כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב דירות  //  תל אביבית קטנה ומטריפה: לתכנן מחדש דירת 50 מ"ר

תל אביבית קטנה ומטריפה: לתכנן מחדש דירת 50 מ"ר

המטרה: לגרום לדירה קטנה וישנה להרגיש מרווחת ועכשווית, האתגר: שינוי חלוקת הדירה ומציאת פתרונות יצירתיים ויוצאי דופן, התוצאה: וואו. בואו לראות

מאת: ג'ו מ. גרינבאום צילום: עודד סמדר


הדיירים: דירה המיועדת להשכרה, כיום מתגורר בה זוג צעיר

המיקום: הצפון הישן של תל אביב

השטח: 45 מטר רבוע

אדריכל: אורי פלדמן

בעלי דירות רבים בתל אביב בחרו בעשור האחרון לחלק דירות גדולות לשתיים או לשלוש דירות קטנות יותר, הדירות התל אביביות המעטות שנבנו קטנות מראש נחשבות היום לפנינים נדירות בנוף המקומי ואדריכלים רבים נרגשים מן המחשבה על עבודה עם אחת כזו, כך הרגיש האדריכל אורי פלדמן כשהגיע לראשונה לדירה.



פנינים נדירות בנוף המקומי. דירות תל אביביות ישנות קטנות

בשנות ה-60, כשנבנה הנכס, דירות חולקו על פי סטנדרטים אחרים – מבואה קטנטנה המפרידה בין החוץ לפנים הדירה, מסדרון חשוך ומרפסת שירות היו האלמנטים האדריכליים החזקים בחלל, הבעיה היא שכיום אין להם הרבה מקום באורח חיינו. עיצוב הדירה מחדש הונע כולו מהמחשבה על הגדלת החלל וניצול מקסימאלי של כל ס"מ, תוכן הדירה רוקן כולו למעט עמוד קונסטרוקטיבי אחד במרכזו והבניה מחדש סבבה כולה סביב רעיון של מעין "
 "utility boxקופסא שימושית המכילה בתוכה את כל הפונקציות הנחוצות לבית ויוצרת גם את החלוקה לחללים נפרדים. 


הבנייה מחדש סבבה כולה סביב רעיון של מעין " "utility box

החלוקה שנוצרה בעצם גורמת לכל חדר לקבל קיר אחד לפחות מן הקופסא וכך נוצר מצב שמצידה האחד ישנה נישה לטלוויזיה בסלון, מצידה השני נישה עם ספריה לחדר השינה, ארונות קיר לשני החדרים ולבסוף יחידת מזגן מרכזית שמרושתת לכל החדרים מבלי להנמיך את התקרה בדירה.


מבט מהמטבח לחדר השינה

עם הכניסה לבית נחשף מיד הסלון הממשיך ישירות אל המטבח בתוכנית פתוחה. הסלון מרגיש ביתי ונעים למרות גודלו, הנישה לטלוויזיה חוסכת את הצורך בארונית או מזנון שהיו מקטינים עוד יותר את החלל, הספה האפורה אמנם מאיקאה אבל מרגישה וינטג', ולצידה כסא מקורי משנות ה-50 שאפילו לא עבר שיפוץ. בקצה הסלון, לצד חלון הכניסה נוצרה נישת מדפים מגבס שכל דייר עתידי יוכל למלא בתכנים האישיים שלו. 


הסלון מרגיש ביתי ונעים למרות גודלו



בין הסלון למטבח מפריד שולחן אוכל ממתכת בהזמנה אישית ובו מוטמעת פלטת פורניר אגוז, השולחן "רוכב" על האי הקטן בו נמצא המיקרוגל ועוד שטח אכסון, במקום ליצור את ההפרדה המגושמת של אי גדול ואטום בחלל, החללים שבין רגלי השולחן מעניקים אוויר ומושכים את העין ישירות אל ארונות המטבח בעיצובו של האדריכל, שצבועים בצבע "טיפאני" המוסיף קלילות לחלל כולו. בנוסף למוקד הצבעוני, הקווים הגיאומטריים שנוצרו מהווים מעין נקודות מבט חזקה לחלל כולו. הבחירה במיקום המבטח נעשה בשל החלון הרחב המשקיף אל הגינה ממנה נכנס הצבע הירוק אל תוך החלל.


בין הסלון למטבח מפריד שולחן אוכל ממתכת בהזמנה אישית

רוצים גם?
ריצוף מעוצב: לכל העסקים ובעלי המקצוע
חלונות רחבים: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 


ארונות המטבח צבועים בצבע "טיפאני" המוסיף קלילות לחלל כולו

חדר השינה קיבל תחושה של לופט בזכות שילוב רצפת הבטון המוחלק הפרושה על גבי כל הדירה וריהוט מינימאלי המרגיש מעט תעשייתי. מצידי המיטה ניתן למצוא שרפרף מתכת עתיק ומשטח עץ עליו מלופפת מנורת כבל עם נורת פחם. 




חדר השינה קיבל תחושה של לופט 

חדר העבודה הצמוד הוא בעל מימדים זהים לחדר השינה ובו שולטת תחושה של בית מלאכה בזכות שולחן משופץ משנות ה-60, לוח OSB (נסורת עץ דחוסה) אליו מחוברת מנורת קליפס ושרפרף מיוחד המשלב פלסטיק ועץ ועוצב על ידי מעצב צעיר בשם ינון רטיג.


בחדר העבודה שולטת תחושה של בית מלאכה

בחדר הרחצה הגדלת החלל נעשתה בעיקר בעזרת הצבע הלבן השולט, אריחי הקרמיקה השטוחים סודרו על מנת ליצור מראה של פסים לרוחב וגורמים לזרימה קבועה של העין. קיר הזכוכית של המקלחון לא קבל טיפולים או קישוט על מנת להעניק לו מראה נקי ומונומנטאלי. הכיור בעל זווית ושיפוע חד שעוצב על ידי האדריכל ביציקת קוריאן, נותר צף ללא ארונית תחתית ובכך נשמר שטח רצפה חשוף שגורם לתחושה של חלל גדול יותר.


בחדר הרחצה הגדלת החלל נעשתה בעיקר בעזרת הצבע הלבן השולט

האתגר לגרום לדירה קטנה ומיושנת להרגיש גדולה ועכשווית היה קו מנחה בעיצובה אשר פעיל את האדריכל למציאת פתרונות יצירתיים ויוצאי דופן שיחד יצרו דירה תל אביבית וצעירה אך עדיין ביתית ונגישה לאורך החלל כולו.
 





בעלי מקצוע:

נגרות: נגריית חמד

אלומיניום: (חלונות וזכוכית)  אלמוג כחול

עבודות גבס: ירון אפלבוים

שרפרף בחדר העבודה: InonRettig 

 

אהבתם? הנה עוד דירות קטנות ומעוצבות בתל אביב:

 

עוד בנושא

עיצוב דירות

דירתו של גרוש: עיצוב גברי בלב יפו


המעצבת נפגשה בבית קפה עם הלקוח שהתברר כאדם מלא בסטייל יחודי שמעוניין בדירה שתשקף את אופיו, היא מצידה קפצה על ההזדמנות להתנסות בעיצוב גברי ואותנטי שיתאים לסביבה היפואית

עיצוב דירות

טנגו של ישן וחדש: דירה קטנה לשימור בתל אביב


דירה קטנה בת 55 מ"ר בסך הכול ממתינה לדייריה בהגיעם לארץ מצרפת. הצבע הצהוב, השראה מבניין סמוך לשימור, הכתיב את שפת עיצוב הפנים

עיצוב דירות

אקווריום באמצע הסלון: מה שתכנון מבעוד מועד יכול לעשות


תכנון הדירה טרם תחילת בנייתה איפשר למעצבת להוסיף אלמנטים יחודיים, כמו אקווריום באמצע הסלון וליצור בית מיוחד במינו העונה על חלומן של בנות המשפחה

עיצוב דירות

פונקציונליות מסורתית: תכנון יעיל לשש נפשות


המעצבת תיכננה את הבית באופן בו גם משפחה עם ארבעה ילדים תוכל לשמור עליו מתוקתק ומעוצב לאורך זמן והכל על ידי חשיבה על פרטים, על אחסון ועל פונקציונליות

תגובות

כתיבת תגובה