כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב דירות  //  100 מ"ר מעוצבים: דירה תל אביבית עוברת שיפוץ

100 מ"ר מעוצבים: דירה תל אביבית עוברת שיפוץ

כשנכנסים לדירה התל אביבית שעוצבה מחדש מרגישים בכל פינה בנוכחות של הדיירים. ככה זה כשמחברים עבר להווה ולעתיד

מאת: טלי בן-אבי, מגזין בניין ודיור צילום: שי אפשטיין


הדיירים: זוג צעיר + כלב

המקום: צפון תל אביב

השטח: 100 מ"ר

תכנון ועיצוב: אדריכלית קרן אשד

בדירה בה אנחנו מבקרים, שממוקמת מול פארק ירוק באחת השכונות הצפוניות של תל אביב, קשה שלא להרגיש את אופי הדיירים בכל פינה ופינה. בשנות השבעים, כשנבנה הבית, נהוג היה להצמיד את חדר השינה בקיר משותף לסלון, והמטבח היה חבוי בירכתי הדירה וכאן למעשה היה השינוי הראשון בתכנון הדירה מחדש. בהתאם לדרישות הדיירים, שביקשו לעצמם חלל אירוח גדול יחסית לגודל הדירה, הועתק המטבח לחזית הדירה ונפתח בחלקו לסלון. היחידה שמחברת בין הסלון למטבח נוצלה לדלפק אכילה רחב שנוצל משני צדדיו, לכיוון המטבח תוכננו ארונות אחסון, ובצד הפונה לסלון תוכננה גומחה נמוכה לטלוויזיה שמשאירה, למראית עין, חלל פתוח לגמרי בין הסלון למטבח.

בחלק גדול מתכנון הדירה הייתה, על פי בקשת הדיירים, התייחסות מכוונת לעתיד. כך לדוגמה, דלת כניסה רחבה במיוחד מקבלת את פני הנכנסים לחדר העבודה שצמוד לאזור החברתי, מתוך תכנון שיקל על ההורים לעתיד להשגיח על הילדים שישחקו בחדר שעוד יהפוך מחדר עבודה לחדר משחקים. גם בתכנון חדרי השינה ניכרת חשיבה קדימה וכך צמוד לחדר ההורים הורחב חדר הרחצה ובו נקבעו שתי כניסות, דלת אחת פונה לכיוון חדר השינה של ההורים, והפתח השני מתחבר לחדר הילדים העתידי.

 


חלל פתוח לגמרי בין הסלון למטבח

 


ירוק על הקיר ומעבר לחלון

 


ויטרינה גדולה במיוחד מכניסה המון אור לדירה

בזכות שינוי מיקום המטבח ופתיחת הסלון אל נוף הפארק, התמלאה הדירה באור טבעי שמתחבר לצבעוניות העליזה שלה. הצבעוניות באה לידי ביטוי בגון הקירות, בבדי ריפוד חדשים שהותאמו לרהיטים משופצים, ובפס אנכי של אריחי קרמיקה אומנותיים וצבעוניים שנקבע מעל פינת הבישול ומוסיף גם למטבח אופי נוסטלגי. אותו פס קרמיקה הוא שהכתיב בסופו של דבר את קשת הגוונים בכל הבית ולמעשה אין הגדרה מדויקת לסגנון העיצוב בדירה אלא מדובר בעירוב נעים בין תפישה אורבנית ונקודות מחממות של פריטי ריהוט כפריים. מבחינת סטיילינג הוסיפה המעצבת יחד עם הדיירים פריטי וינטג' שמחברים את הדירה שתוכננה מחדש בהתאם למקובל היום לבניין שנבנה בשנות ה-70 וכך נוצר כאן שילוב מעניין בין תחושה של חדש וישן ופאזל של חלקים קטנים שיוצרים עבור הדיירים תמונה מושלמת.

 


צבעוניות שמחה בסלון ובדירה כולה

 


פס הקרמיקה הצבעוני במטבח הכתיב את הגוונים בבית כולו

 


שילוב בין ישן לחדש בתחושת וינטג' אמיתית

 


מטבח כפרי באמצע תל אביב

 


המטבח זורם אל תוך הסלון

 

רוצים גם?

סלון מעוצב: לכל העסקים ובעלי המקצוע

אי למטבח: לכל העסקים ובעלי המקצוע


הטלויזיה משולבת בהמשכו של האי במטבח

 


פינה ירוקה בעיר

 


מבט אל הסלון

 


פינת האוכל. רטרו אמיתי

 


מבט לכיוון החדרים

 


חדר הרחצה כולל שתי דלתות לשני כיוונים אפשריים

 


גם כאן נגיעות של ישן וחדש. חדר השינה

 


רשימת ספקים חלקית:

משטחי שיש: אבן קיסר

מטבח: מטבחי זיו

חיפוי, ריצוף וכלים סניטריים: נגב


אהבתם? הנה עוד דירות תל אביביות משופצות:

פרויקט שיפוץ בצפון תל אביב

דירה מודרנית בצפון תל אביב

ד"ש מסבתא: דירה בצפון תל אביב

עוד בנושא

עיצוב דירות

להתרגל אליה שוב: שיפוץ דירה שהיתה מושכרת שנים


אחרי שנים שבהן היא הייתה מושכרת לאחרים, החליטו הדיירים לחזור לדירתם הישנה והאהובה. האדריכל עזר להם עם שיפוץ הדירה, ודאג ולהתאימה אותם לצורכיהם העדכניים וגם לחפצים החדשים שצברו במשך הזמן

עיצוב דירות

אומרים שהיה פה שמח: דירה בסגנון וינטג' חמים ומחויך


עם שינוי מבני, צבעוניות עזה ופרטים שיוצרים סגנון וינטג' אמיתי – הדירה הישנה הזאת הפכה למרחב מזמין ומשמח

עיצוב דירות

כאן הכל התחיל: עיצוב בית לזוג צעיר


המעצבת התבקשה לעצב בית לזוג צעיר, שיתאים גם לילדים עתידיים וישרת את בני המשפחה עוד שנים רבות. בסיום תהליך ממושך, התקבל הבית שאליו קיוו בני הזוג

עיצוב דירות

משחק של חיבורים: דירת גן בתכנון שונה


בפרויקט זה עוצבה דירת גן שונה מהמקובל. חללים שאנחנו מצפים לראות מאוחדים, כמו פינת האוכל והסלון, הופרדו זה מזה – אבל דווקא אזורים שנהוג לפצל, כמו חדר השינה והאמבטיה, מצאו את הדרך להתחבר אחד לשני

תגובות

כתיבת תגובה