בניין ודיור

בתים משופצים  //  אילו הקירות יכלו לדבר: שיפוץ דירת קבלן בפתח תקווה

אילו הקירות יכלו לדבר: שיפוץ דירת קבלן בפתח תקווה

משחקים עם הקירות בדירה שלפניכם הובילו להגדלת חללים, הסתרת פריטים, יצירת פרטיות והשלמת המראה הכללי של הבית

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


צפו בחינם: השיעור שיעזור לכם לעשות שינוי במטבח>>

 

הדיירים: משפחה בת 6 נפשות
המקום: אם המושבות החדשה, פתח תקווה
השטח: 145 מ"ר
תקציב: 200,000 שקלים
עיצוב פנים ואדריכלות: אילנית קמחי

 
מעשה בבני זוג באמצע שנות ה- 30 לחייהם שעברו למגדל מגורים בשכונה חדשה וצעירה בצפון פתח תקווה עם שלושה ילדים ותינוק שנולד במהלך השיפוץ. בהתאם לשלב החדש של חייהם, שאף הזוג לתת לדירה מראה חמים ונעים עם נגיעות כפריות מעודנות ועל כן היא תוכננה כך שתתאים לאורח החיים של המשפחה – דירה משפחתית וחמימה, פרקטית לילדים, נוחה לאירוח, מוארת ומסוגננת.


בנייה ועבודות עץ:
 לכל העסקים ובעלי המקצוע

צבעים וטפטים: לכל העסקים ובעלי המקצוע

התקציב הכולל היה נמוך יחסית, מה שלא איפשר אבזור מלא של הדירה ורכישת ריהוט חדש, אולם הוחלט לשים דגש בעיקר על התכנון של החלל הציבורי ויחידת ההורים. בנוסף נעשה שימוש בחומרים שנותנים תחושה כפרית מעודנת, כמו המטבח שעוצב בסגנון כפרי בגוון פיסטוק, שימוש בעץ בפרטי הנגרות השונים ואריחים מעוטרים באמבטיה.  

לזוג היה חשוב להסתיר באופן חלקי את חלל המטבח ליצירת פרטיות ולשמירת הסדר ולכן הוחלט לבנות קיר מרשים ומרכזי, שיצור חיץ בין המטבח לשאר החלל הציבורי. קיר זה היווה פתרון משותף למטבח ולסלון, כאשר מצידו האחד מאפשר להסתיר את המזווה והמקרר, ומצדו השני, מעניק פתרון למיקומה של הטלויזיה ומערכת הסאונד. הקיר הודגש באמצעות הנמכת גבס תקרתית וניתוקים בגבס, שאפשרו הטמעת תאורה סמויה סביבו וחופה בטפט איכותי ועמיד מאוד עם טקסטורה מיוחדת בגוון חום-ירקרק, המשתלבת במראה הכללי של הדירה ויוצר אחידות וזרימה נעימה לעין.
 


פינת האוכל וקיר הטלוויזיה החדש




מהווה גם מחיצה למקרר



אחידות וזרימה לעין
 


הסלון
 


מבט אל המרפסת

המטבח עצמו עוצב בסגנון כפרי מעודן, כאשר החזיתות בו נצבעו בגוון פיסטוק בהיר. להשלמת המראה תוכננה בחלקו העליון יחידה המשלבת דלתות עם חזית זכוכית ויחידה פתוחה, וכן מדפי עץ. 
 


המטבח החדש
 


בסגנון כפרי ומעודן

בצמוד למטבח, וליד חלון גדול ומרשים, תוכננה פינת האוכל ובה שולחן שנראה קליל וצעיר אך עדיין גדול ומרווח, עם כסאות שמכניסים מעט צבע לחלל בהתאם לסגנון הצעיר של המשפחה. מיקום השולחן נותן פתרון למקומות ישיבה באזור המטבח עבור כל דיירי הבית.
 


פינת האוכל
 


שולחן קליל וצעיר

בתוכנית הדירה המקורית, מוקם קיר מול דלת הכניסה לדירה שהיה משותף לחדר הילדים. קיר זה נתן תחושה מעיקה של חלל מעט סגור, ועל מנת להקל על התחושה והנראות הוחלט להקטין במעט את חדר הילדים הנמצא מעברו השני של הקיר, ולבנות ספריה מרשימה בכניסה אשר תקבל את פני הבאים. בחלקה התחתון של הספריה תוכננו מקומות אחסון עם דלתות בצביעה בתנור, ובחלקה העליון שולבו מדפים מעץ למראה חמים ומזמין. מול הספריה ניצב קיר ארוך, ועל מנת להכניס בו מעט חיים ולשבור את הרצף, תוכננה בו קונסולה קלילה ומעודנת בעבודה המשלבת נגרות וגבס, המתכתבת עם סגנון ומראה הספריה.
 


הכניסה לבית

יחידת ההורים שונתה אף היא, והוחלט להגדילה על חשבון שני חדרי הילדים הממוקמים משני צדיה. הגדלת יחידת ההורים איפשרה למקם בכניסה לחדר שני ארונות קיר מרווחים וגדולים לכל אחד מבני הזוג. 

חדר הרחצה של ההורים אוחד עם חדר הארונות הקטן והלא פונקציונלי שהיה במקור. הגדלה זו יצרה חלל רחצה גדול, מרשים ומרווח המאפשר למקם ארון אמבטיה גדול ופונקציונלי במיוחד, ומקלחון מרווח עם ספסל ישיבה. להשלמת המראה הכפרי המעודן של כלל הבית שולבו בחלל זה אריחים מעוטרים בגוון חום ירקרק.
 


חדר הרחצה של ההורים


ריצוף במראה כפרי ומעודן



הבית לפני השיפוץ



תוכנית הדירה לפני השיפוץ



תוכנית הדירה לאחר השיפוץ



רשימת ספקים חלקית:

נגרות כללית- בוקי זילברמן נגרית רעות

כלים סניטריים, ריצופים וחיפויים- נגב קרמיקה (ש.רפפורט)

טפטים- מאיירס טפטים

שטיחים- שטיחי כרמל

ריהוט ואקססוריז- אי.די.דיזיין

תמונות- אפרת אילן

קבלן ביצוע- אבי ינאי שיפוצים


 

עוד בתים משופצים:

כולם יחד וכל אחד לחוד: שיפוץ בית באיזור השרון
מחלקה ראשונה מסין: שיפוץ בית אקלקטי בנתניה
מדרגות לגן עדן: שיפוץ בית דו קומתי ברמת השרון
מרווח ומשפחתי: החלל הפתוח ששינה את פני הבית
מחזירים את הפרטיות: עיצוב דירת קבלן בחיפה

עוד בנושא

בתים משופצים

בין הכיכרות: בניין תל אביבי ששופץ מהיסוד


הבניין הזה נמצא באחד המיקומים המבוקשים ביותר בתל אביב, אבל עד לא מזמן הוא סבל ממראה ישן ומתפורר. ביוזמה עצמית של הדיירים, הבניין עבר שיפוץ מקיף וקיבל מראה חדש ובלתי שגרתי

בתים משופצים

התחום האפור: בית שהפיק עושר מהצבע הניטרלי


גוונים של אפור, שימוש בבטון מוחלק, גרם מדרגות מרהיב ונגיעות נועזות של צבע, הפכו את הבית הזה לשקט ודרמטי באותה נשימה, ומעל לכל – יוקרתי ומלא עושר

בתים משופצים

הבזקי אור הכרחיים בבית צר וארוך במיוחד


איך יקבל בית דו מפלסי צר וארוך את האור הדרוש לארבעת חדרי השינה שלו, לפינת האוכל הפנימית ולחדרי הרחצה? חצר פנימית קטנה פתרה את הבעיה

בתים משופצים

למה לבחור בסגנון עיצוב אחד כשאפשר לשלב?


נסיבות משפחתיות עצרו את החלום לשיפוץ הבית החיפאי, אבל הוא לא נעצר לגמרי. תחושות בטן חיוביות ונחישות הצליחו ליצור חללים מזמינים ואווירה נעימה ומפנקת לדייריו

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *