כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב דירות  //  5 מפלסים בתל אביב: דירה כזו עוד לא ראיתם

5 מפלסים בתל אביב: דירה כזו עוד לא ראיתם

דירה המשקיפה אל גינה ציבורית אינטימית עברה שיפוץ ועיצוב כולל. מה ביקשו בעלי הדירה? בית פשוט עם הרבה מקומות אחסון. ומה יצא? וילה עירונית בעלת 5 מפלסים בעיצוב מקורי ומפתיע

מאת: נעמה ריבה צילום:


                               מחפשים לימודי עיצוב וסטיילינג? לכל הפרטים לחצו כאן

 


חשבתם פעם לקנות גופי תאורה ורק אחר כך להתאים להם את העיצוב? ומה דעתכם על הקרבת חדר לטובת גרם מדרגות? אכן מחשבות לא שגרתיות, אבל כשנתוני הפתיחה הן שתי דירות דו- קומתיות, דחוסות ונמוכות תקרה ובין הקירות החיצוניים לא ניתן למצוא כמעט קיר אחד ישר, היצירתיות מחייבת לעבוד שעות נוספות. האדריכל אורי הלוי עיצב את הבית עבור זוג קרייריסטיים עסוקים עם שלושה ילדים ויצר וילה עירונית בעלת חמישה מפלסים יוצאת דופן ועתירת חווית בתוך בניין תל אביבי משותף.


חומרים פשוטים ובהירים והתייחסות עיצובית לכל חלק בבית

קונספט – "בני הזוג רצו בית שיתאים להם ושהם לא ירגישו צורך להסתובב בו במעיל פראדה ולנעול נעלי עקב", אומר האדריכל שהחליט לתכנן עבורם בית שעשוי מחומרים פשוטים ובהירים. בדירה יש הרבה חדרים וחללים קטנים יחסית אשר כל אחד קיבל התייחסות עיצובית אחרת. לחפצים הרבים של המשפחה תוכננו אזורי אחסון שעיצובם הוא נגזרת של הצורה הייחודית והמורכבת של הבית, גופי התאורה נבחרו בשלב מוקדם של התכנון ופרטי הנגרות ש"נתפרו" סביבם תוכננו בהתאם. הנורות המעוגלות נראות כקפסולות עתידניות ומחוברות לאריחים ריבועיים בשלל צבעים ויוצרות יחד עם תכנון מדפים א- סימטרי, קולאז' מפתיע שמשתנה בכל מקום בבית.


קולאז' מפתיע

ריצוף וחיפוי – לכל בעלי המקצוע

דירה סביב גרם מדרגות – כבר בכניסה מתקבלת תחושה שהגענו לחלל מגורים לא שגרתי ומפתיע שכן ממש קרוב לדלת הכניסה מתגלה גרם המדרגות שנראה כאילו תוכנן בהשראת ציוריו של האומן ההולנדי אשר. גרם המדרגות מורכב ממספר מקטעים כשלכל אחד סיפור וצורה מעט שונה. גרם המדרגות הוא עמוד השדרה וליבת הבית וסביבו בנויים החללים, החדרים והמפלסים. המדרגות מחופות בחומר הזהה לפרקט המחפה את כלל הבית והמעקה עשוי משטחי זכוכית נקיים המאפשרים שקיפות מלאה בחלל, בין מפלס למפלס תלויה מנורה שמשמשת כחוט מקשר בין האזורים השונים בבית.


מנורה המשמשת כחוט מקשר בין האזורים בבית 

מדרגות ומעקות – לכל בעלי המקצוע

המטבח – אחרי שהתרשמנו מגרם המדרגות שבדירה אפשר להתחיל את הסיור במפלס התחתון. פינת האוכל הנתחמת על ידי מחיצה ובמרכזה נגיסה היוצרת תיבה שחופתה בעץ, מעל השולחן ממרחף גוף תאורה מתכתי. מסביב תוכננו ארונות ש"מולבשים" על הקיר, מתארכים מהרצפה ועד התקרה ועשויים עץ בגוון טבעי. אזור אחסון נוסף הממשיך גם מעבר למחיצה וחלקו העליון משמש כמשטח עבודה- ממוקם מתחת לחלונות, דלתות הארון באזור זה הן בעלות גאומטריה דומה לארונות הקיר הסמוכים אך הן צבועות בלבן.  


אחסון אלגנטי. המטבח.


פינת האוכל

הפתעה מעבר למחיצה – כשעוברים את המחיצה מימין או משמאל מתגלה רהיט בלתי שגרתי בחלל. הקיר האלכסוני ואופי הדיירים "הוליד" את הספה הפריקה, המאורכת והצבעונית הזו, שנתפרה במיוחד עבור בני המשפחה ועוצבה על ידי צוות משרד האדריכלים. הספה ללא ספק יוצרת פינה נעימה ואינטימית עבור דיירי הבית, בה הם יכולים להשתרע ולצפות בטלוויזיה שמשתלבת בתוך המחיצה.

 
פינת הכיף – ספה פריקה מעוצבת במיוחד.

שירותי האורחים – בקיר הצדדי מסתתרת דלת שמובילה לשירותי האורחים, גם כאן נשמרת סקלת צבעים בהירה, הקירות חופו בריבועי קרמיקה אפורה והמוטיב המקשר בבית, שהוא צבעי פרטי הנגרות הלבנים והטבעיים, חוזר על עצמו גם כאן. האלמנט המפתיע הוא הכיור שפוסל מתוך גוש אבן ונותן קונטרסט מפתיע לחלל הקטן.


קונטרסט לחלל הקטן. כיור מפוסל.

הסלון – כשעולים מספר מדרגות מגיעים לחלל האירוח המרכזי בבית. הדופן החיצונית של חלל האירוח מוגדרת על ידי שתי דלתות זכוכית גדולות וריבועיות שמאפשרות יציאה לחצר תל אביבית ירוקה. גופי תאורה מינימליסטיים מקשטים את החלל הפתוח המאובזר בריהוט של שולחן וספה שהביאו עימם הדיירים. גם בחלל זה ארון אחסון פתוח למחיצה ומיזוג האוויר גם כאן, כמו בשאר הדירה, משתלב בתוך אזורי האחסון וחוסך הנמכות תקרה שהיו מקטינות את החלל הנמוך.


יציאה לחצר תל אביבית ירוקה. הסלון.


ארון אחסון פתוח למחצה

בין הציבורי לפרטי – מהסלון עולים במעבר המדרגות הרחב ביותר בדירה, קצוותיהם של כל שתי מדרגות חוברו והפכו למושב ויחד מתקבל אלמנט שהוא לא רק מעבר אלא גם מקום שהייה ובסופו ספרייה הצובעת את הדרך לחדרי הילדים. אם נסובב את הראש אחורה תתגלה עוצמתו של המקום ונוכל לראות במקביל את כל מהלכי המדרגות. גופי תאורה תלויים מקשרים בין החללים ושתי תמונות צבעוניות שוברות את מראה הקיר הלבן.


גם מדרגות וגם מושבים. גרם המדרגות והספרייה הצבעונית.


קיר לבן שמחולק למרובעים משתנים. כניסה למפלס יחידת ההורים.

יחידת ההורים – כשעולים עוד מגיעים לקיר לבן שמחולק למרובעים משתנים, מעוטר בגופי תאורה ובמרכזו דלת המובילה ליחידת ההורים לה מוקדש מפלס שלם בבית. החדר משקיף לאותו נוף ירוק שנשקף מהקומה התחתונה ומתחת לחלון ממוקם מדף ישיבה מחופה עץ. הארון הפעם גדול במיוחד ותוכננו בו מקומות אחסון רבים לבגדים, לחפצים ונישות לאביזרי חשמל כטלוויזיה. הפתעה מחכה בחדר האמבטיה שחופה ברובו בפסיפס בגווני טורקיז וכחול, אזור המקלחת מלבני והוא מוגדר באמצעות מחיצת זכוכית.


נקי, מרווח ומרגיע. חדר השינה.


פסיפס טורקיז כחול. שירותי ההורים.

אבותינו המייסדים שבנו את המדינה הותירו שלל "קופסאות" מורכבות וקטנות שמאתגרות את האדריכלים של ימינו, אבל בעזרת הרבה תושייה ומקבץ החלטות אמיצות נכונות שכללו – מה להרוס, מה לשמר, מה לחבר וגרם מדרגות אחד יוצא דופן, נוצר כאן בית מפתיע שאפשר להנות בו מפרטיות, מפתיחות ומהרבה יופי.

אהבתם את הבית? ספרו לנו בתגובות

עוד בנושא

עיצוב דירות

העיקר זה המטבח: תכנון יעיל ומעוצב לאוהבים לארח


כשהגיעה המעצבת לפגוש את הזוג היא הבינה שהדבר החשוב ביותר עבורם הוא עיצוב המטבח וממנו התחיל התכנון שהוביל לדירה המשלבת שיק עבור האורחים וחמימות עבור המשפחה

עיצוב דירות

דירתו של גרוש: עיצוב גברי בלב יפו


המעצבת נפגשה בבית קפה עם הלקוח שהתברר כאדם מלא בסטייל יחודי שמעוניין בדירה שתשקף את אופיו, היא מצידה קפצה על ההזדמנות להתנסות בעיצוב גברי ואותנטי שיתאים לסביבה היפואית

עיצוב דירות

טנגו של ישן וחדש: דירה קטנה לשימור בתל אביב


דירה קטנה בת 55 מ"ר בסך הכול ממתינה לדייריה בהגיעם לארץ מצרפת. הצבע הצהוב, השראה מבניין סמוך לשימור, הכתיב את שפת עיצוב הפנים

עיצוב דירות

אקווריום באמצע הסלון: מה שתכנון מבעוד מועד יכול לעשות


תכנון הדירה טרם תחילת בנייתה איפשר למעצבת להוסיף אלמנטים יחודיים, כמו אקווריום באמצע הסלון וליצור בית מיוחד במינו העונה על חלומן של בנות המשפחה

תגובות

כתיבת תגובה