כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב דירות  //  עכבר העיר ועכבר הכפר: כך יוצקים סגנון פרברי לנוף אורבני

עכבר העיר ועכבר הכפר: כך יוצקים סגנון פרברי לנוף אורבני

המשפחה עברה מהכפר לעיר אבל לא הייתה מוכנה לוותר על הקו העיצובי אליו התרגלה. מעצבת הפנים סיגל ליטבק נענתה לאתגר, ועכשיו היא מסבירה איך עושים את זה

מאת: תוכן שיווקי צילום:


מעצבת הפנים סיגל ליטבק נבחרה ללוות משפחה שעברה מבית פרטי בישוב בעל אופי כפרי, לדירת מיני פנטהאוז במגדל גבוה ליד תל אביב. "האתגר היה למזג ולאזן את הסגנון הכפרי שאותו אהבו בני הזוג בדירתם הקודמת, יחד עם הנוף האורבני בדירה החדשה", מסבירה ליטבק.
 
ניגודים משלימים: עיצוב רך עם נוף עירוני
 
נגיעות קטנות של טבע: השולחן בסלון
 
הדירה, מיני פנטהאוז עם חמישה חדרים בפרויקט חדש, נבחרה בסיוע המעצבת, אשר הייתה מעורבת כבר מהשלבים הראשונים ועד לשלב הסטיילינג הסופי. "שטח הדירה וכל מאפייניה היו מצוינים, אך החלוקה הפנימית דרשה שינויים משמעותיים, אשר סוכמו עם היזם כבר בשלב הרכישה", אומרת ליטבק. אחד השינויים העיקריים היה במיקום המטבח, שהועבר להיות חלק משטח הסלון ובמקומו נבנה חדר אורחים. שינוי מהותי נוסף היה בהגדלת חדר השינה של ההורים. במקור תוכנן שארון הבגדים ימוקם בתוך החדר, באופן שהפריע לחדירת האור. יחד עם המעצבת, החליט הזוג להסב את החדר הצמוד לחדר השינה לכדי חדר ארונות, ובכך התקבלה יחידת הורים מרווחת ומוארת. 
 
עכשיו המטבח הוא חלק מסלון
 
מחדר שינה קטן ליחידת הורים מרווחת ומוארת
 
חשיבות רבה הוקדשה למטבח שהוגדר על ידי הלקוחות כ-"לב הבית". "הייתה דרישה ליצור חוויה משותפת בין המארחים לבין הסועדים והיושבים בסלון", מספרת ליטבק, "ולכן תוכנן אי שמחציתו מהווה משטח עבודה, והמחצית השנייה משטח לישיבה ואכילה". כדי להכניס מעט מן הכפריות האהובה למטבח, נבחרו חזיתות ארונות המשלבות מסגרות מחולקות עם זכוכית שקופה, ושיש דמוי עץ מסוג למינם. "כך מקבלים את הנוחות והבטיחות של עבודה על שיש, יחד עם המראה הכפרי של משטח עץ", מסבירה המעצבת. 
 
לב הבית – מטבח פתוח וחמים
 
מקום נוסף שזה לתשומת לב מיוחדת הוא קיר הטלוויזיה בסלון. "חיפשנו את הפתרון האידיאלי לצפייה נוחה בטלוויזיה בחלל פתוח וריבועי", אומרת ליטבק. לצורך כך, נבנה קיר מפריד בין המטבח לסלון, כאשר מצדו הפנימי נמצא אזור הבישול ומצדו החיצוני יש מדפי עץ מעוגלים המשמשים עבור יחידות התקשורת והטלוויזיה.
 
מצד אחד מטבח מצד שני סלון, קיר הטלוויזיה
 
במטרה לחזק את אופייה החמים של דירה, נבחרו דלתות פנדור בצבע בהיר עם חירוץ מסגרות עדין. כמו כן, שולבו בדירה אלמנטים נוספים מעץ, דוגמת שולחן הסלון, פינת האוכל והספרייה שלצידה. גם בחדר הרחצה ובחדר השינה של ההורים, הוכנסו עץ ונגיעות כפריות בדרכים שונות. "התוצאה, כמו שמעידים הלקוחות, היא דירה נוחה, מרווחת ומוארת", מספרת מעצבת הפנים. "דירה עם סגנון המשלב מודרניות ההולמת את הסביבה האורבנית, יחד עם אלמנטים רכים וחמימים".
 
גם הדלת תורמת לעיצוב הכפרי
 
חדר רחצה משולב עץ
 
פינת האוכל והספריה, מוסיפות לתחושת החמימות בבית
 
 
רשימת ספקים חלקית:
דלתות פנים – פנדור

עוד בנושא

עיצוב דירות

להתרגל אליה שוב: שיפוץ דירה שהיתה מושכרת שנים


אחרי שנים שבהן היא הייתה מושכרת לאחרים, החליטו הדיירים לחזור לדירתם הישנה והאהובה. האדריכל עזר להם עם שיפוץ הדירה, ודאג ולהתאימה אותם לצורכיהם העדכניים וגם לחפצים החדשים שצברו במשך הזמן

עיצוב דירות

אומרים שהיה פה שמח: דירה בסגנון וינטג' חמים ומחויך


עם שינוי מבני, צבעוניות עזה ופרטים שיוצרים סגנון וינטג' אמיתי – הדירה הישנה הזאת הפכה למרחב מזמין ומשמח

עיצוב דירות

כאן הכל התחיל: עיצוב בית לזוג צעיר


המעצבת התבקשה לעצב בית לזוג צעיר, שיתאים גם לילדים עתידיים וישרת את בני המשפחה עוד שנים רבות. בסיום תהליך ממושך, התקבל הבית שאליו קיוו בני הזוג

עיצוב דירות

משחק של חיבורים: דירת גן בתכנון שונה


בפרויקט זה עוצבה דירת גן שונה מהמקובל. חללים שאנחנו מצפים לראות מאוחדים, כמו פינת האוכל והסלון, הופרדו זה מזה – אבל דווקא אזורים שנהוג לפצל, כמו חדר השינה והאמבטיה, מצאו את הדרך להתחבר אחד לשני

תגובות

שטיח עגול פינת אוכל מהיכן הוא?

קשה מהתמונות להבין חלוקה.
המטבח מהתמונות נטול משטחי עבודה ומקום למכונת קפה /מסנן מיים /קומקום /מייבש כלים או כל דבר אחר. אין תמונה שמראה הכל ואין תוכנית וחבל. הבית נראה יפה ונעים= סימני חיים אומנות וטעם אישי זה הכי נעים לראות בעיצוב.אבל ללא תוכניות הכתבה בעייתי. למשל לא ברור איך ארון היה מפריע לחדירת אור בחדר שינה שמואר ביותר חלונות מהסלון.

כתיבת תגובה