בניין ודיור

עיצוב דירות  //  תל אביב – טקסס, תכנון בית נופש בשלט רחוק

תל אביב – טקסס, תכנון בית נופש בשלט רחוק

הזוג האמריקאי מגיע כמה פעמים בשנה לתל אביב ולכן ביקש מהמעצבת לתכנן עבורו דירת נופש ביתית ונעימה בה יוכלו לארח את המשפחה בעת ביקורם

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום: אלעד גונן


דיירים: זוג
מיקום: מגדלי YOO, תל אביב
שטח: 110 מ"ר
עיצוב פנים והום סטיילינג: איזבל עפרה ישי

החלל הציבורי תוכנן עם פלטת צבעים שתתאים לנוף הים

עוד בנושא

עיצוב דירות

פונקציונליות מסורתית: תכנון יעיל לשש נפשות


המעצבת תיכננה את הבית באופן בו גם משפחה עם ארבעה ילדים תוכל לשמור עליו מתוקתק ומעוצב לאורך זמן והכל על ידי חשיבה על פרטים, על אחסון ועל פונקציונליות

עיצוב דירות

בלי לעגל פינות: דירה ששמה דגש על כל פרט ופרט


הלקוחה ביקשה דירה מיוחדת, יוקרתית ועדינה – וזה בדיוק מה שהיא קיבלה. עם שילוב נכון של צבעים, חומרים ואלמנטים דקורטיביים, הדירה הזאת ברמת השרון משדרת מודרניות מוקפדת

עיצוב דירות

ניצול מקסימלי: דירת שלושה מפלסים ב-42 מ"ר


תכנון ועיצוב דירות קטנות מהווים אתגר לאדריכלים ולמעצבים בכל העולם. מה כדאי לנצל ועל מה חייבים לוותר. דוגמה לדירה קטנה שיש בה את כל הפונקציות הנדרשות הבאנו מטאיפאי, הבירה והעיר הגדולה ביותר בטאיוואן. האדריכל מצדו, לא היסס לחלוק אתנו את הלבטים שהיו לו ואיך הצליח לפתור אותם

עיצוב דירות

לעצב בשלט רחוק דירה על הנייר


לפני שנסעה המשפחה לרילוקיישן הם החליטו לקנות דירה על הנייר שתהיה מוכנה עם חזרתם. המעצבת קיבלה את האתגר לעצב דירה בשלט רחוק ותיכננה עבורם את בית חלומותיהם

הלקוחות, זוג אמריקאי מקסים מטקסס, אשר נוהג להגיע לארץ מספר פעמים בשנה, אוהבי ותומכי ישראל נלהבים, שילדיהם עזבו מזמן את הקן. הם ביקשו לעצב את דירתם כדירת נופש להם ולמשפחה שמגיעה לביקורים בארץ. הדירה, שהיתה קודרת ואפלה, שופצה בגוונים בהירים ובאווריריות והפכה למלאת אור, כפי שביקשו בעלי הדירה. 

הדיירים ביקשו גוונים בהירים ואווירה קלילה

האחסון אינו נדרש כי הדיירים מגיעים לחופשות לתקופות קצרות. בני הזוג ביקשו חדר שינה מפנק, עם מיטה גדולה במיוחד וכן, אמבטיה נפרדת, לכל אחד מהזוג. בנוסף, ביקשו חדר אורחים נעים לאירוח, זאת מכיוון שהם נוהגים לארח את המשפחה המורחבת (שגרה בארץ) בכל חגי ישראל כמו גם את ילדיהם מארה"ב. דירת הנופש הוסבה לדירה בעלת מטבח רחב, בעל שטחי איחסון רבים, הכולל מקרר יינות ושולחן אירוח גדול שיכול להיפתח.

הזוג מרבה לארח ולכן נבחרה פינת אוכל שיכולה לגדול

תהליך השיפוץ בוצע בשלט רחוק. ללא הגדרות עיצוביות מדויקות ומכתיבות. המעצבת קיבלה יד חופשית. הכלל המנחה היה יצירת דירה מפנקת, נעימה, אוורירית קלילה ולא עמוסה בריהוט. דירה שמתאימה לשהות בארץ או לאירוח של המשפחה המורחבת.

הדבר הבולט ביותר בו נתקלה המעצבת, בפעם הראשונה שנכנסה לדירה היה הנוף המרשים של השמים והים הכחול, הנגלה מכל חלונות הבית. העיצוב הישן היה קודר מאוד. הגוון השחור שלט בחללי הדירה עם ריהוט פרקט ווילונות שחורים. למרות כל זאת, זיהתה המעצבת את הפוטנציאל והיה ה ברור שתשתמש בגוון הכחול בעיצוב החדש. להשלמת פלטת הצבעים למראה קליל ואלגנטי, בחרה בגוונים ובחומרים משלימים של לבן, פליז (זהב) ועץ אבוני (עץ יחסית כהה), זאת כדי להוסיף חמימות מתבקשת לחלל. 

כיוון שאין צורך באחסון רק בדירה, הוחלט למעט בריהוט

בשיפוץ לא נשברו קירות. העיצוב התאים עצמו לחלוקה הבסיסית הקיימת, שהתאימה באופן מדוייק לדרישה. יחד עם זאת, משמעות החדרים הוגדרה מחדש ובהתאם לכך הועמדו הרהיטים. בשיפוץ נעשו שינויים בחשמל הבית והתאורה. המעצבת בחרה להתאים מערכת חשמל חכמה וכן בחרה ריהוט ונגרויות בהזמנה אישית ופרטי אומנות ואקססוריז המשלימים את הרעיון העיצובי באופן מלא.
ראשית הוגדר היעוד של החדרים. נעשה היפוך בין סוויטת ההורים המקורית לחדר שינה נוסף, שהיה חדר ילדים. זאת מכיוון שהחדר הנוסף היה צמוד לחדר ממ"ד, כך שניתן היה ליצור חדר ארונות לנוחיות בני הזוג. סוויטת ההורים המקורית, הפכה לחדר אורחים עבור האורחים המתחלפים.

בשיפוץ לא נשברו קירות, הוחלט להפוך את חדר הילדים לסוויטת ההורים

כידוע במגדלים העגולים, החלל הפנימי מכיל חיתוכים פנימיים, חיתוכים אלה עלולים להקשות על העמדה של הריהוט. בני הזוג ביקשו לא למקם טלוויזיה בסלון, כך שהמעצבת יכלה להשתמש בקיר הרחב בחלל על מנת להעמיד ספה ארוכה במיוחד, באורך של שלושה מטרים, שתשקיף לנוף ההיקפי מכל החלונות שבמעטפת המבנה. לצד הספה, מוקמו שולחנות קפה מפליז בשילוב זכוכית שנעשו בהזמנה אישית. בסלון מוקמו רמקולים שקועי תקרה, הנעלמים מהעין ומקושרים למערכת הטלוויזיה שבחדר שינה ומאפשרים השמעת מוסיקה משובחת בכל חלל הבית. לריהוט נבחר גוון לבן, בשילוב כורסאות אווריריות במיוחד מרטן, במטרה ליצור חלל קליל בו הריהוט אינו חוסם את הראות. את הגוון הכחול העמוק בחרה המעצבת לשלב באביזרים הנלווים. כריות הנוי מבד קטיפה כחול עמוק, אקססוריז על השולחנות וה'אינפיניטי' מזכוכית כחולה שקופה על שולחן האוכל. כמו כן, נבחר שטיח בגווני אפור וכחול עדין להשלמת התמונה הכוללת. גם לאמנות בחלל יש משקל בהעצמת גוונים אלו. כל החלל נעטף בווילונות לבנים וחצי שקופים, ליצירת מראה אחיד ורציף אשר יטשטש את פינות הקירות של המבנה העגול.

שילוב הפליז ועץ האבוני מחממים את החלל

מכיוון שהם לא גרים בארץ על בסיס קבוע אך נהנים לארח במהלך שהותם פה, הוחלט לתכנן במטבח אי גדול מאוד , המכיל מקום רב לאחסון, מקומות לישיבה בגובה בר ומשטח שיש בגובה אחיד. האי תוכנן כך שיוכל לשמש כבופה רחב ידיים או לארוחות קלילות של הזוג. מראה המטבח נקי ולא עמוס. כחובבי יין נוסף מקרר יינות לכיוון שולחן האוכל.

כורסא: סיאם

הכניסה לבית היתה קצת 'ערומה' וסתמית. המעצבת החליטה על סגירת שתיים מהנישות הקיימות בעבודת נגרות בהזמנה אישית. נישות אלה מכילות את כל מערכת החשמל והחשמל החכם בבית. את הנישה השלישית להפוך לבר משקאות עם גב מראה בעל מראה אלגנטי ויוקרתי. בחירת החומרים לחלל הציבורי נעשתה בהתאם לדלת הכניסה הקיימת. העץ הנבחר הוא  עץ אבוני עשיר למראה, המשדר חום ויוקרה, בשילוב דלתות מראה עבור הנישה האמצעית.

נישות הכניסה לבית נסגרו בנגרות מותאמת אישית

סוויטת ההורים, שהיתה במקור חדר הילדים, הפכה לחדר שינה מפנק, המשדר יוקרה מעודנת, "דרמה שקטה" עם המון נוחות ורכות. החדר כולל מיטה זוגית גדולה במיוחד, גב מיטה באורך ארבעה מטרים, עם תאורת אוירה ולד לקריאה ושידות משני צידי המיטה.
הקיר שממול חופה בעץ אלון במראה טבעי, התואם את הפרקט, בו שולבה שידה מרחפת למערכת האודיו וידיאו שהותקנה בחדר. לצד פינת ישיבה, בה ניתן לקרוא או לשתות כוס יין טובה, שולבו גם מראה וספריית אלכסונים, שהמעצבת אוהבת לשלב בחדרי שינה, אך הפעם בווריאציה קצת שונה ויותר קלילה.

סוויטת ההורים המפנקת הפכה דרמטית הודות לגב המיטה והתאורה

את התחושה הנינוחה בחדר השינה משלימה בחירת טקסטיל מדוייקת, המהווה שילוב אהוב במיוחד על המעצבת, של קטיפות רכות ונעימות למגע, יחד עם סאטן בצבעים תואמים. וילונות, כריות הנוי והכורסאות עשויות קטיפה.

הרהיט הייחודי מייחד את החדר, הוא דרמטי ועם זאת עוטף ומחבק

תהליך העבודה היה נעים בזכות בעלי הדירה, אנשים מקסימים שנתנו למעצבת יד לגמרי חופשית. רוב תהליך השיפוץ התנהל בשלט רחוק, בו נשלחו לבני הזוג אישורים, הזמנות ומצגות בחירה. במהלך ביקורים בארץ נהגו בני הזוג להפגש עם המעצבת לצורך עבודה מרוכזת וקבלת החלטות עניינית. את אתגר השיפוץ עברו כולם בצורה מיטבית, תוך שיתוף פעולה מצויין והרבה אמון. לבני הזוג, המגיעים לחופשות בדירתם החדשה, לא נותר אלא להתפעל, להתרגש וכמובן להנות.

חדר האמבטיה משדר אלגנטיות בגוונים בהירים בשילוב עם עץ האבוני

טיפ מהמעצבת: על מנת לעצב דירה שמתאימה ככפפה ללקוח, יש צורך להכיר אותו היטב ולשאול הרבה שאלות. גם מרחוק, כפי שהיה כאן, טקסס-ת"א. שיתוף פעולה מלא עם לקוחות מקסימים, מביא לתוצאות הרבה יותר טובות ומעניינות. חשוב לבטוח ולסמוך על איש המקצוע שבחרתם מכיוון שהוא רואה את התמונה הכללית בנוסף לכל הפרטים המתוכננים. כדאי לא ליפול לטרנדים מתחלפים אלא להיות נאמן לרצונותייך ולטעמך האישי כך שהדירה תהיה רלוונטית ופונקציונאלית תמיד. חשוב קודם כל להגדיר בדיוק את הצרכים, לעצמכם ולמעצב שתבחרו על מנת למקסם את הפוטנציאל של הדירה, שתענה במדויק לאורח החיים שלכם.

תגובות

נורית, הכל נמצא, תגללי מעט מטה.

תודה רבה דורון. שמחה שאהבת !

תודה רבה זהבה:) כל השטיחים בבית מג'וזפון שטיחים בהרצליה.

משום מה לא רואה את תמונות חדר השינה והאמבטיה???

דירה מקסימה. אהבתי את ההרמוניה שהעיצוב יוצר והשילוב של העץ.

בית מדהים מהיכן השטיח?

תודה רבה על המחמאה !! אשמח לעצב גם לך דירה יפה :)

עיצוב נהדר. שאפו למעצבת!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *