כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב דירות  //  עוזבים את העיר: דירת גן בעיצוב מודרני

עוזבים את העיר: דירת גן בעיצוב מודרני

המשפחה עברה מדירה בלב העיר לדירת גן רגועה יותר. כדי להתאים את מרחב המגורים החדש לקצב חייהם הנוכחי, הם בחרו בקו עיצוב מודרני עם שימוש נרחב באלמנטים גיאומטריים

מאת: תוכן שיווקי צילום: אלעד גונן


הדיירים: זוג + 2
המיקום: מרכז הארץ
שטח: 150 מ"ר
עיצוב: טלי ליעד כהן

לפעמים אין ברירה וחייבים להתחיל הכול מהתחלה, כך הרגישו הדיירים שעברו מדירה עירונית אקלקטית לדירת גן חד-מפלסית. ברגשות מעורבים ועם המון געגועים לעיר שהשאירו מאחור, הם נגשו לעצב את דירת הגן באופן שיתאים לקצב חייהם החדש.
לעזרת הדיירים נקראה מעצבת הפנים טלי ליעד כהן. בהתאם לבקשתם, היא עיצבה עבורם דירת גן במראה צעיר ודינמי, המשלבת מגוון של צבעים ואלמנטים גיאומטריים. מלבד קו העיצוב המודרני, תוכננו בדירת הגן גם פתרונות פונקציונליים רבים – והכול נעשה כמובן בהתאם למסגרת התקציב הנדרשת.

 

בבסיס העיצוב של דירת הגן, ניתן למצוא מוטיב של קווים מקבילים, ישרים ואלכסוניים. המוטיב הזה נולד למעשה תוך כדי חידוש המטבח הישן שהיה בדירה. בדלתות המטבח שנצבעו מחדש נחרטו ידיות מקבילות שנצבעו בשחור, ולהן הותאם חיפוי הקיר העשוי קווים עדינים של שחור בדוגמת אדרת דג. מראה המטבח על הקוויות הסימטרית שבו, היווה מקור השראה לעיצוב הסלון הממשיך אותו.

 

ואכן, גם בסלון ניתן למצוא שפע של קווים, אלא שכאן הם אלכסוניים. כך למשל, הארון הסלוני שמהווה את מוקד העניין המרכזי בחלל, מחופה בקווים דינמיים שנראים כשני משולשים מחוברים.
באשר לריהוט בסלון, כאן החליטה המעצבת לקחת השראה מהסגנון הסקנדינבי, ובחרה בריהוט מינימליסטי שתורם לקו המודרני של דירת הגן. להשלמת המראה של החלל הזה, נבחרה צבעוניות עשירה ורכה בשילוב גוונים חמים של עץ אלון.
מהאזור הציבורי של הבית אל אזור החדרים, מוביל מסדרו שאורכו למעלה משבעה מטרים. במקום לטשטש את האורך של המסדרון, בחרה המעצבת דווקא להדגיש אותו על ידי חיפוי עץ אלון ושימוש בתאורה. החיפוי והתאורה הופכים את המעבר במסדרון המוארך לחוויות נעימה, ומקשרים היטב בין שני החלקים של דירת הגן.

 

גם באזור החדרים, ניתן למצוא ביטוי למוטיב הקווים שמאפיין את דירת הגן כולה. ביחידת ההורים יש שימוש בקווים מקבילים בשחור ולבן, המקבל ביטוי בבחירת הריהוט והפריטים המשלימים. הקווים בשחור ולבן מופיעים גם בריצוף של חדר הרחצה הסמוך.
חדר הרחצה של ההורים אמנם מופרד מאזור השינה, אך כיוון שהוא סגור בזכוכית שקופה יש תחושה שמדובר בחלל אחד. הבחירה בזכוכית מעניק ליחידת ההורים תחושת מרחב, ומחזק את השילוב של השחור והלבן. גם חדר הרחצה השני, שמשמש את הילדים, מעוצב באופן דומה, ומפגיש בין אריחים בשחור ולבן לבית עץ בהיר.

 

מלבד הסלון ויחידת ההורים, יש בדירת הגן הזאת גם שני חדרים המיועדים לילדים. רבים היו בוחרים בוודאי להעניק חדר לכל ילד, אך כאן הוחלט להפוך את אחד מהחדרים לחדר שינה שישמש את שני הילדים ביחד, ואילו את החדר השני להסבר לחדר משחקים עבורם.
גם בשני החדרים של הילדים ניתן למצוא ביטוי למוטיב השולט בדירת הגן, שכן חיפויי הקיר שנבחרו לחללים אלה מעוצבים עם קווים אלכסוניים.

 

רוצים לצבוע את הבית? מלאו את הפרטים כאן ואחד מיועצי הצבע המומחים של טמבור יגיע אליכם עד הבית

עוד בנושא

עיצוב דירות

עיצוב מבית סבתא: דירת דופלקס שמתאימה לאירוח


זוג בשנות ה-70 לחייו רכש דירת דופלקס מרווחת, ובחר לעצב אותה תוך מחשבה על העתיד ובאופן שיתאים לאירוח הילדים והנכדים

עיצוב דירות

עיצוב גבוה: דירת גג משופצת ושמחה


הדיירים רכשו דירת גג בת ארבע שנים, וביקשו להתאים אותה לצורכיהם ולטעמם. בסיום תהליך שיפוץ שארך כשלושה חודשים, התקבלה הדירה שעליה חלמו

עיצוב דירות

המשפחה התרחבה? במקום לעבור דירה אפשר להוסיף חדר חדש


משפחה בת חמש נפשות ביקשה להוסיף חדר לדירה, כדי לאפשר לכל אחד מבני הבית מרחב פרטי משלו. בסיום השיפוץ התקבלה דירה שנהנית מתכנון מוקפד ומצבעוניות הרמונית

עיצוב דירות

עוזבים את העיר: דירת גן בעיצוב מודרני


המשפחה עברה מדירה בלב העיר לדירת גן רגועה יותר. כדי להתאים את מרחב המגורים החדש לקצב חייהם הנוכחי, הם בחרו בקו עיצוב מודרני עם שימוש נרחב באלמנטים גיאומטריים

תגובות

סליחה, שם הצלם מופיע. טעות שלי

חבל ששם הצלם לא מופיע וכן, שמות הספקים

נכרת השקעה והקפדה רבה על כל פרט ופרט, אבל אני פחות אוהבת...אני קוראת לזה עיצוב דוקר...אבל זו שאלה של טעם

כתיבת תגובה