כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(2) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(8598) "

אוהבים עיצוב פנים? הרשמו לניוזלטר שלנו וקבלו עדכונים למייל!

 

גם מבנים ישנים יכולים לעשות רושם, אם רק עוזרים להם קצת. כך למשל בבית המוזנח והישן בו אנחנו מבקרים, שנבנה לפני יותר מ- 25 שנים ועבר מטמורפוזה למבנה מרשים של ארבע קומות. "הרבה תעוזה נדרשה מאיתנו כדי לרכוש את המבנה הזה", נזכרת בעלת הבית, "לא האמנו שזו תהיה התוצאה".

 

עוד שיפוץ מוצלח: מבית ישן למעוצב

 

כניסה לבית
ישן שהפך לחדש. הכניסה לבית.
 

בקומת הכניסה, שבה ממוקמים המטבח, פינת האוכל והסלון, בולט אלמנט אחד שנשאר מהמבנה הישן – התקרה הנמוכה. "את הקומה הזו החלטנו שלא להרוס. אני בגישה שאת מה שאתה לא יכול להחביא, תבליט אותו ותהפוך אותו לאלמנט של עיצוב", מסביר האדריכל מושיק חדידה, שאמון על הפרויקט. לכן, כדי לטשטש את הגובה נוספו קרניזים בתקרה כשגם את העמוד בסלון לא היה ניתן להרוס ולכן הוא הודגש בלבנים. במרתף נמצא חדר המשחקים של הילדים, וגם בו התקרה נמוכה מאוד ומגיעה עד לגובה של 2.10 מטרים כשכאן גם המנורות שקועות בקיר והמזגן הותקן מאחוריו כדי להימנע מהנמכת התקרה עוד יותר.

 מטבח
תקרה נמוכה. המטבח

מטבח
גווני לבן חמימים. המטבח

 

לא היו לדיירים דרישות רבות, אלא רק שהבית יהיה פתוח ושכל חדרי השינה יהיו ביחד, מפני שהילדים עדיין קטנים. הם רצו שתהיה אחידות בכל הבית ושימוש בצבעים רגועים וסולידיים של אפור ולבן, עם נגיעות צבע באביזרים ובאקססוריז כמו פרחי משי, מגבות, כלי מטבח, כשכולם בעיקר בצבע סגול.

את הסלון, שהיה מחולק ועם הרבה מאוד מחיצות שנהרסו, הגדילו לכיוון הגינה וסגרו בדלתות זכוכית כדי להכניס את החוץ פנימה, במיוחד מפני שבעלי הבית מרבים לארח. הבריכה ממוקמת בצד הבית כדי שהחצר תהיה אחידה ולא מקוטעת ובצדו הימני של הסלון נבנה חלון גדול, מעין תמונה, כדי שיהיה אפשר להשגיח על הילדים גם מתוך הבית.

 

סלון: לכל העסקים ובעלי המקצוע

 

סלון
החוץ נכנס פנימה. הסלון

 

סלון
זוית נוספת בסלון

 

בריכה
ממוקמת בצד כדי ליצור חצר אחת אחידה. הבריכה הביתית

 


בקומה השנייה, שמחופה כולה בפרקט, נמצאים כל חדרי השינה. החדרים הישנים, שהיו טרפזיים או אלכסוניים, נהרסו ובקומה יש שני חדרי ילדים – חדר לילדה הקטנה וחדר לשני הבנים הגדולים יותר ונבנה גם חדר רחצה לילדים, שהרצפה והקירות בו מחופים בשיש. בקומה נמצאת גם יחידת ההורים, וזהו החדר היחיד בבית שבעלת הבית הסכימה להשתמש בו בצבעים זהובים וכולל גם חדר רחצה צמוד ובו אמבטיית פרי סטנדינג ומקלחון. את הרחבה שנוצרה בין החדרים חשבו הדיירים תחילה לעצב כפינת משפחה, אבל בסוף הוחלט לנצל את החלל לארונות אחסון עד שהילדים יגדלו והיא תעוצב מחדש.

 

מעצבים חדר משפחה? כל הטיפים והעצות

 

חדר ילדים
חדר הבנים
 

חדר ילדים
חדר הבנים

 

 

חדר שינה
כאן דווקא תמצאו זהב. חדר ההורים

"הבית תוכנן עם הרבה מאוד חשיבה לעתיד, ועל דבר אחד במיוחד לא הייתי מוכן לוותר, גם על חשבון הקטנת הסלון", מסכם חדידה ומתייחס למעלית הביתית. "פשוט כי מדובר בבית של ארבע קומות". הקומה הרביעית, שפרושה על שטח של 67 מ"ר, צופתה בבריקים ומיועדת לשני הבנים לכשיגדלו. במקום שלושה חדרי שינה העדיפו הדיירים שתי סוויטות זהות שמרוהטות כבר, סלון קטן ומטבחון. כאשר הבת קטנה תעבור לחדרם של הבנים יצמידו את חדרה ליחידת ההורים, כנראה כחדר ארונות. ככה מנצלים את השטח כמו שצריך. 

 

מעליות ביתיות: לכל העסקים ובעלי המקצוע

 

חדר שינה
חדר השינה שבעליית הגג

 גינה

אהבתם את הבית? ספרו לנו בתגובות
 

" ["image"]=> string(147) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/magazines/137/עם מבט לעתיד/ראשי/עם_מבט_לעתיד_234.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(147) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/magazines/137/עם מבט לעתיד/ראשי/עם_מבט_לעתיד_403.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } }

בתים משופצים  //  ארבע קומות ומעלית בבית אחד

ארבע קומות ומעלית בבית אחד

כך משפצים בית ישן ומתאימים אותו לצרכים של ההווה ועם הרבה מחשבה גם על העתיד. סיור מודרך

מאת: ספיר סתיו צילום: אלעד שריג


אוהבים עיצוב פנים? הרשמו לניוזלטר שלנו וקבלו עדכונים למייל!

 

גם מבנים ישנים יכולים לעשות רושם, אם רק עוזרים להם קצת. כך למשל בבית המוזנח והישן בו אנחנו מבקרים, שנבנה לפני יותר מ- 25 שנים ועבר מטמורפוזה למבנה מרשים של ארבע קומות. "הרבה תעוזה נדרשה מאיתנו כדי לרכוש את המבנה הזה", נזכרת בעלת הבית, "לא האמנו שזו תהיה התוצאה".

 

עוד שיפוץ מוצלח: מבית ישן למעוצב

 

כניסה לבית
ישן שהפך לחדש. הכניסה לבית.
 

בקומת הכניסה, שבה ממוקמים המטבח, פינת האוכל והסלון, בולט אלמנט אחד שנשאר מהמבנה הישן – התקרה הנמוכה. "את הקומה הזו החלטנו שלא להרוס. אני בגישה שאת מה שאתה לא יכול להחביא, תבליט אותו ותהפוך אותו לאלמנט של עיצוב", מסביר האדריכל מושיק חדידה, שאמון על הפרויקט. לכן, כדי לטשטש את הגובה נוספו קרניזים בתקרה כשגם את העמוד בסלון לא היה ניתן להרוס ולכן הוא הודגש בלבנים. במרתף נמצא חדר המשחקים של הילדים, וגם בו התקרה נמוכה מאוד ומגיעה עד לגובה של 2.10 מטרים כשכאן גם המנורות שקועות בקיר והמזגן הותקן מאחוריו כדי להימנע מהנמכת התקרה עוד יותר.

 מטבח
תקרה נמוכה. המטבח

מטבח
גווני לבן חמימים. המטבח

 

לא היו לדיירים דרישות רבות, אלא רק שהבית יהיה פתוח ושכל חדרי השינה יהיו ביחד, מפני שהילדים עדיין קטנים. הם רצו שתהיה אחידות בכל הבית ושימוש בצבעים רגועים וסולידיים של אפור ולבן, עם נגיעות צבע באביזרים ובאקססוריז כמו פרחי משי, מגבות, כלי מטבח, כשכולם בעיקר בצבע סגול.

את הסלון, שהיה מחולק ועם הרבה מאוד מחיצות שנהרסו, הגדילו לכיוון הגינה וסגרו בדלתות זכוכית כדי להכניס את החוץ פנימה, במיוחד מפני שבעלי הבית מרבים לארח. הבריכה ממוקמת בצד הבית כדי שהחצר תהיה אחידה ולא מקוטעת ובצדו הימני של הסלון נבנה חלון גדול, מעין תמונה, כדי שיהיה אפשר להשגיח על הילדים גם מתוך הבית.

 

סלון: לכל העסקים ובעלי המקצוע

 

סלון
החוץ נכנס פנימה. הסלון

 

סלון
זוית נוספת בסלון

 

בריכה
ממוקמת בצד כדי ליצור חצר אחת אחידה. הבריכה הביתית

 


בקומה השנייה, שמחופה כולה בפרקט, נמצאים כל חדרי השינה. החדרים הישנים, שהיו טרפזיים או אלכסוניים, נהרסו ובקומה יש שני חדרי ילדים – חדר לילדה הקטנה וחדר לשני הבנים הגדולים יותר ונבנה גם חדר רחצה לילדים, שהרצפה והקירות בו מחופים בשיש. בקומה נמצאת גם יחידת ההורים, וזהו החדר היחיד בבית שבעלת הבית הסכימה להשתמש בו בצבעים זהובים וכולל גם חדר רחצה צמוד ובו אמבטיית פרי סטנדינג ומקלחון. את הרחבה שנוצרה בין החדרים חשבו הדיירים תחילה לעצב כפינת משפחה, אבל בסוף הוחלט לנצל את החלל לארונות אחסון עד שהילדים יגדלו והיא תעוצב מחדש.

 

מעצבים חדר משפחה? כל הטיפים והעצות

 

חדר ילדים
חדר הבנים
 

חדר ילדים
חדר הבנים

 

 

חדר שינה
כאן דווקא תמצאו זהב. חדר ההורים

"הבית תוכנן עם הרבה מאוד חשיבה לעתיד, ועל דבר אחד במיוחד לא הייתי מוכן לוותר, גם על חשבון הקטנת הסלון", מסכם חדידה ומתייחס למעלית הביתית. "פשוט כי מדובר בבית של ארבע קומות". הקומה הרביעית, שפרושה על שטח של 67 מ"ר, צופתה בבריקים ומיועדת לשני הבנים לכשיגדלו. במקום שלושה חדרי שינה העדיפו הדיירים שתי סוויטות זהות שמרוהטות כבר, סלון קטן ומטבחון. כאשר הבת קטנה תעבור לחדרם של הבנים יצמידו את חדרה ליחידת ההורים, כנראה כחדר ארונות. ככה מנצלים את השטח כמו שצריך. 

 

מעליות ביתיות: לכל העסקים ובעלי המקצוע

 

חדר שינה
חדר השינה שבעליית הגג

 גינה

אהבתם את הבית? ספרו לנו בתגובות
 

עוד בנושא

בתים משופצים

בין הסגרים: תהליך שיפוץ מאתגר במיוחד


תהליך שיפוץ דירה הוא אף פעם לא עניין פשוט, אבל כשלפתע פורצת מגיפה עולמית האתגר בהחלט עולה מדרגה

בתים משופצים

לראות את הפוטנציאל – שיפוץ דירה יד שנייה


הדיירים רכשו דירה יד שנייה מוזנחת, אך האמינו שעם תכנון נכון הם יצליחו להפוך אותה לנוחה ומעוצבת. הצצה לשיפוץ דירה שאפתני במיוחד

בתים משופצים

מהרחבת מטבח לשיפוץ מקיף


המעצבת רק רצתה להרחיב מעט את המטבח בביתה הפרטי, אך משם גלשה לשיפוץ מקיף שלא זנח אף חלל בבית

בתים משופצים

עיצוב לדורות: שיפוץ בית סבתא


הנכדה ומשפחתה עברו להתגורר בדירה הישנה שהייתה שייכת לסבתא רבא שלה. הודות לשיפוץ דירה מקיף, מרחב המגורים הותאם לכל הדרישות המאתגרות

תגובות

כתיבת תגובה