כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב דירות  //  תשכחו מהז'ורנלים – בית שמח ונוח למשפחה צעירה

תשכחו מהז'ורנלים – בית שמח ונוח למשפחה צעירה

עם רהיטים קלילים, מטבח צבעוני והרבה יצירות אמנות, המשפחה קיבלה בית שמח שמתאים בדיוק לאופי ולסגנון החיים שלה

מאת: מערכת בניין ודיור צילום: רן ארדה


הדיירים: זוג + 2
המיקום: רמת אביב
השטח: 155 מ"ר
עיצוב פנים וסטיילינג: זיו תדהר

יש פרויקטים שמתחילים מעיצוב המטבח, יש כאלה שנבנים סביב קיר הטלוויזיה, ויש אחרים שבהם החלל החשוב ביותר הוא חדר השינה. בדירה הזאת המיקוד היה לגמרי אחר, כי הדבר הראשון שעניין את הדיירים היה למצוא מקום ראוי לאוסף האמנות שלהם.

האדריכל זיו תדהר שהוביל את התהליך, הבין מיד שניצבים לפניו לקוחות שלא פוגשים בכל פרויקט. "זוהי דירה לאנשים שגישתם לחיים בריאה, מלאת הומור ונעדרת אגו", הוא מספר. "אלה מסוג הלקוחות שמקפידים בפרטים אבל לא מפחדים להשתעשע ולהתנסות ברעיונות, צבעים וחומרים".

סלון

תשכחו מהז'ורנלים – בית שמח ונוח למשפחה צעירה
סלון

תשכחו מהז'ורנלים – בית שמח ונוח למשפחה צעירה

הדירה המדוברת נמצאת באחת השכונות הוותיקות ברמת אביב, בבניין ישן שעבר תמ"א. הלקוחות, שעד אז התגוררו במרכז העיר, התאהבו בשקט שהשכונה מציעה והחליטו לרכוש את הדירה. גם שטחה הנדיב של הדירה והחדרים המרווחים שלה קרצו להם, והם ראו בה מקום שבו יוכלו לגדל בנוחות את שני ילדיהם. אלמנט נוסף שהכריע את הכף ושכנע את הלקוחות לעבור לדירה הזאת, הוא המרפסת שלה. כיוון שהיא פונה דרומה, המרפסת נהנית מאור ואוויר כל ימות השינה, ומבטיחה בית שמח במיוחד.

סלון

מטבח צבעוני

תשכחו מהז'ורנלים – בית שמח ונוח למשפחה צעירה

במקור היו בדירה שלושה חדרי שינה, אך הדיירים החליטו לאחד שניים מהם וליצור חדר ילדים משותף. בבוא העת, ניתן יהיה לפצל חזרה את החדר ולהעניק לכל ילד חדר נפרד משלו. לדברי האדריכל, נקודת המוצא בתכנון חדרי הילדים הייתה עליזות ושמחה, ולכן נעשה שם שימוש חופשי בגאומטריה ובצבע.

חדר השינה הנוסף משמש את ההורים. בהתחלה החדר היה צפוף ולא נוח, אך בזכות ביטול של חדר הארונות ושל כמה מעברים לא שימושיים, הצליח האדריכל להרחיב אותו ולהעניק להורים סוויטה מפנקת עם עמדת עבודה לבעלת הבית וחדר רחצה מרווח.

חדר שינה

תשכחו מהז'ורנלים – בית שמח ונוח למשפחה צעירה
חדר ידלים

תשכחו מהז'ורנלים – בית שמח ונוח למשפחה צעירה

בהתאם לאופיים הפתוח של הדיירים, עיצוב הפנים נועד ליצור בית שמח ונינוח. "סגנון החיים כאן הוא בפרוש לא מעונב", אומר האדריכל. "מתהלכים בחופשיות על אריחים ולא על פרקט, בסלון מותר לאכול, והמטבח אינו תפאורת ז'וראנל כי אם מקום שחיים בו מסביב לשעון וגם מלכלכים".

ואכן, כשמסתכלים על הפרטים הקטנים, רואים שהדירה פרקטית למדי. השטיח בסלון נוח לתחזוקה, והספה והכורסאות שם ניתנות להזזה בקלות. באופן דומה, גם המטבח תוכנן להיות פעיל ומלא תנועה, כיאה למטבח של משפחה צעירה. אזור מעניין נוסף בחלל המשותף של הדירה, הוא פינת המחשב הפתוחה, שבה הילדים יכולים ללמוד או לשחק.

סלון

תשכחו מהז'ורנלים – בית שמח ונוח למשפחה צעירה

הלקוחות ביקשו לשמור על גובה התקרה, ולכן כמעט שלא בוצעו הנמכות. בהתאם לכך, אין הרבה גופי תאורה שקועים בדירה, ובמקומם נתלו מנורות צמודות או משתלשלות. לדברי האדריכל, גופי התאורה החיצוניים מגיבים לשפת העיצוב של הרהיט או החדר שאותו הם מאירים. גם הרהיטים עצמם משחקים תפקיד חשוב בעיצוב הדירה. רובם תוכננו בנגרות אישית, והותאמו בסגנונם לתקופה שבה השכונה נבנתה.
האדריכל זיו תדהר מספר שזכה לקבל אמון מלא מהלקוחות לכל אורך התהליך. "במקצוע שבו הפער בין הדימוי למציאות הוא תהומי", אומר האדריכל, "כיף לפגוש לקוחות שמחזירים את המשמעות האמיתית לעבודה".

לאתר של האדריכל זיו תדהר >> 

רשימת ספקים חלקית:
נגרות – נגריית מצלאווי שמעון
אריחים וחיפויים – ויה ארקדיה
ריהוט בסלון ובחדר השינה – הביטאט
שטיחים – טולמנס
מטבח – סמל
רסטורטור רהיטים – דני פורת
ריהוט גן – פרימטיב

חדר רחצה

תשכחו מהז'ורנלים – בית שמח ונוח למשפחה צעירה
חדר רחצה

תשכחו מהז'ורנלים – בית שמח ונוח למשפחה צעירה
עיצוב בית בתל אביב. זיו תדהר

עוד בנושא

עיצוב דירות

נתונה לשינוי: דירת קבלן שקיבלה מראה חדש


איך הופכים דירת קבלן סטנדרטית לבית ייחודי שמותאם בדיוק לצרכים של בעליו? – בשתי מילים: שינויי דיירים

עיצוב דירות

טודו בום: דירת יוקרה בלב ברזיל


בלב קומפלקס ייחודי באחת השכונות השמחות בסאו פאולו, נמצאת דירת יוקרה שמצליחה לחבר בין עיצוב עדכני למורשת מקומית

עיצוב דירות

ד"ש מהמאה ה-16– עיצוב דירה עתיקה בצרפת


עם מספר חומרים נבחרים ופלטת צבעים מצומצמת, הדירה העתיקה הזאת שומרת על מראה גולמי ומאפשרת התבוננות פנימית שקטה

עיצוב דירות

עולה קומה: דירת דופלקס בעיצוב הרמוני


עם דיירים נחושים, מעצבת יצירתית ומספר חודשי שיפוץ, דירת הדופלקס הישנה הפכה למרחב מחייה נעים ורגוע במיוחד

תגובות

כתיבת תגובה