כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(2) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(11556) "

                                                       

לרוב התכנון המקורי של דירה לא יכול להתאים לצרכים המשתנים של משפחה שחיה בה לאורך שנים ולכן יש צורך לבצע התאמות כל מספר שנים כדי לאפשר נוחות מקסימלית. במקרה של המשפחה אותה אנו מבקרים היום, דירתם לא התאימה לצרכים שלהם כיום, כשילדי המשפחה מתבגרים וצריכים יותר פרטיות ונוחות. 

לסיור בתמונות בכל חדרי הבית דפדפו:

עוד דירות מעוצבות בתל אביב:
דירה צבעונית במרכז תל אביב
מודרנית בטעם של פעם
צבעוניות משפחתית מעוצבת

החללים המקוריים של הדירה היו קטנים, סגורים וחשוכים, הכל היה מיושן ולא הייתה שום פינת משפחה בה יכלו כולם לבלות יחד. המטרה של השיפוץ הייתה ליצור פינות אישיות ונוחות לכל אחד מבני המשפחה, לפתוח את החלל הציבורי שהיה בעבר מחולק וחשוך, לבנות מטבח חדש ופתוח, לשנות את התוכנית של המקלחות הישנות, ליצור סוויטת הורים ואזור שיתאים לשימוש של כל המשפחה ולסיכום, לשנות לחלוטין את התוכנית המקורית של הדירה כדי להתאים לצרכים החדשים. על מנת לבצע את העבודה המשפחה פנתה לאדריכליות מיכל עצמון-ספיר ופולי חיל-מטיאוויס. 


שיפוץ בעקבות שינויי גיל הדיירים


החלל המרכזי אחרי השיפוץ


הסלון לפני השיפוץ

נקודת ההתחלה לשיפוץ הייתה פתיחתו של המטבח הסגור ליצירת חלל ציבורי פתוח ומאוורר, המטבח החדש נבנה מפורמייקה לבנה עם ידיות אינטגרליות והוא משלב קלאפה עליונה המחופה בזכוכית שחורה מעוטרת ואי מרכזי המשלב אחסון וישיבה. לאחר השיפוץ המטבח הפך ללב הבית והוא מקום המפגש של בני המשפחה.

 


חלל ציבורי פתוח ומאוורר

רוצים בית מעוצב?

אדריכלים: לכל העסקים ובעלי המקצוע

מערכות ישיבה: לכל העסקים ובעלי המקצוע



אי המטבח

החלק הדומיננטי במטבח הוא קיר גבס נמוך בצבע סגול לו יש מספר שימושים העוזרים להגדיר את החלל וליצור תחושה של גודל. הקיר עוזר להגדיר את הכניסה לבית, את אזור המבואה ואת פינת העבודה הנמצאת מאחוריו, בחלקו של המטבח הקיר תוחם את המקרר ואת ארון האחסון. בנוסף הקיר מתפקד כאלמנט דקורטיבי בעל נוכחות רבה בגלל השימוש בסגול, צבע זה נבחר כדי לשבור את הנוכחות של הגוונים האפורים בחלל, מפני שהוא צבע אהוב על בני המשפחה ומפני שהוא דומיננטי אך בכל זאת נעים. בנוסף, חלקו העליון של הקיר כולל תאורה המאירה את התקרה ועוזרת ליצור תחושה של חלל מרווח יותר.


אלמנט דקורטיבי בעל נוכחות רבה. קיר הגבס הסגול.

פינת העבודה ממוקמת באזור הכניסה לבית והיא מופרדת משאר החלל הציבורי על ידי הקיר הסגול, אבל מפני שהוא אינו מגיע עד התקרה ישנה אווירה של חלל המשכי, בנוסף, המדפים התוחמים את הקיר מכיוון המטבח מאפשרים מחיצה מאווררת העוזרת להמשיך את ההפרדה העדינה בין החלקים השונים. לריצוף הדירה נבחרו אריחי גרניט פורצלן בגוון אפור בגודל 60X60, הנישות הבנויות חופו בטיח מינרלי בגוון אפור והרהיטים והאביזרים משלבים גווני אפור, שחור, לבן ומספר נגיעות של רהיטי עץ. 


הרהיטים והאביזרים משלבים גווני אפור, שחור, לבן 

על מנת להגדיל את חדרי הילדים הוקטן המסדרון המוביל לחדרים ונשאר רק אזור מבואה קטן המוקף דלתות מכל הכיוונים המובילות לחדרי השינה של הילדים ולחדר האמבטיה הכללי. 


חדר האמבטיה הכללי

כדי ליצור את סוויטת ההורים שלא הייתה קיימת בעבר הוחלט להעביר את דלת הכניסה מהמסדרון הכללי לאזור הציבורי של הבית, בקצה הסלון. דלת הכניסה לחדר השינה נבחרה באותו הסגנון של הויטרינה כדי ליצור אחידות וכדי לטשטש את העובדה שזאת דלת כניסה לחדר פנימי, באותו הזמן דלת זו גם יוצרת הפרדה בין הסלון עצמו לאזור המרפסת הפנימית בה יש את הפסנתר ופינת ישיבה אלטרנטיבית. 


מבט מהמטבח לסלון


חדר השינה של ההורים

עוד דירות מעוצבות בתל אביב:
דירה צבעונית במרכז תל אביב
מודרנית בטעם של פעם
צבעוניות משפחתית מעוצבת
 
בשירותי הילדים נעשתה התאמה רבה כדי ליצור חדר נוח המשמש את שני המתבגרים, משטח הכיור עשוי משיש שחור והוא גדול במיוחד כדי לאפשר לכל אחד את המקום שלו. החדר כולו משלב חיפויי קיר לבנים ושחורים עם מראה גדולה המשקפת את אזור השירותים המחופה באריחי פסיפס בגווני שחור ולבן בדוגמה הדרגתית.


אריחי פסיפס בגווני שחור ולבן בדוגמה הדרגתית.. שירותי הילדים.
 
השינוי המחושב היטב בתוכנית הדירה יצר אפשרויות שימוש רבות המתאימות לאופי המשפחה כיום, בנוסף תוכנית זו מאפשרת להם לנצל את כל חללי הבית וגם יוצרת להם יותר הזדמנויות לבילוי משותף.   
 

 

" ["image"]=> string(130) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/עיצוב דירות/עצמון תל אביב/234azmon.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(130) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/עיצוב דירות/עצמון תל אביב/748azmon.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } }

עיצוב דירות  //  שיפוץ בתל אביב: בהתאמה לאופי המשפחה

שיפוץ בתל אביב: בהתאמה לאופי המשפחה

המטרה: שיפוץ שיכלול התאמה לאופי המשפחה כיום ולגילאי הילדים, ניצול של חללי הבית ויצירת הזדמנות לבילוי משפחתי משותף. התוצאה? מרשימה

מאת: בר אילוטוביץ צילום: שי אפשטיין


                                                       

לרוב התכנון המקורי של דירה לא יכול להתאים לצרכים המשתנים של משפחה שחיה בה לאורך שנים ולכן יש צורך לבצע התאמות כל מספר שנים כדי לאפשר נוחות מקסימלית. במקרה של המשפחה אותה אנו מבקרים היום, דירתם לא התאימה לצרכים שלהם כיום, כשילדי המשפחה מתבגרים וצריכים יותר פרטיות ונוחות. 

לסיור בתמונות בכל חדרי הבית דפדפו:

עוד דירות מעוצבות בתל אביב:
דירה צבעונית במרכז תל אביב
מודרנית בטעם של פעם
צבעוניות משפחתית מעוצבת

החללים המקוריים של הדירה היו קטנים, סגורים וחשוכים, הכל היה מיושן ולא הייתה שום פינת משפחה בה יכלו כולם לבלות יחד. המטרה של השיפוץ הייתה ליצור פינות אישיות ונוחות לכל אחד מבני המשפחה, לפתוח את החלל הציבורי שהיה בעבר מחולק וחשוך, לבנות מטבח חדש ופתוח, לשנות את התוכנית של המקלחות הישנות, ליצור סוויטת הורים ואזור שיתאים לשימוש של כל המשפחה ולסיכום, לשנות לחלוטין את התוכנית המקורית של הדירה כדי להתאים לצרכים החדשים. על מנת לבצע את העבודה המשפחה פנתה לאדריכליות מיכל עצמון-ספיר ופולי חיל-מטיאוויס. 


שיפוץ בעקבות שינויי גיל הדיירים


החלל המרכזי אחרי השיפוץ


הסלון לפני השיפוץ

נקודת ההתחלה לשיפוץ הייתה פתיחתו של המטבח הסגור ליצירת חלל ציבורי פתוח ומאוורר, המטבח החדש נבנה מפורמייקה לבנה עם ידיות אינטגרליות והוא משלב קלאפה עליונה המחופה בזכוכית שחורה מעוטרת ואי מרכזי המשלב אחסון וישיבה. לאחר השיפוץ המטבח הפך ללב הבית והוא מקום המפגש של בני המשפחה.

 


חלל ציבורי פתוח ומאוורר

רוצים בית מעוצב?

אדריכלים: לכל העסקים ובעלי המקצוע

מערכות ישיבה: לכל העסקים ובעלי המקצוע



אי המטבח

החלק הדומיננטי במטבח הוא קיר גבס נמוך בצבע סגול לו יש מספר שימושים העוזרים להגדיר את החלל וליצור תחושה של גודל. הקיר עוזר להגדיר את הכניסה לבית, את אזור המבואה ואת פינת העבודה הנמצאת מאחוריו, בחלקו של המטבח הקיר תוחם את המקרר ואת ארון האחסון. בנוסף הקיר מתפקד כאלמנט דקורטיבי בעל נוכחות רבה בגלל השימוש בסגול, צבע זה נבחר כדי לשבור את הנוכחות של הגוונים האפורים בחלל, מפני שהוא צבע אהוב על בני המשפחה ומפני שהוא דומיננטי אך בכל זאת נעים. בנוסף, חלקו העליון של הקיר כולל תאורה המאירה את התקרה ועוזרת ליצור תחושה של חלל מרווח יותר.


אלמנט דקורטיבי בעל נוכחות רבה. קיר הגבס הסגול.

פינת העבודה ממוקמת באזור הכניסה לבית והיא מופרדת משאר החלל הציבורי על ידי הקיר הסגול, אבל מפני שהוא אינו מגיע עד התקרה ישנה אווירה של חלל המשכי, בנוסף, המדפים התוחמים את הקיר מכיוון המטבח מאפשרים מחיצה מאווררת העוזרת להמשיך את ההפרדה העדינה בין החלקים השונים. לריצוף הדירה נבחרו אריחי גרניט פורצלן בגוון אפור בגודל 60X60, הנישות הבנויות חופו בטיח מינרלי בגוון אפור והרהיטים והאביזרים משלבים גווני אפור, שחור, לבן ומספר נגיעות של רהיטי עץ. 


הרהיטים והאביזרים משלבים גווני אפור, שחור, לבן 

על מנת להגדיל את חדרי הילדים הוקטן המסדרון המוביל לחדרים ונשאר רק אזור מבואה קטן המוקף דלתות מכל הכיוונים המובילות לחדרי השינה של הילדים ולחדר האמבטיה הכללי. 


חדר האמבטיה הכללי

כדי ליצור את סוויטת ההורים שלא הייתה קיימת בעבר הוחלט להעביר את דלת הכניסה מהמסדרון הכללי לאזור הציבורי של הבית, בקצה הסלון. דלת הכניסה לחדר השינה נבחרה באותו הסגנון של הויטרינה כדי ליצור אחידות וכדי לטשטש את העובדה שזאת דלת כניסה לחדר פנימי, באותו הזמן דלת זו גם יוצרת הפרדה בין הסלון עצמו לאזור המרפסת הפנימית בה יש את הפסנתר ופינת ישיבה אלטרנטיבית. 


מבט מהמטבח לסלון


חדר השינה של ההורים

עוד דירות מעוצבות בתל אביב:
דירה צבעונית במרכז תל אביב
מודרנית בטעם של פעם
צבעוניות משפחתית מעוצבת
 
בשירותי הילדים נעשתה התאמה רבה כדי ליצור חדר נוח המשמש את שני המתבגרים, משטח הכיור עשוי משיש שחור והוא גדול במיוחד כדי לאפשר לכל אחד את המקום שלו. החדר כולו משלב חיפויי קיר לבנים ושחורים עם מראה גדולה המשקפת את אזור השירותים המחופה באריחי פסיפס בגווני שחור ולבן בדוגמה הדרגתית.


אריחי פסיפס בגווני שחור ולבן בדוגמה הדרגתית.. שירותי הילדים.
 
השינוי המחושב היטב בתוכנית הדירה יצר אפשרויות שימוש רבות המתאימות לאופי המשפחה כיום, בנוסף תוכנית זו מאפשרת להם לנצל את כל חללי הבית וגם יוצרת להם יותר הזדמנויות לבילוי משותף.   
 

 

עוד בנושא

עיצוב דירות

מהפך בחודשיים: עיצוב מהיר לדירה משפחתית


אף מעצבת לא שוכחת את הדירה הראשונה שעיצבה - ולכן יעל שביט שמחה מאד לעצב דירה חדשה עבור המשפחה שאיתה התחילה את דרכה המקצועית. ההכרות המוקדמת גם אפשרה לה לבצע עיצוב מהיר ובחירות מדויקות ביותר

עיצוב דירות

לא בשביל כולם - בית עם אופי ייחודי


עם חלל משחקים צבעוני, אולפן מוזיקה מקצועי וספריה דומיננטית – דירת הקבלן השגרתית הפכה לבית עם אופי שלא רואים כל יום

עיצוב דירות

כמה נוח: בית פונקציונלי באווירה חמימה


הדיירים רק רצו לרענן מעט את המראה של הבית שלהם, אבל גלשו לשיפוץ כולל שבסיומו התקבל בית פונקציונלי בעיצוב מרהיב ומדויק

עיצוב דירות

הרבה מעבר לארונות – המעצבת ששמה את הנגרות במרכז


בזכות תכנון נגרות מדויק ובחירה מוקפדת של חומרים ורהיטים, מעצבת הפנים התאימה את דירת הפנטהאוז לדייריה החדשים

תגובות

כתיבת תגובה