כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(12) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(1019) "

הדיירים: זוג בשנות השישים
המיקום: חיפה
התקציב: 500,000 ₪
אדריכלות ועיצוב פנים: זנדבק ברקאי אדריכלים

בפרויקט הזה האדריכלים התבקשו לסייע בתכנון מחדש של דירת חמישה חדרים בחיפה. במקור הדירה הייתה מחלוקת לחללים קטנים, דבר שפגע בזרימה שלה ובתחושת המרחב. כדי לפתור זאת היה צורך לבצע שינויים מהותיים כמו הגדלת המטבח ושינוי המיקום של פינת האוכל. "התהליך החל בהגדרה והבנה של צרכי בני הזוג, ותכנון מחדש בהתאם", מסבירים בזנדבק ברקאי אדריכלים. "היה חשוב לדיירים שחלל הבית יקבל תחושה של פתיחות ומרחב ויהיה מלא אור".

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/1-16.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/2-17.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [2]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/3-15.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [3]=> array(4) { ["text"]=> string(1083) "

במסגרת תהליך התכנון מחדש, הורדו מספר קירות בין המטבח והסלון בכדי לחבר בין החללים. כעת המטבח גדול ופתוח לנוף, וכולל אי ושפע של מקומות אחסון. באשר לסלון, שם תוכננה ספרית מסגרות שחורה, המהווה מוקד עניין ייחודי, ומשמשת לתצוגת אוסף הפסלים של הדיירים. "תכנית חלל המגורים החדשה מחברת בין המטבח לסלון והפכה את החלל לליבו הפועם של הבית", מסבירים במשרד האדריכלות.
שינוי נוסף בחלל המגורים היה במיקום של פינת האוכל. על מנת שניתן להשקיף ממנה על מפרץ חיפה, הוחלט למקם אותה בקצה הסלון. מבחינת הריהוט, נבחר לפינת האוכל שולחן עץ עגול שמתאים לארוחות משותפות ומעניק ערך מוסף לחוויית האכילה המשותפת מול הנוף.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/4-15.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [4]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/5-16.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [5]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/6-17.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [6]=> array(4) { ["text"]=> string(752) "

תכנון מחדש של בית לא יהיה שלם בלי טיפול בחדרי השינה. כיוון שהדיירים מתגוררים לבד, הוחלט לבטל את אחד מהחדרים ולספח את השטח שלו לטובת סוויטת השינה של ההורים. כעת הסוויטה מרווחת במיוחד וכוללת אזור שינה, חדר ארונות וחדר רחצה כפול בגודלו. כל האזורים האלה מאופיינים בחומרים ובגוונים בהירים עם נגיעות של שחור ואפור. בכל רחבי הדירה תוכננו פרטי נגרות בהתאמה אישית, ושולבו הדפסי אמנות ייחודים המכניסים צבע בתוך החלל השקט.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/7-17.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [7]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/8-16.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [8]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/9-15.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [9]=> array(4) { ["text"]=> string(1140) "

"תהליך העבודה עם הדיירים היה מספק ויעיל, היות והם אפשרו חופש גדול והיו פתוחים לשינויים גדולים", מספרים במשרד זנדבק ברקאי אדריכלים. "בסיום התהליך הפכה הדירה הדחוסה והחשוכה למרחב זורם ומואר – התוצאה המשקפת את הצרכים והציפיות של הדיירים".
האדריכלים ממליצים לכל מי ששוקל לשפץ את ביתו לא לחשוש. "בתהליך של תכנון מחדש חשוב להעז ולעשות שינויים משמעותיים כולל הורדת קירות, בכדי להגיע לפתרון הכי נכון לצרכים ולאורח החיים המשתנה של הדיירים", הם אומרים.

רשימת ספקים חלקית:
נגרות ומטבח – סמי אלימלך
קבלן – סעיד ג'ברין
תאורה – סטודיו ויהי Studio Vayehihi
פינת אוכל – simply wood

" ["image"]=> string(58) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/10-12.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [10]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/11-8.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [11]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/12-4.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } }

עיצוב דירות  //  עדכון גרסה: תכנון מחדש לדירה חיפאית

עדכון גרסה: תכנון מחדש לדירה חיפאית

זוג בשנות השישים בחייו ביקש להתאים את דירתו לצרכיו המשתנים. לאחר תהליך יסודי של תכנון מחדש, הם קיבלו דירה שמתאימה בדיוק עבורם

מאת: מערכת בניין ודיור צילום: שי אפשטיין


הדיירים: זוג בשנות השישים
המיקום: חיפה
התקציב: 500,000 ₪
אדריכלות ועיצוב פנים: זנדבק ברקאי אדריכלים

בפרויקט הזה האדריכלים התבקשו לסייע בתכנון מחדש של דירת חמישה חדרים בחיפה. במקור הדירה הייתה מחלוקת לחללים קטנים, דבר שפגע בזרימה שלה ובתחושת המרחב. כדי לפתור זאת היה צורך לבצע שינויים מהותיים כמו הגדלת המטבח ושינוי המיקום של פינת האוכל. "התהליך החל בהגדרה והבנה של צרכי בני הזוג, ותכנון מחדש בהתאם", מסבירים בזנדבק ברקאי אדריכלים. "היה חשוב לדיירים שחלל הבית יקבל תחושה של פתיחות ומרחב ויהיה מלא אור".

במסגרת תהליך התכנון מחדש, הורדו מספר קירות בין המטבח והסלון בכדי לחבר בין החללים. כעת המטבח גדול ופתוח לנוף, וכולל אי ושפע של מקומות אחסון. באשר לסלון, שם תוכננה ספרית מסגרות שחורה, המהווה מוקד עניין ייחודי, ומשמשת לתצוגת אוסף הפסלים של הדיירים. "תכנית חלל המגורים החדשה מחברת בין המטבח לסלון והפכה את החלל לליבו הפועם של הבית", מסבירים במשרד האדריכלות.
שינוי נוסף בחלל המגורים היה במיקום של פינת האוכל. על מנת שניתן להשקיף ממנה על מפרץ חיפה, הוחלט למקם אותה בקצה הסלון. מבחינת הריהוט, נבחר לפינת האוכל שולחן עץ עגול שמתאים לארוחות משותפות ומעניק ערך מוסף לחוויית האכילה המשותפת מול הנוף.

תכנון מחדש של בית לא יהיה שלם בלי טיפול בחדרי השינה. כיוון שהדיירים מתגוררים לבד, הוחלט לבטל את אחד מהחדרים ולספח את השטח שלו לטובת סוויטת השינה של ההורים. כעת הסוויטה מרווחת במיוחד וכוללת אזור שינה, חדר ארונות וחדר רחצה כפול בגודלו. כל האזורים האלה מאופיינים בחומרים ובגוונים בהירים עם נגיעות של שחור ואפור. בכל רחבי הדירה תוכננו פרטי נגרות בהתאמה אישית, ושולבו הדפסי אמנות ייחודים המכניסים צבע בתוך החלל השקט.

"תהליך העבודה עם הדיירים היה מספק ויעיל, היות והם אפשרו חופש גדול והיו פתוחים לשינויים גדולים", מספרים במשרד זנדבק ברקאי אדריכלים. "בסיום התהליך הפכה הדירה הדחוסה והחשוכה למרחב זורם ומואר – התוצאה המשקפת את הצרכים והציפיות של הדיירים".
האדריכלים ממליצים לכל מי ששוקל לשפץ את ביתו לא לחשוש. "בתהליך של תכנון מחדש חשוב להעז ולעשות שינויים משמעותיים כולל הורדת קירות, בכדי להגיע לפתרון הכי נכון לצרכים ולאורח החיים המשתנה של הדיירים", הם אומרים.

רשימת ספקים חלקית:
נגרות ומטבח – סמי אלימלך
קבלן – סעיד ג'ברין
תאורה – סטודיו ויהי Studio Vayehihi
פינת אוכל – simply wood

עוד בנושא

עיצוב דירות

דירת דופלקס במראה מחוספס


עם קיר בטון, תשתיות חשופות ומדרגות בחיפוי בזלת, דירת הדופלקס הזאת קיבלה מראה תעשייתי עם חספוס מעודן

עיצוב דירות

איזון עדין: בית אינטימי עם תחושת מרחב


בעיצוב הבית הזה הושם דגש על הרמוניה ותחושת מרחב, לצד סגנון עכשווי וחומריות עשירה

עיצוב דירות

מעוצב באהבה: דירת דופלקס במראה רומנטי


דירת הדופלקס הזאת משלבת בין הסגנון הרומנטי למודרני, ומשדרת עושר ורוגע באותו מבט

עיצוב דירות

טוויסט בעלילה: מדירת קבלן לדירת בוטיק מעוצבת


המשפחה רכשה דירת קבלן סטנדרטית, אך עם תכנון נכון ועיצוב מוקפד הצליחה להפוך אותה לדירת בוטיק מלאת שיק

תגובות

מקסים, רק שאלה, היכן המקרר?

כתיבת תגובה