי השולחן עשויות נירוסטה ומייצרות נתק מהקרקע וקיימת אפשרות להזיז את השולחן ממקומו למרכז המטבח בהתאם לצורכי השעה.
 
פינת אוכל
נייד ופרקטי. שולחן האוכל הפרטי.   
פינת האוכל הציבורית:
האהבה של בני הזוג לאומנות מתגלה כאן במלוא הדרה כשיצירות מקוריות של מנחם קדישמן ויעקב אגם תלויות על הקירות והופכות את המקום לאזור המיוחד ביותר בבית. בני הזוג אוהבים לארח ולכן לא ויתרו על השולחן הארוך שהיה בביתם הקודם, אבל בעקבות מצוקת המקום כאן הוא קוצר ואורכו הנוכחי הוא שני מטרים בלבד. כמעט ופספסנו, אבל המעבר לאזור הפרטי של הבית הוא מכאן כשדלתות הכניסה למסדרון ולחדר העבודה משתלבות במפגש בין שני הקירות וצבועות בגווני המחיצות שבתוכן הן ממוקמות.
 
פינת אוכל
קדישמן יחד עם הארוחה. פינת האוכל הציבורית.   
סוויטת ההורים:
תחושת המרחב והגודל ביחידת ההורים מושגת על ידי מחיצת זכוכית שמפרידה בין אזור השינה לבין חדר המקלחת. החומרים שמאפיינים את המקום מייצרים אווירה חמימה, התאורה צהובה ונעשה כאן גם שימוש בעץ פורניר טבעי שמחפה את הריהוט.
 
חדר שינה
מחיצה שקופה. חדר השינה. 
 
הרהיטים בחדר מחוברים לכדי קו רציף אחד והשימוש בהם משתנה בהתאם למיקומם. ראש המיטה הופך למדף שחובק את האמבטיה והארון שממולו ממשיך לתוך חדר הרחצה ומשתלב בפינת האיפור ובסיומו משמש כמשטח לכיורים.
 
חדר שינה
קו רציף אחד. חדר הרחצה שבתוך חדר השינה. 
סוויטת שינה נוספת:
בתם של השניים סטודנטית וזקוקה לחדר פשוט ופונקציונאלי יותר. טפט בגוון קרם ועליו צורות גיאומטריות מודבק על הקיר כאן ומקנה לחדר מראה חמים ובסיס המיטה מתחבר למגרה שמעליה מונח שולחן הכתיבה. בחדר המקלחת מראה עגולה וכיור בצורת אליפסה שמשווים מראה קליל וצעיר לחדר.
 
חדר שינה
קו חמים וקליל. חדר השינה של הבת. 
 
המרפסת:
יתרון הגובה של הדירה על פני הבניינים הסמוכים מתגלה במרפסת שממנה נשקף נוף לים ולאזור השרון כולו. ריהוט גן, מעט עציצים ודק עץ מזכירים למשפחה את הגינה הגדולה שהייתה להם ומעניקים פינה של רוגע מחוץ לבית.
 
מרפסת
כל השרון בתוך הבית. המרפסת. 
 
המפגש בין האדריכלית, ראש חוג לעיצוב פנים באחת המכללות בארץ, לבין הדיירים, שהביאו איתם רקע מיוחד ואוסף חפצים אישיים והרבה רצון הביא ליצירה של קו עיצובי עכשווי ולתוצאה שכוללת דירה פונקציונאלית, שלפעמים נראית כמו חלל מוזיאוני או איזור אירוח מופלא ובמבט נוסף מאפשרת מגוון רחב של מקומות אינטימיים עבור מי שגר בה. 
אהבתם את הבית? ספרו לנו בתגובות
 

 

עוד בנושא

עיצוב דירות

טנגו של ישן וחדש: דירה קטנה לשימור בתל אביב


דירה קטנה בת 55 מ"ר בסך הכול ממתינה לדייריה בהגיעם לארץ מצרפת. הצבע הצהוב, השראה מבניין סמוך לשימור, הכתיב את שפת עיצוב הפנים

עיצוב דירות

אקווריום באמצע הסלון: מה שתכנון מבעוד מועד יכול לעשות


תכנון הדירה טרם תחילת בנייתה איפשר למעצבת להוסיף אלמנטים יחודיים, כמו אקווריום באמצע הסלון וליצור בית מיוחד במינו העונה על חלומן של בנות המשפחה

עיצוב דירות

פונקציונליות מסורתית: תכנון יעיל לשש נפשות


המעצבת תיכננה את הבית באופן בו גם משפחה עם ארבעה ילדים תוכל לשמור עליו מתוקתק ומעוצב לאורך זמן והכל על ידי חשיבה על פרטים, על אחסון ועל פונקציונליות

עיצוב דירות

בלי לעגל פינות: דירה ששמה דגש על כל פרט ופרט


הלקוחה ביקשה דירה מיוחדת, יוקרתית ועדינה – וזה בדיוק מה שהיא קיבלה. עם שילוב נכון של צבעים, חומרים ואלמנטים דקורטיביים, הדירה הזאת ברמת השרון משדרת מודרניות מוקפדת

תגובות

כתיבת תגובה