כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב דירות  //  עיצוב מושקע ולא יקר

עיצוב מושקע ולא יקר

במסגרת שדרוג דירת קבלן המשקיפה אל הים בחיפה, בתקציב המוקפד שניתן למעצבת שירן דדיה, ניכרים שני כיווני מחשבה, האחד עכשווי, והשני עתידי. היישום מתבטא בבחירת החומרים

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום: גלעד רדט


השתקפויות שבין המטבח והסלון

שטח דירה: 120 מ"ר
עיצוב: שירן דדיה

החלוקה המדויקת של הסכומים שעמדו לרשות המעצבת התבססה על מראה הדירה בהווה עם אפשרות לשינוי בעתיד. דהיינו, לאלמנטים עיצוביים שניתן להחליפם יחסית בקלות ובעלות לא גבוהה, נבחרו חומרים שנראים נהדר, אך עלותם קטנה בהרבה מהחומרים שנעשו בהשראתם, לדוגמה: קיר הבטון המרכזי בסלון עשוי למעשה מלוחות עץ צבועים בגון בטון טבעי.

קיר הבטון המרכזי בסלון עשוי למעשה מלוחות עץ

דוגמה נוספת, חזית המטבח שתוכנן ועוצב על ידי המעצבת, עשויה לוחות פורמייקה, חומר זול ויעיל לעומת חומרים אחרים המיועדים לדלתות מטבח. לעומת זאת, לרצפה בכל הדירה נבחר אלמנט עיצובי שעלול לייקר משמעותית שיפוץ עתידי, פרקט עץ טבעי ואיכותי.

דלתות המטבח מתכתבות עם קיר הבטון בסלון

הפרקט נותן קונטרסט וחום ביחס למטבח האפור

מנימליזם אפור במראה נקי

עצמת הגובה הכפול של תקרת הסלון

להענקת מראה יוקרתי לדירה, דאגה דדיה להכניס פנימה את נוף הים גם בקומה העליונה, קומת חדרי השינה. קיר שחסם את הנוף ואת עצמת הגובה הכפול שמעל הסלון, נהרס, ובמקומו נבנה מסך זכוכית. ליצירת תחושת מרחב באותה יחידת שינה מרכזית, צומצם שטח חדר הרחצה למקלחת ושירותים, ואילו האמבטיה הפכה לחלק בלתי נפרד מאזור השינה, וגם ממנה ניתן לצפות אל הנוף.

האמבטיה נכנסה פנימה אל חדר השינה

בחלל מיותר בקומה העליונה, שעל פי התוכנית המקורית אמור היה לשמש כפינת משפחה, עוצב חדר רחצה שנועד לשרת את המשתמשים בחדר השינה הנוסף באותה קומה. בקומה התחתונה, בין שני חדרי השינה, חדר רחצה אחד המשמש גם כשירותי אורחים.

שירותי אורחים במראה מוקפד

חדר רחצה נוסף לאורחים

בחלל מיותר בקומה העליונה, שעל פי התוכנית המקורית אמור היה לשמש כפינת משפחה, עוצב חדר רחצה שנועד לשרת את המשתמשים בחדר השינה הנוסף באותה קומה. בקומה התחתונה, בין שני חדרי השינה, חדר רחצה אחד המשמש גם כשירותי אורחים.

מראה בטון נקי המשתלב עם הארונות הלבנים

עוד בנושא

עיצוב דירות

עיצוב מבית סבתא: דירת דופלקס שמתאימה לאירוח


זוג בשנות ה-70 לחייו רכש דירת דופלקס מרווחת, ובחר לעצב אותה תוך מחשבה על העתיד ובאופן שיתאים לאירוח הילדים והנכדים

עיצוב דירות

עיצוב גבוה: דירת גג משופצת ושמחה


הדיירים רכשו דירת גג בת ארבע שנים, וביקשו להתאים אותה לצורכיהם ולטעמם. בסיום תהליך שיפוץ שארך כשלושה חודשים, התקבלה הדירה שעליה חלמו

עיצוב דירות

המשפחה התרחבה? במקום לעבור דירה אפשר להוסיף חדר חדש


משפחה בת חמש נפשות ביקשה להוסיף חדר לדירה, כדי לאפשר לכל אחד מבני הבית מרחב פרטי משלו. בסיום השיפוץ התקבלה דירה שנהנית מתכנון מוקפד ומצבעוניות הרמונית

עיצוב דירות

עוזבים את העיר: דירת גן בעיצוב מודרני


המשפחה עברה מדירה בלב העיר לדירת גן רגועה יותר. כדי להתאים את מרחב המגורים החדש לקצב חייהם הנוכחי, הם בחרו בקו עיצוב מודרני עם שימוש נרחב באלמנטים גיאומטריים

תגובות

כתיבת תגובה