כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב דירות  //  עוצמה ורכות: עיצוב אורבני בחומרים טבעיים

עוצמה ורכות: עיצוב אורבני בחומרים טבעיים

בעזרת שילוב של חומרים טבעיים חזקים, טקסטיל רך וחפצים בעלי משמעות, הדירה הזאת הצליחה לאזן בין מראה מחוספס לאופי חמים

מאת: מערכת בניין ודיור צילום: אבי לוי


הדיירים: זוג
המיקום: ראש העין
השטח: 220 מ"ר
עיצוב פנים: ריקי אלעזר ומיכל לפיד

הדיירים רכשו בית דו-משפחתי בפרויקט חדש בראש העין, וביקשו להפוך אותו לבית חם ועוטף שיתאים לצרכיהם המשתנים. מבחינת הסגנון, הוחלט לעצב את הבית כך שהוא יהיה על התפר העדין שבין אורבני תעשייתי לקלאסי חמים, ויכיל חומרים טבעיים רבים.
עוד לפני שנכנסים לבית, זוכים לתחושת הירגעות, וזאת הודות למבואה מרווחת שתוכננה מחוץ לדלת הכניסה. "המבואה מהווה אתנחתא נעימה וביתית, ומייצרת הפרדה הדרגתית בין החוץ לפנים", מסבירה ריקי אלעזר, אחת מהמעצבות של הפרויקט.

בקומת הקרקע נמצא החלל המרכזי שכולל את פינת האוכל, הסלון והמטבח. בכל האוזרים האלה ניתן לראות שילוב מעניין של חומרים טבעיים.
כדי ליצור הפרדה בין המטבח לאזור הכניסה לבית, תוכננה שם מערכת מידוף מברזל שיוצרת הפרדה בין חלל זה לבין אזור הכניסה לבית. בנוסף, מעל למשטח העבודה במטבח תוכנן מדף ארוך ופתוח מברזל, המשמש לכלים שונים. קיר המטבח חופה במיקרוטופינג של בטון פצוע במראה מיושן, ומייצר אפקט "וואו" שניתן לראות מיד כשנכנסים לבית.

הסלון עוצב באופן לא סטנדרטי, והוא כולל אזור אירוח נעים, ספריה מרשימה וכורסת ישיבה זוגית שעליה ניתן להתרווח כשצופים בטלוויזיה. שולחן פינת האוכל ניצב בין המטבח לסלון, שכן הזוג מרבה לבשל ולארח. קיר הטלוויזיה בסלון, כמו גם הקיר בשירותי האורחים, חופו במיקרוטופינג של בטון שחור. החיפוי משתלב היטב עם יתר החומרים הטבעיים בבית, ותורם ליצירת מראה מחוספס ודרמטי.

הקומה העליונה משמשת כקומת מגורים. במקור היו שם ארבעה חדרי שינה אך שניים מהם אוחדו לכדי חדר אחד גדול המשמש כעת כסוויטת הורים. גם שני חדרי השינה הנוספים אוחדו, והם משמשים עכשיו כחדר ילדים גדול. בהמשך, יהיה ניתן להפריד בקלות בין החדרים האלה באמצעות הקמה של קיר גבס פשוט.
הבית כולל גם קומת מרתף. בקומה זו נמצא הממ"ד שמשמש כחדר עבודה ואירוח, סלון רחב ידיים ומטבח מושקע.

סוויטת ההורים כוללת חדר רחצה פרטי, חדר ארונות חצי פתוח וחלל שינה נעים. הקיר בין חדר השינה לחדר הרחצה עשוי משילוב של זכוכית ופרופיל ברזל. בכך נוצר משחק של שקיפות ואטימות, המעניק עניין לחלל אך גם מאפשר לשמור על אינטימיות.
השימוש בחומרים טבעיים ניכר גם בחדר הרחצה של ההורים אשר מחופה באריחי בריק לבנים. בנוסף, יש בחדר ארון כיור עם חזיתות של עץ ממוחזר וטייח מינרלי, וכן אמבטיית פרי-סטנדינג ומקלחון. "האתגר התכנוני היה להכניס את כל הפונקציות ולייצר זרימה ותנועה נכונה בחלל", משתפת ריקי אלעזר. "המטרה הייתה לייצר אווירת חופשה וספא כמו של מלון בוטיק".

בפרויקט נעשה שימוש בחומרים טבעיים בעלי נוכחות כמו ברזל, עץ, וחיפויי מיקרוטופינג של בטון. כדי לאזן זאת ולהעניק לבית גם רכות, שולבו שם מוצרי טקסטיל וגוונים ניטרליים. כמו כן, הוכנסו בבית פריטי דקורציה רבים שבני הזוג אספו במרוצת השנים.
מעצבת הפנים ריקי אלעזר מספרת על תהליך עבודה מהנה במיוחד. "הלקוחות הם שוחרי עיצוב ואמנות שידעו להיות מעורבים בפרטים הקטנים, ויחד עם זאת לתת את החופש המקצועי", היא אומרת. "ביחד הצלחנו לקחת מבנה סטנדרטי של בית בפרויקט קבלני ולהפוך אותו לבית ייחודי ומרגש שלא רוצים לעזוב".

עוד בנושא

עיצוב דירות

מוזמנים לבקר: דירת נופש מול הים


הדירה הזאת נמצאת באחד המקומות האטרקטיביים ביותר בחיפה – וזאת בדיוק הסיבה שהוחלט להפוך אותה לדירת נופש

עיצוב דירות

מהקירות לכריות: עיצוב והלבשת בית למשפחה


עם נוף פתוח לים, עיצוב בסגנון מודרני והלבשת בית מוקפדת – הדירה הזאת הותאמה באופן מדויק לדייריה

עיצוב דירות

עוצמה ורכות: עיצוב אורבני בחומרים טבעיים


בעזרת שילוב של חומרים טבעיים חזקים, טקסטיל רך וחפצים בעלי משמעות, הדירה הזאת הצליחה לאזן בין מראה מחוספס לאופי חמים

עיצוב דירות

כאן גרים בכיף: דירה משפחתית מלאת צבע


בני המשפחה עברו מתל אביב לפתח תקווה, וביקשו לעצב לעצמם דירה משפחתית וחמה שתגרום להם להרגיש בבית גם בעיר זרה

תגובות

כתיבת תגובה