כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(2) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(17338) "


הדיירים: זוג צעיר בתחילת שנות ה-30
המקום: שכונת גני סביון, אור יהודה
השטח: קומת קרקע 40 מ"ר, קומת גלריה 22 מ"ר, סה"כ 62 מ"ר

תקציב: 70,000 שקלים

עיצוב פנים ותכנון: אדריכלית יוליאנה ריסקוף

 



כשהאדריכלית נכנסה בפעם הראשונה לדירת הדופלקס בשכונת גני סביון שביקשו בני הבית לרכוש, היא קצת התקשתה לעכל את מה שראתה. המבנה שבו שכנה הדירה התאפיין בדירות ארוכות באורך של 11 מטרים – סוג של "רכבות" ארוכות עם רוחב מקסימלי של 3.30 מטרים בלבד.


בדירה המיועדת לרכישה לא נעשה שיפוץ כלשהו במשך יותר מ-35 שנה, והיא התאפיינה בחללים מוארכים מאוד וחשוכים עם תקרות נמוכות ואוויר עומד. הקירות היו מחופי טפטים חומים ובלויים, בכל חללי הדירה היה גיבוב חפצים האחד על השני, כדוגמת 10 שעוני קוקיה רק בסלון עצמו, ועוד רשימה ארוכה של אלמנטים שגרמו לחלל הגם ככה מאוד בעייתי להיראות קטן ומחניק. למרות זאת, ככל ששהתה האדריכלית בחלל הדירה, עיניה "התרגלו" לחשיכה והיא החלה לראות את האור שבקצה המנהרה.


מראה הרחוב (צילום: יוליאנה ריסקוף)




היה ברור שבבסיס השכונה הזו יש קונספט ייחודי שמאפיין אותה ומייחד אותה, ולכן החליטה המעצבת לבדוק את רקע הפרוייקט ואת האדריכל שתכנן אותו. התברר שהשכונה תוכננה בתחילת שנות ה-70 על ידי אדריכל מהפכן – ישראל גודוביץ' – אשר בזמנו הגה רעיון ייחודי כפתרון לסוגיית דיור בר השגה, שגם אז כנראה היה הנושא החם בראש סדר היום הציבורי. הצעתו היתה לבנות במימון ממשלתי "בתי מעטפת" מבטון שבהם כל אדם יבנה את ביתו בעצמו, לפי יכולותיו הכלכליות ולפי צרכיו הדינמיים והמשתנים עם השנים, על בסיס סטרוקטורה בסיסית קיימת. גודוביץ' זיהה את הכמיהה של האנשים למגורים צמודי קרקע ולכל יחידת מעטפת בטון ששימשה כדירה, הצמיד חצר קדמית קטנה – מעין מבואה לדירה. בקצה השני של קומת המגורים הוסיף חצר אחורית ארוכה, מה שמפצה על רוחבה הצר. כל מעטפות הבטון הודבקו אחת לשניה בשתי שורות בהסטה קלה, מה שיצר מבנה בעל חצר פנימית קהילתית משותפת.



הרחוב בו ממוקמת הדירה (צילום: יוליאנה ריסקוף)


קהל היעד של השכונה היה במקור זוגות צעירים בעלי אמצעים מצומצמים שיכלו לרכוש במחיר מינימום מעטפת בטון כזו, אבל כשהחלום היפה של דיור בר השגה פגש את המציאות, הפרוייקט קיבל תפנית חדשה: לאחר שמסגרות הבטון הללו נבנו באחת משכונות אור יהודה, נרכשו רק מעטות מהן ורובן עמדו ריקות ללא דיירים. כנראה בגלל חוסר שיווק מתאים, עתודת הקרקע הלא מתאימה שהוקצתה לרעיון, או שפשוט היה קשה לאנשים לעכל רעיונות אוונגארדים והם העדיפו ללכת על המוכר והבטוח. לאחר נתוני המכירות המאכזבים, הפרוייקט כולו נמכר לאחים גינדי שבנו את פנים כל המסגרות במלואן, ומיתגו את הפרוייקט כשכונת קוטג'ים צמודי קרקע יוקרתיים למשפחות בורגניות. וכך, עם השיווק הנכון, ולמרות שהמחירים היו פי חמישה מהמחירים המקוריים, כל הדירות בפרוייקט נחטפו במהרה על ידי משפחות בורגניות מבוססות, ללא זכר לאוכלוסיית הזוגות הצעירים. עם הזמן עזבו ברובן המשפחות הבורגניות, וכל הפרוייקט נותר במצב מוזנח עם דירות צפופות ותכנון ועיצוב פנים הלוקים בחסר. אלא שדווקא עכשיו זוגות צעירים כן יכולים להרשות לעצמם לממש את חלום הדירה המגניבה במקום מרכזי ואסטרטגי.




שורה של בתי מעטפת (צילום: יוליאנה ריסקוף)




במימדים צרים במיוחד (צילום: יוליאנה ריסקוף)


ריצוף וחיפוי: לכל העסקים ובעלי המקצוע
צבעים וטפטים: לכל העסקים ובעלי המקצוע

 

זה בדיוק מה שקרה כאן, כשהגיע זוג צעיר שביקש לעצב דירה שתהיה סוג של יצירת חלום הבית הפרטי הקטן עם גינה קומפקטית אך נעימה ומתאימה לאירוח, ויצירת חללים צעירים בחללים הארוכים תוך שימוש בתקציב מוגבל ביותר. כך, הוחלט ליצור חלל נקי וכמה שיותר מאוורר ומואר ליצירת אשליה שהוא גדול ורחב יותר.



כל המבנה כולו גשר צר מאוד


בסלון הותקן אח שהפך לדקורטיבי בצורתו האותנטית כדי שישמש נקודת פוקוס שתופסת את העין ברגע שנכנסים לדירה והלבנים הכהות סביבו נצבעו בצבע קרם בהיר. לאשליית רוחב יותר גדולה בסלון, הותקנו מראות אורכיות בצורה א-סימטרית מעל ספת הישיבה ועל קיר הטלוויזיה הותקן מידוף אורכי ברוחבים משתנים אשר תוכנן כמערכת אחת עם המראות האורכיות שממול.




הסלון החדש
 


בצבע קרם בהיר


האח כנקודת פוקוס דקורטיבית


מראות ארוכות וא-סימטריות מימין
 

המטבח תוכנן כחדר נפרד הכולל פינת אוכל לאירוח מצומצם, וגם חלל הגינה רוצף מחדש ובו אפשרות לאירוח נרחב יותר באווירה אינטימית וחמימה. הושם דגש על שילוב בין ריהוט בתקציב נמוך תוך שילוב אלמנטים יקרים יותר שנותנים אופי יותר יוקרתי לכל המכלול העיצובי.




המטבח החדש


המרפסת

 

הקומה השניה, שהיתה בנויה כולה, הפכה לקומת גלריה, מה שנתן אפשרות לתכנן חלל משרדי בגודל של חצי חדר המשקיף על כל הסלון. כל הטפטים החומים הוסרו וקירות הבית נצבעו בגוון קרם בהיר.




חדר העבודה




חדר השינה החדש


חדר רחצה


חדר הרחצה
 

בקומת הקרקע הוחלפה קרמיקת הרצפה הכהה לאריחי גרניט פורצלן 60X60 בהירים, ובכל קומת הגלריה הותקן פרקט למינציה בגווני עץ אלון. כמו כן, הותקן גרם מדרגות צר מברזל ועליו מדרכי עץ מלא בגווני עץ אלון, מה שיצר תחושת ריחוף קלה ואשליית מרחב גדול יותר במעבר מהסלון למטבח. לקומת הגלריה הוזמנו מעקות ברזל שנצבעו בצבע קרם בהיר. צבעוניות וחומריות הדירה כולה כוללת משחק בין צבעים בהירים-נקיים, עץ בגוון אלון חמים ופרצי צבעוניות בגווני אדום וירוק שמחיים את החלל והנותנים לו תחושה צעירה, רעננה, ומסוגננת שמשקפת את אופיים של דיירי הבית ואת העדפותיהם האישיות.




גרם המדרגות החדש
תוכניות הדירה


רשימת ספקים חלקית:

איקאה

סופרקרמיק

Wind&Water

MyHomePage

הביטאט

 


עוד דירות מעוצבות:

דרמה מעבר לפינה: עיצוב צבעוני לדירה בפתח תקווה 

פיאסטה מקסיקנית: הצצה לדירה קטנה וחדשה בפלורנטין  

מוכרחים קצת צבע בעיניים: הצצה לפנטהאוז בפתח תקווה   

 

" ["image"]=> string(120) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/עיצוב דירות/נווה סביון/553.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(120) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/עיצוב דירות/נווה סביון/403.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } }

עיצוב דירות  //  רכבת לילה לאור יהודה: הדירה הארוכה והצרה ששדרגה את השכונה

רכבת לילה לאור יהודה: הדירה הארוכה והצרה ששדרגה את השכונה

בשכונה עם סיפור אדריכלי מיוחד של דיור בר השגה משנות השבעים תוכננה דירה שיוצקת למקום סיפור חדש לחלוטין

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:



הדיירים: זוג צעיר בתחילת שנות ה-30
המקום: שכונת גני סביון, אור יהודה
השטח: קומת קרקע 40 מ"ר, קומת גלריה 22 מ"ר, סה"כ 62 מ"ר

תקציב: 70,000 שקלים

עיצוב פנים ותכנון: אדריכלית יוליאנה ריסקוף

 



כשהאדריכלית נכנסה בפעם הראשונה לדירת הדופלקס בשכונת גני סביון שביקשו בני הבית לרכוש, היא קצת התקשתה לעכל את מה שראתה. המבנה שבו שכנה הדירה התאפיין בדירות ארוכות באורך של 11 מטרים – סוג של "רכבות" ארוכות עם רוחב מקסימלי של 3.30 מטרים בלבד.


בדירה המיועדת לרכישה לא נעשה שיפוץ כלשהו במשך יותר מ-35 שנה, והיא התאפיינה בחללים מוארכים מאוד וחשוכים עם תקרות נמוכות ואוויר עומד. הקירות היו מחופי טפטים חומים ובלויים, בכל חללי הדירה היה גיבוב חפצים האחד על השני, כדוגמת 10 שעוני קוקיה רק בסלון עצמו, ועוד רשימה ארוכה של אלמנטים שגרמו לחלל הגם ככה מאוד בעייתי להיראות קטן ומחניק. למרות זאת, ככל ששהתה האדריכלית בחלל הדירה, עיניה "התרגלו" לחשיכה והיא החלה לראות את האור שבקצה המנהרה.


מראה הרחוב (צילום: יוליאנה ריסקוף)




היה ברור שבבסיס השכונה הזו יש קונספט ייחודי שמאפיין אותה ומייחד אותה, ולכן החליטה המעצבת לבדוק את רקע הפרוייקט ואת האדריכל שתכנן אותו. התברר שהשכונה תוכננה בתחילת שנות ה-70 על ידי אדריכל מהפכן – ישראל גודוביץ' – אשר בזמנו הגה רעיון ייחודי כפתרון לסוגיית דיור בר השגה, שגם אז כנראה היה הנושא החם בראש סדר היום הציבורי. הצעתו היתה לבנות במימון ממשלתי "בתי מעטפת" מבטון שבהם כל אדם יבנה את ביתו בעצמו, לפי יכולותיו הכלכליות ולפי צרכיו הדינמיים והמשתנים עם השנים, על בסיס סטרוקטורה בסיסית קיימת. גודוביץ' זיהה את הכמיהה של האנשים למגורים צמודי קרקע ולכל יחידת מעטפת בטון ששימשה כדירה, הצמיד חצר קדמית קטנה – מעין מבואה לדירה. בקצה השני של קומת המגורים הוסיף חצר אחורית ארוכה, מה שמפצה על רוחבה הצר. כל מעטפות הבטון הודבקו אחת לשניה בשתי שורות בהסטה קלה, מה שיצר מבנה בעל חצר פנימית קהילתית משותפת.



הרחוב בו ממוקמת הדירה (צילום: יוליאנה ריסקוף)


קהל היעד של השכונה היה במקור זוגות צעירים בעלי אמצעים מצומצמים שיכלו לרכוש במחיר מינימום מעטפת בטון כזו, אבל כשהחלום היפה של דיור בר השגה פגש את המציאות, הפרוייקט קיבל תפנית חדשה: לאחר שמסגרות הבטון הללו נבנו באחת משכונות אור יהודה, נרכשו רק מעטות מהן ורובן עמדו ריקות ללא דיירים. כנראה בגלל חוסר שיווק מתאים, עתודת הקרקע הלא מתאימה שהוקצתה לרעיון, או שפשוט היה קשה לאנשים לעכל רעיונות אוונגארדים והם העדיפו ללכת על המוכר והבטוח. לאחר נתוני המכירות המאכזבים, הפרוייקט כולו נמכר לאחים גינדי שבנו את פנים כל המסגרות במלואן, ומיתגו את הפרוייקט כשכונת קוטג'ים צמודי קרקע יוקרתיים למשפחות בורגניות. וכך, עם השיווק הנכון, ולמרות שהמחירים היו פי חמישה מהמחירים המקוריים, כל הדירות בפרוייקט נחטפו במהרה על ידי משפחות בורגניות מבוססות, ללא זכר לאוכלוסיית הזוגות הצעירים. עם הזמן עזבו ברובן המשפחות הבורגניות, וכל הפרוייקט נותר במצב מוזנח עם דירות צפופות ותכנון ועיצוב פנים הלוקים בחסר. אלא שדווקא עכשיו זוגות צעירים כן יכולים להרשות לעצמם לממש את חלום הדירה המגניבה במקום מרכזי ואסטרטגי.




שורה של בתי מעטפת (צילום: יוליאנה ריסקוף)




במימדים צרים במיוחד (צילום: יוליאנה ריסקוף)


ריצוף וחיפוי: לכל העסקים ובעלי המקצוע
צבעים וטפטים: לכל העסקים ובעלי המקצוע

 

זה בדיוק מה שקרה כאן, כשהגיע זוג צעיר שביקש לעצב דירה שתהיה סוג של יצירת חלום הבית הפרטי הקטן עם גינה קומפקטית אך נעימה ומתאימה לאירוח, ויצירת חללים צעירים בחללים הארוכים תוך שימוש בתקציב מוגבל ביותר. כך, הוחלט ליצור חלל נקי וכמה שיותר מאוורר ומואר ליצירת אשליה שהוא גדול ורחב יותר.



כל המבנה כולו גשר צר מאוד


בסלון הותקן אח שהפך לדקורטיבי בצורתו האותנטית כדי שישמש נקודת פוקוס שתופסת את העין ברגע שנכנסים לדירה והלבנים הכהות סביבו נצבעו בצבע קרם בהיר. לאשליית רוחב יותר גדולה בסלון, הותקנו מראות אורכיות בצורה א-סימטרית מעל ספת הישיבה ועל קיר הטלוויזיה הותקן מידוף אורכי ברוחבים משתנים אשר תוכנן כמערכת אחת עם המראות האורכיות שממול.




הסלון החדש
 


בצבע קרם בהיר


האח כנקודת פוקוס דקורטיבית


מראות ארוכות וא-סימטריות מימין
 

המטבח תוכנן כחדר נפרד הכולל פינת אוכל לאירוח מצומצם, וגם חלל הגינה רוצף מחדש ובו אפשרות לאירוח נרחב יותר באווירה אינטימית וחמימה. הושם דגש על שילוב בין ריהוט בתקציב נמוך תוך שילוב אלמנטים יקרים יותר שנותנים אופי יותר יוקרתי לכל המכלול העיצובי.




המטבח החדש


המרפסת

 

הקומה השניה, שהיתה בנויה כולה, הפכה לקומת גלריה, מה שנתן אפשרות לתכנן חלל משרדי בגודל של חצי חדר המשקיף על כל הסלון. כל הטפטים החומים הוסרו וקירות הבית נצבעו בגוון קרם בהיר.




חדר העבודה




חדר השינה החדש


חדר רחצה


חדר הרחצה
 

בקומת הקרקע הוחלפה קרמיקת הרצפה הכהה לאריחי גרניט פורצלן 60X60 בהירים, ובכל קומת הגלריה הותקן פרקט למינציה בגווני עץ אלון. כמו כן, הותקן גרם מדרגות צר מברזל ועליו מדרכי עץ מלא בגווני עץ אלון, מה שיצר תחושת ריחוף קלה ואשליית מרחב גדול יותר במעבר מהסלון למטבח. לקומת הגלריה הוזמנו מעקות ברזל שנצבעו בצבע קרם בהיר. צבעוניות וחומריות הדירה כולה כוללת משחק בין צבעים בהירים-נקיים, עץ בגוון אלון חמים ופרצי צבעוניות בגווני אדום וירוק שמחיים את החלל והנותנים לו תחושה צעירה, רעננה, ומסוגננת שמשקפת את אופיים של דיירי הבית ואת העדפותיהם האישיות.




גרם המדרגות החדש
תוכניות הדירה


רשימת ספקים חלקית:

איקאה

סופרקרמיק

Wind&Water

MyHomePage

הביטאט

 


עוד דירות מעוצבות:

דרמה מעבר לפינה: עיצוב צבעוני לדירה בפתח תקווה 

פיאסטה מקסיקנית: הצצה לדירה קטנה וחדשה בפלורנטין  

מוכרחים קצת צבע בעיניים: הצצה לפנטהאוז בפתח תקווה   

 

עוד בנושא

עיצוב דירות

דירת הפנטהאוז שהביאה את ברנינג מן לתל אביב


מה קורה כשמשלבים בין פסטיבל הברנינג מן המדברי לאמנות הפופ הצבעונית? דירת הפנטהאוז הזאת תגלה לכם את התשובה

עיצוב דירות

סגנון על זמני ושיק איטלקי בלב באר שבע


עם כל הכבוד לטרנדים חולפים, עיצוב מדויק וסגנון על זמני הם אלה שיוכיחו את עצמם לאורך שנים. ביקור בדירת קבלן אחרת

עיצוב דירות

מוכנה לכל תרחיש – דירת רווק שמתאימה גם למשפחה


גבר גרוש ביקש דירה בסגנון קלאסי שתתאים לו כרווק אבל תשמש גם את המשפחה שלו. הפתרון היצירתי שהמעצבת מצאה הוא דירה שמחולקת לשתי יחידות נפרדות

עיצוב דירות

דירת גן כפרית באמצע העיר


בין בתי הקפה והחנויות של גבעתיים, נמצאת דירת הגן החמימה הזאת, שמעניקה שקט אמיתי מהעיר ומרעשי היומיום

תגובות

כתיבת תגובה