כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב דירות  //  על גג תל אביב: שיפוץ דירה בקומה ה-30

על גג תל אביב: שיפוץ דירה בקומה ה-30

עם תקציב מוגבל, הרבה תשומת לב לפרטים הקטנים וחלוקה חכמה של חללי הבית. הפכה דירה ישנה בקומה ה- 30 במרכז תל אביב, לחלל מרווח, רענן, צעיר ושיקי. בואו לביקור

מאת: בר אילוטוביץ צילום:


בדירה בה אנו מבקרים היום, האדריכל ערן יסודי, תכנן מספר פתרונות חכמים שיצרו שינוי מהותי בבניין מיושן בעל ותק של 3 עשורים והתאים אותה לאישה צעירה בעלת תקציב מצומצם. 

הדירה ממוקמת במגדלי דיזנגוף בקומה ה-30, היא שייכת למשפחה כבר שנים רבות, אבל מכיוון שהשיפוץ האחרון שנעשה בה היה בשנת 1985 ולא התגוררו בה מספר שנים, הדירה הייתה במצב מוזנח ומיושן. לדירה יש מרפסת עם נוף מדהים לעיר ולים ולכן המטרה הייתה להפוך את הדירה לצעירה, עדכנית ונעימה עם דגש ופתיחות לנוף העירוני ולים. 

עוד דירות מעוצבות בתל אביב:
היי-טק על הים: שיפוץ דירה ברמת אביב ג'

שיפוץ באמצע העיר: 60 מ"ר בדיזנגוף 

זה לא הגיל: שיפוץ דירה משנה 1935


רוצים סיבוב מהיר בדירה? דפדפו כאן:


העובדה שהדירה נמצאת בבנין רב קומות בעל מערכות רבות יצרה מספר מכשולים בתהליך השיפוץ, היה צורך לתכנן נישות שיסתירו את המערכות העוברות בדירה ולהתאים את השינויים באינסטלציה למערכות הכלליות של הבניין. השיפוץ נמשך כחמישה חודשים וכלל פירוק והחלפה של האינסטלציה, ריצוף וכלים סניטריים חדשים ומטבח ורהיטים חדשים. 


החלל הפתוח מאפשר פתיחות לנוף הדומיננטי מכל חלק של הדירה

בגלל התקציב המוגדר והמכשולים הרבים הדגש העיקרי היה על ביצוע כמה שפחות שינויים קונסטרוקטיביים, אבל אלו שכן בוצעו היו בעלי משקל רב. סך הכל נהרסו 3 קירות ונבנה קיר אחד, שהגדירו מחדש את החלל. בתוכנית המקורית של הדירה המטבח היה ממוקם בתוך חדר סגור מימין לכניסה, בשיפוץ הוחלט להפוך את החדר לאמבטיה דבר שחסך שבירה של קירות. חדר האמבטיה הקודם היה ממוקם משמאל לכניסה ובזמן השיפוץ הוחלט לשבור אותו ולבנות מטבח פתוח ולהגדיל את חדר השינה הקיים. שינויים אלו יצרו חלל חדש ופתוח המאפשר נקודות מבט לנוף מכל פינה בדירה.

אהבתם את הריהוט בדירה? בואו לדבר על זה



חצר האמבטיה חופה מחדש באריחים מלבניים ליצירת תחושה של גודל

הצבעוניות בבית שקטה ומעודנת ומגיעה ממספר רהיטים דומיננטים ואביזרים. נבחרו אריחי גרניט פורצלן גדולים ובהירים כדי ליצור תחושה של חלל גדול והמשכי. קירות באזור המטבח וחדר הרחצה חופו באריחים מלבניים ליצירת תחושה רוחבית שמגדילה את החלל.
מטבח אינטגרלי לבן נבנה על ידי חברת מטבחים לפי תכנון של האדריכל במטרה למקסם את משטחי העבודה הקיימים ולשמור על חלל פתוח ככל שניתן. נבחרה חזית לאחת הקלאפות בצבע ירוק כדי להכניס צבע חי ומרענן לחלל. 

רוצים לשפץ בתקציב מוגבל?
שיפוצים: כלכ העסקים ובעלי המקצוע
מעצבי פנים: לכל העסקים ובעלי המקצוע


הסלון. נקנו רהיטים שמהווים נקודת משיכה בחלל הניטרלי


מטבח אינטגרלי לבן עם קלאפה ירוקה להכנסת צבע לחלל הפתוח

כדי לשמור על התקציב ולהתאים לזויות המיוחדות של הדירה היה צורך לעשות שילוב בין רהיטים מוזמנים בהתאמה אישית שעונים לצרכים של הדיירת לבין רהיטים קנויים שמצמצמים עלויות. פינת האוכל הקטנה והסיפרייה הוזמנו מנגר ואילו פינת הישיבה ושאר הריהוט נקנה כדי להתאים לעיצוב הכללי.
הדירה המיוחדת הזאת הייתה פרויקט לא קל, אבל בעזרת חשיבה יצירתית ועבודת התאמה מדוקדקת, האדריכל הצליח ליצור דירה המתאימה לדיירת החייה בה וגם לתקציב ולתנאים הקיימים.

 
חדר שינה פשוט ובהיר עם נישות בנויות
 

חלל המגורים מורכב מזויות בלתי רגילות שקיבלו מענה בעיצוב

עוד דירות מעוצבות בתל אביב:
היי-טק על הים: שיפוץ דירה ברמת אביב ג'

שיפוץ באמצע העיר: 60 מ"ר בדיזנגוף 

זה לא הגיל: שיפוץ דירה משנה 1935

עוד בנושא

עיצוב דירות

בין הגלים: דירת יוקרה בקו הראשון של הים


זוג אנגלים רכש דירת יוקרה בנתניה, ונתן למעצבת הפנים יד חופשית בתהליך התכנון. המעצבת החליטה לעצב את הדירה בהשראת נוף הים הנשקף ממנה, וגם הוסיפה כמה הפתעות נסתרות מהעין

עיצוב דירות

כמו חדשה: שיפוץ דירה יד שנייה


המשפחה רכשה דירה יד שנייה וביקשה להפוך אותה למקום צבעוני ושמח שיתאים בדיוק בשבילה. עם קצת תעוזה ויצירתיות, המטרה הושגה

עיצוב דירות

בא בטוב: בית צבעוני ושמח במיוחד


הדיירים חלמו על בית צבעוני שכל כולו אנרגיה ושמחה. המעצבת זרמה עם כל הגוונים העזים שנבחרו, אך דאגה לשלב ביניהם בצורה הרמונית ומאוזנת

עיצוב דירות

קליעה למטרה: דירת פנטהאוז בעיצוב מותאם


דירת הפנטהאוז הזאת נרכשה מקבלן ולא תאמה לצרכים של המשפחה. עם חלוקה מחדש והחלפה של הריצוף והנגרות, זכו הדיירים לקבל בדיוק את הדירה שרצו

תגובות

כתיבת תגובה