כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב דירות  //  קוביזם ברמת השרון: הצצה למיני פנטהאוז מעוצב

קוביזם ברמת השרון: הצצה למיני פנטהאוז מעוצב

מפריטי נגרות מיוחדים, דרך קוביית שיש במטבח ועד חדר עבודה שבנוי כמו קוביה שקופה גדולה: קווים ישרים ומוטיב הקוביה חוזר על עצמו לא פעם בדירה המעוצבת הזו

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


 

דיירים: 4
מיקום: רמת השרון
שטח: 150 מ"ר + 60 מ"ר מרפסת
עיצוב פנים: אורלי דקטר

 

עוד בטרם יצקו את הרצפה במיני פנטהאוז הזה ברמת השרון, הגישו בעלי הבית לקבלן סט תכניות לביצוע שכלל את כל השינויים שהם רצו לבצע. נקודת המוצא לתכנון הייתה כי חלל המגורים יהיה חלל פתוח, בסגנון מודרני ונקי, וכי תהיה הפרדה ברורה בין החלל הציבורי והפרטי על ידי חדר שקוף.

 

הקונספט שעמד מאחורי התכנון היה "קוביות", כשהקובייה המרכזית הינה החדר השקוף המהווה את חדר העבודה והמשפחה והינו אחד ממוקדי העניין בבית. הקוביות חזרו כחוט השני בכל האלמנטים בבית, כולל בפרטי הריהוט שתוכננו ועוצבו בהתאם לקו עיצובי זה.

 

חדר עבודה שקוף בסלון

 

 

 

ארונות מטבח: לכל העסקים ובעלי המקצוע

פינות אוכל: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 

בכדי להדגיש את הקובייה של חדר העבודה השקוף, הזכוכיות שנבחרו, עטופות בפרופיל אלומיניום שחור. קיר הזכוכית יוצר חיץ בין החדר לפינת האוכל אך יחד עם זאת, יוצר גם אשליה של חלל גדול יותר שממנו ניתן להשקיף על כל חדר המגורים.

 

מאחר והמטבח פתוח לחלל הבית, הייתה חשיבות ליצור גם בו נקודת עניין הממשיכה את הקונספט העיצובי של הקוביות. לכן, במרכז קיר ארונות המטבח עוצבה קובייה העשויה כולה משיש טבעי – סטטואריו לבן עם גידים אפורים. במרכזה כיור עם ברז במראה תעשייתי ובתוכה הותקנה קוביית אחסון נוספת כיתר ארונות המטבח הלבנים העוטפים את הקובייה מכל צדדיה. גם המקרר האינטגרלי הממוקם מימין, חופה כארונות המטבח כדי להמשיך את הניקיון החזותי של קיר הארונות הגבוהים ולשמור על קו אחיד של קיר לבן.

 איפה מסתתר המקרר?

 

 

בחלל המגורים, עומדת ספה שעוצבה ותוכננה במיוחד עבור חלל זה. היא כוללת שתי קוביות סגולות שמשמשות לאחסון וגם להפרדה ויזואלית בין פינת הישיבה בסלון לבין האי של המטבח. הדגש בעיצוב החלל הציבורי היה בשילוב של חומרים שונים, מצד אחד חומרים מודרניים ומתועשים כמו זכוכיות, אלומיניום וקוריאן, ומאידך חומרים טבעיים כמו שיש טבעי ועץ. וילונות רכים ולבנים עוטפים את וטרינות היציאה למרפסת המקיפה את הסלון ופינת האוכל. במרפסת מוקם סלון חוץ המשקיף לנוף הפתוח של שדות וים וגם שולחן אירוח גדול הנפתח ל-16 סועדים.

 מזנון שתוכנן במיוחד עבור הסלון הזה

 

חלל ציבורי פתוח, אך כל איזור מוגדר בפני עצמו

 

פינת האוכל, כשמאחורי הווילונות מסתתרת המרפסת

 

רואים עד הים

 

שולחן ארוך במרפסת

 

הדגש בתכנון הבית היה לעצב חלל מגורים מזמין ומרווח שניתן יהיה לארח בו משפחה, וכן לעצב חדרים פרטיים עבור ההורים והילדים עם אשליה של חלל גדול. כל אחד מהילדים קיבל חדר פרטי מפנק וההורים "זכו" בסוויטה בסגנון "מלון בוטיק". כדי להגדיל את חדר השינה של ההורים, הממ"ד הוסב לחדר ארונות וסופח לחדר השינה. תוכנן גם חדר רחצה שקוף למחצה עם דלתות הזזה מזכוכית ואף הוספה פינת עבודה שמהווה חלק מיחידת ההורים ובה ספריה ופינת מחשב.

המיטה בחדר השינה, מרחפת ומרופדת, עם גב מיטה ייחודי שנמתח לכל אורכו של הקיר עד למפגש עם קיר הזכוכית של חדר הרחצה. מעל השידות האסימטריות שלצידי המיטה נתלו גופי תאורה מהתקרה עם נורות פחם. בחדר תוכננו שני כיורי קוריאן "שלו" ו"שלה" המונחים על משטח מקוריאן ומעליהם ארונות צרים שחופו במראה.

 

בחדרי הילדות עוצבו פרטי נגרות בהתאם לכך שכל חדר קיבל גוון עיקרי, האחד וורוד והשני שמנת עם שילובים של מוקה.

 

סוויטת הורים

 

 

חדר ארונות של ההורים

 

חדר ילדים ורוד

 

חדר לילדה בוגרת יותר בצבע שמנת

 לפני

 

אחרי

 

רשימת ספקים חלקית:
ריהוט בעיצוב אישי: הגלריה
נגרות: נגריית ניסים ברדה
תאורה: לייט אין
קוריאן: סולידליין
פרקטים: הרקולס רצפות פרקט
אמנות: רוני באקשי
וילונות: in house עיצוב וילונות ופתרונות הצללה
מערכות מדיה ותקשורת: רועי חסקי מערכות
חיפויים, כלים סניטריים וריצוף: ויה ארקדיה, נגב

 

עוד בתים משופצים:

זמן שווה כסף: שיפוץ דירה ב-100 אלף שקלים
שקט תמורת שקט: שיפוץ מיני פנטהאוז בגבעתיים

כעבור חודש וחצי: דירה ששופצה בזמן מוגבל
החיים מתחילים בגיל שישים: שיפוץ בית ברעננה
מזוג למשפחה: הצצה לבית מעוצב בעמק יזרעאל

 

עוד בנושא

עיצוב דירות

טנגו של ישן וחדש: דירה קטנה לשימור בתל אביב


דירה קטנה בת 55 מ"ר בסך הכול ממתינה לדייריה בהגיעם לארץ מצרפת. הצבע הצהוב, השראה מבניין סמוך לשימור, הכתיב את שפת עיצוב הפנים

עיצוב דירות

אקווריום באמצע הסלון: מה שתכנון מבעוד מועד יכול לעשות


תכנון הדירה טרם תחילת בנייתה איפשר למעצבת להוסיף אלמנטים יחודיים, כמו אקווריום באמצע הסלון וליצור בית מיוחד במינו העונה על חלומן של בנות המשפחה

עיצוב דירות

פונקציונליות מסורתית: תכנון יעיל לשש נפשות


המעצבת תיכננה את הבית באופן בו גם משפחה עם ארבעה ילדים תוכל לשמור עליו מתוקתק ומעוצב לאורך זמן והכל על ידי חשיבה על פרטים, על אחסון ועל פונקציונליות

עיצוב דירות

בלי לעגל פינות: דירה ששמה דגש על כל פרט ופרט


הלקוחה ביקשה דירה מיוחדת, יוקרתית ועדינה – וזה בדיוק מה שהיא קיבלה. עם שילוב נכון של צבעים, חומרים ואלמנטים דקורטיביים, הדירה הזאת ברמת השרון משדרת מודרניות מוקפדת

תגובות

Peculiar article, exactly what I wanted to find.|

כתיבת תגובה