כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב דירות  //  קו של ניקיון

קו של ניקיון

מערכת של עמודים וקורות, שהכתיבה את חלוקת החלל בדירה תל אביבית, נצבעה באדום עז ונהפכה ליתרון עיצובי

מאת: אודית לורן בלקין צילום:


דירתם של שרית ואריה, זוג צעיר בתחילת דרכו, מעידה שתקציב מוגבל אינו בהכרח מכשול. הבנה מלאה בין בני הזוג למעצבות דירתם בנוגע לתוכנית וחישוב נכון של שלבי התכנון והביצוע הביאו לתוצאה מרשימה על אף הבעיות התקציביות. מה שלא הושלם עד כה יושלם בשלב הבא. 

מעצבות הפנים, אלינור אבני ומירי גינזבורג, חילקו מחדש את החלל בקו נקי האופייני לעבודותיהן. "מכיוון שאנו עובדות על כל פרויקט כמכלול, חשוב שהלקוחות יהיו מעורבים בתכנון הפרוגרמה והרכבתה", אומרות אבני וגינזבורג. "הלקוחות הם אלו שחיים בחלל המחודש ולכן עלינו לוודא שאנו מבינות מהו סגנון חייהם, מה נוח להם ומה מתאים להם מבחינה פונקציונלית".
 
כתוצאה מהשינוי, זוכה כל אחד מהחללים החדשים באור טבעי ונהנה מיופיו של עץ הסיגלון שכמו מכניס את הטבע פנימה ומקשט את הדירה בפריחתו
 
דירת 70 מ"ר תל אביבית טיפוסית, שבה נוצל חלק גדול מהחלל למרפסות גדולות שלצדן חדרים קטנים (כנהוג בזמנו), נהפכה איפוא לחלל בעל מראה מודרני, פתוח ונקי. הדרישות להוסיף חדר שינה ולשלב מטבח פתוח עם חלל האירוח המרכזי הביאו ליצירת תוכנית נטולת עודפים ועומס. הסלון, המטבח והאמבטיה שכמו היו כלואים בלב הדירה זכו למקום של כבוד בתוכנית החדשה. כל הקירות (חוץ מחדר אחד) נשברו והוויתור על המרפסות פינה שטח, בין היתר, לחדר הנוסף. כתוצאה מהשינוי, זוכה כל אחד מהחללים החדשים באור טבעי ונהנה מיופיו של עץ הסיגלון שכמו מכניס את הטבע פנימה ומקשט את הדירה בפריחתו.
 
כמעט בכל פינה בדירה, משפחתית או פרטית, מורגשת תנועתיות וזרימה הודות לשתילת רמזים למה שצפוי בחלל הבא. הדבר בולט במיוחד בהכוונת התנועה מדלת הכניסה לסלון. ההטיה האלכסונית של קו המסדרון וקו ההפרדה (שמקביל לו) בין המטבח לסלון יוצרים הפניה אינסטינקטיבית לעבר החלל הציבורי המרוחק מהכניסה (בניגוד למקובל).
 
כדי לשוות לדירה מראה פתוח ונקי, בחרו המעצבות להשתמש בחומרים בסיסיים (בחלקם אף חשופים) באותה סקאלת צבעים רגועה, בטונים שונים
 
מערכת העמודים והקורות אמנם הכתיבה את החלוקה לחללים, אך גם נוצלה כיתרון עיצובי המדגיש את הקונסטרוקציה: היא נצבעה בצבע שמן אדום עז. המשכיותה של המערכת, אם ברמז ואם בגלוי, בקווים אופקיים ואנכיים, נראית בחדר השינה הראשי, במסדרון ובחדר השירותים.  
 
כדי לשוות לדירה מראה פתוח ונקי, בחרו המעצבות להשתמש בחומרים בסיסיים (בחלקם אף חשופים) באותה סקאלת צבעים רגועה, בטונים שונים. רצפת הגלריה (עץ הדעת), בחלל הציבורי ובחדרי השינה, עשויה קורות עץ מלא שנצבעו במקום בבייץ כהה ובשכבות לק, מה שמקנה לה מראה לא לגמרי מהוקצע שישתנה עם הזמן. חלון הוויטרינה הגדול והגן הנשקף ממנו כמו משמשים תפאורה משתנה הפוטרת את בעלי הבית מקישוט יתר של חלל המגורים. שידת גבס, שעיצובה הוא תולדה של צורך פונקציונלי, אינה נתפשת כפריט ריהוט נפרד אלא היא חלק אינטגרלי מהחלל. המגרעת בשידה, שאותה משלימה העין בעזרת העמוד הניצב לפניה, היא דוגמה למשחקי הצורות הגיאומטריות המשדרים פשטות וניקיון. 
 
מראה רומנטי במיוחד נחשף בחדר השינה הראשי, שם נגלית מערכת העמודים והקורות האדומים במלוא תפארתה. אחד מעמודי הקונסטרוקציה מצוי במסדרון, סמוך לכניסה לחדר, ורמז לו מופיע בצדו הפנימי של החדר, במגרעת בקיר, שנוצלה להנחת גוף תאורה נסתר השוטף את החדר באור אדמדם רך
 
חומרים בעלי אופי תעשייתי וסטרילי יותר נבחרו למטבח. פסיפס אפור עשוי גרניט פורצלן מדגיש את התיחום בין הסלון למטבח במישור הרצפה. אותו פסיפס חוזר על עצמו בחיפוי הקיר הקטן שמעל הכיור הפונה לסלון והקיר שמעל אזור הבישול. שילוב נכון של מטבח "רדי-מייד" בגוון לבן יחד עם משטח עבודה, מדפים ופינת אוכל עשויה נירוסטה שהוזמנה לפי מידה – יצר פינה פתוחה, נעימה לישיבה ונוחה לבישול. 
 
מראה רומנטי במיוחד נחשף בחדר השינה הראשי, שם נגלית מערכת העמודים והקורות האדומים במלוא תפארתה. אחד מעמודי הקונסטרוקציה מצוי במסדרון, סמוך לכניסה לחדר, ורמז לו מופיע בצדו הפנימי של החדר, במגרעת בקיר, שנוצלה להנחת גוף תאורה נסתר השוטף את החדר באור אדמדם רך. גופי תאורה נוספים לצדי המיטה שולבו בעמודי גבס שנצבעו בגוון חול. כמו בחלל הציבורי, גם כאן יש מדפי גבס, הפעם משולשים בשל סטייתו האלכסונית של המסדרון. 
 
תפישה גרפית של קווים אופקיים מול קווים אנכיים ניכרת גם בחדר הרחצה. מערכת פשוטה של מדפים עשויה בטון חשוף שעליה מונח כיור מלבני לבן מדגישה את השימוש בחומרים ראשוניים. רצפת החדר עשויה אף היא בטון יצוק שעליו שכבת אפוקסי בגוון ירוק זית אפור. מאחורי הכיור, מופרדת בקיר זכוכית שקוף שכמו בא להחליף את המראה המתבקשת, המקלחת המצופה פסיפס לבן שבה ספסל ישיבה המשמש בעיקר להנחת חפצים נלווים; אפשר לשבת עליו, להירגע ולהשקיף על הנוף.

עוד בנושא

עיצוב דירות

נתונה לשינוי: דירת קבלן שקיבלה מראה חדש


איך הופכים דירת קבלן סטנדרטית לבית ייחודי שמותאם בדיוק לצרכים של בעליו? – בשתי מילים: שינויי דיירים

עיצוב דירות

טודו בום: דירת יוקרה בלב ברזיל


בלב קומפלקס ייחודי באחת השכונות השמחות בסאו פאולו, נמצאת דירת יוקרה שמצליחה לחבר בין עיצוב עדכני למורשת מקומית

עיצוב דירות

ד"ש מהמאה ה-16– עיצוב דירה עתיקה בצרפת


עם מספר חומרים נבחרים ופלטת צבעים מצומצמת, הדירה העתיקה הזאת שומרת על מראה גולמי ומאפשרת התבוננות פנימית שקטה

עיצוב דירות

עולה קומה: דירת דופלקס בעיצוב הרמוני


עם דיירים נחושים, מעצבת יצירתית ומספר חודשי שיפוץ, דירת הדופלקס הישנה הפכה למרחב מחייה נעים ורגוע במיוחד

תגובות

כתיבת תגובה