בניין ודיור

בתים משופצים  //  אקלקטית ומודולרית: שיפוץ דירת באוהאוס בתל אביב

אקלקטית ומודולרית: שיפוץ דירת באוהאוס בתל אביב

איך שומרים מצד אחד על שילוב בין סגנון מודרני, מסורתי ואקלקטי, ומצד שני על פונקציונליות גבוהה ואפשרות אירוח של אנשים רבים? הנה דירה שרוקדת על כל החתונות בו זמנית

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


הדיירים: זוג + שני ילדים (שמגיעים אחת לשבועיים לסופ"ש)
המקום: מרכז תל אביב
השטח: 83 מ"ר
תקציב: 300,000 שקלים
עיצוב פנים: שירי הלר שוורץ

בעלת הדירה שלפניכם היא דוקטור לתקשורת ומרצה באוניברסיטת תל אביב, והיא בעלת צרכי מגורים ייחודיים. היא הגיעה מדירת רווקות עם ריהוט אקלקטי בהשראת טיוליה בעולם, והזדקקה כעת לדירה פרקטית, מודרנית ונוחה לזוג, עם חדר אורחים נפרד ומרוחק מחדר העבודה שמתאים לאירוח של ילדים ולקולגות מחו"ל גם יחד, וכן סלון שמתאים לאירוח אירועי הרצאות ביתיות של 20-30 איש. 
 
כאשר היא עמדה לרכוש את דירת הבאוהאוס בלב ליבה של תל אביב, הייתה לה דילמה: באותו הבניין אשר עבר שימור ושופץ מן היסוד, פנים הדירות שופץ ברמה סטנדרטית ללא מעוף עיצובי, ומעבר לפתחי הבניין המקורי לא נשמר או שוחזר שום אלמנט מתקופת הבאוהאוס. הפונקציונליות של הדירה הייתה משמעותית עבורה יותר מכל, אך בכל זאת היה חשוב לה שהדירה תהיה חמה ונעימה, ססגונית, צבעונית ומלאת חיים, ושיהיה כיף לשהות ולארח בה. כמו כן, פעם בשבועיים מתארחים בביתה שני ילדיו של בן זוגה, כך שחדר אחד היה חייב להיות נוח כדי לארח אותם ולהכיל את חפציהם. בימים שהם אינם, חדר זה ישמש כחדר עבודה נוסף עבור בן זוגה ובמקביל, כאשר אורחים וקולגות מחו״ל באים לבקרה, ישמש הוא גם כחדר אירוח עבורם. היא חלמה על חדר קטן עם רהיט מודולרי שידע לשמש לכל הפונקציות של החדר. 

ריהוט מעוצב:
 לכל העסקים ובעלי המקצוע
ריצוף וחיפוי: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 
בנוסף, הדגישה בעלת הבית כי בן זוגה והיא אינם אנשים מסודרים במיוחד, ואם לא יהיה לכל דבר מקום ברור בבית או מקום אחסון חבוי להיעלם אליו, הבית פשוט ישרה באופן תמידי בבלגן וחבל על כל העיצוב שיושקע בו. בנוסף, היא ביקשה מחסן קטן בכניסה לבית לכל אותם הדברים הנשמטים מהידיים ונשארים בכניסה – ואם אפשר גם להכניס לשם את האופניים החשמליים, מה טוב. 
 
הקונספט העיצובי שנבנה היה דירה מודרנית וחדשנית שיודעת להתאים את עצמה למצבים השונים בעזרת לא מעט ריהוט מודולרי, אך עדיין כזו שמורגש בה האופי האקלקטי, המסמל את עולמה המגוון של בעלת הבית ומרמז על נוכחות של תקופה היסטורית שלא ניתן להתעלם ממנה -הבאוהאוס. המעצבת נדרשה לתכנן מחדש את הדירה כך שתהפוך לדירת 4 חדרים פלוס מחסן קטן, על אף הקשיים בשל מבניות הדירה וזוויותיה המיוחדות ובשל העובדה שבתכנית המקורית הייתה הדירה מיועדת להיות דירת 3 חדרים.
במטרה לייצר חלל שיצליח להכיל כ-25 איש אחת לחודש, נבחרה ספה היקפית גדולה ורחבה. במקביל הייתה חשיבה על מקומות ישיבה נוספים בחלל ועל כן עוצבה במיוחד שידת טלוויזיה, אשר משמשת כשידת טלוויזיה סטנדרטית לכל דבר, אך בעת הצורך הופכת לספסל עליו יכולים לשבת עוד מספר אנשים. שני ההדומים הנמצאים מתחת לשידה יוצאים גם הם לשימוש. גם שולחן הסלון העגול, שחופה בבד קטיפתי סגול, עוצב גם הוא במיוחד לצורך דו שימושי – ביום יום הוא משמש כשולחן, ובעת הצורך גם הוא הופך להדום דו מושבי.
 
 
גופי התאורה שנבחרו הינם גופי תאורה מודרניים לחלוטין בקוויות גלית ומעוגלת, שמבליטים את ההרמוניה והמתח באופייה המגוון של הדירה. בחלל הציבורי נבחרה פלטת צבעים חמה ונעימה – הסגול והירוק (פיסטוק) הידועים כצבעים משלימים, משדרים יחדיו רוגע וחמימות ועם זאת גם קלאסיות ואלגנטיות בשילוב עם הצבעים הניטרליים שמסביב. הרצפה של החלל הציבורי חופתה בפרקט עץ אגוז טבעי, אשר הותאם בקפידה לתריסי העץ שיובאו מחו״ל בזמן שימור הבניין, על מנת לייצר קשר והמשכיות בין החדש לישן.
 
כאשר נרכשה הדירה, המטבח בה היה מטבח סטנדרטי מפורמייקה לבנה ופשוטה, אך עם זאת חדש לגמרי. הוחלט לבצע לו מתיחת פנים בלבד על ידי החלפת דלתות המטבח לדלתות הצבועות בצבע שמנת עדין בסגנון מעט כפרי, עם ידיות נחושת מעוטרות. ארון הקלאפה הפשוט למראה הוחלף בארון שלוש דלתות מסוגנן עם זכוכית סבתא, אשר נבחר להיצבע אף הוא בירוק פיסטוק, על מנת לייצר המשכיות וקשר לצבעוניות הסלון. הריצוף הסטנדרטי בחלל המטבח הוחלף לריצוף של אריחים ססגוניים ומעוטרים, כמו שהיה בחלומה ההתחלתי של הדיירת. המטרה העיקרית הייתה לשמר את המתח ועם זאת גם את האיזון שבחלל הציבורי בין החדש לישן, בין הקו המודרני והחדשני לקו המסורתי יותר. 
 
 
 
 
בסמוך לסלון נמצא לו חדר האורחים, אשר הוקטן על חשבון הגדלת הסלון, והוא היה מאתגר לא מעט בשל גודלו וזוויותיו המעוגלות, ובשל הצורך להתחשב בריבוי הפונקציות אותן אמור הוא למלא. הפתרון לחדר זה היה בחירת רהיט מודולרי אשר משמש כשולחן כתיבה עם ספריית מדפים, שבעת הצורך הופך למיטה זוגית. בצורה זו נחסך מקום רב בחדר הקטן, ועל אף גודלו וצורתו מצליח הוא לשמש לכל הפונקציות הנדרשות.
 
 
 
 
 
בכניסה לדירה עומד לו המחסן הקטן המשמש כחניון לאופניים החשמליים, ולאחסון רחב נוסף. קשה מאוד להתרשם כי מדובר במחסן, משום שדלתות המחסן המעוצבות כמשרביה נראות כאלמנט עיצובי בחלל, אשר בא לבשר על אופייה האקלקטי והמיוחד של הדירה.
 
 
חדר השינה עוצב בסגנון יפני על מנת לשמר את האופי האקלקטי המושפע מטיוליה של הדיירת בעולם. קיר שלם הוסב לארון גדול שהיה כה חסר לה בביתה הקודם, ובנוסף לכך נסגרה נישה נוספת לארון בגדים נוסף, אשר נוצרה מהתכנון החדש שהחליף במיקומם של חדר השינה עם חדר העבודה של בעלת הדירה.
 
 
 
חדר העבודה של בעלת הדירה, בו היא מבלה את רוב שעות יומה, נסגר כחדר פנימי בתוך חדר השינה שלה ושל בן זוגה וזכה לקבל חזית שלמה מלאה בחלונות גבוהים, אשר מכניסים הרבה אור טבעי ומשקיפים על הבתים התל אביבים שמסביב. החדר פנימי ומרוחק ככל שניתן מהסלון ומחדר האורחים כך שהוא מאפשר תחושת מרחב בדירה שאינה כה גדולה. 
 
 
 
 
גם חדרי הרחצה בדירה עברו מתיחת פנים קלה, כאשר ארונות האמבטיה הוחלפו לארונות בצבע טורקיז משמח, על מנת להכניס גם אליהם את הססגוניות והעיצוב המשמח שבדירה.
 
 
 
תוכניות הדירה:
 
רשימת ספקים:
נגרות (מטבח, ארונות אמבט ופריטי נגרות מיוחדים) – מאיר קדוש מטבחים
ספות ושולחן סלון – ארנה רהיטים
תאורה – דורי קמחי
דלת משרביה וארון קיר חדר שינה – ריביירה
פרקט וקרמיקות – חזי בנק
רהיט מודולרי (שולחן כתיבה שהופך למיטה) – רהיטי מילאנו
דלתות – פנדור
קבלן מבצע – נוי & נועם
שולחן אוכל ותמונות משרביה – טורקיז האוס
וילונות – אורגון
 

עוד בנושא

בתים משופצים

בין הכיכרות: בניין תל אביבי ששופץ מהיסוד


הבניין הזה נמצא באחד המיקומים המבוקשים ביותר בתל אביב, אבל עד לא מזמן הוא סבל ממראה ישן ומתפורר. ביוזמה עצמית של הדיירים, הבניין עבר שיפוץ מקיף וקיבל מראה חדש ובלתי שגרתי

בתים משופצים

התחום האפור: בית שהפיק עושר מהצבע הניטרלי


גוונים של אפור, שימוש בבטון מוחלק, גרם מדרגות מרהיב ונגיעות נועזות של צבע, הפכו את הבית הזה לשקט ודרמטי באותה נשימה, ומעל לכל – יוקרתי ומלא עושר

בתים משופצים

הבזקי אור הכרחיים בבית צר וארוך במיוחד


איך יקבל בית דו מפלסי צר וארוך את האור הדרוש לארבעת חדרי השינה שלו, לפינת האוכל הפנימית ולחדרי הרחצה? חצר פנימית קטנה פתרה את הבעיה

בתים משופצים

למה לבחור בסגנון עיצוב אחד כשאפשר לשלב?


נסיבות משפחתיות עצרו את החלום לשיפוץ הבית החיפאי, אבל הוא לא נעצר לגמרי. תחושות בטן חיוביות ונחישות הצליחו ליצור חללים מזמינים ואווירה נעימה ומפנקת לדייריו

תגובות

עיצוב לא נכון.
התכנון לא טוב (תגובה לכל ה"מבינות" שיוצאות להגנת המעצבת) ולא ממקסם את נתוני הדירה. עם חסימת הפינה הקמורה - הלך הבאוהאוס לאיבוד. דברים לא מתחברים - כמו שאמרו לפני, הרצפה המקושקשת במטבח עם שולחן הםפסיפםס המקושקש, ועם הארון הירוק (כל כך הרבה גוונים ברצפה - אי אפשר היה לבחור אחד מהם לארון המטבח כדי שיהיה קשר?) . הארונות הגבוהים משום מה לא מגיעים עד הקרניז גבס שמעליהם...וזה פשוט נראה לא טוב. הצבעים מפוזרים פה בלי חשיבה - תכלת התריס המודבק, ירוק החרדל של ארון המשרביה, הטורקיז העז של ארון האמבט, אדמומיות שולחן האוכל וכו.... והכי גרוע זה חדר העבודה/ארוח שעליו נכתב בכתבה "פעם בשבועיים מתארחים בביתה שני ילדיו של בן זוגה, כך שחדר אחד היה חייב להיות נוח כדי לארח אותם ולהכיל את חפציהם" - ברצינות?! בקיטון הזה אמורים ללון 2 ילדים, יחד במיטה זוגית שנפתחת מהקיר, בחדרון באמצע הסלון, כשצריך לחצות את כל החלל הציבורי כדי להגיע לשרותים/מקלחת??? ומקום לחפצים שלהם - שידת מגירות קטנה... עיצוב כזה מעביר לילדים מסר - אין לכם מקום כאן.

תכנון לא מוצלח
התכנון המקורי נכון יותר. נוצר פה חדר שאמור לשמש לארוח+לינה שממוקם באמצע הסלון ואין לצידו שום חדר רחצה. היה אפשר לייצר בקלות 2 חדרי שינה עם חדרי רחצה לצידם. (להעביר את ח.ההורים למיקום הנוכחי ולהצמיד אליו את ח.הרחצה שלו ולהשאיר את המעבר ליד קיר המעלית, ככה שיש גישה הן לחדר האורחים והן לח.הרחצה האחורי במקום לייצר מצב של חדר בתוך חדר) ואת ח.העבוןדה הנוסף עדיף היה לייצר במיקום של המטבח, ולא בלב הסלון.

תשובה ליעל (על תגובה 31)
היי יעל, המדפים הוזמנו לפי מידה בשל מידותיהם המיוחדות בהתאמה לקיר המסדרון. הנגר אשר ביצע את עבודות הנגרות בדירה היה אמון גם על ביצוע המדפים. המדפים בגימור של פורניר אגוז.

אהבתי מאוד

תכנון לא מוצלח
התכנון המקורי נכון יותר. נוצר פה חדר שאמור לשמש לארוח+לינה שממוקם באמצע הסלון ואין לצידו שום חדר רחצה. היה אפשר לייצר בקלות 2 חדרי שינה עם חדרי רחצה לצידם. (להעביר את ח.ההורים למיקום הנוכחי ולהצמיד אליו את ח.הרחצה שלו ולהשאיר את המעבר ליד קיר המעלית, ככה שיש גישה הן לחדר האורחים והן לח.הרחצה האחורי במקום לייצר מצב של חדר בתוך חדר) ואת ח.העבוןדה הנוסף עדיף היה לייצר במיקום של המטבח, ולא בלב הסלון.

המדפים בכניסה למטבח
מהיכן המדפים בכניסה למטבח? האם עבודה פרטית של נגר או שאפשר לקנות כאלו לפי מידות?

פשוט יפה
השילוב בין הפונקציונליות לעיצוב האקלקטי יצר עיצוב אינטליגנטי, כל הכבוד

משעמם בלי אף ציור או תמונה

אהבתי את הצבעוניות

אהבתי
נראה מהמם. אני הייתי מוכנה לגור בה.

פשוט יפה
השילוב בין הפונקציונליות לעיצוב האקלקטי יצר עיצוב אינטליגנטי, כל הכבוד

כמה כיף נראה להתגורר שם
יופי של שינוי, ממש מעורר השראה

הלך הבאוהאוס
אכן אוי אוי אוי פיהוק בנלי יקר ולא קוהרנטי

עוצב בטוב טעם
צבעוניות פנטסטית

דירה אקלקטית..
רואים שלבעלת הדירה אין ילדים משלה...חדר עבודה רחוק שלא יפריע...דירה קרה וחסרת מעוף.

איזה שיעמום !!

הרסתם את עיצוב הבאוהאוס בשבירת העיקול
הבאוהאוס בחלק מהבתים עשו זוויות זורמות מעוקלות. כך בבנין שבדוגמה. העיצוב משום מה בחר להתעלם מהיופי שבמבנה ולבנות חדרון מחשב ששובר את כל הצורה. נשגב מבינתי. יעוץ טוב אמור היה לשכנע את הלקוחה לשמור על המראה המקורי. אולי באמצעות דלתות זכוכית שייסגרו רק בעת הצורך אבל לא יחסמו את הזרימה. בנוסף מתלה האוכל לכלב יכול להיות סגור. יש לאוכל ריח ונהייה בלאגן כשפתוחות האריזות. . השאר בסדר. תו לא.

דירה תל אביבית מגניבה

מיוחד ומאוד יפה
המטבח יפיפה, אהבתי את השילובים! כל הכבוד

מקסים!!!!
איזה יופי! דירה שובבה עם צבעים מקסימים, סוף כל סוף משהו עם אופי

לא לכל אחד יש טעם טוב

מיוחד, מאוד אוהבת!!!
לכל המגיבים שיש להם רק הערות, מציעה לכם לקרוא את הכתבה, הייתה כאן חשיבה יפה על כל דבר ודבר ובהתאם למגבלות של החלל שמאוד קטן, בנוסף רואים שהמענה על הצרכים של הלקוחות היה במקסימום.

סוף כל סוף עיצוב מרענן ואחר
לאחרונה כל העיצובים נראים אותו דבר, יצא דירה מדהימה עם המון עושר עיצובי והרבה עומק וחשיבה על כל פרט ופרט. כל הכבוד!

נוי & נועם
כל הכבוד על הביצוע המהיר יצא מדהים !

מישמש
תפסת מרובה לא תפסת. ובנוסף לתגובות הקודמות, הסלון עמוס ודחוס, מערכת הישיבה גדולה מדי והשולחן הסלוני קטן פרופורציונלית.

איזו ערבוביה
של סגנונות, סגנון מרוקאי וכפרי ומודרני וילון לא מתאים בסלון ומטבח מספיק כבר עם החלון תריס תכלת שתוקעים בכל דירה דירה סהכ מתוכננת נחמד מאוד. עיצוב הפנים לא משהו בפרט שולחן וכיסאות שמיועדים לגינה והצבתם במטבח

למרות שיש אלמנטים נכונים, הם לא משולבים נכון
אם כבר בוחרים ריצפה מעוטרת ויפה של אריחים מקושטים כאלה ודומיננטיים, אי אפשר לשים מעליהם שולחן מקושקש בפסיפס עם כסאות ברזל מסולסלי מתכת, שהם אלמנט יפה מאוד כשלעצמו. בצרוף הזה פשוט יצא בלגאן ועומס בעיניים. שולחן וכיסאות אלו גם לא הכי נוחים לישיבה מרובה במטבח והם מתאימים יותר כריהוט גינה, לכן הם גם נמכרים ככאלה ולצורך הספציפי הזה, ולא כריהוט פנים. לא פרקטי בעליל. את כל יתר הרהיטים אפשר היה לקנות עם מראה פחות סמרטוטי או אנמי. במטבח הקלאפה הירוקה, היפה עד למאוד כשלעצמה, לא מתחברת ולא מתקשרת עם סביבתה וחבל מאוד. את כל הבלאגן והדברים של החתולים גם היה כדאי להצניע ולהסתיר באיזה ארון מובנה מסודר, ולא בכיסים אימפרוביזורים בלתי אסתטיים. עוד קצת מאמץ וטיפה חשיבה אחרת והייתה יוצאת כאן דירה הרבה יותר טובה מזו.

אוסף מאוד מוזר של בחירות
מעבר לשילוב המוצלח של הצבעים לא מצאתי משהו אחר שמתחבר. המטבח נראה כמו ערבוב של סגנונות שלא מתחברים ביחד הרצפה בחדר השינה מוזרה הפתרון של המיטה המתקפלת מוצלח. זהו

דירה מעוצבת
דירה מעוצבת מאוד לטעמי וכמובן תחת אותם אילוצים וקוי יסוד שהוכתבו על ידי הדייר. לכל המגיבים -אין לכם כל יסוד של הבנה. מציעה שתקראו את הכתבה.

מאוד מאוד אוהבת. כל הכבוד.
בהחלט נותן לי רעיונות אייך להוסיף בדירתי עןד פינת אירוח.

דירה קרה וחסרת אופי וטעם!חשבתי שהתמונות הן ״לפני״

תכנון וצבעים מהממים
דירה מהממת....

אולי מספיק כבר עם הכתובת KITCHEN בכל המטבחים

אקלקטית ומודולרית: שיפוץ דירת באוהאוס בתל אביב
הצבעים ומהשרביות מקסימים, איך צר לי התכנית לפני שיפוץ טובה יותר מאחרי השיפוץ, בנוסף ישנם אין ספור טעויות טכניות ועיצוביות. חבל.

מודולרי זה לא. תכנון מפוספס

אוי, אוי, אוי...
300,000 down the drain

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *