כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב דירות  //  ניצול מקסימלי: דירת שלושה מפלסים ב-42 מ"ר

ניצול מקסימלי: דירת שלושה מפלסים ב-42 מ"ר

תכנון ועיצוב דירות קטנות מהווים אתגר לאדריכלים ולמעצבים בכל העולם. מה כדאי לנצל ועל מה חייבים לוותר. דוגמה לדירה קטנה שיש בה את כל הפונקציות הנדרשות הבאנו מטאיפאי, הבירה והעיר הגדולה ביותר בטאיוואן. האדריכל מצדו, לא היסס לחלוק אתנו את הלבטים שהיו לו ואיך הצליח לפתור אותם

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


לבחירת הדירה הקטנה מחו"ל שתזכה בתואר נבחרי השנה 2019-20 – לחצו כאן
הצביעו ואולי תזכו בארוחת בוקר זוגית במסעדת Alberto

דיירים: בחור צעיר
מיקום: טאיפיי, טייוואן
שטח: 42 מ"ר
אדריכלות ועיצוב פנים: KC Design Studio

בעזרת יצירת המפלסים נוצרו בדירה שלושה "חדרים"

בהכרות הראשונה עם הלקוח, התברר לאדריכלים כי אורח החיים של הדייר כולל שפע של פעולות יומיומיות, מהשגרתיות ביותר כמו אכילה, קריאה, צפייה בטלוויזיה ועבודה, פעולות הנעשות בישיבה, דרך אירוח הנעשה אמנם לעיתים רחוקות יותר אבל מחייב זקיפות קומה, כמו ביומיום, שבו חייבים לנוע בדירה, ועד שינת לילה שמן הסתם נעשית בשכיבה ורצוי שתהיה נוחה.

דירה בגוונים כהים וגבריים שיוצרים תחושה של קלילות לעומת יציבות

האדריכלים כמעט הרימו ידיים, אך לבסוף, בניתוח הפעולות המגוונות של הדייר הם הגיעו לתוצאה הכוללת שלוש פונקציות שכולן קשורות לגובה ולתנועה, ולאו דווקא תנועת האנשים בחלל אלא גם תנועתם הפונקציונלית של מרכיבי העיצוב.

האדריכלים חקרו את תנועת הדייר בחלל

החלל משתנה בהתאם לצרכי הדייר

כל מפלס מאפשר עמידה וישיבה בו

ראשית, החליטו לנצל את הגובה. הדירה חולקה לשלושה מפלסים. לכאורה נראה פתרון זה כיוצר עומס ודחיסות, אך התוצאה הוכיחה את ההיפך, והבדלי הגובה יצרו תחושה של מרחב. שלושת המפלסים יצרו דירת שלושה חדרים הכוללת כניסה אל מטבח וסלון, ירידה אל חדר העבודה או עלייה אל חדר השינה.

הברזל השחור מחבר בין שלושת המפלסים

מהמטבח והסלון יורדים בשלוש מדרגות אל פינת העבודה. הנמכת הרצפה בקטע הזה של הדירה אפשרה להם לבנות מעליה גלריה לשינה אשר אליה עולים במדרגות ברזל שחורות המשולבות למעשה בתוך הספרייה הפתוחה לסלון. הגלריה נבנתה כמרפסת פנימית פתוחה אל החלונות הגבוהים המיתמרים מפינת העבודה עד לתקרת הדירה.

אלמנט המדרגות משמש גם לאחסון ולהפרדה

פונקציה שנייה, ניצול מרבי של כל סנטימטר מרובע לאחסון בעיצוב היקפי, דהיינו מרכיבי האחסון צמודים או מחוברים לקירות. רהיטים מגיעים למרכז החדר בעת הצורך בלבד, ודוגמה לכך מובילה לפונקציה השלישית, ניידות. השולחן במטבח הוא למעשה משטח העבודה שבעת הצורך נשלף החוצה והופך לשולחן המפריד בין המטבח לסלון.

הרהיטים צמודים לקיר על מנת להשאיר שטח פנוי

בכל עת יכול הדייר לשלוף את הרהיט הרצוי

ניתן אפילו לארח בדירה הקטנה הזו

גם להתגבר על מיעוט פרטי הריהוט בדירה נמצא הפתרון בניידות, לדוגמה: מדף מהספרייה הופך לשולחן הנצמד לכורסת הקריאה על ידי תלייתו על לוח מחורר מותאם מטרה.

החלונות הארוכים יוצרים קשר בין המפלסים

ואחרון, מבחינה אסתטית, לכל הבית, למעט חדר השינה בו יש נגיעות קלות של ורוד עתיק, נבחרו שלושה גוונים, לבן ולבן אפרפר, גון עץ בהיר ושחור. המיוחד בעיצוב מתבטא בהתייחסות לקירות ולתקרה כמשטח אחד. גוון הקירות עולה וממשיך לתקרה ותואם לגוון רצפת הבטון, כך גם הלוח הלבן המחורר שממשיך לקומת הגלריה.

האלמנט המרכזי בדירה הוא הספרייה השחורה

בנוסף, בולטת הבחירה בברזל השחור כאלמנט מרכזי, שבניגוד מן המקובל לחשוב, יצר סוג של קלילות אל מול תחושות של יציבות, גבריות וחוזק המתאימים לדייר, וזאת בזכות עיצובו הפתוח ליותר מכיוון אחד.

עבור חדר השינה נבחרו גוונים רכים

גם חדר ארונות השתלב בתכנון המדוקדק

עוד בנושא

עיצוב דירות

עיצוב מבית סבתא: דירת דופלקס שמתאימה לאירוח


זוג בשנות ה-70 לחייו רכש דירת דופלקס מרווחת, ובחר לעצב אותה תוך מחשבה על העתיד ובאופן שיתאים לאירוח הילדים והנכדים

עיצוב דירות

עיצוב גבוה: דירת גג משופצת ושמחה


הדיירים רכשו דירת גג בת ארבע שנים, וביקשו להתאים אותה לצורכיהם ולטעמם. בסיום תהליך שיפוץ שארך כשלושה חודשים, התקבלה הדירה שעליה חלמו

עיצוב דירות

המשפחה התרחבה? במקום לעבור דירה אפשר להוסיף חדר חדש


משפחה בת חמש נפשות ביקשה להוסיף חדר לדירה, כדי לאפשר לכל אחד מבני הבית מרחב פרטי משלו. בסיום השיפוץ התקבלה דירה שנהנית מתכנון מוקפד ומצבעוניות הרמונית

עיצוב דירות

עוזבים את העיר: דירת גן בעיצוב מודרני


המשפחה עברה מדירה בלב העיר לדירת גן רגועה יותר. כדי להתאים את מרחב המגורים החדש לקצב חייהם הנוכחי, הם בחרו בקו עיצוב מודרני עם שימוש נרחב באלמנטים גיאומטריים

תגובות

מהמם, , שילוב צבעים וחומרים פשוט מושלם

מושלם!

כתיבת תגובה