BVD

עיצוב דירות  //  עובדים קרוב לבית: הדופלקס שבו גם גרים וגם עובדים

עובדים קרוב לבית: הדופלקס שבו גם גרים וגם עובדים

הם רצו לאחד את הקליניקות שלהם ולעבוד יותר קרוב למשפחה. כך קרה שבדופלקס המשפחתי שלהם בקרית אונו משתלבים גם מגורים וגם קליניקה בחלל אחד

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


 

דיירים: 4
מיקום: קרית אונו
שטח: 180 מ"ר + 35 מ"ר מרפסת
עיצוב פנים: שולי סבטוב ואוסנת רוזן – סבטוב רוזן
 

לא פעם אנחנו שומעים על בעלי עסקים שמנהלים את העסק שלהם בבית, לפעמים בסלון, לעיתים בחדר נפרד, או כמו במקרה של המשפחה מקרית אונו, בחלל נפרד בתוך הדופלקס שבבעלותם. בעלי הבית, זוג פסיכולוגיים, החליטו לאחד את הקליניקות הנפרדות שלהם בתל אביב, לקליניקה אחת שתהיה תחת אותה קורת גג, בתוך דירתם החדשה שהם רכשו בקרית אונו, ובכך לפנות זמן לחיי משפחה.

 

בעלי הבית ביקשו להפוך את הדופלקס הגולמי והקר, שהם קנו מהקבלן למקום חמים, מלא אוירה ואופי שיכיל את הרגלי החיים שרכשו, כגון אהבתם לקריאה והצורך בספריה גדולה, פינת עבודה משותפת לכל המשפחה, שטחי אחסון רבים ככל הניתן ושילוב חלק מפרטי ריהוט שנאספו על ידם במהלך השנים. הדגש היה על כך שכל הפונקציות הללו יומקו בחלל המרכזי של קומת הכניסה שמהווה את הלב הפועם של הבית.

 

 כל הפונצקיות במקום אחד

 

גם אי גדול וגם פינת אוכל מרווחת

 

מטבחים: לכל העסקים ובעלי המקצוע

עבודות נגרות: לכל העסקים ובעלי המקצוע

 

ליצירת חמימות ויזואלית נבנה אי-ספריה מהרצפה ועד לתקרה שצבוע באפוקסי בגוון הקירות ומשלב בתוכו ספריה דקורטיבית לכיוון הכניסה, עמדת עבודה לכיוון המטבח והרבה פינות אחסון גלויות וסמויות באי.

 

ספרייה במרכז העיניינים

 

סלון גדול ומרווח

בחלל מתחת למדרגות נבנה ארון לאחסון צבוע באפוקסי בגוון הקיר, וכן כל הנגרות בדירה תוכננה בהתאם לצרכי בני הבית.

 
בשל אהבתם לארח בסלון, תוכנן מזנון שמשלב טלוויזיה הניתנת להצנעה באמצעות מחיצת עץ דקורטיבית שנעה מצד לצד על גבי מסילה שקועה במזנון, וכן הרבה תאי אחסון בגדלים שונים. בחלל המרכזי תוכנן קרניז גבס היקפי, שמשלב בתוכו את גריל מיזוג האוויר וגופי תאורה ובנוסף מצניע את ארגזי התריס הקיימים בדירה.

 

איפה הטלוויזיה?

 

מאחורי מחיצת הזזה

 

הקליניקה של בני הזוג, תוכננה הרחק מהלב הפועם של הבית, ואף נעטפה בקירות ובדלתות אקוסטיות כך שלא תפריע לשגרת החיים בבית.

 

 חדר המתנה ליד הקליניקה

 

בתוך הקליניקה

 

מקום נעים ושקט הרחק משאר הבית

שרותים נפרדים למטופלים

 

פינת המתנה לקליניקה מוקמה באזור שהיה במקור חדר כביסה ונפתחה דלת נוספת מהקליניקה לשרותי אורחים קיימים לרווחת המטופלים. מכונת כביסה ומייבש הוצנעו בארונות מתחת לגרם המדרגות העליון שהגישה אליהם היא מהמסדרון הפנימי של קומת הכניסה. בקומת הגג ניתן דגש מיוחד לחדר שינה הורים תוך שילוב חדר ארונות מוצנע בחלל הגג המשלב בתוכו דלת מעבר לאזור האחסון שבעלית הגג.

 

חדר שינה של ההורים בקומת הגג

 

 חדר ילדים

 

 

רשימת ספקים חלקית:
דלתות אקוסטיות: ח.ג סחר
תאורה: תומס תאורה
נגר: נגריית יפית-יפת קוטאי

 

 

 

 

עוד בתים משופצים:

כעבור חודש וחצי: דירה ששופצה בזמן מוגבל
החיים מתחילים בגיל שישים: שיפוץ בית ברעננה
מזוג למשפחה: הצצה לבית מעוצב בעמק יזרעאל


 

עוד בנושא

עיצוב דירות

בית הנופש בעיר הגדולה


בני זוג מהצפון רכשו דירה בתל אביב אותה ביקשו להתאים עבור צרכיהם, כך שתשמש אותם בחופשות ובסופי שבוע בעיר. התוצאה משלבת מראה פתוח ואוורירי, לצד אווירת לופט ותחושת חופש מפנקת

עיצוב דירות

הטוב משני העולמות: עיצוב מודרני עם זיקה דתית


דירת קבלן בגבעת שמואל זכתה לעיצוב חדש ומרענן, שמביא לידי ביטוי את אופייה הייחודי של המשפחה, ומשלב באופן הרמוני בין דת לחיים מודרניים

עיצוב דירות

מלכת מלכי ישראל: מניו יורק ולונדון לכיכר רבין


הדיירת עזבה מגורים בניו יורק ובלונדון לטובת תל אביב. את הפרק החדש בחייה היא בחרה להעביר במרכז המזוהה ביותר עם העיר - כיכר רבין

עיצוב דירות

מודרני, יוקרתי ומתאים גם לילדים


המשפחה ביקשה קו מודרני, יוקרתי ומינימליסטי. המעצבת הלכה עם העיצוב צעד אחד קדימה והוא נוכח לא רק בסלון אלא גם בחדרי הילדים

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *