כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

בתים משופצים  //  אם אין אני לי: המעצבת שיצרה את ביתה בעצמה

אם אין אני לי: המעצבת שיצרה את ביתה בעצמה

למרות שהן אותו בן אדם, הדיאלוג הפנימי בין המעצבת לדיירת היה קשה מתמיד, כאשר הדיירת נאלצה לבצע בחירות שהמעצבת שבה לא אהבה – ולהיפך. מהתוצאה הסופית שלפניכם שתיהן מאוד מרוצות

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום: גדעון לוין


הדיירים: בעלת הדירה
המקום: מרכז תל אביב
השטח: כ-60 מ"ר
עיצוב פנים: עדי עוז – תכנון ועיצוב פנים


בכל תהליך של יצירת בית עולות שאלות רבות שהתשובות עליהן מובילות לתוצאה הכי טובה שאפשר. התהליך עצמו דורש איזונים בין רצונות, צרכים ואילוצים, ודו השיח בין המעצב לדייר מאפשר את יצירת הבית האישי שבעליו חלם עליו. אבל כאשר בעלת הבית היא גם המעצבת, התהליך למרבה הפלא קשה יותר.


כמי שגדלה בתל אביב, הבחירה היתה ברורה – להישאר בסביבה הביתית ולהתפשר בגודל. אמנם דירת 2.5 חדרים ורק 58 מ"ר, אבל עם כיווני אוויר נהדרים ובמיקום מצוין, מול היכל התרבות והבימה. השאיפה לחיות בדירה מרווחת, מאווררת ומוארת באווירה של לופט (גם אם השטח מצומצם) הובילה להחלטה לבטל את המסדרונות ואת חצי החדר. כל הקירות הפנימיים והבוידעם נהרסו. כך התקבל חלל פתוח בו ניתן לעשות כמעט הכל: לבשל, לאכול, לעבוד, לארח, לקרוא, לצפות בטלוויזיה – ורק רחצה ושינה מתבצעות בפרטיות של חללים נפרדים.


בנייה ועבודות עץ
: לכל העסקים ובעלי המקצוע
בדים וטקסטיל: לכל העסקים ובעלי המקצוע

כל הפונקציות שינו מיקום: באזור המטבח הישן מוקם חדר שינה, ואילו באזור חדר השינה לשעבר מוקם המטבח החדש. מכיוון שהמעצבת בעלת רקע פיננסי, חשיבה כלכלית משתלבת אצלה בתכנון, ולכן תוכננה האפשרות ליצור בעתיד חדר נוסף בקלות ובעלות נמוכה, אם רוכשים פוטנציאלים יעדיפו זאת.


החלל הציבורי של הבית החדש  

כדי לא לקבל תוצאה עמוסה ויזואלית, המעצבת מיתנה את האהבה שלה לצבע. היא החליטה ליצור רקע נייטרלי לפריטים השונים, אבל בכל זאת לא ויתרה על הצבע האחד האהוב עליה – הכחול. הצבע בא לידי ביטוי במספר מקומות בדירה: בחדר הרחצה, בחדר השינה ובחלל המרכזי וגם בחומרים שונים: טיח, צבע, פורמייקה וטקסטיל.


במטרה לשמור על קלילות ופתיחות, הקפידה המעצבת שהמעטפת תהיה מודרנית ונייטרלית, אבל תשתלב עם נגיעות נוסטלגיות ופריטים אהובים: אריחים גדולים במראה בטוני עם אגרגטים עדינים – קריצה לסומסום של פעם; קירות באפור אבן ומטבח בעומק אחיד המדמה קיר עבה ובו חלונות; ספריית אלומיניום תעשייתית וחלונות בפרופיל קליל-בלגי באפור אנגלי, מוסיפים את החספוס לחלל. 
מושב החלון הרחב מאפשר מקומות ישיבה נוספים ואחסון של חלק מאוסף ספרי האמנות והעיצוב. המושב נבנה בנגרות ועליו מזרונים שרופדו בגוון זהה לספה אך בדוגמה אחרת. כמו כן נתפרו כריות גדולות במגוון של בדים בגוונים תואמים.


הסלון החדש  


מודרני ונייטרלי אבל גם נוסטלגי


פינת האוכל החדשה  


המטבח החדש


מתוך אוסף ריהוט עתיק שנאסף בקפידה במשך שנים נבחרו מספר פריטים שחלקם שינו תפקיד, כמו למשל שולחן אוכל שהפך לשולחן עבודה. החלטה נוספת היתה להציג מקצת מעבודות האמנות ולחליפם מעת לעת. הריהוט החדש שנקנה גם הוא בקריצה לעבר, כאשר הספה היא בתכנון המעצבת ושולחן גדול עם הגדלה משמש גם לפגישות עבודה וגם לאירוח רב משתתפים.


הכניסה החדשה לבית


חדר השינה, מהיותו חלל נפרד, מעוצב בסגנון רומנטי יותר ומשלב ריהוט קולניאלי ועתיק ומנורות קיר מאוסף המעצבת. החלונות הוחלפו לקליל-בלגי וכדי ליהנות מאור ואוויר, חלל הארונות נשאר פתוח.


חדר השינה החדש
 

חדר הרחצה כולל גם מכונת כביסה ומייבש בתוך ארון ייעודי, ומקלחון מרווח שקיפול כנפי הזכוכית השקופה "מעלים" אותו והחלל נראה ומרגיש מרווח יותר.


חדר הרחצה  


שקוף וסטרילי


הדירה לפני השיפוץ


רשימת ספקים חלקית:

קבלן – תמיר ריעני הלוי

מטבח – סמל

ריצוף חיפוי וכלים סניטריים – חלמיש וסופר קרמיקה

תאורה – מתן אור

ספריה – א. מוגרבי

ספה ומושבים – בדוסה

שולחן גדול וכסאות – קסטיאל AS IS + אייטמס

כריות – הבדים של  דנדו, התפירה של המעצבת

עוד בתים משופצים:

מותק, הילדים התבגרו: שיפוץ דירת גן בהרצליה
מיס סינגפור: דירה מוזנחת בחיפה עוברת שיקום
שקט תמורת שקט: שיפוץ מיני פנטהאוז בגבעתיים כעבור חודש וחצי: דירה ששופצה בזמן מוגבל
החיים מתחילים בגיל שישים: שיפוץ בית ברעננה

עוד בנושא

בתים משופצים

בין הכיכרות: בניין תל אביבי ששופץ מהיסוד


הבניין הזה נמצא באחד המיקומים המבוקשים ביותר בתל אביב, אבל עד לא מזמן הוא סבל ממראה ישן ומתפורר. ביוזמה עצמית של הדיירים, הבניין עבר שיפוץ מקיף וקיבל מראה חדש ובלתי שגרתי

בתים משופצים

התחום האפור: בית שהפיק עושר מהצבע הניטרלי


גוונים של אפור, שימוש בבטון מוחלק, גרם מדרגות מרהיב ונגיעות נועזות של צבע, הפכו את הבית הזה לשקט ודרמטי באותה נשימה, ומעל לכל - יוקרתי ומלא עושר

בתים משופצים

הבזקי אור הכרחיים בבית צר וארוך במיוחד


איך יקבל בית דו מפלסי צר וארוך את האור הדרוש לארבעת חדרי השינה שלו, לפינת האוכל הפנימית ולחדרי הרחצה? חצר פנימית קטנה פתרה את הבעיה

בתים משופצים

למה לבחור בסגנון עיצוב אחד כשאפשר לשלב?


הודות לחשיבה חיובית והרבה נחישות, הבית החיפאי הזה שופץ וכעת הוא נהנה מחללים מזמינים, אווירה נעימה ושילוב סגנונות ייחודי

תגובות

כתיבת תגובה