כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(12) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(1250) "

הדיירים: גבר כבן 70
המיקום: תל אביב
השטח: 160 מ"ר
התקציב: 500 אלף ₪
עיצוב פנים וסטיילינג: סיגל מלכה

מעצבת הפנים סיגל מלכה השתתפה לפני כשנה בתוכנית טלוויזיה על עיצוב. באופן מקרי, מכר ותיק שלה צפה בתוכנית והופתע לגלות שזה תחום עיסוקה. "הוא מיד החליט שהוא מפקיד בידיי את שיפוץ הדירה הוותיקה שלו, בה גר למעלה מעשרים שנה", מספרת סיגל. "זו הייתה החלטה ממש לא קלה עבורו, והוא אפילו סיפר לי שנדרשו לו כמה שנים טובות להגיע אליה".

הדירה המדוברת נמצאת בצפון השקט של תל אביב, והשיפוץ שלה כלל טיפול בכל אחד מן החללים. בקשתו של הדייר, הנמצא בשנות השבעים של חייו, הייתה לעצב את הדירה בסגנון קלאסי וצנוע, וכן להפוך אותה לפרקטית ונגישה.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/1-19.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/2-16.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [2]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/3-15.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [3]=> array(4) { ["text"]=> string(828) "

הפרויקט כלל תכנון מחדש של חלל המטבח, שיפוץ מלא של חדרי הרחצה, החלפה של הריצוף, הנגרות והאלומיניום, והרחבה של כל הפתחים. מבחינת העיצוב, נבחר סגנון קלאסי ומתוחכם, ופלטת הצבעים המשלבת גוונים בהירים עם עץ אגוז אמריקאי.

מעצבת הפנים לא היססה לשבור קירות כדי לחולל את השינויים הרצויים. כך למשל, נשברו כמה קירות וסינרי גבס בחלל הציבורי –  מהלך שפתח את האזור כולו, והפך אותו למואר וזורם. השינוי המבני בחלל הציבורי גם אפשר להגדיל את המטבח, ולהוסיף לו דלפק אכילה.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/4-16.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [4]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/5-15.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [5]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/6-13.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [6]=> array(4) { ["text"]=> string(834) "

בעל הדירה הוא חובב קריאה ומחזיק בספרים רבים. כדי לתת להם מענה, תוכננה בסלון ספריה גדולה, שכוללת גם מקום ייעודי לטלוויזיה. ספריה נוספת, בעלת מראה קליל יותר, תוכננה בנישה הסמוכה לסלון.

תשומת לב רבה הוקדשה גם לתכנון ועיצוב חדר השינה. במקור החדר כלל חדר ארונות צפוף וחשוך, וחדר רחצה קטן. כדי לנצל את החללים בצורה המיטבית, הוחלט לבטל את חדר הארונות ולתכנן במקומו ארון קיר גדול. שינוי זה פתח את אזור השינה וגם אפשר להגדיל את חדר הרחצה ולתכנן בו מקלחת רחבה ונגישה.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/7-13.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [7]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/8-13.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [8]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/9-13.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [9]=> array(4) { ["text"]=> string(1550) "

בסיומו של תהליך השיפוץ, התקבלה דירה בסגנון קלאסי עם שילוב מדויק של חומרים וצבעים. למרות התוצאה המוצלחת, מעצבת הפנים סיגל מלכה מגלה שהפרויקט הזה לווה בחששות לא מעטים גם מצדה וגם מצד הדייר. "הרגשתי שהציפיות ממני גבוהות, וכך גם הדרישות", היא משתפת. "תהליך התכנון היה מוקפד ביותר, כדי למנוע טעויות, ואכן התוצאה מדויקת ותואמת את התוכניות וההדמיות. גם בעל הבית שחשש כל כך מהשיפוץ, שמח והתרגש מהתוצאה הסופית, וזה לא היה דבר של מה בכך".
לדבר המעצבת, לפני שניגשים לשיפוץ דירה, חשוב להקצות זמן ומשאבים לשלב התכנון. "ככל ששלב זה יהיה יסודי ומקצועי, כך תמנעו טעויות בשטח", היא מסבירה. "אל תתחילו בשיפוץ לפני שהכל ברור, מתוכנן ומחושב, מכל הבחינות, כולל תקציב הפרויקט".

רשימת ספקים חלקית:
מטבח- מטבחי סמל
נגרות – זדקה
ריהוט- פרייבט רום
פרקט- הרקולס
אלומיניום- יוני לוי אלומיניום
אקססוריז- פרחי שוקולד

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/10-8.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [10]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/11-8.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [11]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/12-7.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } }

עיצוב דירות  //  עולה רמה: דירה אלגנטית בסגנון קלאסי

עולה רמה: דירה אלגנטית בסגנון קלאסי

מצד אחד סגנון קלאסי מתוחכם, מצד שני מראה צנוע שלא מנקר עיניים. הצצה לדירה ותיקה שעברה שיפוץ יסודי

מאת: מערכת בניין ודיור צילום: מאור מויאל


הדיירים: גבר כבן 70
המיקום: תל אביב
השטח: 160 מ"ר
התקציב: 500 אלף ₪
עיצוב פנים וסטיילינג: סיגל מלכה

מעצבת הפנים סיגל מלכה השתתפה לפני כשנה בתוכנית טלוויזיה על עיצוב. באופן מקרי, מכר ותיק שלה צפה בתוכנית והופתע לגלות שזה תחום עיסוקה. "הוא מיד החליט שהוא מפקיד בידיי את שיפוץ הדירה הוותיקה שלו, בה גר למעלה מעשרים שנה", מספרת סיגל. "זו הייתה החלטה ממש לא קלה עבורו, והוא אפילו סיפר לי שנדרשו לו כמה שנים טובות להגיע אליה".

הדירה המדוברת נמצאת בצפון השקט של תל אביב, והשיפוץ שלה כלל טיפול בכל אחד מן החללים. בקשתו של הדייר, הנמצא בשנות השבעים של חייו, הייתה לעצב את הדירה בסגנון קלאסי וצנוע, וכן להפוך אותה לפרקטית ונגישה.

הפרויקט כלל תכנון מחדש של חלל המטבח, שיפוץ מלא של חדרי הרחצה, החלפה של הריצוף, הנגרות והאלומיניום, והרחבה של כל הפתחים. מבחינת העיצוב, נבחר סגנון קלאסי ומתוחכם, ופלטת הצבעים המשלבת גוונים בהירים עם עץ אגוז אמריקאי.

מעצבת הפנים לא היססה לשבור קירות כדי לחולל את השינויים הרצויים. כך למשל, נשברו כמה קירות וסינרי גבס בחלל הציבורי –  מהלך שפתח את האזור כולו, והפך אותו למואר וזורם. השינוי המבני בחלל הציבורי גם אפשר להגדיל את המטבח, ולהוסיף לו דלפק אכילה.

בעל הדירה הוא חובב קריאה ומחזיק בספרים רבים. כדי לתת להם מענה, תוכננה בסלון ספריה גדולה, שכוללת גם מקום ייעודי לטלוויזיה. ספריה נוספת, בעלת מראה קליל יותר, תוכננה בנישה הסמוכה לסלון.

תשומת לב רבה הוקדשה גם לתכנון ועיצוב חדר השינה. במקור החדר כלל חדר ארונות צפוף וחשוך, וחדר רחצה קטן. כדי לנצל את החללים בצורה המיטבית, הוחלט לבטל את חדר הארונות ולתכנן במקומו ארון קיר גדול. שינוי זה פתח את אזור השינה וגם אפשר להגדיל את חדר הרחצה ולתכנן בו מקלחת רחבה ונגישה.

בסיומו של תהליך השיפוץ, התקבלה דירה בסגנון קלאסי עם שילוב מדויק של חומרים וצבעים. למרות התוצאה המוצלחת, מעצבת הפנים סיגל מלכה מגלה שהפרויקט הזה לווה בחששות לא מעטים גם מצדה וגם מצד הדייר. "הרגשתי שהציפיות ממני גבוהות, וכך גם הדרישות", היא משתפת. "תהליך התכנון היה מוקפד ביותר, כדי למנוע טעויות, ואכן התוצאה מדויקת ותואמת את התוכניות וההדמיות. גם בעל הבית שחשש כל כך מהשיפוץ, שמח והתרגש מהתוצאה הסופית, וזה לא היה דבר של מה בכך".
לדבר המעצבת, לפני שניגשים לשיפוץ דירה, חשוב להקצות זמן ומשאבים לשלב התכנון. "ככל ששלב זה יהיה יסודי ומקצועי, כך תמנעו טעויות בשטח", היא מסבירה. "אל תתחילו בשיפוץ לפני שהכל ברור, מתוכנן ומחושב, מכל הבחינות, כולל תקציב הפרויקט".

רשימת ספקים חלקית:
מטבח- מטבחי סמל
נגרות – זדקה
ריהוט- פרייבט רום
פרקט- הרקולס
אלומיניום- יוני לוי אלומיניום
אקססוריז- פרחי שוקולד

עוד בנושא

עיצוב דירות

דירת הפנטהאוז שהביאה את ברנינג מן לתל אביב


מה קורה כשמשלבים בין פסטיבל הברנינג מן המדברי לאמנות הפופ הצבעונית? דירת הפנטהאוז הזאת תגלה לכם את התשובה

עיצוב דירות

סגנון על זמני ושיק איטלקי בלב באר שבע


עם כל הכבוד לטרנדים חולפים, עיצוב מדויק וסגנון על זמני הם אלה שיוכיחו את עצמם לאורך שנים. ביקור בדירת קבלן אחרת

עיצוב דירות

מוכנה לכל תרחיש – דירת רווק שמתאימה גם למשפחה


גבר גרוש ביקש דירה בסגנון קלאסי שתתאים לו כרווק אבל תשמש גם את המשפחה שלו. הפתרון היצירתי שהמעצבת מצאה הוא דירה שמחולקת לשתי יחידות נפרדות

עיצוב דירות

דירת גן כפרית באמצע העיר


בין בתי הקפה והחנויות של גבעתיים, נמצאת דירת הגן החמימה הזאת, שמעניקה שקט אמיתי מהעיר ומרעשי היומיום

תגובות

כתיבת תגובה