כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב דירות  //  עומדת על שלה: הדירה שעשתה שימוש חכם בעמודים

עומדת על שלה: הדירה שעשתה שימוש חכם בעמודים

הדירה הזאת שינתה את פניה הודות לשני עמודים שנוספו אליה, ויצרו הפרדה עדינה בין הסלון לפינת האוכל. באשר לקו העיצובי, הוחלט על שילוב סגנונות של מודרני וכפרי

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום: אורית אלפסי


פרקטיות ונוחות במקום הראשון

הדיירים: זוג + 3
מיקום: צור הדסה
השטח: 115 מ"ר
התקציב: 250,000 שקלים
אדריכלות: ב .יאיר חברה קבלנית
עיצוב פנים והום סטיילינג: אורלי כהן

את תכנון דירתם התחילו בני הזוג והמעצבת דווקא מדירה קודמת שרכשו ועברה שינויים תכנוניים, אלא שהמשא ומתן מול הקבלן הגיע למבוי סתום, הרכישה בוטלה, והשלושה נרתמו לחיפוש אחר דירה אחרת שתתאים לצורכיהם, לאזור המועדף עליהם וכמובן לתקציבם. את הדירה בת ארבעת החדרים ביישוב הקהילתי צור הדסה ראו השלושה על הנייר בלבד, לפני שהפרויקט כולו החל, ולאחר התלבטויות החליטו בני הזוג לרכוש אותה ולבצע יחד עם המעצבת שינויים כדי להפוך אותה לדירה האידאלית עבורם.

העמודים חופו במדפי קוביות

במהלך התכנון הושם דגש על פרקטיות ונוחות עבור בני הזוג, היא עורכת דין והוא עוסק בתחום התרופות, ולשלושת ילדיהם הקטנים. שלב התוכנית על הנייר אפשר לבצע שינויים במבנה, וכך למשל הוגדל המטבח על חשבון חדר הכביסה ותוכנן קיר ארונות גבוהים במטבח שיאכלס מקרר ויחידת בילט אין. בכך למעשה "נפתח" כל המטבח ואפשר להכניס גם דלפק ישיבה, ואף תוכננה יחידת כביסה גדולה במבואה חיצונית ולא מנוצלת.

הצצה מבין העמודים אל פינת האוכל

החלל הראשוני של הדירה היה אופן ספייס גדול, ללא הגדרות פונקציונליות, ולכן תוכננו שני עמודים המפרידים בין הסלון לפינת אוכל, אך לא סוגרים וחוסמים את החלל. כדי להכניס עניין חופו העמודים במדפי קוביות, המשתלבים על גביהם ומכילים בתוכם ספרים ופרטי נוי בשילוב סגנונות. מאחר שבני הבית מנהלים אורח חיים דתי, הוקצתה פינת נטילת ידיים מחוץ לחדר השירותים. לצורך כך שונה המסדרון, והפינה הפכה לפנינת חמד עם חיפוי של פסיפס עץ, הממשיכה את הקווים העיצוביים של הבית.

העמודים מפרידים בין החללים

פינה לנטילת ידיים עם פסיפס עץ

בקשתה של בעלת הדירה הייתה לעצב בית נעים ונוח עם דגש על נוחות בתחזוקה, ולכן כל דבר שתוכנן או נרכש עבר את מבחן הנוחות והפרקטיקה. באשר לסגנון העיצובי, בני הזוג נחלקו בדעותיהם, ולכן היה צורך בשילוב סגנונות כשהקו העיצובי נע בין סגנון כפרי עדין עם נגיעות מודרניות. כך, למשל, בקשתה של האישה למטבח בסגנון כפרי עם חזיתות של מילואה בגוון שמנת, נענתה תוך שילוב דלפק שיש במקום עץ, כדי לענות על טעמו של הבעל, שלא רצה "מראה כבד". בסלון הוחלט על חיפוי אריחים של גרניט פורצלן בגימור בטוני כדי להתקרב לסגנון מודרני, אך למרגלותיו הוצב מזנון נקי אינטגרלי מעץ אגוז כדי להכניס חמימות לחלל.

המטבח הוגדל על חשבון חדר הכביסה

המטבח כפרי, הדלפק משיש

מזנון נקי אינטגרלי מעץ אגוז

"התחלנו את התהליך כשלבני הזוג היה ילד אחד, אבל לביתם הנוכחי הם כבר עברו עם שלושה ילדים", אומרת המעצבת, "וכך נאלצנו לעשות בדרך שינויים, התאמות וחישוב מסלול מחדש כדי להתאים את הבית למשפחה הצעירה. עם סיום התהליך אני יכולה לומר בוודאות, כי גם בית מתוקתק ומעוצב בשילוב סגנונות יכול להיות פרקטי ונוח. אין סתירה בין שני הדברים".

הוספת חמימות בחלל

חדר השינה של בני הזוג

חדר הרחצה של בני הזוג

רשימת ספקים חלקית:

ריצוף: גב ריצוף וקרמיקות
תאורה: סטודיו לייטינג
שטיחים: כרמל שטיחים ופרקט

עוד בנושא

עיצוב דירות

אלגנטיות של דירה: עיצוב מוקפד בסגנון מודרני חם


משפחה צעירה התרחבה לדירה של שישה חדרים, וביקשה לעצב אותה כך שתהיה גם אלגנטית וגם פרקטית. עם חלוקת מחודשת ובחירה בסגנון מודרני חם, הצליחה המעצבת למלא את רצון הדיירים

עיצוב דירות

מרוקאי, מודרני ועתיק נפגשים: שילוב סגנונות בדירה תל אביבית


בעל הדירה חזר להתגורר בתל אביב לאחר שנים, וכעת הוא נהנה מדירה מרווחת וייחודית, שמאופיינת בשילוב סגנונות מעניין ובצבעוניות עשירה

עיצוב דירות

במרומי האפטאון: דירה מודרנית שמשקיפה על החיים הטובים


עם שילוב ייחודי של צבעים, ושיבוץ מדויק של אמנות ופסלים - הדירה המודרנית הזאת, שעוצבה עבור אדם שחזר מהצפון אל תל אביב, מבטאת מגמות שישלטו בעיצוב הבית בשנים הבאות

עיצוב דירות

כחומר ביד היוצרת: דירה שמשלבת חומרים ומגשימה חלומות


כשהמעצבת ניגשה לעצב את הדירה הפרטית שלה בחולון, היא הקפידה לשמור על הקסם של פעם, אך לא נתרעה משילוב חומרים שונים ומשימוש בצבע השחור. בנוסף, היא דאגה לתכנן דירה פונקציונלית, ולא נתנה לאתגרים משמעותיים כמו עמוד באמצע המטבח לעצור בעדה

תגובות

הדירה נראית נעימה. פתרון טוב עם העמודים והמדפים עליהם.מה חומר החיפוי על הקיר מעל השיש במטבח?מעל השיש

כתיבת תגובה