כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

בתים מעוצבים  //  פנטהאוז החלומות: עיצוב מודרני ונוחות מקסימלית

פנטהאוז החלומות: עיצוב מודרני ונוחות מקסימלית

בלב הקומה ה-18 שוכן בית חלומות המאכלס בני זוג ושלושת ילדיהם. מלבד נוף מרהיב ועוצר נשימה, זכו בני המשפחה בבית המותאם בדיוק לפי צרכיהם וטעמם האישי, אשר שם דגש על בישול ואירוח, תוך שילוב אפשרויות אחסון וארגון רבות במטרה לשמור על הסדר לאורך זמן

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום: אנסטסיה פרילוצקי


פנטהאוז החלומות - על שם קבוצת וואטספ

הדיירים: זוג + 3 ילדים
הדירה: פנטהאוז בקומה ה-18
המיקום: נחלת יהודה
התקציב: 500,000 ש"ח
עיצוב פנים והום סטיילינג: ליאת עסיג לוי

פנטהאוז החלומות הוא שמה של קבוצת הוואטספ שפתחו הדיירים יחד עם המעצבת ליאת עסיג לוי בתחילת תהליך העבודה המשותפת על ביתם המשפחתי, ואכן כשמו כן הוא- פנטהאוז חלומי במיוחד, אשר נועד לאכלס משפחה בת 5 נפשות בה תאומים בנים בני 12 ובת קטנה בת 9. הבית ממוקם בנחלת יהודה בלב הקומה ה-18, והעבודה עליו החלה עוד בשלב שנמצא על הנייר בלבד.

עוד בנושא

בתים מעוצבים

דירתו של גרוש: עיצוב גברי בלב יפו


המעצבת נפגשה בבית קפה עם הלקוח שהתברר כאדם מלא בסטייל יחודי שמעוניין בדירה שתשקף את אופיו, היא מצידה קפצה על ההזדמנות להתנסות בעיצוב גברי ואותנטי שיתאים לסביבה היפואית

בתים מעוצבים

מינימליזם בדרום: שיפוץ ועיצוב של וילה בבאר שבע


המשפחה עברה מהמרכז לווילה בבאר שבע וביקשה לעצב שם את בית חלומותיה. לאחר שיפוץ כולל, התקבלה וילה בעיצוב מינימליסטי, צעיר ומלא חום

בתים מעוצבים

טנגו של ישן וחדש: דירה קטנה לשימור בתל אביב


דירה קטנה בת 55 מ"ר בסך הכול ממתינה לדייריה בהגיעם לארץ מצרפת. הצבע הצהוב, השראה מבניין סמוך לשימור, הכתיב את שפת עיצוב הפנים

בתים מעוצבים

אקווריום באמצע הסלון: מה שתכנון מבעוד מועד יכול לעשות


תכנון הדירה טרם תחילת בנייתה איפשר למעצבת להוסיף אלמנטים יחודיים, כמו אקווריום באמצע הסלון וליצור בית מיוחד במינו העונה על חלומן של בנות המשפחה

תאורה: תומס, וילונות: אירופה דקור

בתחילת הדרך ביקרה המעצבת בבית המשפחה במטרה להתרשם, להכיר את אורחות חייהם של הדיירים, וכך לדייק את תכנון מעונם החדש על פי צרכיהם. ההיכרות הראשונית חשפה את המעצבת לאהבתם לסדר וארגון של בני הבית, אשר כללה מקום מדויק לכל חפץ ופריט, גם בתוך הארונות עצמם. העבודה על הבית התנהלה כשיתוף פעולה פורה תוך מעורבות של בני הזוג בתהליך התכנון והעיצוב. לאחר הבנה מעמיקה של צרכיהם וטעמם האישי הוחלט לבחור בקו עיצובי מודרני ונקי התואם את סגנון חייהם של בני המשפחה.

עיצוב מודרני ונקי

אב המשפחה חובב בישול וכפועל יוצא בני הבית מרבים לארח, לכן היה ברור מראש כי המטבח יתוכנן כלב הבית, תוך מתן דגש מיוחד על בישול ואירוח גם באזור החוץ. המטבח קיבל משקל רב בעת חלוקת השטחים בחלל הציבורי וכך נוצר אזור בישול מאוד מרווח הכולל משטחי עבודה ואחסון נוחים, לצד אי המשמש לאכילת ארוחות משפחתיות. בנוסף לאי ניצבת פינת אוכל נפתחת המשמשת בעיקר לארוחות חגיגיות, הממוקמת בסמוך לחלונות הגדולים המשקיפים אל עבר הנוף המרהיב שבחוץ.

כסאות מטבח: פיק אפ

מטבח: מטבחי סמל, שיש: פרביטל

כיסאות: איי די דיזיין, תאורה: תומאס

בישול ואירוח גם בחוץ

אחד מהקווים המנחים בעיצוב הבית היה חשיבה על נוחות מקסימלית בחיי היומיום, תוך שילוב שפע של מקומות אחסון, במטרה לספק מקום מוגדר לכל חפץ תוך שמירה על הסדר לאורך זמן. גם חדרי הרחצה של הילדים זכו להתייחסות מיוחדת ולתכנון המייצר נוחות מרבית. בחדר הרחצה של התאומים ניצב כיור כפול ומקלחון רחב, וגם לבת הקטנה תוכנן חדר רחצה צמוד משלה. יחידת ההורים המרווחת כוללת חדר ארונות פונקציונלי וחדר רחצה צמוד. כל אחד מהחללים תוכנן תוך שילוב פתרונות אחסון מגוונים ויצירה של תחושת מרחב וגודל בחלל. במבואה בין חדרי השינה תוכננה יחידת אחסון גדולה המשלבת אזור תצוגה של חפצי נוי ואקססוריז, ומשרתת את כל אזורי הבית. בחללים השונים, בהם המטבח, הסלון וחדרי השינה, שולבו אלמנטים שונים מעץ אשר יוצרים איזון עם הצבעוניות הקרירה והברזל. גם השימוש בפריטי הטקסטיל השונים תורם לאווירה החמימה והביתית. עבור החלל הציבורי נבחרה סקאלת צבעים מונוכרומטית בעיקרה, המשלבת נגיעות צבע כחול. השטיח האקלקטי מספק תוספת ייחודית המעשירה את מראה החלל. אחת ההחלטות הראשונות שנלקחה בתהליך התכנון החדש הייתה בנושא המיזוג, היות ומדובר בשתי מערכות מיזוג נפרדות לחלל הציבורי ולפרטי. תעלת פח חשופה שנצבעה באפור כהה נבחרה לחלל, כאשר הנוכחות הייחודית שהיא מביאה עימה  תומכת בקו המודרני הנבחר. תעלת המיזוג השפיעה גם על בחירת חומרים נוספים והיא מהווה אלמנט ויזואלי המקשר בין האזור הציבורי לפרטי. בסמוך ניצב הקיר המרכזי אשר חופה בטיח ווגה וכן תאורה קירית הממוקמת במעבר בין שני האזורים. 

תעלת המיזוג החשופה

כל אחד מהילדים השתתף באופן פעיל ובחר צבע אשר ישתתף במארג בחדר הפרטי שלו, במטרה להדגיש את אישיותו ואופיו הייחודי. גם הפריטים השונים נבחרו בשיתוף הילדים במטרה לייצר חיבור אישי של אחד מהם לפינה הפרטית שלו. בסיומו של התהליך נותרו בני המשפחה עם בית מזמין ומעוצב בקפידה, בדיוק כפי שעליו חלמו. המעצבת מעניקה טיפ ומסר אישי לקוראים: חלומות נועדו להגשמה, לכו על זה בכל הכוח.

החדר של הבן

כל ילד והצבע שלו

הילדים שותפים לעיצוב

רשימת ספקים חלקית:
מטבחי סמל
נגב
איתי עסיס, נגרית עיצובים מהטבע
תומאס תאורה
נירלט
וילונות – אירופה דקור

תגובות

יופי של דירה !!

יופי של דירה !!

יפה מאוד. מהיכן השטיח בסלון?

אפשר לקבל פרטים מי יצר את היצירה מברזל שעל הקיר בפינת האוכל והיכן ניתן לרכוש .

היצירה מברזל על קיר הסמוך לפינת אוכל מהממת. גם אני אשמח לדעת היכן ניתן לרכוש פריט בסגנון כזה. תודה

וואו בית חלום!

אפשר לקבל פרטים על היצירה מברזל על הקיר בפינת האוכל ? מאוד מיוחדת

נחמד - אני הייתי מתקינה את הכיור במטבח מתחת לחלון, לפחות כשעושים פעולות בכיור המטבח נהנים מהנוף המרהיב

כתיבת תגובה